×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Санкциите по „Магнитски“ ще повлияят на вота, обяви Радев и подкрепи приемането на еврото


Санкциите по „Магнитски“ ще повлияят на вота, обяви Радев и подкрепи приемането на еврото
"Имайте предвид, че 48-ото Народно събрание блокира важни закони, свързани и с Шенген, свързани и с еврозоната. И това не трябва да се забравя."
14 Февруари 2023, Вторник, 12:18 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Очакването към следващия парламент е приоритетно да приеме правосъдната реформа, заяви президентът

Президентът Румен Радев даде да се разбере, че е „за“ приемането на България в еврозоната. Той коментира актуални теми пред журналисти в Пловдивско, където е по случай Деня на лозаря и св. Трифон Зарезан.

На въпрос дали разкритията по американския закон "Магнитски" ще повлияят на предстоящите на 2 април парламентарни избори, Радев отговори: "Вие как мислите? Разбира се, че ще повлияят. И трябва да правим всичко възможно, така че ние да си вършим работата; да не идва някой отвън и да ни посочва нашите проблеми. Ние трябва сами да се ангажираме с проблемите - едва тогава ще имаме резултат. Това трябва да е ясно на цялото ни общество."

Президентът отново разкритикува остро партиите у нас, които са "за" изпращането на още военна помощ за Украйна. 

Според него 48-ото Народно събрание се саморазпуснало от страх да формира правителство и да поеме отговорност за управлението на страната в труден момент. 

"То саботира правосъдната реформа. То саботира европейската ни интеграция. Не прие предложените от служебното правителство закони, които облекчаваха и отваряха пътя ни и към Шенген, и към еврозоната", обяви Румен Радев. 

Санкциите по "Магнитски" били с цел спиране на разпространението на корупцията на територията на САЩ, но те били и "силен политически сигнал към нас, че трябва да бъдат предприети ефективни мерки". 

Според държавния глава очакването към следващото 49-о Народно събрание е приоритетно да приеме правосъдната реформа. 

На въпрос това означава ли, че антикорупционният закон трябва в най-спешен порядък да приет от следващия парламент, Радев отговори: "Е, то е задължително. Имайте предвид, че 48-ото Народно събрание блокира важни закони, свързани и с Шенген, свързани и с еврозоната. И това не трябва да се забравя. И те са блокирани и вие си водете вашите проверки и журналистически разследвания защо саботираха тези закони - дали не е заради корист и лобизъм. Това е много важно."

Гледайте тук:

 




15
Коментара
15
Коментара по темата
15.
Иван
14.02.2023 20:32:01
1
4
Предател !!!!
14.
До 13
14.02.2023 18:20:21
15
3
Защо българина да избере Бойко ?
-Защото ни направи богати ?
-Защото се справи с битовата престъпност
-Защото се справи с корупцията?
-Защото проведе реформи в здравеопазването,съдебната система,образованието и пенсионната система?
-Защото дишаме най -чистия въздух?
Или Защото ни оправи имиджа пред света?
Не,не,не и не .
По всички тези и куп други показатели сме на първо място ,но от зад напред.
България се стопи с над 1 млн души за тези 12 г.
Е,питам аз ,ние простите ли сме в тази игра ?
13.
До мечтателите 10 и 11
14.02.2023 16:54:44
3
44
Всичко това парадоксално работи за Бойко Борисов, който много правилно го артикулира - "ние сме сами срещу всички, като Левски сме", и това е работещата стратегия! Допълнителен "аванс" в мобилизацията на ГЕРБ ще дойде и покрай коалирането на ПП и ДБ. Ясно е, че те се обединяват само и единствено от страх, а това увеличава електоралната тежест на Борисов. Избирателите на ГЕРБ отиват пред урните този пък като за "бой последен е този", а вече имат и оръжие -хартиената бюлетина. Нещата в психологически план твърдо клонят към убедителна победа за дискриминираните, така повелява традицията!!! Като прибавят към останалите си доводи вихрещата се инфлация, цените на лекарствата и основни хранителни стоки като кашкавала, който вече закова 30 лв. килото.Ефектът от доносите и лобистите на прокопи е като бумеранг - връща се върху главата на доносника!
12.
6matarok
14.02.2023 15:57:24
7
17
radev kak se gleda6 sutrinta v ogledaloto, muhlqr, za pari 6te go lapa6 barabar s topkite , pfuuuu 6ibanqci dolni
11.
Вярно е
14.02.2023 15:15:39
33
13
Боко яко ще издуха попарата на тези избори. Заради Магнитски ще му избягат поне 7-8%
10.
Ще повлияе
14.02.2023 15:04:59
36
8
И така трябва. Към момента неофициално Герб е втора политическа сила,а скандала тепърва се разраства.Говори се и за партиен лидер свързан с Горанов.
9.
За едно е прав Радев
14.02.2023 14:19:50
18
37
Нещата вървят към убедителна победа на Борисов!
8.
Продължава падението
14.02.2023 13:52:46
6
35
Гей Цезар Фатмаков известен със своя показно екстравагантен, ексцентричен и жесток деспотизъм. Той е запомнен като Лудия летец заради страните му действия и решения . Създал произволни правила, да нарушава Конституцията, за да оправдава и прикрива своята злоупотреба с властта.
7.
Да поддържаш
14.02.2023 13:25:07
19
29
агресора, като не помагаш на жертвата, ето това е войнолюбие!
Не вярвах, че Български генерал ще е страхливец, а той бил главнокомандващият!
Позор!
Къде е ген. Колев да види Позора на Българската армия!
Не импийчмънт, а разжалване пред строя, позорно, заслужава тоя Предател!
6.
ХХ
14.02.2023 13:23:22
1
20
Аз пък съм руско гъзле.
5.
Да бе да
14.02.2023 13:06:04
27
35
Кацна някакъв си щатски чиновник и отиде да набие канчето на българският президент !
Що за плазмодий ще допусне това ?
България била държава ама друг път !
Колония !
Окупирана територия.

Що не дадоха сметките на "корумпираните" от списъка ?
Нали Р.Овч. имал 5 млн. в офшорна сметка. Нали сте ни съюзници ? Ама дайте сметки, доказателство, абе нещо си !
Нищо !
Голи евро-атлантически приказки в стил " вЕрвайте" !
Чували сме ги.
4.
Фатмака е бокл*к!
14.02.2023 13:01:02
9
39
Незабавен и и безусловен ИМПИЙЧМЪНТ за Радко ф*шкията и червената биволица!


Не трийте ве флегмиии!
3.
Радев с дрона
14.02.2023 12:50:52
30
29
Абе Радев, абе румба, вие не разбрахте ли, че мафиотите от последните 12 години трябва да са затвора? Само по този начин може да се изтрие срама и позора. Колко списъка трябва да има, че да разберете!
2.
Бах
14.02.2023 12:49:33
7
40
Няма проблем! Продължаваме едноличното управлени е и умишленият хаос във всички административни области на икономиката с цел обогатяване на кРадев ООД.
1.
ХХ
14.02.2023 12:42:03
15
28
Радев е козяшко мюре.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Радост за бедните в Бургас! Вижте какви подаръци получиха на Великден Те са за над 120 души от списъците на БЧК, както и за 12 малчугани от Центъра за настаняване от семеен тип за деца и младежи в ж.к. Лазур 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си 70-годишна варненка сподели рецептата за козунак на баба си Автентичността на празника ви е гарантирана, ако сложите това на трапезата си Злато и бронз за нашите момичета в Баку Злато и бронз за нашите момичета в Баку В битката за първото място родните грации изпревариха формациите на Италия и домакините от Азербайджан, които допълниха подиума Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Любим курорт до Царево празнува 100-годишен юбилей Малкото село Лозенец край брега на морето сега е модерен и привлекателен туристически център в най-южната черноморска община Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Димитър Николов на Възкресение Христово призова да носим любов и да се молим за доброто на Бургас Нека винаги помним, че Исус Христос понесе страданията и отиде на Кръста, за да спаси човешкия род, каза кметът  Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Радост за България! Боряна Калейн и Стиляна Николова със златни медали Родните гимнастички разбиха конкуренцията в Баку навръх Великден Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата
Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура Паника в Швеция заради Евровизия Паника в Швеция заради Евровизия Полиция от половин Европа пази израелската певица Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Путин заговори за обединение на милиони хора на Пасха въпреки войната в Украйна, а Зеленски го обяви за луд Руски войник на фронта пък сподели, че заради спомените с близките си за Великден си струва да живее и че вярата му дава сили  Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори