×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Колко полезен е за пациентите терапевтът вътрешни болести?


Колко полезен е за пациентите терапевтът вътрешни болести?
В Бургас д-р Христина Николова е специалистът, който ще ви помогне бързо с диагностика, издаване на медицински удостоверения, координация и цялостна терапия при хронични заболявания
02 Март 2023, Четвъртък, 13:24 ч.
Автор: Флагман.Бг

В момента основният поток пациенти е със симптоми на остри вирусни инфекции, коментира специалистът

Д-р Христина Николова приема пациенти в кабинета си по вътрешни болести в Медицински център „Д-р Стайков“ Бургас. Тя е общопрактикуващ лекар с над 30 години трудов стаж.

Пред репортер на Флагман.бг д-р Николова разясни с какво може да помага на пациентите, идващи в медицинския център на бул. Транспортна 33, в качеството си на терапевт вътрешни болести:

„Като се има предвид, че вътрешните болести е една от най-широко обхватните специалности, пациентите, които посещават кабинета, имат необходимост от различни консултации. Като започнем от най-социално значимите заболявания – захарен диабет, артериална хипертония, мозъчно-съдова болест, заболявания на щитовидната жлеза, заболявания на коремните органи, на съдовете и др.

Просто това е една много широкоспектърна специалност, която, имайки предвид голямата заболеваемост на българите, позволява много добре да се координират леченията и цялата терапия на пациентите.

Моите пациенти са предимно възрастни хора, имащи редица оплаквания. Те идват при мен с един куп лекарства, предписани им от различни специалисти. Точно тук е важната роля на терапевта по вътрешни болести. Аз сформирам адекватна терапия от всички медикаменти, изписани на хронично болните.

Останалите пациенти, които не са хронично болни, могат да получат помощ от мен при издаването на медицински удостоверения, необходими им при кандидатстване за работа, както и удостоверения за шофьори от всички категории.

Предимството на кабинета по вътрешни болести в МЦ „Д-р Стайков“ е преди всичко бързия достъп, защото няма толкова голямо струпване на пациенти, както пред кабинетите на личните лекари.

Друг плюс е бързата диагностика, защото центъра разполага и с лаборатория, и с рентгеново отделение и със специалисти от почти всички медицински направления.

Изключително добре се координираме с колегите тук. Моите пациенти могат да разчитат на приоритетен час при тях, когато е необходима консултация от друг специалист. Всичко се случва в рамките на много кратък интервал от време. Не казвам светкавичен, но в сравнение с останалите ДКЦТ-а, където се записват часове и се чака с дни, тук процесът е доста по-експедитивен. Издавам направления за всички специалисти.

Приемам пациенти в кабинета на терапевта по вътрешни болести в МЦ „Д-р Стайков“ вече два месеца. Повечето пациенти в момента са с остра заболеваемост от типа на вирусни инфекции. Има и не малко хода, обикаляли по различни специалисти, но все още се лутат и са с неуточнени диагнози, разказа д-р Николова.

Пример за добра координация с колегите в центъра мога да дам не е eдин. Но сега се сещам за млада жена, която дойде при мен и открихме увеличени лимфни възли по шията. Беше много притеснена, защото състоянието ѝ не е характерно за човек на тази възраст, а и бе след тотална резекция на щитовидната жлеза заради карцином. Големият ѝ страх бе, че тези възли могат да се окажат метастази (разсейки).

Реагирахме веднага. Тук в лабораторията пуснахме изследвания с диференциално броене – много бързо ги изработиха. След това я насочих към хематолог, който веднага да я приеме. След няколко часа тя ми върна обратна връзка, че най-голямото ѝ притеснение е отпаднали и няма разсейки. Насочих я да търси инфекция по съседство при стоматолог или специалист УНГ.

В момента основният поток пациенти е с остри вирусни инфекции. Пред кабинетните в ДКЦ-тата е препълнено с чакащи. Прави ми впечатление, че боледуващите от тях са предимно деца и по-млади хора. Усложненията, които наблюдавам са предимно в горно дихателните пътища, ушните нерви и синусите. Предизвикани са от късно диагностицирана и недокрай излекувана вирусна инфекция. За съжаление се налага и хоспитализиране на някои пациенти с този тип усложнения, разясни още специалистът по вътрешни болести.

Предстои откриване на много сезонни обекти, за които ще е необходимо назначаване на нов персонал. Всеки кандидатстващ за работа може да посещава кабинета, за да му бъде издадено необходимото медицинско удостоверение. Тук в МЦ „Д-р Стайков“ процесът е много по бърз.

В центъра има две лекарски консултативни комисии, които могат да издават болнични и други документи, допълни терапевтът.

Д-р Христина Николова приема пациенти в Медицински център „Д-р Стайков“ всеки вторник и четвъртък от 8:00 ч. до 13:00 ч. Часове за преглед се записват на тел.: 056 99 60 06 и 0892 99 60 06 или на регистратурата.


В категории: Бургас , Здраве


България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори