×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ООН приема резолюция за мир в Украйна, а Небензя обяви, че Западът се стреми да разчлени Русия


ООН приема резолюция за мир в Украйна, а Небензя обяви, че Западът се стреми да разчлени Русия
Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди инвазията на Русия и я нарече "оскърбление" срещу колективното съзнание на света
23 Февруари 2023, Четвъртък, 07:23 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимки: Борис Рожин

От Американския институт за изследване на войната пък разкриха, че окупаторите нямали бойна мощ и ресурси за ново настъпление 

В навечерието на първата годишнина от руската инвазия в Украйна Общото събрание се очаква да приеме днес резолюция, предложена от Украйна и поддръжниците ѝ, съобщава Нова телевизия. В текста се подчертава "необходимостта от постигане във възможно най-кратък срок на всеобхватен, справедлив и траен мир" в съответствие с основополагащия Устав на ООН.

По време на обсъждането на резолюцията генералният секретар на ООН Антониу Гутериш осъди инвазията на Русия и я нарече "оскърбление" срещу колективното съзнание на света.

„Първата годишнина от нахлуването на Русия в Украйна е мрачен крайъгълен камък за народа на Украйна и за международната общност. Тази инвазия е оскърбление за нашето колективно съзнание. Това е нарушение на Хартата на ООН и международното право. Междувременно чухме косвените заплахи за използване на ядрени оръжия, така нареченото тактическо използване на ядрени оръжия е напълно неприемливо. Крайно време е да се отдръпнем от ръба. Позицията на ООН е недвусмислена. Ние сме ангажирани със суверенитета, независимостта, единството и териториалната цялост на Украйна в нейните международно признати граници”, заяви Гутериш.

Постоянният представител на Руската федерация в ООН Василий Небензя от своя страна каза на специална сесия на Общото събрание на ООН, посветена на Украйна, че Западът се стреми да нанесе на Русия стратегическо поражение, да я разчлени и унищожи.

"Западът, който ни разказваше приспивни приказки за някакво партньорство и сътрудничество, сега напълно разкри истинското си лице. Всякакво благоприличие е отхвърлено и целта е да се въоръжи Украйна, за да нанесе стратегическо поражение на страната ни, да я разчлени и унищожи", заяви дипломатът, цитиран от ТАСС и БТА.

По думите му Западът е готвил целенасочено Украйна в продължение на години за война срещу Русия. И тъй като Организацията на Северноатлантическия договор е пренебрегнала тревогите на Москва заради преместването на военна инфраструктура все по-близо до руските граници, Русия не е имала друг избор, освен да предприеме "специална военна операция" в Украйна, каза още Небензя.

"Това е война, в която, както и преди 80 години, има коварни и могъщи врагове, които искат да превземат земята ни и да ни покорят", каза Небензя, цитиран от ДПА. "Германски танкове отново убиват руснаци", добави той, имайки предвид произведените в Германия танкове "Леопард", които няколко европейски страни обещаха да изпратят на Киев.

 

Междувременно от Американския институт за изследване на войната (ISW) обявиха, че Русия няма бойна мощ и ресурси, за да поддържа ново настъпление в Украйна, съобщава УНiАН. 

В началото на февруари руските войски засилиха настъпателните операции в най-малко четири направления в Луганска, Донецка и Запорожка област, но все още не са постигнали значителен напредък, а техният личен състав и ресурси продължават да намаляват. Това се посочва в новия доклад на ISW, цитиран от украинската информационна агенция.

Американските аналитици припомнят думите на началника на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна генерал-майор Кирил Буданов, че руската офанзива била толкова неефективна, че е почти невидима. 

Според него заявената цел на Кремъл да произвеждат 800 танка годишно е нереалистична. Експертите на ISW отбелязват, че руснаците вече са загубили най-малко 1500 танка.

 

Руската частна армия „Вагнер“ обаче продължава да превзема селища северно от Бахмут и да стеснява обръча около града. След като окупираха Красная гора и Парасковиевка, „оркестрантите“ нахлуха във Берховка и Ягодное и са на път да ги превземат, според роденият в украинския град Суми военен анализатор Юрий Подоляка. 

В последния си видеокометар, публикуван снощи в неговия телеграм Канал, той изтъква, че ЧВК „Вагнер“ разширяват фронта на настъпление северозападно от Бахмут, за да излязат на пътя до селището Хромово. Това е последният път, който се използва от украинците за снабдяване на гарнизона на града, но с всеки изминал ден използването на този маршрут е все по-трудно, добави Подоляка.

Според него в близките дни ще се говори или за обкръжение на украинските войски в Бахмут, или за изтеглянето им от града. 

Негови колеги пък обявиха, че руските нашественици са се предвижили и Бахмут и вече се водят сражения за комбината Азом, където защитниците на града са се окопали стабилно.
 


В категории: Войната в Украйна


9
Коментара по темата
9.
_nib_
23.02.2023 12:36:32
5
4
Небензя нищо не е обявил...
Повтаря думите на мръсните англосасконци.
8.
До 7
23.02.2023 09:32:52
2
2
"Ко речи", напиши го по-бавно, та и сам да си го разбереш!!
Аз го разбирам, че според теб,който "изразява мисли, интелект и въобще знания и обща култура", различни от твоите , е "вери емпти, проЗ"!
Ако е така, не се ли сещаш кой е ограничения,некултурния и въобще простия?! Кой е надутият глупак от двама ви ?!
Съвсем естествено е, че няма да разбереш какво съм ти написал ! Ако го разбереш, ще излезе , че не си глупак , но няма начин това да се случи!
7.
Хм
23.02.2023 09:07:42
6
5
То по принцип писането е като говоренето, изрязаване на мисли, интелект и въобще знания и обща култура, та в този смисъл ако не съм росийски бот съм вери емпти, проЗ!
6.
Хм
23.02.2023 08:51:22
12
23
Най-богатите наляха 150 млр. в дупката Украйна.
Запада е плътно зад Украйна във войната с бензиностанцията Русия.
И какви са резултатите ?
Как едните събират войници и как другите ?
Как диктатора Путин остави който иска да емигрира а демократичният Зеленски отвличат хора за да ги пусне в месомелачката ?
Редовна войска, въоръжена и обучена точно за тази война срещу каторжници от Сибир.
Запада ползва вече под 6% от руски газ а Газпром не фалира ?!?
5.
Бай хой
23.02.2023 08:33:54
17
35
Абе защо великата империя от месеци иска преговори, а на Запад много руски консерви подеха реването на кремълските ворове, и всичко това се повтаря в коментарите на руцките тролове,и на Запад и в бг хахаха!
Алооооуууу пръцзидентееее, пишман пълководец, нали в началото дрънкаше заедно с цялата бг рубладжийска сволач че пРосия ще победи, а сега от месеци искате мир, а те условията за мир са ясни! Онези с галошите се прибират във WC империята и мирът е готов! Тя и пра баба ми дето е с 3ти клас знае че условия в една война, поставя този който мачка на бойното поле, още повече, ако е агресор велик и се е готвил за войната 15 години като е отделил 1 трилион долара за тази война.
https://m.business-gazeta.ru/news/584349
Абе като говорим за Бахмут, който Подоляк и руцките подлоги превзеха 50 пъти от юли надасам, защо винаги пропускаме Пригожин чиято Вагнер атакува Бахмут?
https://m.business-gazeta.ru/news/584349
Човека от няколко дена в руските медии критикува руското к8мандване че крадът много и за Вагнер под Бахмут няма боеприпаси и жертвите им последния месец са нарастнали минимум в 2 пъти, а имаше и ден рекордьор с 3500 жертви и поне още толкова ранени.
4.
6matarok
23.02.2023 08:22:51
39
14
mnogo dobre se znae 4e razru6avaneto na ukristan se slu4i po vina na zapada, a zarejdaneto na ukristan s orajie e nalivane na benzin v oganq, nikoi ne jelae voinata da spira za6toto tova be6e strategi4eskata cel na satanistite, da razkasat vrazkite na zapadna evropa s ruskiq gaz i da nakarat industrialcite da izmestqt proizvodstvata si v satanistkite 6tati
3.
Бай Димо
23.02.2023 08:11:47
34
15
flagman.UA :)
2.
Никой
23.02.2023 08:04:55
31
66
не иска да "разчленява" Русия!
Просто да се изтеглят от Украйна до международна признатите й граници от 1991 г. и войната ще спре.
Нещо като Афганистан; руснаците напуснаха, а афганистанците не нахлуха в ссср.
Просто е, ама не му отърва на путлер!
Това минава през Международен трибунал за престъпленията му!
По-добре, според него, да измират стотици хиляди руски младежи, отколкото него да го съдят.
1.
путкин
23.02.2023 08:00:33
20
12
ам, неее, путкин се опитва да разчлени Украйна май май. Но, държава, която използва комари с модифициран славянски вирус не може да бъде победена!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори