×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Служебното правителство само гледа как ограбват българския народ, обяви Мика Зайкова


Служебното правителство само гледа как ограбват българския народ, обяви Мика Зайкова
Те щели да подготвят закон. Какво от това? Този закон няма кой да го приеме. И като дойдат тези 240 след втори април, няма сигуност че този закон ще го приемат", допълни Зайкова
08 Февруари 2023, Сряда, 16:59 ч.
Автор: Флагман

Какво всъщност предлага Гълъб Донев - да наблюдава как цените от производителя до щанда на потребителя става 30 и повече процента - абсурдно е, обяви икономистът

"Това е нищо, ама от сърце. Какво всъщност предлага Гълъб Донев - да наблюдава как цените от производителя до щанда на потребителя става 30 и повече процента. Това българските граждани го знаят. Това, което прави в момента служебното правителство, това е да наблюдава как ограбват българския народ", каза Мика Зайкова, финансов експерт и бивш народен представител по темата за свиканата от премиера Донев работна среща за овладяване повишението на цените у нас и евентуалната ефикасност за успешното провеждане на решенията й. 

"Те щели да подготвят закон. Какво от това? Този закон няма кой да го приеме. И като дойдат тези 240 след втори април, няма сигуност че този закон ще го приемат", допълни Зайкова, цитирана от Фокус.

От думите й стана ясно, че това, което прави в момента служебното павителство, е да наблюдава как ограбват българските граждани.

"Аз си мисля, че Комисията за защита на конкуренцията трябва да си влезе в ролята и да започне борба с картелните споразумения", каза още финансовият експерт.

Мика Зайкова коментира обявените от новото служебно правителство приоритети: 

"Първият приоритет на новото "старо" правителство е цената на живота. Вторият е голямата инфлация. Само че голямата инфлация не се бори с думи, а с действие. Това, което предлагат, да - няма да се наместват в пазарната, но има ли България пазарна икономика? Това е въпросът".

Зайкова даде пример за картелно споразумение 15-те процента повишаване на цените на трите мобилни оператора, въпреки че средната годишна инфлация е 14.3%.

"Ако Комисията по конкуренция не си влезе в действие, и не започне борба с картелните споразумения, ние ще продължаваме да продаваме български кашкавал в Лондон, Мадрид, Виена и Берлин на цена, по-ниска отколокото в България", каза тя.

Според икономическия експерт има административни мерки, които могат да се приложат и да дадат положителен ефект за намаляването на цените: "Една от тези мерки е борбата с картелните споразумения.

Второто нещо е, за да няма висока инфлация и да не връщаме парите, които и без това не са много, да не ги пръскаме по равно на калпак. Тези пари могат да се използавт за капиталови разходи, за разходи в нашатат индуствия, които да доведат до стоки с висока добавена стойност и висока конкурентоспособност".


В категории: Политика


Fibank отрече: Не се продаваме!
Fibank отрече: Не се продаваме! 21/05/2024, Вторник 16:00 0
Две коли изгоряха пред къща
Две коли изгоряха пред къща 21/05/2024, Вторник 14:59 0
12
Коментара по темата
12.
Заплатаджии
09.02.2023 16:38:55
0
1
Цял куп инспекции които са длъжни да следят за картели и нарушения не правят нищо. Ако си влязат в ролята както направиха в Хърватия нещата ще се нормализират. Колкото повече институции толкова повече каша.89371
11.
Електра
09.02.2023 02:17:16
2
5
Нали затова опикахте жълтите павета, за да докарате шарлатаните на Крадеф на власт. Сега защо пищите, кога комуняци са били на власт, и да не са ограбели народа ни. Кога Импексовата БСП.дирастия е била на власт, и да не са предизвикали инфлация. Нали и ти се пишеше за умна и красива, и щеше да ни докарваш светлото бъдеще, с чалгарите и шарлатаните...
10.
aко някой не е разбрал казвам
08.02.2023 23:41:13
1
10
че .. СИТИЯТ НА ГЛАДНИЯТ НЕ ВЯРВА.. Това не е само стара поговорка, а реален факт днес. Тези, които сега ни управляват без значение от кой цвят и на какво ниво
са в държавната администрация / град,област, столица/ живеят в съвсем различен от нас свят. В магазините ще ги познаете как трупат колички без да гледат цени, по улиците няма да ги видите защото не слизат от скъпите коли, съседи няма да станете защото живеят в затворени комплекси със себеподобни, децата им няма да учат с вашите, защото не можете да си позволите таксите за елитните им училиша, а за именията в чуждина няма коментар. КАК ИСКАТЕ ТОГАВА ДА ВИ РАЗБЕРЪТ НА ВАС КАКВО ВИ Е. примерно един кмет ако не ходи пеша
из града как ще има поглед върху състоянието му, от колата ли...... и от този род примери
9.
XX
08.02.2023 22:53:02
0
4
Че той Борисов още преди година заяви, че про'с'таците си заслужават да бъдат мачкани.
8.
Куку
08.02.2023 21:40:10
5
7
Бабе, бабе, жал ми е за теб! Бабе Захкова, отдавана комунизма си отиде! Самата ти едно време беше за това, българите да не могат да напускат България. Сега ми говориш за геополитика. Засрами се! Гледай си старините и не се бъркай там където не ти е работа.
7.
Абориген Балкански
08.02.2023 18:07:41
7
15
Мафията си има държава и тя е в ЕСЩ
6.
копърка в бурканче
08.02.2023 17:32:54
8
22
Спекулата е изцяло политическа, бизнесът иска да върне ГЕрБ на власт.
5.
www
08.02.2023 17:30:00
24
16
Тази изкукала бабичка е бясна комунистка и не е управлявала дори павилионче за цигари през живота си. Не знам дали има поне един човек, който да гледа сериозно на подобни персони.
4.
Чистилището
08.02.2023 17:29:07
7
17
Герб са виновни и когато се върнат на власт всичко ще се нормализира. Почти целия бизнес е на тяхни хора с подкупи и т.н. Когато гърбавите се върнат на власт и хоп всичко ще се нормализира. Хитри са гърбавите!
3.
Зайчееее!
08.02.2023 17:26:32
9
18
Прокремълски екс ченгета комуняги и русфили, да не си грабят народа по примера на идолите им в Кремъл, все едно свинята да не се окаля и омърси!
То, ако не беше така, нямаше да бягат да работят и да си изкарват хляба на Запад, а щеше всички от Запад да заминават за посткомунистическите държави и за Русия, факт! Зайчеееева, другото е шизофрения и потомствена простотия. Когато фактите и природните закони говорят, само русоробите, шизофрениците и ватенките могат да спорят и да викат на свинята-лебед!
2.
!!
08.02.2023 17:08:57
5
35
Инфлацията е по- близко до 150% отколкото до 15%. Парите стават безполезна хартия
1.
Българина
08.02.2023 17:07:17
13
29
Зайкова, ти беше в НС когато цените започнаха да скачат нагоре!
А сега акъл даваш?..
Каква наглост!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христо Иванов отвърна на Пеевски: Молеше се на четири крака Христо Иванов отвърна на Пеевски: Молеше се на четири крака Нямало е разговор, в който да е било предлагано на Пеевски да стане премиер, категоричен бе съпредседателят на ПП/ДБ Димитър Найденов – кандидатът, който провежда мащабна кампания без аналог в България Димитър Найденов – кандидатът, който провежда мащабна кампания без аналог в България Опитвам се да убедя все повече хора да гласуват, защото когато отвратените не отидат до урните, ще управляват отвратителните, каза кандидат-депутатът от ПП-ДБ Зареждате телефона си в колата? Голяма грешка, ето защо Зареждате телефона си в колата? Голяма грешка, ето защо Повечето хора използват гнездото за запалка, която обикновено осигурява 12V Милионер подари джип за 800 бона на Маги от Ергенът, вижте G-класата, която получи Милионер подари джип за 800 бона на Маги от Ергенът, вижте G-класата, която получи Изоставената блондинка от "Ергенът" има връзка с мъж на годините на баща й 12 търговци на гласове отиват в ареста 12 търговци на гласове отиват в ареста За друг вид престъпления в рамките на операцията са задържани още 33 лица Делян Пеевски: Христо Иванов искаше да стане президент с подкрепата на ДПС Делян Пеевски: Христо Иванов искаше да стане президент с подкрепата на ДПС Пеевски посочи още, че предложението на лидера на ДБ е включвало пенсиониране на Бойко Борисов Ексобластният управител и купувачът на Митницата в Созопол с реакция след статия на Флагман.бг Ексобластният управител и купувачът на Митницата в Созопол с реакция след статия на Флагман.бг Според бизнесмена Крепостната стена и терасата върху бойната кула на Стария Созопол били съвсем различен казус с незаконно строителство, свързан с друг областен управител - Константин Гребенаров Мариян Шангов ще е №1 в новата ранглиста за клас ILCA6 Мариян Шангов ще е №1 в новата ранглиста за клас ILCA6 Голям успех за бургаския ветроходец  Българският нокаутьор Борислав Велев Рой срещу носителя на Интернационалната титла на WBF Омар Сиала “Гринча” на MAX FIGHT 58 Българският нокаутьор Борислав Велев Рой срещу носителя на Интернационалната титла на WBF Омар Сиала “Гринча” на MAX FIGHT 58 Гринча е в серия от 3 поредни победи, а в последния си мач печели Интернационалната титла на световната боксова федерация WBF с нокаут в 9-ти рунд, срещу коравия Дауди Мгая „СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас „СОЛиСиМи“ даде сцена на талантливи млади музиканти в Бургас Трите вечери предложиха незабравима емоция на участниците и публиката
Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация Русия връща корекомите Русия връща корекомите Във валутните магазини ще може да пазаруват само дипломати и чужди граждани
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори