×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Днес Бургас чества Летния Никулден, ще има богата програма
  • Днес е 9 май е обявен за Ден на Европа, н тази дата през 1950 г. в Париж е направена първата стъпка към създаването на Европейския съюз
  • Испански министър заговори за "геноцид" в Газа, Израел се ядоса
  • Жертвите на наводненията в Южна Бразилия станаха 100
  • Отново обстреляха с ракети граничния пункт "Керем Шалом"
  • Времето днес, прогноза за четвъртък, 9 май: Остава облачно, валежи на запад
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Гешев обяви: Приключват разследванията по "Барселонагейт" и кюлчетата


Гешев обяви: Приключват разследванията по "Барселонагейт" и кюлчетата
По двете досега се е чакал отговор на конкретни въпроси от Кипър и една европейска банка, вече е получен, каза главният прокурор
21 Януари 2023, Събота, 11:05 ч.
Автор: Флагман.БГ

Това ще се случи вероятно още преди извънредните парламентарни избори, става ясно от думите на главния прокурор

Две знакови разследвания, свързани с бившия премиер Бойко Борисов, ще приключат съвсем скоро и най-вероятно преди евентуални нови парламентарни избори. "До месец, месец и нещо приключваме и двете разследвания", обяви в интервю по БНТ главният прокурор Иван Гешев.

От думите на Гешев се разбра, че по двете разследвани са чакани отговори от Кипър и една банка в ЕС и вече са получени.

Разследването "Барселонагейт" се забави над две години. Наскоро в интервю за БНР Гешев обясни, че проверките се бавят заради съдебните власти на Кипър. От Кипър прокуратурата чакаше правна помощ за разкриване на банкова тайна и предоставяне на данни от местния Търговски регистър.

От коментара на Гешев не станаха ясни повече детайли за банката от ЕС, от която се чакат отговори, но изказване на темата кюлчета и мнението на европейска банка направи скоро Бойко Борисов. Борисов заяви, че не се притеснява от разследването, защото от френска банка е дошла информация, че едно от банкнотите не е истинска. Борисов уж цитира по темата главния прокурор Гешев, който обаче не е обявявал в такава конкретика източника на информация.

В отговор на журналистически въпрос за приликите между разследването на финансите зад къщата в Барселона и "Нексо" Гешев обясни, че и в двете разследвания част от проверките са за пране на пари. "Но от едната страна има една къща, а от другата - 95 млрд. лв.", каза Гешев. Той не омаловажавал, а само правел аналог.

Има защитен свидетел по разследването "Нексо", на който е предоставена защита от бюрото за защита към правосъдното министерство, обяви още главният прокурор. Той отрече да има каквато и да е било връзка между постигнатото споразумение в САЩ за изплащане на санкции от страна на компанията и разследването в България.

"Няма никакво отношение към българското разследване или други наказателни производства или разследвания в ЕС. Все едно да платиш глоба за пресичане на червено и да не те преследват за убийство", даде пример Гешев.

Той бил информирал главния прокурор на Ню Йорк Летиша Джеймс за част от действията на българската прокуратура. Очаква се двама от обвиняемите по аферата да бъдат обявени за издирване и по линия на Интерпол, каза още Гешев. На въпрос за евентуални политически съображения в действията на прокуратурата по случая, които съвпаднаха с връчването на третия мандат, Гешев бе категоричен, че прокурорите не се съобразяват с политиците.

В последните две години когато и да се предприеме нещо, все не му е времето - или е преди изборите, или е на връчване на мандати, коментира Гешев. Той е убеден, че прокурорите ще повдигнат обвинение на който и да е, стига да има доказателства.  "В никоя демократична страна политиците не посочват кой да бъде обвинен. Ако има доказателства, едно лице ще бъде привлечено, ако няма, няма", каза главният прокурор. Той коментира и предложените промени в НПК и закона за съдебната власт, свързани с въвеждането на механизъм по разследване на главния прокурор. Това не е механизъм за разследване, а механизъм за отстраняване и овладяване на съдебната власт, учебедн е Гешев.

Според него всички тези опити противоречат на Конституцията. Гешев се надявал да се сформира конституционно мнозинство, защото България е в конституционна криза и куп органи се управляват от хора с изтекъл мандат. "Трябва да се спре с лъжата с националния план за възстановяване и устойчивост. Както включиха по тяхна инициатива ангажимент за въглищните централи, по българска инициатива се иска и механизъм за разследване на главния проркурор. Както казва народа, сам паднал, сам убил се", коментира още Гешев.


В категории: Политика


Флагман.БГ Тя печели "Денсинг старс" Тя печели "Денсинг старс" 09/05/2024, Четвъртък 13:31 1
21
Коментара по темата
21.
Не мога да се сетя за по-слаб гл. прокурор
21.01.2023 21:50:22
0
7
Гешив газ хвърля, че САЩ прекратиха сагата с Нвксо. А така се надяваше да продължи дълго и да се прави на важен по медиите, а не само да му искат оставката
20.
Мюнхен
21.01.2023 18:20:10
1
13
Каскет,кажи си с какво те държи свинаря ББ,че си му толкова предан???
Така ще е докато прокуратурата е подлога на ГРОБ!
19.
ватник
21.01.2023 18:12:02
2
10
гербарското тролче, което само дъвче за прокопи, ПП и ДБ, ая се напъва да цъка минуси на вота. Давай давай, губи си времето в събота. Прокопи това, прокопи онова. Пък каскетчето е цар, заедно си държат патоците с тивкун, ама на всички е ясно какво ще следва. Еднокнижната простотия ще е адиос
18.
До 7 подлогата на прокопи
21.01.2023 16:42:21
8
25
Идва нов посланик вместо Херо, няма кой да пази Прасетата на Прокопи и мафията!
Март месец ще бъдат изчегъртани чегъртащите шмекери, техните роднини, приятели и любовници от всякакви полове! Ще има справедливост! Ще има и нормалност!А Вие тролчета продължавайте да им вЕрвате на тези подлоги на Черепа , Прокопи и Херо!
Имат мисии да оправдаят престъпните мафиоти и да ликвидират местното население, ще ни сменят с украинци ...
17.
Бай....
21.01.2023 16:26:58
19
9
Алоу...Ваньо.....
16.
Престъпници и Предатели!
21.01.2023 15:59:49
8
39
Долната протестерска мафия се е настанила на всички ключови позиции!
Две години чегъртат и назначават зависими от мафията на местата на професионалисти!
Първо роднини, приятели, кумци, баджанаци и любовници от трите пола!
Тези джендъри, надрусани, опоскаха България!
Вождът им Киро гази конституцията, Асен гази законите за обществените поръчки, как Гвоздейков-бивш депутат от ПП, да не ги последва?
15.
Троловете на прокопи да кажат
21.01.2023 15:55:35
9
40
Лъжите на ПП са като за световно!
Къде са 5-6 моста, 3-4 тунела и магистралите до всяка точка на Еконт?
Парите за тях ги няма, офшорките са пълни, а една тухла не е поставена дори!
Трябва да им се купят държавни костюми на раета на тези крадливи скакалци!
Окрадоха бъдещето на децата ни дори!
Квичене е типично за хора с наднормено тегло примери в четворната гей дружинката са много. Ще изброя малко от тях Мирчев свинята, Христо тъпото от кифтаци се е надул като прасе, Корни Кобилкина МАМАН малката свиня , Танка изкуфялата, Капона е малкото прасе, Арман швестъра от тройката откачалки от кочината на миризливите прасета, великите възрожденци от промяната с измамата. Статуквото на бял кон не се върна, но инфлацията и високите цени литнаха до небесата.
14.
Ти не си интересен
21.01.2023 15:45:58
31
18
Какво ти приключваш не ни интересува. Мен повече ме интересува докъде стигнаха властите в Испания с разследването. Ако чакам от теб да вкараш Бойко в панделата, надали ще дочакам в тоя живот. Обаче ако някоя сериозна прокуратура от ЕС се намеси, тогава може и да се получат нещата
13.
Кюлчак
21.01.2023 15:40:32
27
18
Как да приключи нещо, когато никога не го е започвал?
12.
*********
21.01.2023 15:23:56
3
2
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържа недоказуеми твърдения, касаещи конкретни личности.
11.
Peevski.Delqn.
21.01.2023 14:55:22
37
7
този педал съм го ръгал
10.
10
21.01.2023 14:42:17
31
28
Гледах интервюто.Въпреки нескопосния интервюирщ-Г.Любенов, толкова си личеше ангажиментите, които е поел Гешев към Б.Б и Д.П. За техните дела дежурната му фраза е: "Не зная подробности,има си наблюдаващ прокурор, не мога да съм запознат с хилядите дела в прокуратурата" и т.н. Прави се на луд, както сам казва в онзи запис заедно с ББ. Когато обаче става въпрос за дела, с които може да се атакуват противниците на Б.Б. и Д.П., Гешев знае всичко, изнася подробности и то чрез свободни интерпретации,субективни мнения и внушения. Толкова не може да си прикрие зависимостите, че чак е обидно такъв човек да е начело на прокуратураа в държава член на ЕС. Чудя се с какво ли го държат.
9.
Пак
21.01.2023 13:12:38
38
29
ще му плащаме на гешефф простотиите!
Аман от тоя некадърник, който не ги е съдил, той не е спечелил!
Плащаме, обаче, ние: данъкоплатците!
Позор!
8.
Бай....
21.01.2023 13:03:09
36
32
КТБ беше обрана от Толупа !!!!!!
7.
Каскетски пазителят на мафията
21.01.2023 12:55:50
39
62
Днес Херо Мустафа направи изказване, което би трябвало да впечатли с откровеността си.

На среща, посветена на върховенството на закона в България и бизнес средата с безпрецедентното участие на всички водещи търговско-промишлени сдружения на чуждестранния бизнес в страната, тя заяви: „Една много малка група създаде в България система, която обогатява олигархичната класа и превзема държавните ресурси."

"Лично съм запозната с това, защото работя с нашия бизнес, за да го контрираме. И какво се случва с онези, които нямат такава подкрепа - създава усещане за безпомощност. И обезкуражава тези, които искат да се борят за страната си. Наистина е болезнено да виждам това."



Някой да е изненадан или да чува за първи път тези истини? Мустафа каза още, че често чува от средите на правораздаването как разследвания и дела за корупция се прехвърлят, само за да бъдат бавени и закрити, просто защото са доближили определени "червени линии". "На такива хора се отказва повишаване в кариерата, прехвърлят ги дълбоко в провинцията или ги отстраняват. Не ви казвам нищо, което да не знаете", обърна се тя към предприемачите и представителите на медии и граждански организации в залата.
6.
Има ли чекмеджетаааа
21.01.2023 12:46:17
45
40
Каскет, до кога ще криеш чекмеджето? Идва видов ден за вас, мафиоти!
5.
Медийна мъгла над ПП и ДБ
21.01.2023 12:09:57
16
75
- Как така се борят с мафията и корпуцията, а самите те са се овъртолили в тежки схеми и съмнителни НПО-та, задължително паразитиращи върху човешката мъка и болка;
- Как така борят комунизма, когато родителите на лидерите им са от тежката червена номенклатура, а дядовците - от Държавна сигурност;
Неизяснено остава секретарките дали ще спонсорират отново сектите на Прокопи...
Мантрите за "кражбата" от магистрала Хемус, на "източените" язовири" и другите корупционни практики, които щяха да са основа, символ и верую на настоящото служебно правителство. Само че се оказа, че такива няма.
Нито някой е точил пари в чували от банки.
Излизат "градинари", газови и оръжейни комисионери, Кирливци и Кокорки клиенти на ДАНС!
4.
Нека да позная
21.01.2023 12:05:11
63
74
Виновни няма!
Чекмеджета,Барселони,магистрали,турски потоци,спортни зали,суджукгейтове,златни гъолове е т.н,и т.н,драги Зрители са измислица,ББ е чист като девиче бельо преди бала.
3.
Ей каскет
21.01.2023 11:55:00
67
118
Кой обра КТБ? На василев му вдигнаха червената бюлетина от Интерпол и му вдигнаха и запорите върху швейцарски сметки и имоти, та КОЙ е виновен?
2.
Гешев къде са кинтите?
21.01.2023 11:42:58
301
275
Афера за изчезнали 200 000 биткойни на стойност около 11 милиарда лева се пази в строга тайна и до днес. Главните действащи лица в криминалната мистерия от 2017 г. са тогавашните премиер Бойко Борисов, главен прокурор Сотир Цацаров, вътрешен министър Валентин Радев, след него Младен Маринов и шефът на специализираната прокуратура Иван Гешев. И до днес никой друг, освен тези лица, не знае какво е станало с конфискуваните в операция ПРАТКА/ВИРУС 213 576 биткойни.

През май 2017 година Центърът за противодействие на престъпността в Югоизточна Европа съобщава, че България е конфискувала 213 576 биткойна, които по днешна цена са около седем милиарда долара (към 2022 г.). Обстоятелствата около тази операция и арестуваните биткойни остават неясни и до днес. Дори не е ясно къде е укривана и от кого въпросната криптовалута.


През 2022 г. депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев отправя парламентарно питане към МВР, оглавявано тогава от Бойко Рашков, свързано с въпросния случай. Оказва се, че МВР не е уведомявано от прокуратурата, къде са покрити въпросните биткойни за десетки милиарди, които по закон принадлежат на българската държава.
1.
Адолф
21.01.2023 11:34:50
66
53
Колкото и да са търпеливи и да си траят българите, един ден ще им писне. И тогава ще има много обесени за ушите по площадите! А този има хубави, големи уши!
Това вече е аналогия. Почти като тази, дето "разследвания" Борисоф знае името на френската банка, ама Гешоф не го е казвал публично!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Андреа се пусна от спалнята на богат турчин, за да дразни Кобрата Андреа се пусна от спалнята на богат турчин, за да дразни Кобрата Двамата се забaвляват добре, търкаляйки се под завивките Чакал се разходи в ж.к."Меден рудник" Чакал се разходи в ж.к."Меден рудник" Животното изглежда изплашено и не доближава до хората Жена от ж.к. "Възраждане" висна през терасата и опита да се самоубие, психолози часове я разубеждават Жена от ж.к. "Възраждане" висна през терасата и опита да се самоубие, психолози часове я разубеждават Eкшънът се разигра на ул. "Г.С. Раковски" Млад мъж е с опасност за живота след брутална катастрофа на АМ "Тракия" Млад мъж е с опасност за живота след брутална катастрофа на АМ "Тракия" Водачът от Пловдив бил зад волана на лек автомобил, когато губи управление над возилото, напуска платното са движение и след като се удря в мантинелата се преобръща в крайпътната зона Азербайджан може да доставя допълнителни количества природен газ за България Азербайджан може да доставя допълнителни количества природен газ за България Баку проявява интерес към предстояща процедура за търсене и проучване на природен газ Тя не цепи басма на никого и вбеси съотборниците си в Хелс Китчън Тя не цепи басма на никого и вбеси съотборниците си в Хелс Китчън Поведението на певицата вече е повод и другите да възстанат срещу постоянното ѝ нахалстване и желание да командва парада Въпреки забраната и дъжда: Безсмъртният полк все пак излезе в София Въпреки забраната и дъжда: Безсмъртният полк все пак излезе в София Президентът Радев се ръкува с участници в шествието на Безсмъртния полк Какво правят тези двамата и защо отново се подиграха с малките хора Какво правят тези двамата и защо отново се подиграха с малките хора Този път в сюжета в подигравателното им видео, което се върти в социалните мрежи, се включва най-малкият Супермен Тя печели "Денсинг старс" Тя печели "Денсинг старс" Натали Трифонова е абсолютният фаворит във формата Опашката за Летния Никулден бие рекорди, надмина тази за 6-ти декември (ВИДЕО) Опашката за Летния Никулден бие рекорди, надмина тази за 6-ти декември (ВИДЕО) Множеството се извиваше чак до книжарница "Хеликон"  
Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Този участник от "Денсинг старс" съобщи голяма новина Валери Григоров говори след тримесечното предизвикателство  Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Коклюш тръшна цялата рода на Коста Цонев Пръв се разболял големият ѝ син Янчо, който се оказало, че нямал трета поставена доза от задължителната ваксина срещу заразата Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Ученици влязоха в местното самоуправление в Созопол за ден Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Путин на парада в Москва: Русия няма да позволи на никого да я заплашва Западът изкривява истината за Втората световна война, защото пречи на колониалната му политика, обяви президентът Тази участничка от "Ергенът" си призна, че за нея най-важното е мъжът да има пари Тази участничка от "Ергенът" си призна, че за нея най-важното е мъжът да има пари Алек я отхвърли, но тя си намери човек, който може да й осигури желания живот  Европа вече се дави в китайски коли Европа вече се дави в китайски коли Впрочем ситуацията с фотоволтаичните панели е подобна - складовете в Европа са пълни, а корабите от Китай не спират да прииждат Нагли до безобразие, представителите на тези зодии никога няма да ви се извинят Нагли до безобразие, представителите на тези зодии никога няма да ви се извинят Ако го очаквате от тях по-добре забравете. Те са инати, твърдоглави и могат да ви изпилят нервите Eто кой ще замени Венелин Венков в КуКу Бенд Eто кой ще замени Венелин Венков в КуКу Бенд Това е музикантът Николай Тошев, който е на свободна практика и в последните години е свирил на турнета с популярните „СкандаУ“ Тя изплю камъчето, каза защо напусна Слави Трифонов Тя изплю камъчето, каза защо напусна Слави Трифонов В живота на човек често се случват промени, понякога големи, понякога - по-малки. При мен, при нас с Венко се случи голяма промяна, призна Невена Цонева Тази фолкаджийка напира да стане депутат Тази фолкаджийка напира да стане депутат
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня Баща на сина си:
- Мило, искам да ти кажа, че скоро ще си имаш братче.
- Супер! Дай да се похвалим на мама!
Виц на деня Виц на деня Съвет за мъжката половина:
У всяка жена "спи" гадина, глупачка, вещица, ангел, принцеса! Която разбудиш, тази и ще получиш!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жена казва на приятелката си:

- Откакто взех да карам с очила забелязах колко много други коли има по улиците.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори