×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не всичко е пари, приятелю Рейзи! Както те вкарахме в политиката, така ще те изкараме


25 Септември 2011, Неделя, 22:50 ч.
Автор: Катя КАСАБОВА Снимки автора

В Созопол е преминат прагът на погнусата, хората са шашардисани, защото тук не можеш да си повече цар от другите

На този вот в Созопол „Гергьовден“ и ДСБ излизат в коалиция „На чисто“. Кандидатът за кмет ще е Константин Палазов, когото всички добре познават. Той е роден през 1968 г. в Созопол. Магистър по икономика, семеен, с едно дете. Палазов е човекът, който единствен е побеждавал Панайот Рейзи в избори, през 1999 г. Има богат административен и стопански опит. Листата включва хора от цялата община. След водачът Палазов са управителят на Мултирама Антон Янчев, рейнджърът от Ирак с две висши образования Селим Ахмедов, социалната работничка Пенка Арнаудян и други.

Разговорът за ситуацията в Созопол водим на ул.“Морски скали“ миналия понеделник, когато все още не бяха приключили регистрациите. Дилов-син е стар приятел на Панайот Рейзи, чиято родна къща се намира до къщата на виден архитект, в която всяко лято по няколко месеца е пребивавало семейство Дилови. Рейзи и Любен бяха и доскорошни съмишленици.

- Интересна картина, г-н Дилов, се оформи в Созопол за тези избори. Вие сте израснал заедно с Панайот Рейзи – две съседни къщи на ул.“Морски скали“. Сега пак почти половината от годината прекарвате на улица „Морски скали“, само че 50 м по-нагоре, в хотел „Диамант“, който пък е щаб на Константин Палазов, когото „Гергьовден“ и ДСБ издигнаха като алтернатива на Рейзи и който единствен сред конкуренцията е с шансове за балотаж.

- Да, така е, с Панайот се знаем от деца. А хотел „Диамант“ е собственост на съпругата на Константин Палазов Нина, тя има още две сестри - наследнички на бай Диаманди, помня ги още като деца – бяха едни руси, като Чеховите „Три сестри“, така им викахме на улицата. Двете сестри сега са тук, помагат за кампанията на Константин, третата е омъжена за французин. Типични представители на гръцката махала..


Константин Палазов (всредата) сред своите съмишленици и кандидати за общински съветници

- Добре, де, ама всяка вечер Рейзи минава по тая улица, а вие с Палазов сте тук. Как реагира той?

- Ние не се мразим, казваме си „Здрасти“, но той не минава оттук, защото свива от предната пресечка към тях. Не се виждаме често. Истината е, че колкото и да се прави на непукист, той няма как да забрави, че неговата съпруга Ваня беше общински съветник от „Гергьовден“.

- Помня, че самият Рейзи беше първият лидер на „Гергьовден“ тук, след което направи едни панаири на парламентарните избори през 2001 г., когато настояваше да го издигате за депутат от Бургаския многомандатен район.

- Не, Ваня си беше първият ни председател. Ние каквото имаме да си го казваме с Панайот, си го казваме в прав текст , нямаме проблем с него: Не се купува всичко с пари, приятелю. И въпросът на тези избори като цяло е, че бе преминат прагът на гнусливостта.

- Имате предвид излъчената едноминутна извадка от сутрешния блок на Би ТВ в Бесове.бг, където Рейзи се разкрива в цялата си същност?

- Да, това имам предвид. След като Вие тиражирахте този акцент, същата вечер, ние пообиколихме заведенията и чухме какво обсъждат хората. Те са направо потресени. Тези, които бяха пропуснали телевизионната му изява сутринта, бяха пуснали клипчето в Бесове.бг и са научили за поведението на Рейзи именно от вас. И бяха абсолютно шашардисани. Да демонстрираш, че си цар в Созопол, където всички, по рождение, се чувстват царе, е недопустимо. Това е град на 3200 години и да се изправи един като тебе и да ти каже „Аз съм по-голям цар от тебе“, няма как да се възприеме нормално. Всеки тук е потомък на древен род и има с какво да се гордее.

 
Снощи кандидат-кметът Панайот Рейзи втрещи и публиката в Летния театър в Бургас като се надупи по време на откриването на кампанията, прескачайки пейка, за да стигне сцената

- Недопустимо, но Рейзи така си „постла“ пред ГЕРБ, че може да спечели от раз. В листата му на 8-мо място е даже лидерът на СДС Стойо Недин. Вие не можахте ли да си спазарите едно 9-о място и направо да се конструира ОбС без избори. Ето вижте как добре се чувства седесарят Недин – джитка си в „Инфинити“-то и не му пука?

- Така всичко би се обезсмислило. Първо дойде гадостта, която ГЕРБ направиха на гърба на Гребенаров. И не трябва да си много глупав, за да се сетиш, че парите, с които Рейзи си осигури да бъде номинация на ГЕРБ, трябва да бъдат изкарани от созополчани, нали?! Във Варна казаха, че са с Кирил Йорданов, защото не могат да намерят силен кандидат. Но тук ГЕРБ си имаше силен и достоен кандидат – Константин Гребенаров. Мен Рейзи не ме е канил, за да сключи сделка, защото не смее. И Палазов не е викал. Аз съм убеден, че Рейзи няма да вземе 3 000 гласа на първия тур, особено след тези свинщини, които се наслучиха. Защото той се подиграва с хората. Имаше безспорен лидер на ГЕРБ – Гребенаров, на когото му напукаха канчето и още го унижават по всевъзможен начин. Има пълна подмяна на това, което трябваше да бъде ГЕРБ.

- Защо СДС ви предаде?

- СДС в Созопол няма. Гласовете са разпилени, сега не знам имат ли листа, нямат ли. Това е обида за седесарите, вярвам, че ще гласуват за нас. Няма да гласуват за листата на ГЕРБ и за Рейзи от ГЕРБ. Има и доста разколебани социалисти, не си харесват новите хора, кандидат-кметът им Тихомир е симпатичен мъж, но казват, че са роднини с Рейзи, били братовчеди.

- Да, но и Константин Палазов е бил част от червената управа, главен секретар при Веска Караманова?

- През 1999 г. Палазов бе с 2009 гласа и беше логично да стане част от кметския екип на Златко Николов, защото той беше взел половината гласове от мандата и имаше 5 съветници зад гърба си. Другият вариант беше да се очертае като тежка опозиция, а тогава нямаше условия за това. Общината е малка, логично е да не се влиза в тежки конфронтации. Рейзи направи голяма беля в настоящите избори да се изживява като Алфата и Омегата. През 1999 г. Палазов бе кандидата на СДС, Златко Николов на БСП, а Рейзи на „Гергьовден“. На втория тур Рейзи предпочете да подкрепи червения Златко Николов, а не синия Палазов. Стартът в политиката на Рейзи бе даден през 1999 г., тогава тръгна неговият възход. От 2003 до 2007 г. той бе председател на ОбС, а след това – от 2007 г. досега е кмет. Аз се надявам с моя екип, както го вкарахме в политиката, така и да го изкараме през 2011 г.

- Витаят слухове, че кандидатурата на Рейзи в ГЕРБ му е струвала 600 хиляди лева, които се е наложило да приготви. От кого са искани тези пари и изобщо давани ли са на някого тези пари?

- Каква е сумата точно, не знам. Обяснението на ситуацията в Созопол е в една дума – ПАРИ! Ако Бойко Борисов не знае какво се случва, това е много неприятно. Но ако знае, това е още по-неприятно, защото предстои да се случат още по-лоши неща. А третото, най-неприятно обстоятелство е, че парите, които водят до този избор, ще ги връщат созополчани, защото не сме чули г-н Рейзи внезапно да е наследил някакви огромни имоти или нещо такова, с което да покрие тези разходи. А огромни разходи са направени до момента и предстоят да бъдат направени още.


В категории: Созопол


93
Коментара
93
Коментара по темата
93.
DO 91
26.10.2011 10:50:27
1
2
НЯМА КОЙ ДА НИ ОТНЕМЕ ДУМАТА,А ВЪВ ФОРУМИТЕ ДАСКАЛКО ЛЮБИМА НЕ СЕ ДЪРЖИ ТОЛКОВА НА ПРАВОПИС ,А НА ТОВА КОЕТО ИСКАШ ДА КАЖЕШ.ПРОВАЛИЛИ СЕ ДАСКАЛКИ И КМЕТИЦИ ЩЕ НИ ПРОВЕРЯВАТ КАТО НА КОНТРОЛНО ЛИ?
ХХАААХАХАХАХАХА
92.
DO 91
26.10.2011 10:50:27
1
1
НЯМА КОЙ ДА НИ ОТНЕМЕ ДУМАТА,А ВЪВ ФОРУМИТЕ ДАСКАЛКО ЛЮБИМА НЕ СЕ ДЪРЖИ ТОЛКОВА НА ПРАВОПИС ,А НА ТОВА КОЕТО ИСКАШ ДА КАЖЕШ.ПРОВАЛИЛИ СЕ ДАСКАЛКИ И КМЕТИЦИ ЩЕ НИ ПРОВЕРЯВАТ КАТО НА КОНТРОЛНО ЛИ?
ХХАААХАХАХАХАХА
91.
до морето
24.10.2011 19:18:31
6
2
Отчайващо неграмотни сте созополчани дали в голямата си злоба да пишете бързо и случайно ,някой да не ви отнеме думата дори и във форума??? Не знам как получавате образование!Жалко за обикновеният гражданин дето го управляват такива дебили!
90.
MORETO
24.10.2011 11:34:01
6
3
ХАРЕСВАМЕ РЕЙЗИ!
ТОЙ Е ЧОВЕКА КОЙТО ПРАВИ СОЗОПОЛ КРАСИВ!
А ВИЕ МИШОЦИ ДА СЕ СКРИЕТЕ В МИШИТЕ СИ ДУПКИ,ДА БПРОИТЕ ДРЕБНИТЕ ЖЪЛТЪЧКИ И Е ВРЕМЕ ДА РАЗБЕРЕТЕ ЧЕ ХОРАТА В СОЗОПОЛ НЕ ХАРЕСВАТ МИШОЦИ КАТО ВАС!
ЗА РАЗЛИКА ОТ ВАС РЕЙЗИ ИМА СЪРЦЕ И ТО ГОЛЯМО ,А НА МЯСТОТО ЗА СЪРЦЕ ПРИ ВАС ИМА КАМЪНИ.
МИШОЦИ С МИШОЦИТЕ ВИ!!!
АЙДЕ ХОЛАМ
89.
котарак
24.10.2011 09:43:56
3
6
Добро утро Другарю МИШОК Палазов.
Сега се прибирай в мишата си дупка и кротувай там.
Продължавай да сънуваш кошмари още четири години.
Най-добре щеше да е хич да не се беше надувал толкова много.
Няма я отдавна червената партия в Созопол, която да ти помогне и да ти даде някоя службица в Общината където да вириш нос и да се правиш на голямата работа.
Дребен гръцки мишок си бил и такъв ще си останеш.
От сега нататък не се показвай повече от мишата си дупка, че ставаш все повече за смях.
Препоръчвам ти всеки ден да ходиш в черквата и да се молиш за всички хора, както има хора, които се молят за тебе всеки ден.
88.
до кака недка
22.10.2011 22:24:24
0
1
ти си Човека,който ми показа светлина в тунела!Някой в този град чел книги това си е Чудо в този град на добрата клюка от ,която си живеят 75% от жилите му!!!
87.
до 86
21.10.2011 16:27:17
3
3
Много ти е плитка тезата: Рейзи не е неграмотен рибар- ТОЙ Е ИЗПЕЧЕН КРАДЕЦ И МОШЕНИК!
аКО НЕ ГЛАСУВАМЕ, НАЛИВАМЕ ГЛАСОВЕ В КОШНИЦАТА НА пАНАЙОТЧО,той милия вече плаща на циганите по 100лева, така че : ДА ГЛАСУВАМЕ ВСИЧКИ! Който не харесва никого от кандидатите, да гласува без да сочи кандидат, но ДА ГЛАСУВАМЕ. аЗ ЩЕ ГЛАСУВАМ ! гЛАСУВАЙ И ТИ !
86.
бълдъзата на сребърната гугутка
21.10.2011 12:27:50
2
5
И така:
Недин - баща му агент и той е агент.
Рейзи - баща му неграмотен рибар и той неграмотен рибар.
Палазов - баща му окраде океанския риболов и той е крадец.
Мархолев - агент и сина му Тодор е агент.
Катя Стоянова - майка й е ударена в главата и тя е ударена в главата.
Германова - майка й е проста и тя е проста.
Илиян Стеванов - баща му е борец бухалкаджия и той е бухалкаджия.
Тихомир Янакиев - баща му или хубаво или нищо и за тихомир само нищо.
Хрусанова - тя е издухана гургулица значи и баща й е бил издухан бухал.
Райнова - проста кокошка значи баща й е бил прост оскубан петел.
Диаманти-то - крадец номер едно в Созопол и зета му такъв.
и какво стана сега - никой не става за нищо. всички са едни големи тарикати. да ги накажем и да не гласуваме за нйкой. да бойкотираме вдруги ден изборите и да не идем да гласуваме.
85.
до сребърната рибка
19.10.2011 17:36:40
2
4
Сега какво ще кажете гугутки сребърни, след като излязоха данни за агенти на ДС и там черно на бяло пише,че БАЩАТА НА СТОЙО НЕДИН МИНЧО СТОЕВ НЕДИН ОТ БСП Е АГЕНТ? СЕГА ЩЕ СИ ЗАТВОРИТЕ ЛИ МРЪСНИТЕ,ГНУСНИ УСТИ, ще извадите ли кумунистическото чедо от листата си, или агентите от вашта листа са добри, а другите- кучета ги яли? гледаме ви сеира.
84.
СРЕБЪРНАТА РИБКА
16.10.2011 12:24:03
2
3
АМА НАИСТИНА ЛИ ИМА ХОРА В СОЗОПОЛ КОИТО СА ВЗЕЛИ ВСИ4КИТЕ ОТ ТАЗИ ОБЩА СНИМКА НА СЕРИОЗНО-ХАХАХАХА
КОЦИНЦЕТО Е ДРАГИ МИ СМЕХУРКО А ДРУГИТЕ ДО НЕГО ДА ВЗЕМАТ ДА СЕ СКРИЯТ ,4Е МИ РАЗВАЛЯТ ПЕЙЗАЖА!!!
СМЕХУРКОВЦИ СЪС СМЕХУРКОВЦИТЕ ВИ!!!
83.
СРЕБЪРНАТА РИБКА
16.10.2011 12:24:00
2
3
АМА НАИСТИНА ЛИ ИМА ХОРА В СОЗОПОЛ КОИТО СА ВЗЕЛИ ВСИ4КИТЕ ОТ ТАЗИ ОБЩА СНИМКА НА СЕРИОЗНО-ХАХАХАХА
КОЦИНЦЕТО Е ДРАГИ МИ СМЕХУРКО А ДРУГИТЕ ДО НЕГО ДА ВЗЕМАТ ДА СЕ СКРИЯТ ,4Е МИ РАЗВАЛЯТ ПЕЙЗАЖА!!!
СМЕХУРКОВЦИ СЪС СМЕХУРКОВЦИТЕ ВИ!!!
82.
златната рибка
16.10.2011 11:51:59
4
2
Вчера пак ме хвана един рибар от Созопол. Помолих го да ме пусне и ще му изпълня три желания, а той ми каза да си гледам работата - щял да ме изпържи в тигана и да ме даде на коцинцето палазов да ме изяде щото бил много огладнял напоследък. Пак го помолих, казах му, че ще му изпълня още три желания. Но, уви, получих същия отговор. И сега стоя изпържена в чинията на коцинцето и го гледам право в очите как точи зъби и ще ме излапа. Мисли си, че ще се наяде с мен, но не знае каква здрава кост съм му приготвила да му заседне в гърлото. Голямо давене ще падне. Ще се укокори от зор. Ще се изприщи от напъни. Ще пъпчаса от гърчене. Но няма до получи нищо накрая - ще ме преглътне, но кокъла завинаги ще стои заседнал в гърлото му !
81.
до "златна рибка
05.10.2011 13:54:37
1
4
Ще те хвърля на скарата.
80.
до "златна рибка"
04.10.2011 08:37:18
2
7
Рибчице, златничка, що не си вървиш по морето? Едно е сигурно, тази рибка не е от залива на Созопол, рибарят не е от Созопол и трето- писачът не е в час.
79.
златната рибка
04.10.2011 06:57:29
10
1
Веднъж един рибар ме хвана в морето и АЗ му изпълних следните три желания, за да ме пусне: 1- Созополчани дълги години да ги управлява Панайот Рейзи, 2 - Созопол да се превърне в световен туристически курорт, 3 - Всички малодушници с мераци за власт да се усукват около масата на властта за някоя дребна трошица. Рибаря се казваше ..... айде нямя да казвам, нека интригата да е по-голяма така.
78.
рибар
03.10.2011 21:50:06
4
4
По- добре Палазов да е зам. кмет, отколкото онази пияница Симеон Симеонов от хората на Пехливанова и Ангел Гочев.
И ако има управленско мислене и без пазарлъци ,Рейзи трябва да назначи за зам. кметове останалите трима кандидати за кметове, които съберат най- много гласове. Така всички хора ще имат представителство в управлението на общината.
77.
Ldir.
03.10.2011 13:22:04
2
7
Хахаха как ви се искака Рейзисти и другите да се кланят и да лижат задници ама нестава. Това си е ваш патент. Така че никой няма да ви го отнема.Правете си оговорките оголвайте си задниците а ние само ще се кефим .
76.
стефан
03.10.2011 13:18:44
2
9
отговарям на християн Палазов изобщо неправи уговорки. Уговорките ги правят само Панайот Рейзи и хората около него.Много май започна да ви е страх че чак си приписвате навиците на другите кандидати. Обирате ли сега негативите на ГЕРБ. Голям смях в залата . Накрая палозов може да се наложи да почерпи Бойко Борисов че се продаде и припозна Гъбаря за негов представител. Взе ли да ви пада рейтингчето хахаха.
75.
християн
01.10.2011 22:59:14
8
7
Пак питам всички форумджии. Защо Палазов се моли на Рейзи като стане общински съветник да стане заместник председател на Общинския съвет. Всъщност той за кмет ли се бори или за заместник председател на Общ.съвет? За това ли пелтечеше и заекваше по тв7 вчера сутринта. От страх???
74.
кой сега е номер 1
01.10.2011 19:02:11
1
2
http://anketi.dir.bg/anketar.php?id=294&ba=1&bl=
73.
избирател
01.10.2011 19:01:04
1
1
http://anketi.dir.bg/anketar.php?id=294&ba=1&bl=
72.
християн
01.10.2011 09:25:07
11
6
Като е толкова много ербап Палазов защо ходи да се моли на Рейзи да го направи заместник председател на общинския съвет?
71.
tv7
30.09.2011 10:51:36
9
10
Кои сега е номер едно?
Естествено №2
70.
honda
29.09.2011 17:19:51
5
2
хахаха мноо си прост бре момче ... ходи и лепи плакати като нищо не можеш да измислиш ,защото просто няма какво... по добре не пиши нищо
69.
Станчо Бялата Глава
29.09.2011 14:40:10
9
2
Говорити глупости. Аз ще съм секретаря на новия кмет Палазов. Него всички го обичат и той ще стане кмет и ще ме назначи за секретар. СЕКРЕТАР. Повтарям - СЕКРЕТАР.
68.
ПОЗНАНИЯ
29.09.2011 14:22:08
3
3
Стига сте се надлъгвали вие двамата. Аз съм този който написа 55 коментара под тази измислена статия интервю. Любен Дилов ми е приятел. Баджанак до известна степен щото заедно..... една и съща мацка....... нали разбирате. Всички в Созопол я познават. То не е и тайна. Та за това написах 55 коментара да му вдигна малко рейтинга щото напоследйк му пада много надолу. И не само рейтинга пада според онази мацка.... сещате са. Нали? Той ми е приятел и ще ми прости. Прощавай Любо!!!
67.
лъжеш
29.09.2011 11:07:58
2
3
Лъжеш "трака-трак", не си писал ти 30 от 65, защото аз съм писал 65! Само,че какво от това? Ако целта ти е да неглижираш сайта и написаното в него, съжалявам! Написаното остава, изреченото се забравя! А и снвободата на слово има изисквания- ПОЗНАНИЯ! Не да познаваш претендентите лично, но да им знаеш делата. А ние знаем делата им и затова пишем. Аз съм " тик-так", тик-так - часовникът, който отмерва последните дни от властта на крадеца- Панайот Рейзи!
66.
трака-трак
29.09.2011 08:19:32
4
3
Написал съм вече повече от половината от тези коментари - както в подкрепа на Рейзи, така и в подкрепа на Палазов. Не ги познавам и двамата. Така се пише по-лесно. Доживяхме и това време да си драскаме всякакви глупости без никой да ни разбере кои сме!!!! Този сайт е много добре озаглавен - БЕСОВЕ. И тук наистина можем да си изливаме бесовете. Дори можем да си измисляме всякакви неща и да си гледаме сеира. Това правя и аз. Пиша и за двете страни и гледам как от време на време някой се закача и отговаря по определен начин. Свободата на словото такава каквато я предлага интернет може само да бъде полезна в личен план, но не и в обществен. Щом съм написал повече от 30 от общо 65 коментара, а има и други които пишат по няколко коментара какво излиза - че това тук се чете от десетина човека и няма голям отзвук сред по-широка аудитория. Това е то - нека бъде свобода на словото и печата.
65.
Илиев
28.09.2011 23:43:03
3
3
Пълен Т...К са и двамата кандидати. Не са достойни за мястото. В момента цялата созополска община е наместена с връзки на работа. Ще се радвам да видя как са на улицата всички. КОГА ЩЕ ИМА ИСТИНСКИ КОНКУРСИ за работа в Созопол? Господин Рейзи си намести на работа всички познати и децата на познати и.... Палазов ще направи същото- именно за това го поддържат хората му- за работа.
64.
nina
28.09.2011 22:36:51
9
4
Браво на Вазов, КМЕТА Е ПАНАЙОТ РЕЙЗИ И ПАК ЩЕ Е ТОЙ. ЗАСЛУЖАВА ГО
63.
до еленка
28.09.2011 20:42:14
6
5
еленке, еленке да вземеш да спреш да защитаваш твоя работодател, защото изглежда само ти го защитаваш.не виждаш ли че си сама.
смени сайта, пиши другаде където имаш съмишленици.
ТУК СИ САМА
62.
бараба
28.09.2011 20:39:46
3
7
Съгласен съм с Ленка за Дилов. Миналата година се увъртъше около Рейзи, чак на откриването на паметника на съветските подводничари беше дошъл, ама явно го отсвириха. После се лепна за Гребенаров- то не бяха тайни задевки, то не бяха вечери, но и там не му се отвори парашута и къде, къде, хоп на врата на Коцето. Този човек не е чист.
61.
Ленка
28.09.2011 20:27:58
6
5
Нека Любен Дилов син не плюе Рейзи, сигурно нещо не му е свършил и сега изсипва кал върху Панайот. А Вие вижте колко много е направено за града ни и за селата за 4 години, за 8г и половината не направено от това. Стига сте клеветничили човека бе........ЗАВИСТНИЦИ !
60.
Ленка
28.09.2011 20:23:49
8
3
Браво на Вазов, КМЕТА Е ПАНАЙОТ РЕЙЗИ И ПАК ЩЕ Е ТОЙ. ЗАСЛУЖАВА ГО
59.
далавера
28.09.2011 19:41:52
7
7
Просто сте мързеливи, но амбициозни и гладни и гледате как да сте по-близко до какала, общински съветник, нищо служба но все пак заплатка и връзчици, които можете да осребрите... контакти за в бъдеще... та практически вие не сте работили нищо сериозно през живота си. И стига с тези простотии дал Рейзи взел Рейзи. Ако имаше престъпление щеше да е факт след непрестанните проверки които му се правиха от къде ли не през целия мандат. А вие търсачи на келепира по-полека с плюенето знаем че след изборите пак ще завъртите задни части към този който е на власт без значение сини ли сте червени или на раета. Далавера, далавера.....далавера надушвам драги съграждани. Всичките писачи особено тези дето цял ден търкат клавишите гонят далаверата. Не им вярвайте всичко е измама и всичко е с цел да докопат кокъла.
58.
мрън-мрън
28.09.2011 18:34:45
5
8
Не ви знам истински ли сте всички, или няколко човека пишат каментари, ама по- голяма полза ще има за града, ако и поработвате малко. Ще бъде от полза за Созопол, за семействата ви и за самите вас.
И не ми казвайте, че няма работа в Созопол, всички се правите на баровци, а лигите ви текат по чуждото.
57.
кака Недка
28.09.2011 18:01:00
2
8
За тебе како Елке знам какво мислиш.За 4 години како той краде много и ти го знаеш но си от най приближените му зомбита и си готова да го защитаваш като матросов на амбразурата.Втози случай обаче трябва да мислим за града ни и всички които живеем в него а не за твоя личен интерес.За 4 години кмета доказа че не може да изпълни и половината неща които обеща.Няма поликлиника няма автогара няма средно образование няма работа за нас младите хора няма политика за развитие натуризма основен поминък на населението в града няма работа за хората от селата.Ти на това ли му казваш добро управление.За обикновените хора не е добро управление но хората ги е страх да го заявят открито може би затова пишещите предпочитат анонимност както ти и аз.В Созопол никога не е царял такъв страх че ако кажеш нещо срещу кмета след това ти е спукана работата.Затова трябва нов човек който да вдърне вярата в кметството че то е на всички а не на една ояла се шайка около него водена от гено катя красимира и т.н. Пиша имената им с малки эбукви защото такива като тях друго не заслужават.Те продадоха града ни разпарчетосаха го омразата която всяха между хората стана тяхно верую.Жалко.Вярвам че всички в Созопол са поумнели и ще направят верния избор а той не е Рейзи.
56.
прогледнал
28.09.2011 17:51:58
4
10
Погледнете колко се е охранил през последните 4 години /и не само той/. Тоз голям гъз не става с работа, а с лакомия/виж снимката по-горе/. Снимката трябва да се озаглави "Бай Ганьо на избори". Алчен, лаком, нагъл и прост това е Панайот Рейзи!
55.
ДО ГРАДСКИЯ
28.09.2011 16:30:24
7
13
Не сравнявайте честните и трудолюбиви хора с Панайот Рейзи, той не е работоспособен, а е находчив и пробивен човек само в личен план, само за да се обогатява лично.Нищо не е направил за Созопол освен да сложи знамена и да направи тротоар по оътя за Златна Рибка.Всичко друго са само далавери за собствено облагодетелстване и на своята шайка разбойници.Не ги ли виждате! Каво представляват сега и какви бяха преди 4 години - 500кг отгоре.Така са се надули като плодери, че даже са сложили стари снимки по плакатите.Срам ги е да се покажат в истинския си вид.
А тези псевдогербаджии кога са искрени- когато преди месец наричаха Рейзи престъпник и мошеник или сега когато застават до него - долни интересчии и властолюбци - лицемери.
НЕ ПОСТАВЯЙТЕ ЧЕСТНИТЕ ХОРА ДО ТЯХ!!!!
54.
Бургазлия
28.09.2011 16:05:31
2
8
Рейзи е толкова ограничен ,да не кажа тъп.То е ясно, че в Созопол нормално няма да протекат изборите, там всеки е баджанак на някой, та уговорките какво ще получи ако еди кой си стане кмет са ясни.Отделно софийската връзка е толкова вмирисана,че с удоволствие подминавам вече Созопол,който не е това което беше преди.Сега е на път да стане бетер от Несебър.Кофтиии.
53.
ГРАДСКИЯ
28.09.2011 15:57:30
6
15
ХЕЙ ХОРА , СЪГРАЖДАНИ МОИ , ОПОМНЕТЕ СЕ ! КАКВА Е ТАЗИ ЗЛОБА И АГРЕСИЯ КЪМ НАШИТЕ ДЕЦА И ВНУЦИ .... КАКВО ВИ СТАВА ? ТОВА СА САМО ИЗБОРИ - НЕ Е ВОЙНА !
ВИЕ ВСИЧКИ ЗНАЕТЕ , ЧЕ ВЪПРЕКИ ВСИЧКО РЕЙЗИ Е МНОГО РАБОТОСПОСОБЕН , НАХОДЧИВ И ПРОБИВЕН ЧОВЕК . ВИЕ ВСИЧКИ ЗНАЕТЕ , ЧЕ ПАЛАЗОВ Е ДОБЪР И ДОСТОЕН НАШ СЪГРАЖДАНИН , ПОМОГНАЛ В СПАСЯВАНЕТО НА ДВЕТЕ ДЕЦА .ВСИЧКИ ВИЕ ЗНАЕТЕ , ЧЕ ТИХОМИР Е ПОРЯДЪЧЕН И ЧЕСТЕН МЛАД МЪЖ , С КАЧЕСТВА . ТАКА ЧЕ ТОВА СА СИ НАШИТЕ КАНДИДАТИ ..НЕ ГИ ХУЛЕТЕ . НИКОЙ ОТ ТЯХ НЕ ЗАСЛУЖАВА ЗЛОБАТА ВИ . СЛЕД ИЗБОРИТЕ ОСТАВАМЕ ДА ЖИВЕЕМ ПАК ЗАЕДНО С ТЯХ- ПОНКАТА , КОЦИТО И ТИХИЧА . ДА ГИ ПОДКРЕПИМ КОЙ КАКТО ИСКА - НО НЕ ГИ "УБИВАЙТЕ". БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ ....
52.
кака Елка
28.09.2011 15:10:37
13
5
Да ,съграждани мои-Рейзи е най-добрия кандидат за кмет на Созопол.Това е моят избор, той доказа за 4 години че може да управлява града.Успех , рейзи и напред Созопол..
51.
glasuvajte
28.09.2011 14:37:23
3
3
http://anketi.dir.bg/anketar.php?id=294
50.
svoi
28.09.2011 12:50:33
1
11
През септември 2008год . Рейзи обяви строителството на МОЛ в Созопол . Терена разбира се в района на провлака между стария и новия град – собственост на Свилен Кръстанов . Дотук всичко в рамките на закона , но къде е уловката ? Точно в тази част на града има неуредени регулационни отношения между Общината и въпросното лице , които СА В РАЗРЕЗ С ВЛЕЗЛИЯ В СИЛА ПУП ЗА ТЕРИТОРИЯТА НА ПРОВЛАКА. Става въпрос за 4дка. Общинска земя , НАМИРАЩА СЕ НА СТАРОТО ПРИСТАНИЩЕ НА СОЗОПОЛ , на първа линия . Тъй като става въпрос за първична регулация на всички собственици се отнема процент от земята . СЪГЛАСНО НОВОПРИЕТИЯ ПЛАН НА ТОВА МЯСТО СЛЕДВАШЕ ДА СЕ ПРИ ЛОЖАТ УЛИЧНИ РЕГУЛАЦИИ , ЗА КОИТО ИМА ИЗРАБОТЕНИ РАБОТНИ ПРОЕКТИ – 2007Г. , ФИНАНСИРАНИ ОТ ОБЩИНА СОЗОПОЛ . Да но Кръстанов не за това е давал пари на Рейзи . Той иска притежаваните от него 8 дка . по приватизационна сделка да си останат толкова , ЧЕ ВЛАДЕЕ 12 ДКА. Начина е строителство и промяна на на границите обяснени с факта , че морето е отнело част от сушата , предоставяне на подземни паркинги в полза на общината и проблема е решен . Сега рибната борса на града е разположена на общинска земя , но наемите прибира Кръстанов . Това е валидно до и за магазините до нея . За този ценен терен става дума и ако позволим и той да бъде изтъргуван от кмета ни в негов интерес и такъв на близки до него хора то защо сме наследници на хората създали АПОЛОНИЯ , първия демократичен полис по нашите земи. Ще позволим ли и сега страха пред феодала Рейзи да ни отнеме и малкото хубави места останали за обществено ползване .
....... ВМЕСТО ДА СЕ ИЗПЪЛНЯТ ПРЕДВИЖДАНИЯТА ПО ПЛАНА , ГЛ. АРХИТЕКТ БЕЗ ДА ПРАВИ ПРОМЯНА НА ВЛЕЗЛИЯ В СИЛА ПУП , ОДОБРЯВА АВТОМАТИЧНО ТЪРГ.СГРАДА, ЗА КОЯТО НЕ СА УВЕДОМЕНИ ЗАИНТЕРЕСОВАНИТЕ СТРАНИ , Т.Е. БЕЗ ДА Е СПАЗЕНА ПРОЦЕДУРАТА НА ЗАСТРОИТЕЛНО РАЗРЕШЕНИЕ .
Кръстанов- основен спонсор на предизборната кампания на кмета ; неговата охранителна фирма „Роял” „охраняваше” кмета по време на изборите в созопол .......
Информацията е получена от близки до Кмета хора които желаят да останат анонимни поради страх за собственото си здраве .
Утре ще има още.
49.
време е
28.09.2011 12:03:41
4
9
Катуница скочи срещу цар Киро и поиска да го изгони от населеното място. Кога Созопол ще скочи срещу цар Пиньо- Крес, който също като Рашков КОЛИ И БЕСИ както в Созопол,така и в селата?! Толкова ли сме страхливи, толкова ли нямаме млади хора,които да поискат свобода на мисленето, на действията и на живота тук, във вечния Созопол? Нека сега всички заедно покажем пътя на Рейзи към други места за обиране, разврат и терор! Да гласуваме срещу шайката на Рейзи- Крес-Красимира Германова, Катя Стоянова, Стойо Недин, Гено Пухов, Христо Бардуков и т.н.! Да им покажем червен картон, преди да е станало ФАТАЛНО КЪСНО ЗА РОДНИЯ НИ ГРАД!Да помогнем на Созопол, да поискаме такава помощ и от селата, и от циганите, които вече знаят- Рейази ги лъже , а ние ще живеем с тях!
48.
ТРЯБВА ДА НИ ПУКА
28.09.2011 09:05:09
4
8
Защо коментирате работата на бивш кмет - Караманова.Тя отиде на избори и загуби, защото хората гласуваха така.Сега тя не е кандидат кмет, защо пишете за нея. Сега трябва да решим кой ще ни управлява следващите 4 години.Трябва да изберем между похотливостта, алчността,безпардонността,безкрупулността и честните, прями, работливи ,способни хора.
ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ И ИЗМЕТЕТЕ ТАЗИ КРАДЛИВА ШАЙКА ОТ НАШИЯ ГРАД!
47.
ddddd
27.09.2011 23:58:15
6
4
ГОСПОДИ ПРОСТИ ИМ-ТЕ НЕ ЗНАЯТ КАКВО ПРАВЯТ!!!ОБЕЗКОСТЕТЕ ГО РЕЙЗИ-И АКО ТОВА ВИ НАПРАВИ ЩАСТЛИВИ-ЖИВЕЙТЕ ОЩЕ 100 ГОДИНИ!!!
НЕЩАСТНИЦИ!
46.
САМО ЕДНА ОТ ДАЛАВЕРИТЕ НА КАРАМАНОВИ
27.09.2011 23:47:26
8
2
Веска Караманова - кмет на Созопол до края на 2007 г., извърши заменки и издаде разрешителни за строежи в района на нос Хумата (между защитената местност Алепу и резервата Ропотамо, в Натура-зона) и върху дюните на къмпинг Веселие (също в Натура-2000).

(en) Veska Karamanova - Mayor of the town of Sozopol. She has issued construction permit for the area of Humata cape (between the marshland of Alepu and Ropotamo river).

(de) Veska Karamanova - Burgermeisterin von Sozopol, die Grundstucktausche ducrhgefuhrt hat und Genehmigungen zum Bau auf dem Kap Humata (zwischen dem Schutzgebiet Alepu und dem Reservat Ropotamo, in einer Natura 2000 Zone) gegeben hat.

(it) Veska Karamanova – sindaco della città di Sozopol, la quale concede le licenze edilizie per il capo di Humata (fra il palude di Alepu e il fiume Ropotamo).

(ro) Veska Karamanova - primarul orasului Sozopol. A emis permisul de constructie pentru zona capului Humata (intre mlastina Alepu si raul Ropotamo).
Я ПОБЕСНЕЙ ЗА ТОВА КАТО СИ ТОЛКОВА БЕСЕН!!!
45.
Нова ТВ репортер
27.09.2011 23:12:33
1
8
ГРупата за Рейзи също сте едни и същи пишите от едни и същи компютри и плещите същите глупасти като другете но с обранен адрес.Крайно време е в тези коментари всеки да излезе със собственото си име за да се води конструктивен диалог да се обсъждат идеи и предложения за бъдещето на Созопол
44.
А НА МЕН МИ ПУКА
27.09.2011 21:31:04
2
5
ВЛАССТА НЕ СЛУЖИ НА ХОРАТА , КОИТО ИМ ПЛАЩАТ ЗАПЛАТИТЕ С ДАНЪЦИТЕ СИ . НЕНАКРАДОХА СЕ , НЕНАЯДОХА СЕ , НА ФОНА НА НА ВСЕ ПО-ОБЕДНЯВАЩИТЕ ГРАЖДАНИ . МЪРЗЕЛИВИ , НЕЧУСТВИТЕЛНИ КЪМ ЧОВЕШКИТЕ НЕВОЛИ ... ГЕРБ , ГЕРБ , БОЙКО ,БОЙКО - И ВИЕ СТЕ СЪЩИТЕ ...
43.
НЕ МИ ПУКА
27.09.2011 19:11:12
4
15
Човечеството е изтърпяло Нерон, Калигула, Хитлер, Мусолини, Сталин, та един Рейзи ли няма да изтърпим.
Глас народен глас божи.
Прост народ слаба държава.
Всеки народ си заслужава управниците.Посредствени хора - посредствени управляващи.
За това Созопол никога няма да стане европейски курот, защото ви има вас -посредствените!
42.
бтв репортер
27.09.2011 18:34:55
11
8
Групата анти Рейзи са едни и същи една шепа загубеняци, които пишат от едни и същи компютри под всички статии, където прочетат името Рейзи. Чешат си езиците,бълват глупости и плюят и не могат да се примирят с факта че хората харесват Рейзи . Каквито и да ги пляскате истината е една:Колкото и човешки кусури да има Рейзи,той се оказа най- успешния кмет на община Созопол от всичките му предшественици.Това е видно и в Созопол и по селата.Рейзи ще е пак кмет на Созопол и това е ясно на всички.
41.
ДАЛАВЕРИТЕ НА РЕЙЗИ
27.09.2011 18:26:59
4
10
Кмета на Созопол участва в данъчна измама . Панайот Рейзи беше известен като строителен предприемач в региона , но така и на стана известно ...... , въпреки че имаше резултати – построени къщи , видимо подобрение на материалното състояние...... . Използва баща си за подставено лице – баща му Васил Рейзи /пенсионер- рибар, неграмотен/. Съставен му е ревизионен акт на стойност 366 046 лв. По под номер 800522 от 21.07.08 год. На ЦУ на НАП. ЕТ”Рейз икомерс” предоставя като обезпечение по воденото сега дело в Административен съд Бургас , придобит имот в местността Факуда , землище на с. Равадиново с размери от 9 дка. Интересно от къде пенсионираният рибар Васил Рейзи е намерил средства да закупи множество имоти в района на Созопол , и в същото време да мисли за данъчни измами , невнасяне на ДДС и др. Намерен е и „подход” към председателя на Административния съд-Бургас Атанас Вълков , с когото вече е „работил” по повод делото за изборите в Община
Созопол.

На сесия на ОБС Созопол проведена през март 2009 год. По предложение на кмета съветниците узакониха незаконна постройка за търговски цели построена на общински терен разположен на южната алея в стария град . Топ първа линия , на самия плаж . Незаконната постройка е на близки роднини на общинския съветник Гено Пухов /съветник от групата на Рейзи , а роднините – негови агитатори /. Общинския съвет гласува отстъпено право на строеж за хранително заведение в грубо нарушение на закона за Общинската собственост и продадоха ценната общинска земя от 60кв.м за 17000лв. / за сведение тези земи в града се продават по 1000 евро на квадратен метър . Из целия град се говори , че новите собственици ще я продават на собственика на терена над тях , а посредник по сделката не е трудно да се досетите кой: кмета Рейзи срещу солидна комисионна разбира се . Тук разбира се можем да поставим още един въпрос ; защо е присъствал на заседание на комисията при обсъждане на въпроса племенника Гено Пухов и защо е гласувал по тази точка от дневния ред след като това е конфликт на интереси .
Има още , четете утре.
През 2008 год. Кмета Рейзи еднолично без решение на ОБС и без търг отдаде на близки до него хора общинските паркинги и пусна през летния сезон паяк. По същия начин бяха отдадени и заведения общинска собственост . От тези дейности няма постъпления в Общинския бюджет . Интересно в чий джоб отиват парите .
Улица Ропотамо известна като веселата улица едва ли не е собственост на КАТИНАРИТЕ , наематели на Харманския плаж . Така Рейзи им се отплаща за вложените от тях усилия по време на предизборната кампания : заплахи, плащане на пари на избиратели и др. Сега те владеят тази част от града в общинския бюджет можеха да постъпят 100хил. лв. И средствата да се използват за благоустрояване . И в този случай кмета се ръководи от личния си интерес , грубо погазва закона проявява престъпно бездействие към общинска собственост и събиране на приходи, разрешава облагодетелстване на трети лица за сметка на общинската собственост , поведение , за което ще бъде повдигнато обвинение от прокуратурата.
Рейзи даде за довършителни работи два апартамента Общинска собственост над кафе Хема 150хил. за площ не повече 100кв. М , което прави по 700евро на квадратен метър. Излишно е да се отбелязва , че ремонта беше приключил и съветниците за кой ли път бяха принудени да узаконят и това беззаконие . Скъпия ремонт се направи за да живеят в лукс гл. Архитект и Директора на дирекция ТСУ в община Созопол . Това е нанесена щета .
По предложение на кмета Рейзи ОС гласува 140 хил. лв за вход ен знак на града.
По повод този знак, кметът в прав текст по време на общинската сесия обяви, че има определен скулптор, поради което ще му сумата за изработване на монумента без и без решение ОС . „СДЕЛКАТА” се осъществи, не е обществена тайна , с активното участие на гл. Архитект на общината Румен Александров , известен като „КАСИЕРА” на КМЕТА. По тази система „КМЕТ-ГЛАВЕН АРХИТЕКТ” е извършена и еднолична продажба на 15% акции, собственост на общината в” Алепу....”.
Общината участва в ..... със земя -33дка на първа линия . След няколкократни опита да се финализира прехвърлянето на акциите на общината на Алепу... и след налагане на вето от обл. Управител на решението на общ. Съвет за прехвърляне , най – накрая сделката се извърши, в резултат на което общината е ощетена с милиони лева . Естествено, това решение е в резултат от търговия с влияние чрез преобладаващо мнозинство. Не е спазена процедурата – не е внесена докладна , а е предложено директно решение и ОС е гласувал
Гл. Архитект е изготвил ПУП, както и проект за изграждане на вилно селище , подписана като автор е съпругата му . Преди да стане гл. Архитект на общината , той беше служител на Алепу.
40.
Ей, Созопол!
27.09.2011 17:35:09
4
14
Ако гласувате за този боклук Рейзи, ще минавам оттам само транзит. Одрахте кожите на всичките ми приятели това лято, сега Рейзи ще дере вашите!
39.
до Вазов
27.09.2011 17:25:58
3
9
Кой екип е доказан?
Екипа на Рейзи ли?
Та Рейзи е доказал само че може да краде, да бракониерства, да се държи нагло и нахално, да се напива до припадък, да прелюбодейства,да прекарва по цели нощи в хазартните клубове и фолкаджийски дискотеки.
Това го видя цяла България както по телевизията /БТВ -Господари на ефира и БТВ -репортерите/така и по вестниците/справка в. Уикенд бр.22 /2009 - срамните части на г-н Рейзи и неговата тогава тайна сега явна любовница Линка Чуткина /.
Та целия екип начело с Г-н Рейзи е така потънал в собствените си изпражнения, че е срамота да се появяват по улиците, та камо ли да искат отново подкрепа.
С какво се промени Созопол? С един басейн?? С бюджет от 26 000 000 лв на година , да се хвалис със басейен е смешно. Та хората построиха за 4 години цели градове, а Панайот един басейн ..ха-ха-ха.
Но забравих , промени се неговото положение, вече кара само Мерцедес , разведе се, има си официална любовница и куп неофициални, премина към ГЕРБ - все неща заслужаващи поздравление!!!Да си ни жив и здрав НАШ КМЕТЕ!! Аш косун!!! Машаала!!
А на твоите гъзоблизци:
не гледайте сламката в окото на другия , а гредата в своето!
38.
до Смешон Попов и сестри Кушлеви
27.09.2011 14:37:50
5
6
Простащината няма стил и мода.
Тя може всеки миг да сполети
онези дето искат, но не могат
да лидерстват над дребните мечти.
37.
ЕДВИН СУГАРЕВ
27.09.2011 14:34:12
6
5
АКО ВИЕ НЕ СТЕ СИГУРНИ-ЗАЛОЖЕТЕ НА ТЪПАТА ТИКВА СТАНЧО ГЛАВАТА И МАМИНОТО СИНЧЕ-К. ПАЛАЗОВ И ТОГАВА МИРЯСАЙТЕ И ГЛЕДАЙТЕ СМЕХУРИЙКИ.
36.
ЕДВИН СУГАРЕВ
27.09.2011 14:34:10
6
7
АКО ВИЕ НЕ СТЕ СИГУРНИ-ЗАЛОЖЕТЕ НА ТЪПАТА ТИКВА СТАНЧО ГЛАВАТА И МАМИНОТО СИНЧЕ-К. ПАЛАЗОВ И ТОГАВА МИРЯСАЙТЕ И ГЛЕДАЙТЕ СМЕХУРИЙКИ.
35.
Антонио
27.09.2011 14:24:00
6
7
Вазов, сигурен ли си, че трябва да заложим на сигурно корумпираните кадри на г-н Рейзи и мафитските структури стоящи плътмо до него??
34.
вазов
27.09.2011 14:12:19
4
9
Уважаеми съграждани,
Анонимното плюене само води след себе си само негативи за хората, които уж защитавате.
Вгледайте се в екипа, който стои пред вас и вижте всеки с какво може да допринесе за развитието на Созопол. Основния проблем на екипите са хората. Повечето ръководители се обграждат с хора, с които се чувстват комфортно и които не могат да им бъдат конкуренция. Екип съставен от умни хора, хора с идеи и мисъл, отворени и критични при решаване на проблемите, но и заставащи на 100% зад решението си е изключителен. Хора изберете изключителния и вече доказан екип, не залагайте отново на експерименти с нови и на 80% никому неизвестни лица. Града се промени и слава богу в положителна посока.
33.
СИН НА ДИМИТЪР
27.09.2011 12:45:56
6
7
АБЕ ТАТКО НЕ МИ ПРОБУТВАЙ МАЛОУМНИЦИ ЗА ВОДАЧИ.
КОЦИТО ПАЛАЗОВ НЕ МОЖЕ ДА СЕ ВЗЕМЕ ОТ НИКОЙ НА СЕРИОЗНО!
ТОЙ НЕ СТОИ ДОБРЕ НА СОЗОПОЛСКАТА СЦЕНА.ИМА ОТКЛОНЕНИЯ НЯКЪДЕ В Г......ТА!!!
32.
димитър
27.09.2011 11:58:37
7
5
Нека задедем въпроса. И на тези избори ли ще ни изкарват от селата в 24,00ч на гробищата Катинарите и там ли ще ни провеждат отново предизборната агитация? ПИСНА НИ!!!!! СТИГА ТОЛКОЗ!!! Не искаме созополския ЦАР КИРО т. е ЦАР РЕЙЗИ да си отива. ПАЛАЗОВ СПАСИ НИ!!!
31.
до съгражданин
27.09.2011 11:24:27
1
11
Не знам каква е целта на съгражданин помествайки извадка от сайт на природозащитници от прдизборния период на 2007год. но трябваше да си направи труда да публикува всички имена там е и това на Рейзи а и на почти всички кметове в общини в които се строи.КАКВА Е ИСТИНАТА ЗА СВ ТОМА ЗА ДА НЯМА ПОВЕЧЕ СПЕКУЛАЦИИ. Като кмет на Община Созопол Караманова с решение на ОбС създ9ават дружество между Община Созопол и ГБС.Общинота и Гбс участват със собствена земя.След завършване на строителството ГБС предоставиха на община Созопол нса 4500кв.метра застроена пщощ апартаменти напълно завършени.Рейзи с решение на последния ОбС ги продават на цана много по ниска от реалната около400евро на кв.метър.Всички знаете какви са цените в Созопол.Това е най изгодната за Община Созопол сделка и най чиста. а това че е продадено на толкованиска цена общинската част да тежи на съвестта на Рейзи и Общинския му съвет.що се отнася до натура преди строителството беше эзащитен ОВОС за обекта и той е строен при всички изисквания на закона.
30.
dikito
27.09.2011 11:18:28
2
11
Кмета на Созопол участва в данъчна измама . Панайот Рейзи беше известен като строителен предприемач в региона , но така и на стана известно ...... , въпреки че имаше резултати – построени къщи , видимо подобрение на материалното състояние...... . Използва баща си за подставено лице – баща му Васил Рейзи /пенсионер- рибар, неграмотен/. Съставен му е ревизионен акт на стойност 366 046 лв. По под номер 800522 от 21.07.08 год. На ЦУ на НАП. ЕТ”Рейз икомерс” предоставя като обезпечение по воденото сега дело в Административен съд Бургас , придобит имот в местността Факуда , землище на с. Равадиново с размери от 9 дка. Интересно от къде пенсионираният рибар Васил Рейзи е намерил средства да закупи множество имоти в района на Созопол , и в същото време да мисли за данъчни измами , невнасяне на ДДС и др. Намерен е и „подход” към председателя на Административния съд-Бургас Атанас Вълков , с когото вече е „работил” по повод делото за изборите в Община
Созопол.

На сесия на ОБС Созопол проведена през март 2009 год. По предложение на кмета съветниците узакониха незаконна постройка за търговски цели построена на общински терен разположен на южната алея в стария град . Топ първа линия , на самия плаж . Незаконната постройка е на близки роднини на общинския съветник Гено Пухов /съветник от групата на Рейзи , а роднините – негови агитатори /. Общинския съвет гласува отстъпено право на строеж за хранително заведение в грубо нарушение на закона за Общинската собственост и продадоха ценната общинска земя от 60кв.м за 17000лв. / за сведение тези земи в града се продават по 1000 евро на квадратен метър . Из целия град се говори , че новите собственици ще я продават на собственика на терена над тях , а посредник по сделката не е трудно да се досетите кой: кмета Рейзи срещу солидна комисионна разбира се . Тук разбира се можем да поставим още един въпрос ; защо е присъствал на заседание на комисията при обсъждане на въпроса племенника Гено Пухов и защо е гласувал по тази точка от дневния ред след като това е конфликт на интереси .


Има още , четете утре.
29.
съгражданин
27.09.2011 09:20:00
6
6
Веска Караманова - кмет на Созопол до края на 2007 г., извърши заменки и издаде разрешителни за строежи в района на нос Хумата (между защитената местност Алепу и резервата Ропотамо, в Натура-зона) и върху дюните на къмпинг Веселие (също в Натура-2000).

(en) Veska Karamanova - Mayor of the town of Sozopol. She has issued construction permit for the area of Humata cape (between the marshland of Alepu and Ropotamo river).

(de) Veska Karamanova - Burgermeisterin von Sozopol, die Grundstucktausche ducrhgefuhrt hat und Genehmigungen zum Bau auf dem Kap Humata (zwischen dem Schutzgebiet Alepu und dem Reservat Ropotamo, in einer Natura 2000 Zone) gegeben hat.

(it) Veska Karamanova – sindaco della città di Sozopol, la quale concede le licenze edilizie per il capo di Humata (fra il palude di Alepu e il fiume Ropotamo).

(ro) Veska Karamanova - primarul orasului Sozopol. A emis permisul de constructie pentru zona capului Humata (intre mlastina Alepu si raul Ropotamo).
Я да си опресните малко спомените!!!
28.
До Яни
26.09.2011 23:33:05
3
11
Яни ние в тази снимка се вгледахме и виждаме наши съграждани от които освен Палазов всички други са млади хора.Ти по добре се вгледай в шайката на Рейзи която отчаяно защитаваш.Начело Рейзи Крез а след него пияната Красимира крадливата и алчна Катя пияното прасе Пухов предателя Недин и т.н.Все още ли искаш тези хора да ни управляват и крадат.БАСТА!ще изберем нови лица .
27.
чистач
26.09.2011 22:51:39
6
9
Уважаеми дами и господа от "На чисто" време е да си измиете прозорците!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Млада семейна двойка се пренесла да живее в нова къща. На сутринта, още щом отворила очи, жената погледнала към прозореца и видяла съседката отсреща, която простирала пране.

- Виж колко е мръсно прането й! - възмутено казала тя на съпруга си.

Но той си четял вестника и не й обърнал внимание.

- Вероятно използва некачествен прах. Или изобщо не умее да пере. Трябва някой да я научи...

И така всеки път, когато съседката си простирала прането, жената се удивявала и критикувала, колко мръсно е то.

Докато в едно прекрасно утро, поглеждайки през прозореца, тя възкликнала:

- О, виж, днес прането е чисто! Явно най-сетне се е научила да пере?

- Не! - отговорил съпругът й. - Просто днес станах по-рано и измих прозореца...

Така е и в нашия живот! Всичко зависи от прозореца, през който ние гледаме на света и случващото се пред нас.Затова, преди да критикуваме другите, трябва да се убедим, че нашите сърца и намерения са чисти.
26.
аз
26.09.2011 22:49:24
6
4
Палазов какво прави при теб този хамелион и глупак Каишков..гласове ли чакаш от него...
25.
:@
26.09.2011 22:16:30
2
5
Много зле, хора, нещата отиват на много зле ... колкото и да не ми се иска, нещата отиват на победа за Пиньо... не че нещо, просто яак ще си купи изборите..., а после ще си ходи пак на лов за гъбки, ще краде и ще се мисли за шефче...
24.
sozopolll
26.09.2011 22:06:37
1
4
nomer 18 e mnogoo pravv .... stiga s toq panaidiot bee aiiitaz godina za nikoi nqma da glasuvammm 6totoo nikoi ne stavaaa za kmett 6te vidite vie 4e sled nqkolko godini sozopol 6te s prodadee ii kade 6te otidem nieee.......bojeeee vzeme da si mahne6 groznata mutra ot gradaa 4e kat q vidqq i mi se dopovra6taaaa....................maxai seee i to po-burzooo......taka nare4enite reizistii -kolko vi plati 4e go za6titavateee aa ???kolko ne6ta obe6ta i vsi4koto deto napraviii za tezi 4 godini e edin basein i mle4na kuxnqq ii da baseina koito vpro4em ne moje da se izpolzvaaa..........Prosto nqmam dumiii......
23.
Яни
26.09.2011 21:56:03
7
5
Я се вгледйте в снимката. Познавате ли ги тези герои. Ами те са най- големите неудачници събрани заедно. И начело, разбира се Дилов - най- големия неудачник. Защото ако не беше така ,той щеше да се вихри и фъфли в столицата.
22.
до Созопол
26.09.2011 21:30:01
6
10
Я се стегнете и изхвърлете този гръцки помак от общината и от живота си!
21.
no name
26.09.2011 20:14:50
6
7
Само като видя Станчо главата в обкръжението Ви се чудя къде сте тръгнали.
20.
Наталче
26.09.2011 19:42:28
3
10
Наталче, ти от гражданите ли си на Созопол?Не ти личи мила. Кой ти е казал,че ако се скрием ще остане някой, освен теб в Созопол?Или кой ти гарантира,че ти не си от малцинството в Созопол, което иска да се скрием, т.е. да не съобщаваме за престъпленията на настоящия кмет? Мисля си, докъде стига вашата наглост и високомерие? Ако не искаш да четеш за далаверите на Рейзи, моля, чети си друг сайт. Или поне кажи нещо смеслено.
19.
НАТАЛИЯ
26.09.2011 19:34:42
6
6
Я СТИГА ПОДИГРАВКИ СЪС ГРАЖДАНИТЕ НА СОЗОПОЛ!!!ТОЗИ МИШОК -К.ПАЛАЗОВ,СТАНЧО БЯЛАТА ГЛАВА,КОКО И ТЕМ ПОДОБНИ!!!
ДРАГИ МИ СМЕХУРНИЦИ -Я ДА СЕ СКРИЕТЕ ЧЕ МИ ПИСНА ОТ ГЛУПАЦИ В ТОЗИ КРАСИВ ИАЧЕ ГРАД!!!
18.
майтап
26.09.2011 19:08:08
4
13
Майтап, майтап, задник, предник, но истината е,че нашият Пинко наистина е крейзи. Видяхте ли как е облепил целия град и пътя до Бургас със скапаната си мутра. Наполеончо, мамин, ама отде парички бе сине? Ти,че ни окраде знаем, ама да плащаш на съдии, на Гербаджии и мутри, трябва малко да си се пообрал. Сега, не ти е сигурна, даже обратно, изобщо не ти е сигурна победата,така че, малко скромност, ако можеш.Боже пази сляпо да прогледа!
17.
мрън-мрън
26.09.2011 17:58:00
6
9
От коментарите става ясно ,че Любен Дилов -син не е прав.Всички за пари говорат и жалят, че отиват у другиго.
А Дилов вместо да се праска в Созопол, що не се прави на политик в София? И той е един паразит, ама нейсе.
16.
suzi
26.09.2011 17:47:07
4
9
През 2008 год. Кмета Рейзи еднолично без решение на ОБС и без търг отдаде на близки до него хора общинските паркинги и пусна през летния сезон паяк. По същия начин бяха отдадени и заведения общинска собственост . От тези дейности няма постъпления в Общинския бюджет . Интересно в чий джоб отиват парите .
Улица Ропотамо известна като веселата улица едва ли не е собственост на КАТИНАРИТЕ , наематели на Харманския плаж . Така Рейзи им се отплаща за вложените от тях усилия по време на предизборната кампания : заплахи, плащане на пари на избиратели и др. Сега те владеят тази част от града в общинския бюджет можеха да постъпят 100хил. лв. И средствата да се използват за благоустрояване . И в този случай кмета се ръководи от личния си интерес , грубо погазва закона проявява престъпно бездействие към общинска собственост и събиране на приходи, разрешава облагодетелстване на трети лица за сметка на общинската собственост , поведение , за което ще бъде повдигнато обвинение от прокуратурата.
15.
СЕДЕСАР
26.09.2011 17:17:39
3
14
Рейзи даде за довършителни работи два апартамента Общинска собственост над кафе Хема 150хил. за площ не повече 100кв. М , което прави по 700евро на квадратен метър. Излишно е да се отбелязва , че ремонта беше приключил и съветниците за кой ли път бяха принудени да узаконят и това беззаконие . Скъпия ремонт се направи за да живеят в лукс гл. Архитект и Директора на дирекция ТСУ в община Созопол . Това е нанесена щета на общинския бюджет.
14.
Темерута
26.09.2011 17:03:03
4
16
По предложение на кмета Рейзи ОС гласува 140 хил. лв за вход ен знак на града.
По повод този знак, кметът в прав текст по време на общинската сесия обяви, че има определен скулптор, поради което ще му сумата за изработване на монумента без и без решение ОС . „СДЕЛКАТА” се осъществи, не е обществена тайна , с активното участие на гл. Архитект на общината Румен Александров , известен като „КАСИЕРА” на КМЕТА. По тази система „КМЕТ-ГЛАВЕН АРХИТЕКТ” е извършена и еднолична продажба на 15% акции, собственост на общината в” Алепу....”.
Общината участва в ..... със земя -33дка на първа линия . След няколкократни опита да се финализира прехвърлянето на акциите на общината на Алепу... и след налагане на вето от обл. Управител на решението на общ. Съвет за прехвърляне , най – накрая сделката се извърши, в резултат на което общината е ощетена с милиони лева . Естествено, това решение е в резултат от търговия с влияние чрез преобладаващо мнозинство. Не е спазена процедурата – не е внесена докладна , а е предложено директно решение и ОС е гласувал
Гл. Архитект е изготвил ПУП, както и проект за изграждане на вилно селище , подписана като автор е съпругата му . Преди да стане гл. Архитект на общината , той беше служител на Алепу.
13.
ВАЗОВ
26.09.2011 15:32:43
10
2
С ПОЖЕЛАНИЕ ЗА УСПЕХ Г-Н РЕЙЗИ
Ще дойде ден - мнозина ще усърнат,
едни ще млъкнат, други ще да свърнат
в утъпкан път от пътя си към свода

Напред! Върви, гази, пъпли, фърчи!
Но само не се спирай, не повръщай.
Целта висока ли ти е - търчи.
Напред, назади поглед не обръщай,
Напред го насочи!
Слова "кой знай", "не вярвам" и "не мога"
из речника си смело избърши:
ще можеш всичко - само се реши.
В гърди зачуйш съмненье и тревога?
Без жал ги задуши.
Висок ли върха е и върл? Стигни го!
Трънлив ли друма ти е? Тичай пак!
Потокът бесен ли е - премини го!
Непроходим ли е? Ти префръкни го -
Мини на другий бряг.
Ръцете не кръстосвай пред бедите.
по-лют ли е врагът - пò мъж бъди!
Упорний бой с упорство го води!
Па ако паднеш, то със чест падни ти -
по-харно - победи!
Напред! Упорство, воля, вяра яка -
тез сили правят чудеса, напред!
Те дават подтикът на целий свет,
печелят лаври верни на юнака,
победата - навред!
12.
мъро
26.09.2011 14:52:47
5
14
Като си правиха снимките за предизборната кампания забравиха да включат в тях и ЗЛАТНИЯ СКУНС, който му подариха господари на ефира хахаха.Ужас ужас срам и позор созополии до кога ще търпим тези унижения.
11.
катя
26.09.2011 14:47:28
4
18
Абе срам е да казвам че съм от Созопол.
На всякъде ме питат добре ли сме в този град и ще разберем ли най- на края че ни се смеят всички. Мислят ни за малоумни, като избираме луд човек за кмет. Рейзи е психично болен.Това всеки го знае ама защо и останалата част от градани и тях ги тресе тази болест.
10.
виви
26.09.2011 13:57:10
3
10
Ейййййй ще умра от смях все едно с игла ги поднаха слугите на Рейзи по мазните задници.Наистина ли в Созопол има толкова много лизачи. Внимавайте сладурчета ще ви стигнат езиците до коленете от лизане.Освен това за тези 4 години вече му видяхме на Гъбаря и задника и половити органи във всички медии нищо интерестно.Времее да си тръгва и ако все още има уважаващи себе си хора трябва да разберат че тяхната алтернатива е ПАЛАЗОВ
9.
Махно-до Рибаря
26.09.2011 12:22:21
4
16
Има една песен-бедними рибарю.Но за тебе гъзолизецо ще прозвучи-глупав ми рибарю.Малоумнико и да бягаш срещу Дилов не можеш да го стигнеш.Интелекта му е по голям от целия ти цигански род.Той излиза с името си а ти защо се криеш мишок такъв.Истина е че ГЕРБ и Бойко се оказаха най-големите крадци и мошенници.
8.
A.
26.09.2011 12:04:44
4
4
Улица "Морска?!?"
х. "Диамант" ?!?

Улицата се казва "Морски скали", а хотелът "Диаманти" ...
7.
созопол
26.09.2011 10:18:13
9
15
Браво Дилов.Пишещите по долу са едни и4 същи и това са протежетата на Рейзи.Тене могат да правят нищо друго освен да плюят по опонентите си.Това им е силата.Палазов е млад и достоен човек и нищо от качествата които му приписват не му е присъщо.Страх ги е защото знаят че хората го харесват.Успех Палазов не им обръщай внимание.
6.
колега
26.09.2011 09:02:12
8
9
Касабова, сигурно ти потичат лигите по тези 600 хил. лв.Ти и за 6 хиляди си готова та целуваш задника на Рейзи, а като гледам кого рекламираш, май и за по- малко.
А този чикиджия Дилов мястото му е наистина в този сайт.
5.
рибар
26.09.2011 08:44:30
7
12
Любчо, градът ни е на 2 621 години, мойто момче. Както лъжеш за това ,така лъжеш и за другите неща. Ми ти, бе аланколу на колко се кланя ,че на колко свирки прави, само и само да си до парите. голямата ти любов със Слави Бинев и пр. мутри.
Прозираш отвсякъде-гръцката махала, демек гърците ще гласуват за твойто протеже.
Основен опонент на Рейзи е Тихомир, а ти си най- обикновен помияр и в София се гнусят от теб.
4.
gerber
26.09.2011 02:16:21
12
14
Дилов,града е малък,добре се познаваме.Не ни подценявай.Знаем кой как и колко работи,как и къде харчи парите ни.Няма нужда да ни обясняваш превъплащенията на другаря Палазов. И да те светна:Какво направи той като секретар на общината видяхме всички ние- големи думи и умилкване около по-силните на деня и защита на изцяло частни интереси на  Алчно Червени мафиоти.Така че ако ти си негов сладострастен почитател - гледай си го, слушай си го, радвай му се, намажи си го с мед...полей си го с ракия......и не ни досаждай с бръщолевенето си.Рейзи ще е пак кмет на Созопол и ти го знаеш .
3.
направени още
26.09.2011 01:32:47
13
13
бре брееееееее
Любенчо от де тея закани
2.
местен
26.09.2011 01:06:32
9
12
Щом Палазов допря до Дилов да му подхранва злобата значи каузата му е пред провал. Даже и общински съветник няма да стане. ама то се знае в града отдавна.
1.
седесар със сменен чип
26.09.2011 00:33:40
15
14
Любин Дилов-червен съвсем е изпаднал и е  се е продал на червения слуга Палазов за чаша ракия и един чироз.
Срам голям срам за автентичните сини в Созопол. В града държава хората са шашардисани от пируетите на тесногръдото комсомолче Палазов пак да се докопа до власта. Този път няма да минат номерата ви, лъжесини лъжци.
Не се купува всичко с пари, Дилов ама и за алкохол не се продават сини идеи!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори