×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Прокуратурата проверява бивш вътрешен министър (и градинаря на Рашков?)


Прокуратурата проверява бивш вътрешен министър (и градинаря на Рашков?)
Сигналът, изглежда, касае Бойко Рашков, който понастоящем е депутат. Вижте какво казва той
18 Януари 2023, Сряда, 14:12 ч.
Автор: Флагман.БГ, снимка-архив: Лъчезар Лисицов

Случаят касае осуетяване на наказателно преследване и пране на пари

Софийска градска прокуратура провежда проверка за евентуално извършено престъпление от народен представител. Това съобщават от институцията.

По повод журналистически запитвания във връзка с разпространена информация в средствата за масово осведомяване за евентуално извършено престъпление против правосъдието и против финансовата система от бивш министър на вътрешните работи и настоящ народен представител от XLVIII Народно събрание, Софийска градска прокуратура (СГП) предоставя следната информация.

На 17 януари 2023 г. в СГП е подаден сигнал, в който са изложени твърдения, че бивш министър на вътрешните работи и настоящ народен представител от XLVIII Народно събрание е съпричастен към осуетяване на наказателно преследване и пране на пари. Твърденията за евентуално извършени престъпления са за това, че бившият министър на вътрешните работи е разпоредил на свои подчинени да не се докладват в Прокуратурата, ДАНС и КПКОНПИ материали по преписка за установени съмнителни финансови транзакции от държава извън Европейския съюз към сметка на физическо лице в българска банка. Втората група твърдения са за евентуална съпричастност на бившия министър на вътрешните работи към престъпления против финансовата система – пране на пари.

На основание чл. 145 от Закона за съдебната власт наблюдаващият прокурор е разпоредил извършването на проверка от страна на органите на КПКОНПИ.

За резултатите обществеността ще бъде информирана, се посочва в прессъобщението. Случаят, изглежда, касае Бойко Рашков, а сигналът е подаден от "Пик", както се похвалиха от сайта преди няколко часа. Рашков в момента е депутат от "Продължаваме промяната" (ПП). 

В кулоарите той отказа да направи коментар по същество, а каза само ядосано, сочейки към репортери от "Пик": "Това е от тях, от вчера... От "Пик" е... Ето ги интригантите в държавата. Ей това са - лъжците в държавата. Ето това са. Както преди една година и половина написаха в техни издания, че министърът на вътрешните работи и председателят на Държавната агенция "Технически операции" били осигурявали средства за подслушване на главния прокурор. Ето това са..."

Вчера сайтът ПИК излезе с информация за оперативна разработка на ГДБОП "Градинарят" за Бойко Рашков, която, според тях, била смачкана от МВР. Според сайта всичко тръгва миналата година след сигнал на банка до вътрешното ведомство, чийто шеф тогава е Рашков - за съмнителни транзакции на внушителни суми евро от страна извън ЕС до български клиент. Веднага след това парите били теглени в брой. Администрацията на министъра праща сигнала към ГДБОП, където при първоначално разследване и чрез СРС било установено, че получател на парите е човек, който работи като градинар в дома на Рашков. По-късно всичко били заметено, твърди ПИК.


В категории: Политика


Флагман.БГ Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин 07/05/2024, Вторник 19:20 2
20
Коментара по темата
20.
Българин
19.01.2023 10:58:22
0
0
А чия собственост е "Пик"? Защо не е привлечен под отговорност за фалита на банката на Цветан Василев?
19.
Пиночет
19.01.2023 09:29:08
2
0
Ще му духат на дедовия.Това е отмъщението на ония крадливи нещастници гробарите .
18.
Хана каза: Казах!
18.01.2023 18:40:40
2
32
От кога чакам да се издъниш долна, мръсна, гадна твар! От цялата пасмина ненормални Кирчовци и Кокорчовци, ти си ми най-антипатичен! Дано повлечеш и ПП и ДБ със себе си, че не мога да ги понасям и тях!
17.
Същите *****
18.01.2023 17:46:58
24
6
Единствената разлика между вас и пиг е тази, че те отдавна премахнаха коментарите щото не можеха да смогнат да трият и да си играят да увеличават плюсове и минуси когато беше обиден някой от герб-дпс.
16.
Габи
18.01.2023 17:13:50
0
34
Имаше един министър, който беше спряган за шеф на КПКОНПИ.ЕДНА партия много настояваше за това. Имало ли е нещо за укриване от тази партия и този министър?
15.
Рашков държи за топките ОПГ ПП+ДБ
18.01.2023 16:49:58
1
39
Когато се регистрира коалиция в ЦИК за участие в изборите - една от партиите дава своята банкова сметка, за да се получават даренията - това се удостоверява с подписите на председателите на формациите.
За “Продължаваме промяната” е била партия ВОЛТ.
За “Демократична България” е била “Да, България”.
Даренията от Nexo са били използвани за разходи на двете коалиции. Те да се обясняват помежду си кой с кого се е договарял, кой е измислил схемата да се вземат парите от служителите, на които са раздадени целево премии.
Така че, не може сега от ПП, ДСБ, Зелените да казват: ние сме невинни - Христо Иванов и Настимир Ананиев да се оправят. Публичните щети са върху всички.
Това е положението.
14.
Рашков, МВР и ДАНС да отговорят на следните въпрос
18.01.2023 16:45:50
2
41
1. Получаван ли е в ГДБОП сигнал за съмнителни финансови транзакции, които са извършвани от градинаря на Бойко Рашков и ако е имало такъв сигнал - докладван ли е той на прокуратурата?

2. Бойко Рашков оказвал ли е натиск над служители на МВР да прикрият трансфери и финансови операции на стотици хиляди евро, свързани с неговия градинар?

3. Защо банката не е уведомила за случая дирекция „Финансово разузнаване“ на ДАНС, каквито са задълженията на банковите институции по чл. 4 от Закона за мерките срещу изпирането на пари? Не е ли уведомено МВР вместо ДАНС, за да бъде прикрита престъпната дейност на Бойко Рашков? Защо от своя страна ГДБОП не е уведомила дирекция „Финансово разузнаване“ в ДАНС?

4. Защо не е уведомена КПКОНПИ, която е компетентна да разследва лица, заемащи висши публични длъжности и такива с имунитет във връзка с данни за пране на пари и финансови измами, извършени от Бойко Рашков?

5. Осъществили ли са служители от състава на МВР или ДАНС престъпление по служба, като са скрили от прокуратурата станалата им известна информация, касаеща лице, заемащо висша публична длъжност?

6. Къде са банковите документи и събраните доказателства по чутовния скандал?
13.
До 10
18.01.2023 16:36:42
4
29
Пред "зайчарника" на Боко цяла година протестираха разните му там боец, мая, трио и прочие. Резултатът беше обратен на очакваното. Пак същото ли предлагате?
12.
Оле,оле...олеле
18.01.2023 16:20:43
7
38
Бумерангът на съдбата се завръща със страшна сила и удря крадливата комунистическа пасмина!
След Киро,Асеня,Ристю - деца и внуци на комунистическата номенкратура, се удря и пазителят им Дамаджан Чашков!Сменяйте си памперсите,че съвсем омирисахте пейзажа!
Просто сте една Неотложна глупост!
11.
Всички прокопиеви медии на барикадата
18.01.2023 16:08:59
5
49
Т. нар. разследващ сайт Биволъ, който отдавна обслужва интереси около кръга на ДБ и ПП, и веднага захваната от другия подобен сайт, с който всъщност са едно цяло - bird, ще излезе с разследване,че това не са пари, а вафли за трезвеника Чашков :))))
Накраденото, тъпкано се връща и се повръща от лакомия!
Има само една истина и тя е на паветните маргинали!
Един е Бог Прокопи и негов пророк е Киро!
Че Бойко Рашков бе идиотски некадърен, нефелен и направо тъп като гьон министър на МВР, това стана ясно и на куцо, кьораво и сакато в тази държавата.
Никога не бива да се забравя, че ако не беше лично Румен Радев – Бойко Рашков никога нямаше да бъде там, където е сега, и никога нямаше да осере така тотално МВР, както го осра. Същото се отнася и за ПП-тата и Руди-тата.Боклуци и фигуранти. Като почна от видинската гнида, бореца за справедливост и свърша с психясалия терминатор-Бойко Рашков. Манев и Бачийски да не излязат сега с крокодилски сълзи да обясняват, че не са знаели в какво участват. Божков ги приключи. Мутри вън.
10.
До 5
18.01.2023 16:01:58
35
7
Който е правил глупости да си носи кръста....Иначе аз предлагам сборна спирка пред "зайчарника" на Боко....Въъъъъй
9.
356
18.01.2023 15:49:01
1
21
Документи в банката винаги остават така че не е трудно да се види кой ги е теглил и от къде са дошли
8.
Промяната с измамата
18.01.2023 15:41:35
6
41
Сашо Кеша, Ристьо Сопола ,Мирчев пръднята, Кирче Тъпото смотаняка, Аслан меката китка ,Настю Волтажа кога ще ги проверяват за далаверите в енергетиката, за танкери ,цени на горивата, мостове, тунели, заводи за електромобили, пирамиди ,криптовалути измами и т.н.?
7.
Бургазлия
18.01.2023 15:40:45
8
47
И този човек, за малко щеще да оглави Комисията за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ)
Ко,
Не..
6.
Сипи още едно
18.01.2023 15:36:43
9
48
Ахахаха, наср*ното дупе на пияндуратa Чашков лъсна!
Къде си вее, дамаджанооФ!
Искамете те ТИХ!
5.
Въй
18.01.2023 15:18:47
23
43
И това ще да е някаква гербаджийска уйдурма както каза генерал Атанасов по повод разследването срещу Нексо. Отказвам да повярвам, че бивш вътрешен министър, депутат от Промяната и гласен за шеф на кпконпи от Кирил Петков е извършвал финансови престъпления и е смачкал разследването срещу себе си. Това не е възможно!
Всички на протест срещу прокуратурата. Сборен пункт пред рашковото имение, това с 12те тоалетни, че човека има много имоти и да не станат грешки.
4.
до 1
18.01.2023 15:06:40
34
19
"има доказателства" е доста силно изказване. ПИК не са публикували никакви документи. Всичко се свежда до доказване на вината и съдебното решение. Както не трябва да се обвинява Борисов само на база някакви снимки и публикации, така не трябва да се обявява за престъпник никой друг, независимо от коя партия е!

До 2 - всеки журналист си има попадения... По твоята логика трябва да отричаме Бивол и сие??? Фактът е, че ПП "изпраха" Рашков чрез Спецов и така и не стана ясно как са придобити всичките му имоти!
3.
Киро
18.01.2023 15:01:51
8
55
Те чувалите при друг Бойко са отивали.Така излиза.И крадеца е викал дръжте крадеца.
2.
Койчо
18.01.2023 14:50:07
35
49
Сигнал, подаден от ПИК. Това е напълно достатъчно:)))
1.
дебили бургас
18.01.2023 14:38:41
61
53
Бясното куче Рашков две години ни залива с приказки как чували с пари ходили при ББойко.... без снимки, без факти, без доказателства.
Днес виждаме как чували с пари са отивали при бясното куче Рашков, има доказателства, свисетели, снимки....
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Взривоопасен Grand opening на култовия The Corner Live Club дава началото на нощния живот в Слънчев бряг Купонджии, готови ли сте да се събудите от зимния сън и да се насладите на цяла плеяда от фолк звезди. Запретнете ръкави, защото те идват ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи ПП-ДБ регистрираха листата си в Бургас и обявиха: Ние сме единствените, които желаят реформи Това е най-силната ни листа до момента, може да спечелим 4 мандата от Бургаска област, обявиха от политическото обединение  Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Бургазлия се засече с холивудската звезда Джералд Бътлър в Лондон Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Белослава се изповяда! Карането пияна й помогнало Полицаят ми направи услуга, заяви тя "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях "Солидарна България" регистрира листите си - има интересни имена в тях Ваня Григорова и Мая Манолова ще водят в софийските избирателни райони Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Записвания за приемния ден могат да бъдат направени на телефон 0889 01 09 40, както и на място в офиса на ПП ГЕРБ Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Изграждането на Национална детска болница е основен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко възможно да ускорим процесите там, където това зависи от нас, посочи министър  д-р Галя Кондева Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето В процес на подготовка са и други проекти, с които се отприщва превръщането на бургаската Ривиера в реалност Удовлетворени ли сме от работата си? 68% от българите казват "да" Удовлетворени ли сме от работата си? 68% от българите казват "да" По-възрастните хора по целия свят се притесняват от Изкуствения интелект ПП-ДБ обявиха водачите на листите си ПП-ДБ обявиха водачите на листите си Както на изборите за Народно събрание, така и за евроизборите
Ето я новата лимузина на Путин Ето я новата лимузина на Путин Бронираното возило със система за нощно виждане Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Дидие Дрогба ще запали олимпийския огън в Марсилия Той няма да е единственият футболист, който ще носи огъня в града Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори