×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Унизиха Латинка Петрова


06 Февруари 2023, Понеделник, 12:00 ч.
Автор: Флагман

Вдигнаха й пенсията само с 5 лева

Унизително увеличение на пенсията след последното преизчисление е получила актрисата Латинка Петрова. Комедиантката се разочаровала, отивайки до банкомата и установявайки, че повишението за нея е позорните 5 лева.
Допреди това пенсията на звездата била 430 лева, а сега била с петолевка отгоре. „Моята пенсия е от най-ниските. Това е просто обидно. Но поне съм отгледала добри деца“, коментира театралната легенда, която на 1 януари навърши 79 години, пише вестник Ретро.

се възмущава, че с пет лева не може да си купи дори хляб за цялата седмица. Наложило се с мъжа ѝ Красимир Джонгалов, който също не взема голяма пенсия, да се откажат от част от екстрите, с които досега си угаждали. Двамата решили да престанат да ползват автомобила си, защото им идвало твърде скъпо да го зареждат с бензин. „Спрях да шофирам заради увеличението на горивата! Безбожно е! Дори и да слезем от колите и да ползваме обществен транспорт, като влезеш в магазина, излизаш ошушкан. Депутатите ни са безочливи!“, гневи се Петрова.

В края на лятото актрисата се принуди да продаде свои наследствени земи, за да успее да задели някой лев за зимата и с мъжа ѝ да бъдат по-спокойни, когато започнат да пристигнат завишените сметки за парно и ток. Латинка е категорична, че двамата не биха се справили, ако децата им не се грижат за тях. С Красимир имат син и дъщеря. Синът им дълги години живееше в Канада и Америка, но се прибра у нас. Той е доктор на науките, ядрен физик по образование и професия и в момента преподава в Софийския университет. Щерка им пък е журналистка, но в последно време се е посветила на отглеждането на дъщеричката си Лея.

„Радвам се, че са в България, защото постоянно ни пълнят хладилника. Те ни помагат. Иначе няма как да се справим“, споделя комедийната звезда. Тя съжалявала възрастните хора, оставени на произвола на съдбата, които не получават помощ и финансова подкрепа от своите близки и роднини.

Въпреки тоталното си разочарование от всички политици на предстоящите избори през пролетта Лоти, както я наричат всички приятели, отново ще отиде до урната. Досега нито един от министрите на културата не се е сетил да я предложи за персонална пенсия в размер на 700 лева, но и било под достойнството да се моли за подаяние. „Трябва да се гласува, независимо за кого. Не вярвам, че отново ще има правителство, но имам надежда, че нещо ще се случи, държавата ще дръпне. Заслужаваме да живеем по-добре. Политиката е трагикомедия, чист театър. Надявам се да влязат по-стойностни хора. Искам, докато съм жива, да видя България дръпнала“, казва Петрова.
 
 


В категории: Животът


6
Коментара
6
Коментара по темата
6.
Мише
08.02.2023 07:44:31
0
1
Ало мисирките! До кога ще настройвате хората едни срещу други! Пенсията не е даденост! Тя се дава според това какво си внесъл! За какво унижение говорите?
5.
№3,"еххх до № 2",
06.02.2023 15:49:13
1
3
ти самият си се напънал нещо да ме посъветваш, ама с тези объркани мисли не би могъл, вярвай ми! Да разбирам ли и, че съветваш Латинка "да станеш депутат, да лапаш, да лапаш..."?Колкото и инфлацията да й е изяждала парите, все щеше да има с какво да преживява, ако е била разумна в харченето и навреме загрижена, нямаше сега да я окайваме!
4.
Анонимен
06.02.2023 14:01:33
0
9
Всекиму според заслуги
Тук няма кой знае какви
3.
еххх до № 2
06.02.2023 14:00:34
3
5
Пич, много си прав, обаче чувал ли си една думичка ИНФЛАЦИЯ? Ако сега спестявам и се лишавам , няма гаранция, че спестеното ще ми осигури спокоен живот на старини. най-много да стане така, е хем сега не съм си позволялавал, хем на старини всичко спестено е изядено от инфлацията. Нека "великите демократи" МИ осигурят стабилност като при "лошоия бай тошо", когато знаеш, че една стока като днес струва сто лева толкова ще струва и след 5 и след 10 години....и да, когато искам нещо ще си спестя и ще си го купя. но сега....започваш да спестяваш и докато стигнеш до 1/3 от необходимото, то това заради което спестяваш скочило тройно....така, че не давай непоискани и най-вече необмислени съвети. Спестяваше се едно време сега......сега се бориш да станеш депутат, да лапаш, лапаш...да накупиш земя, апартаменти, че и да си гарантираш три бона пенсия.....обикновените хора, кучета ги яли.
2.
Трябва ли да се броят
06.02.2023 12:52:02
4
14
за бедни хора, които имат поземлена собственост? Да я продадат и с парите да си осигурят съществуванието! За кога я държат все още? Пък ако я пазят за децата си, е логично последните сега наистина да им помагат финансовот а не да се жалват по медиите, че едва ли не умират от глад. Отделно на Латинка често й дават участия в реклами, а от тях, знайно е, се изкарват добри пари. За старините си човек трябва да мисли от младостта. Да не изпуква всичко, което чукне, а да се подсигури за годините с намалени доходи. Омръзна ми от хленченето на "бедните" културни дейци. Яли, пили и се веселили, а сега не могат да си плащат сметките.
1.
Не ме кефи
06.02.2023 12:38:18
3
13
Тази ми е много надменна. Като я дават по телевизията все пръска змии и гущери по някой адрес
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Страшна статистика: Всеки пети е под линията на бедност Тя е била 637,92 лева миналата година Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф Пълен обрат с отвлечения син на полицейския шеф 22-годишният младеж сам загубил средствата и излъгал за посегателството 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той
Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори