×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

И Първанов се срамува от кмета на Поморие, мина през града като край малка гара


И Първанов се срамува от кмета на Поморие, мина през града като край малка гара
Златанов се бе подготвил за бляскава президентска визита, с която неофициално да стартира кампанията си, но получи шамар
21 Септември 2011, Сряда, 17:20 ч.
Автор: Besove.bg

Държавният глава бе чакан с нетърпение, но разби набързо надеждите на Златанов да се кичи с него

Истинско унижение изживя днес кметът на Поморие Петър Златанов. При това той бе уязвен не от кого да е, а от самия червен президент на страната Георги Първанов, който в ранния следобед пристигна на посещение в града. Часове по-рано държавният глава бе в друга крайморска община – Царево, където бе посрещнат от кмета Петко Арнаудов, разгледа фотоизложбата „Пътуване към корените” и обеща да дойде отново на откриването на историческия музей. Общинския пресцентър разпространи много снимки, на които Първанов е рамо до рамо с Петко Арнаудов и така негласно, но твърдо показва своята подкрепа към него за още един мандат.

На нещо подобно се е надявал вероятно и поморийският инж. Петър Златанов. Макар че общинската организация на БСП в Поморие застана твърдо зад кандидатурата на Янчо Славов за кмет, лобито на Златанов в София успя да надделее и в крайна сметка от „Позитано“ 20 решиха, че ще подкрепят досегашният кмет на бъдещия вот. Янчо Славов бе грозно предаден от своите в София, които не само застанаха зад най-големия му враг, ами и заплашиха да го изключат от Партията, защото уж бил избързал и се регистрирал като независим. А истината е, че БСП иска да си изиграе добре картите, като подкрепя кандидат-кметове с по-големи – според нея – шансове за победа. По същите причини БСП  не издигна свой кандидат за кмет в Несебър, а заложи на сегашния Николай Димитров, макар че той за разлика от Златанов дори не е бил социалист някога през живота си.

Окуражен от този брак по сметка с БСП, Златанов днес се е надявал целия град да го види до президента, а червения електорат да си направи извода за кого да гласува. За целта полицейски коли отцепили центъра на Поморие в очакване на високия гост, хора от екипа на Златанов пърхали нетърпеливо, пременени с костюми, а самият кмет сновял напред-назад пред кметството. Програмата предвиждала Първанов и Златанов да минат по главната улица, чийто ремонт излезе на общината 950 хиляди лева вместо предвидените  600 хиляди, а след това да се отправят сред радостните възгласи на множеството към новото читалище, което се смята за гордостта на Златанов.

Нищо от това обаче не се случи. Щедър към Царево, президентът посети Поморие по-скоро инкогнито и дори старите баби, които седят по цял ден на главната, не разбрали за идването на високия гост. Първанов явно е научил, че РДНСК е издала заповед за отмяна на строителните книжа на читалището, че сградата не може да бъде пусната в експлоатация и не е бил възхитен от идеята да се появява в незаконна постройка. Но краткото му посещение дава още един много по-тревожен знак – президентът явно се срамува от предателството на БСП в Поморие и не иска да се изправя очи в очи пред своите, които сигурно щяха да го попитат: защо избрахте хлъзгавия Златанов, а не верния Славов, какво е това безпринципно поведение? И Първанов не би намерил какво да им отговори. Още повече, че управлението на Петър Златанов през изминалите четири години съвсем не е безупречно – община Поморие е на ръба на фалита, като до 30 юни задълженията й са набъбнали на 3,5 милиона лева и по този показател тя е най-зле в сравнение с останали крайморски общини. В последните дни на този мандат се обявяват съмнителни обществени поръчки за милиони левове, погазват се решения на Общинския съвет. Първанов явно иска да се разграничи от това и днес се срещна със Златанов по-скоро формално, без желание.

Затова в Поморие нямаше тържествено посрещане на президента. Общинарите тихомълком се разотидоха, а полицейските коли напуснаха постовете си. Кампанията на Златанов започна зле, с удар, който не е очаквал. И ако денят се познава по сутринта, това не е никак добре за него.


В категории: Поморие


11
Коментара
Сашко от Перник пак изчезна
Сашко от Перник пак изчезна 18/05/2024, Събота 20:41 2
11
Коментара по темата
11.
наблюдаващ
03.10.2011 13:46:30
0
0
Интересно, защо Първанов се среща с независимия Златанов , а не със съпартиеца си Славов? Ако не е някаква корист, човек може да помисли, че демонстрира безпристрастност. Ами тогава, защо не се срещна и с мен? Въпросите са към осведомените партийци
10.
наблюдаващ
03.10.2011 13:46:30
0
0
Интересно, защо Първанов се среща с независимия Златанов , а не със съпартиеца си Славов? Ако не е някаква корист, човек може да помисли, че демонстрира безпристрастност. Ами тогава, защо не се срещна и с мен? Въпросите са към осведомените партийци
9.
Поморийското лоби
26.09.2011 20:30:09
1
3
пък цяло Поморие се срамува от агент Гоце - Седефчо Първанов псевдопрезидента на неосъществената руска република България
8.
Ж.Т.
26.09.2011 19:44:12
1
1
Г-жо Касабова, Вие сте една долна, платена ЛЪЖКИНЯ.Допълвате се със некадърността на съпруга си.Поне се научете да правите Реклама като Ви плащат.И ни оставете на мира.Поморийци си имаме кмет и друг не ни е нужен
7.
ХА-ХА-ХА
22.09.2011 23:24:15
1
2
Абе Т.Ж. (предполагам Тодор Живков) от няколкото коментара единствените които плюят срещу Алексиев са тези които са писали статията:))) А ти си гласувай :)))
6.
Т.Ж.
22.09.2011 14:24:40
3
3
Не знам за Първанов, но останалото в статията звучи доста логично. Просто тона на писане е доста популистки, тип жълта преса, но това не прави нещата по-малко вярни! И стига сте го плюли така грозно Алексиев, че само заради това ще ме накарате да гласувам за него!!!
5.
пак изтървах
22.09.2011 13:54:03
0
0
ама наистина ли Първанов е бил в Поморие?
4.
от поморие
22.09.2011 13:23:12
2
3
за пореден път се убеждавам н некоректността при подаването на информация от сайта на касабова ! То бива лъжи , ама чак толково много - не бива 1На всички стана от ясно по ясно, че това са платени дописки от уж непокупнита журналистка . И ако тя не знае от кого и за какво взема пари , то тогава да и кажем - натискащият се със сетни сили Алексиев и обкръжението му !
3.
izumen
22.09.2011 10:10:50
2
3
az rabotia v centara i ni6to ne razbrah!
2.
очевидец
22.09.2011 01:46:27
5
6
Материала е пълна лъжа ! Кметът посрещна Първанов пред общината , лед което двамата разгледаха сградата на читалището и пиха кафе на публично място ! Всичко написано е просто лъжа и платено омаскаряване !
1.
ХА-ХА-ХА
22.09.2011 00:29:39
2
2
Е как изтървахте да дойдете и да видите с очите си Президента.ПУУУ - язък. Щяхте да видите и в момента действащите от БСП как се срещнаха с Първанов.:)) И как дори бабичките се снимаха с него. Ами как да дойте те дори от "ската" не дойдоха. :))))))))) И както се казва в едно предаване "АМИ СЕГА ???? "
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кои са най-разпространените наркотици сред младите Кои са най-разпространените наркотици сред младите Не, закачените по ел.стълбове маратонки не сигнализират, че в района има дилър Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Ваня Григорова откри кампанията на Коалиция „Солидарна България“ в Бургас, ето какви ще са приоритетите им в НС Разграждането в последните десетилетия тече с пълна сила, това трябва да бъде прекратено, заяви тя пред симпатизанти на открита сцена „Охлюва“ в Морската градина Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият Трагедията на "Тракия" е огромна, стана ясно кой е загиналият По всяка вероятност той е изгубил контрол над возилото си, то е преминало през мантинелата, през оградата, отстрани на магистралата и се преобърнало Автомобил се самозапали край Стара Загора Автомобил се самозапали край Стара Загора Инцидентът е станал около 15:15 ч. в платното в посока към Казанлък Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори