×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пуснете не само турци, но и роми в Общинския съвет на Бургас!


Пуснете не само турци, но и роми в Общинския съвет на Бургас!
Мирослав Александров бе единственият политически лидер, който успокояваше своите през целите три денонощия ужас в „Победа“
29 Септември 2011, Четвъртък, 13:00 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА, снимки Добромир ДОСКАЧАРОВ

Така можем реално да защитим обществения им интерес, досега парите от неправителствените организации се харчат неясно как

-Г-н Александров, кажете как свърши последната нощ след протестите в ромско-турския квартал „Победа“ в Бургас във вторник срещу сряда, успокоиха ли се жителите там?

- До около 1 часа имаше хора навън и в двете махали, в турската и в ромската, но тъй като не бяха заспивали трето денонощие, полека-лека започнаха да се прибират,  до сутринта по улиците останаха само дежурните.

- Сутринта отидоха ли на работа, защото кметът на Бургас Димитър Николов бе притеснен, че ако не се явят ромките да чистят града, може да потънем в боклуци? Пуснаха ли децата си в училище?

- Да, пуснаха си децата да излязат. Всички, които работят в почистващата фирма „Титан“ са на работа, няма никакъв проблем.

- Г-н Александров, вие сте общинският председател на ПП „ДРОМ“ в Бургас, така ли е?

-Да, аз съм и координатор за цяла Източна и Северна България. От кв.“Победа“ съм родом. До 8-ми клас съм бил там. Завърших средното си образование в Икономическия техникум в Бургас, а след това Икономическия университет във Варна, специалност „Счетоводство и контрол“. Живял съм в Швеция, където съм работил всичко. Имам син на 24 г., живее в Казанлък. Аз се върнах тук преди една година. На ул.“Владислав“ 72 съм регистриран. На 47 години съм. Сега съм кандидат за общински съветник от ПП „ДРОМ“ в Бургас.

-Вие се възмущавате, че други политически лидери не влизат в гетото, където е наистина е страшно за всеки външен човек. Видяхме онази нощ, когато придружихте екипа ни, че вътре, около 4 200 жители, две трети от които са избиратели, безпрекословно Ви се подчиняват. Как го постигате, след като, на практика, Вие сте външен, дълго Ви е нямало тук?

- Нямах намерение въобще да се занимавам с политика. По време на общинското събрание на ДПС в квартала, когато издигаха кандидати за съветници, аз присъствах и предупредих Селим Иса и другите им лидери да не забравят да включат в листата роми. Не държах да съм аз. Не ме послушаха.


Александров и двамата негови сътрудници поеха риска да водят екипа ни през двете махали в най-тежката нощ в понеделник срещу вторник


- Значи вие сте бил с ДПС преди това, така ли?

- Не, аз не съм член на ДПС, но присъствах на събранието в квартала. До ам ми е и контактът с тях. Когато после ДРОМ дойде тук, аз ги помолих изрично – обърнете внимание на ромското население, не само в този квартал, което не е никак малко. Те казаха, че си има лидери и не могат да се занимават, защото много трудно се работело с тях. С всички хора се работи трудно, но трябва да  имаш определен похват, подход. Аз им показах, че имам подход, както видяхте – мен ме слушат. И ме уважават.

- Вие как подхождате, това са стотици освирепели първобитни хора, за които човешкият живот не представлява ценност, те щяха да ни разкъсат в онази нощ на улицата, ако не бяхте с нас?

-  А-а, лъжете се, във всяка къща има интернет, между тях има и интелигентни, с някаква опреснена култура, с развитие. Това са вътрешните им лидери. При тях отидох и им предложих да направим една обща листа, за да може, в крайна сметка, тези хора да влязат в обществото чрез един или двама свои общински съветници. Моето лично мнение е, че ромските неправителствени организации и фондовете им харчат много пари, които потъват някъде и това ги обезсмисля.

- Вие самият Илия Илиев познавате ли го?

- Да, познавам го.

- А знаете ли откъде е забогатял? Той е известен като трафикант на хора, купувач на гласове в частичните избори в Пещера?

- Не, не знам. По принцип, в личен разговор той ми е казвал, че баща му е работил като специалист по покривни конструкции. Парите, които е направил, са от неговото време. Но каквото и да ми говорите, не ме притеснява, защото в момента Илия Илиев реално работи за каузата за ромите. Ако има нещо нередно, тогава къде досега са били НАП, защо не са му направили една проверка за толкова години?




В категории: Власт , Политика


Флагман.БГ Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области 02/05/2024, Четвъртък 08:20 0
12
Коментара по темата
12.
винету
02.10.2011 19:50:20
0
2
ши краднете жицата и желязото на общината бе серсеми ,как да ви пуснат там
11.
skif
02.10.2011 09:16:34
4
1
Раздавайте сфастиките и оправете България.
Като не е имало досега роми във власта, по- добре ли живеем? По- лесно е да се делят хората на цигани и българи, отколкото на бедни и богати. Я направете подобно деление и ще видите в коя група ще попаднете.
10.
ККК
01.10.2011 19:32:38
0
9
абе туй теле от снимката и то ли се гласи за общинар бе? Още ломоти нечленоразделно на развален български и жена му е зачохлена с бурка и шалвари, но и то се натиска да дава акъл на хората
9.
коментатор
30.09.2011 23:32:38
2
2
Илия Илиев е общински съветник от ГЕРБ в София, сега загрявате ли тоя тука кой го е внедрил в Комлука преди една година?! И за кого ще гласуват циганите от Комлука, за кметчето тука ще има едно 2000 чисти гласа? Найс, а?
8.
Но няма!
30.09.2011 11:52:52
0
6
зоологията не познава такива екземпляри от циганската порода
7.
Ако има
30.09.2011 11:00:32
3
2
добре образовани и подготвени цигани, защо пък да не влязат в нечия кандидатска листа и така да получат шанс да станат съветници? С какво са по-лоши от някои недоразумения, които се подвизаваха щастливо години наред в общинските съвети!
6.
lyubo manqka
30.09.2011 00:54:58
2
5
te romite nqmat vina zako sa kanete dagi bieete utidete pri car kiro dase raspravqte s nego toe vinoven za vsichko
5.
леле, леле
29.09.2011 23:49:55
1
4
леле, каква отрепка е тоя мирослав александров, да ти се додрайфа от него, той е лунатик тоя боклук бе от коя помийна яма е изпълзял такъв един мазен
4.
д-р Сайян
29.09.2011 23:27:43
1
3
д-р хайян (с малко "х") също е наш пациент в напреднала лудост, но сме го пуснали временно под наблюдение и външен контрол, защото напоследък не може да се стиска и осра стаите. сега в негово отсъствие ХЕИ хигиенизира сградата, а като го приберем обратно ще му затапим гъза с дебел чеп + здрав памперс и така да се врътка безопасно из помещенията. няма да тровим другите пациенти с вонята му, нали
3.
*********
29.09.2011 22:11:56
2
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
2.
д-р Сайян
29.09.2011 21:26:26
3
6
Тоя избяга от психото, търсим го под дърво и камък, пък той се подвизавал в Комлука. Преди беше Наполеон, а сега се изживява като Циганалион. Липсват му лекарствата, личи си.
1.
аз
29.09.2011 19:22:34
2
3
Когато има преброяване всички сме българи.
Когато стане въпрос за политика се делим на турци и цигани
Не живеем ли всичко под едно небе?Нали изборите са всички.
Аз предлагам да кандидатстват политици истински българи,ако изобщо им такива и.... да гласуват само българи,да не се допускат турци и цигани,да видим какво ще се постигне?
Ще станем за смях на цял свят...:):):):):)
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Показват монетното съкровище от с. Синеморец в изложбата „Сребърна Тракия“ Показват монетното съкровище от с. Синеморец в изложбата „Сребърна Тракия“ Среброто представя и друга страна от културно-историческите процеси, които протичат в източните и централните части на Балканите преди 2500 години Ще се класира ли България на световно първенство по футбол? Гонзо призна, че това е фантасмагория Ще се класира ли България на световно първенство по футбол? Гонзо призна, че това е фантасмагория Това обаче ни е целта, каза президентът на БФС Шофьор успя да си върне книжката, докато чака кръвна проба, след положителен тест за наркотици Шофьор успя да си върне книжката, докато чака кръвна проба, след положителен тест за наркотици По думите му автомобилът все още се намира в КАТ Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Задължително се спазват тези обичаи на Велики четвъртък Този ден е денят на голямото чистене преди Великден, защото се приема, че освен дома си пречистваме ума, мислите и душата си Внимание! Опасно време в тези области Внимание! Опасно време в тези области Прогноза за времето - 2 май, четвъртък Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Велики четвъртък е! Денят на Тайната вечеря и големия съд, а тези красиви имена черпят Според традицията великденските яйца се боядисват рано сутринта на Велики четвъртък или на Велика събота преди празника Възкресение Христово, a първото яйце трябва да се боядиса в червено 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа
САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Безредици в Тбилиси след одобрението на спорен законопроект Полицията използва сълзотворен газ и шокови гранати Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души Огромен пожар в Одеса на годишнината от палежа на профсъюзния дом и убийството на 48 души На 2 май 2014 жив изгоря и българинът инж. Иван Милев, а Виктор Медведчук едва сега сочи организаторите на клането Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори