×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Тайните служби ще разследват трагедията в Бровари, три деца са сред жертвите


Тайните служби ще разследват трагедията в Бровари, три деца са сред жертвите
Експерт от Украйна твърди, че катастрофата в Бровари, при която загинаха 16 души, не е причинена от руска ракета
19 Януари 2023, Четвъртък, 07:24 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимка: Вячеслав Ратински/УНiАН

Президентът на Украйна намекна, че катастрофата, при която загина и министър Денис Монастирски, не е случайност

Президентът на Украйна Володимир Зеленски възложи на тайните служби разследването на причините за вчерашната катастрофа с хеликоптер, при която загинаха 16 души, сред които и вътрешният министър Денис Монастирски, предаде ДПА, цитирана от БТА. 

Причината за катастрофата, станала вчера сутринта, остава неизвестна, но по време на вечерното си видеообръщение Зеленски обеща инцидентът да се изясни. 

Той заяви, че министърът и неговият заместник Евген Енин не са политици, които "лесно могат да бъдат заменени", и посочи, че "това наистина е голяма загуба за държавата".

Монастирски пътувал към Харков, смъртта му е огромен удар за Украйна

Канцеларията на Зеленски, цитирана от украинската информационна агенция УНiАН, съобщи по-рано, че при катастрофата в предградието на Киев Бровари са загинали 16 души, а 30 са били ранени. Сред жертвите са и три деца.

Зеленски подчерта, че "няма инциденти по време на война", съобщава Нова телевизия. Досега Киев не e споменавал за руско участие, но пред участниците в Световния икономически форум в Давос той заяви, че трагедията е следствие от войната. 

Във видеообръщение на форума украинският държавен глава призова отново западните съюзници да доставят на страната му танкове и средства за противовъздушна отбрана, за да се отнеме на Русия възможността да извършва нападения.

„Доставките на западни танкове трябва да изпреварят ново нахлуване на руски танкове. Възстановяването на сигурността и мира в Украйна трябва да изпревари атаките на Русия срещу сигурността и мира в други страни. Русия изнася терор, Русия разпространява потока на войната по света”, заяви Зеленски.

Междувременно авиационният експерт Валерий Романенко анализира версиите за трагедията с катастрофата на хеликоптер в Бровари. Той отбеляза, че хеликоптерът Super Puma е просто перфектен в сравнение с руския вертолет Ми-8 или Ми-18, съобщава УНiАН.

В ефира на телевизионния канал FREEDOM Романенко отбеляза, че в цялата история на хеликоптерите Super Puma - както на военните, така и на цивилните - броят на произшествията е 2-3.

Експертът отбеляза, че хеликоптерите не летят на височина под 150 метра. Освен това екипажът се подготвя за полет с помощта на полетна карта и може ясно да я следва, ако има препятствия по маршрута, за да ги заобиколи.

„Това, че хеликоптерите летят ниско до земята, за да не бъдат улучени със зенитни ракети, е актуално, но за друга зона. Ако височината е 200 метра, трябва да прелетите 40 км от границата, за да го забележи радарът на противника“, обясни Романенко.

„Хеликоптерът може да лети в режим, наречен авторотация, тоест има витло в горната му част и когато падне, то просто ще го завърти и служи като парашут, което позволява да се приземи достатъчно гладко, без много щети и без наранявания на борда. Провежда се обучение дори и на млади пилоти, но това изисква минимална височина 400-500 метра", добави той.

Според него хеликоптерът не е свален с ракета. 

„Изключвам военното влияние. Тоест причината (б.а. за трагедията) не е зенитна ракета или зенитно-ракетен комплекс. Всъщност наистина не вярвам, че може да е имало експлозия на борда. Остават или технически причини, или грешка на екипажа. Най-вероятно е една от тези две причини ", каза още Романенко.
 


В категории: Войната в Украйна


Любовен хороскоп за 6 – 12 май
Любовен хороскоп за 6 – 12 май 06/05/2024, Понеделник 21:36 0
13
Коментара по темата
13.
гръцките СМИ
19.01.2023 15:33:25
0
1
В гръцките СМИ има доста по-подробна информация:
https://warnews247-gr.translate.goog/syntrivi-super-puma-i-archi-tou-telous-tis-oukranikis-kyvernisis-nekros-o-oukranos-ypes-pou-efchotan-live-ton-thanato-tou-v-poutin/?_x_tr_sl=el&_x_tr_tl=bg
12.
Eurocopter EC225 LP Super Puma
19.01.2023 15:24:36
0
3
Хеликоптерът Eurocopter EC225 LP Super Puma, който се срути в Бровари близо до Киев, е закупен от Франция през 2018 година. Точно този конкретен модел има редица технически проблеми, преди всичко това е военна версия на значително по-лек модел, но ползващ същите конструктивни елементи, което ги претоварва значително. Описани са няколко други подобни катастрофи в чуждите СМИ.
11.
До 7
19.01.2023 12:32:02
6
12
Извадете си главите от задника на путлер, че и ви се услажда,че и токчетата ближете..фанерньй "генерал" и туйто..това каза гиркин стрелков той ги разбира тея работи човек с боен опит..а фазаните кур санти в военните училища ги знаем..Аз съм бил Ефрейтор..Нали знаеш Ефрейтор и Генерал се присъжда по ЗАСЛУГИ
10.
До 8 роСИФИЛИСтика
19.01.2023 11:50:29
7
20
Леко ве мекере долно, ]е се задавиш от злоба и яд, че "операцийката" на диктатор лилипуткин не върви по план.
Кълцай вените и да се свършва!
рОспия КОНЕЦ!
9.
Джокер
19.01.2023 11:39:04
2
5
МВР шефът Монастирски иска дял от корупционните сделки на ГУР шефчето Буданов. Резултатът????
8.
Химлер
19.01.2023 11:33:42
36
11
Трепане само за тези украинци капути. По често да падат хиликоптери и самолети. Те държава нямат разследване щели да правят. Вън от България боклуци долни украински.
7.
до DB7
19.01.2023 10:37:41
2
7
То военното училище е повече от казарма, ама ти откъде да знаеш. То трябва да си изкараш главата от задниците които ближеш и да помислиш малко. Един генерал е в казарма още с постъпването си като курсант във военно училище. Да не говорим и за генералщабните академии. Между другото провери къде по света има генералщабни академии! Ще останеш леко озадачен :-)
6.
КТБ
19.01.2023 10:28:52
3
11
А тайните служби разследваха ли кой гръмна газовите тръби? Или за тях може?!?
5.
DB7
19.01.2023 10:10:51
15
5
Айде почнахме с конспиративните версии..А бе "фанерньй генерал шойгу дет не е ходил и в казарма що лети на 75км от фронта..а забравих..щот HIMARS бият на 75км хаха ама скоро с ATACMS и до 300км..а днес Американците дали GLSDB авиационни ракети с ракетни двигатели обсег 150км..Какви Хубави Вести..ДА пия Кафе с КЕФ
4.
Super Coma
19.01.2023 09:51:25
23
17
Руските източници съобщават, че е имало вътрешен сблъсък в Украйна между Министерството на вътрешните работи и Министерството на отбраната относно препродажбата на американски оръжия и печалбата от това. Сега тук веднага всички ще скочат, че това е руска пропаганда. Възможно е, няма как да проверя всичко, което излиза истина ли е или не. Просто казвам какво се среща в руските източници, защото тук в БГ продажната журналистика никога няма да ни представи гледна точка, която е различна от тази на техните господари.
3.
Наша ще да е
19.01.2023 09:43:46
3
10
Някоя от нашите, с изтекъл срок на годност. Падат където им падне.
2.
Така е
19.01.2023 09:32:24
33
24
И "явлението Зеленски" е следствие от войната...
Иначе кой щеше да го знае като посредствен артист и Президент, ходещ по тениски !
1.
Логика
19.01.2023 09:13:36
22
18
Щом като "катастрофата не е причинена от руска ракета", "трагедията е следствие от войната" и "не е случайност", то остава украибска ракета да е свалила съвсем целенасочено хеликоптера.
P.S. Често тези с най-пламенните слова на погребенията са най-виновни
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Летището в Бургас ще се развива с парите от туристите, каза кметът на Поморие Летището в Бургас ще се развива с парите от туристите, каза кметът на Поморие Общинските бюджети няма да бъдат ощетени, добави градоначалникът Иван Алексиев Циклон понижава температурите с 8 градуса, очаква се да вали дъжд до уикенда Циклон понижава температурите с 8 градуса, очаква се да вали дъжд до уикенда Най-съществените валежи се очакват в сряда и в четвъртък, прогнозира климатологът проф. Георги Рачев Неприятна изненада за пътуващите с влакове Неприятна изненада за пътуващите с влакове Средно с 20% плащаме повече за билет Ще поскъпнат ли шоково горивата заради зелената сделка? Ще поскъпнат ли шоково горивата заради зелената сделка? Поне до изборите в САЩ няма да се променят драстично цените на петрола на световните пазари, прогнозира експерт  Стрелба по автомобил в София! Дупка зее на вратата до кошчето на 4-годишно момиче Стрелба по автомобил в София! Дупка зее на вратата до кошчето на 4-годишно момиче В Люлин се разгоряла истинска войни между съседи за паркоместа Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Депутат от ПП-ДБ почина едва на 47 години Поклонението ще състои на 8 май, сряда от 11 до 13 часа в катедралния храм „Св. Богородица“,  гр. Пазарджик. Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново Така ли трябва да изглежда една европейска граница, гневи се кметът на Малко Търново Управниците от региона се обединяват за нова кауза - разширяването на граничния пункт Малко Търново-Дерекьой Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% Строежът на жилища в Бургас нарасна със 133% През първото тримесечие на годината в област Бургас е започнало строителството на 1470 апартаменти и еднофамилни къщи ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас ДПС: Имаме сили за 4 депутати от Втори МИР Бургас „Тази цел е изпълнима, защото сме показали, че умеем да защитаваме правата на избирателите си“, каза водачът Севим Али Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Кирил Петков заведе семейството си на плаж Корал Колко хубаво беше на плажа, точно сега в началото на май, посочва Петков
Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Опитаха се да застрелят косовския политик Марко Ябланович Ябланович е част от партията на министъра на общностите и завръщането в правителството на Косово Ненад Рашич – гражданската инициатива „Свобода, справедливост и оцеляване“ (GI SPO)
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори