×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

39 извадени изпод развалините в Днипро, руснаците обстрелвали детска градина и стадион край Суми


39 извадени изпод развалините в Днипро, руснаците обстрелвали детска градина и стадион край Суми
29 са вече жертвите на ракетния удар по жилищен блок в Днипро
16 Януари 2023, Понеделник, 07:25 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимка: УНiАН

 Русия нанесе и нови ракетен удар по Запорожие, две деца са ранени

29 са вече жертвите в Днипро, а 73 души са ранени, след като жилищен блок бе поразен от руска ракета. 39 украинци пък са извадени изпод развалините, а съдбата на повече от 40 техни сънародници остава неизвестна, съобщава УНiАН.

Украинската информационна агенция припомня, че ударът по жилищната сграда е нанесен в събота.

Десетки цивилни все още са в неизвестност, заяви президентът Володимир Зеленски във вечерното си видеообръщение, цитирано от ДПА и БТА.

Десетки украинци все още са в неизвестност след руския удар в Днипро

Спасителите продължават да издирват повече от 30 души сред отломките, които са останали от жилищния блок, каза той. 

"Ние се борим за всеки човек", заяви Зеленски. "И спасителните работи ще продължат, докато има и най-малък шанс да се спаси живот", добави украинският президент. Той също така благодари на хората в чужбина за изпратените послания за съчувствие и подкрепа.

По време на обръщението си Зеленски се обърна и към руснаците на руски език. "Бих искал да се обърна към всички в Русия, които дори и сега не осъждат макар и с няколко думи този терор, въпреки че виждат и разбират всичко ясно. Вашето страхливо мълчание ще завърши само с това, че един ден тези терористи ще преследват и вас", предупреди той.

Михаил Кореновски е сред жертвите 

УНiАН разкри, че в резултат на ракетна атака в Днипро загина и заслуженият треньор по бокс на Украйна Михаил Кореновски. Това се съобщава на страницата на Спортния комитет на Украйна в социалната мрежа Facebook . 

"Ужасни новини от Днепър. Във връзка с обстрела на 14 януари беше разрушен входът на жилищната сграда, в която живееше треньорът по бокс Михаил Кореновски. Според съпругата му по време на ракетния удар тя се разхождала с децата, а Михаил се прибрал в дома им след състезанието“, се казва в съобщението.

Близките на Кореновски с надяваха да е жив, но спасителите намериха тялото му.

Междувременно естонският премиер Кая Калас призова да се изпратят повече танкове и системи за противовъздушна отбрана на Украйна.

В Twitter тя коментира ракетният удар срещу многоетажната сграда в Днипро, отбелязвайки, че Русия трябва да носи отговорност за всички подобни престъпления.

"Чрез атаките срещу Днепър и други градове в Украйна Русия отново доказа, че е терористична държава. Моят призив към съюзниците и партньорите ни е да засилим подкрепата си. Украйна се нуждае от оръжия, включително танкове и противовъздушна отбрана", коментира премиерът на Естония.

Според руски военни експерти обаче жилищната сграда в Днипро е поразена не от руска ракета, а от украинската ПВО. Борис Рожин припомня, че двама бяха убити в Полша от украинска ракета. Според него поразени от противовъздушната отбрана били и други жилищни сгради в Украйна. 

Междувременно УНiАН съобщи, че снощи са обстрелвани детска градина и стадион в Кондратовка, Сумска област. 

Две деца пък са ранени при поредните ракетни удари по Запорожие, пише председателят на областната военна администрация Александър Старух в своя Телеграм канал.


В категории: Войната в Украйна


30
Коментара по темата
30.
Куба ?!?
16.01.2023 13:54:29
0
1
Много се плашат, значи, мурзилките от НАТОвските бомби...Чий к.р щат ядрени бойни глави у Кьонихсберг?
Украйна трябва да има ядрен арсенал, дотогава мир няма да видят. "Присъствие", защото иначе са приключили... Никакви международни регулации и споразумения няма да им помогнат. Терористите са в Съвета за сигурност и никой няма да посмее да ги извади оттам.
29.
До 24
16.01.2023 11:37:28
0
2
"Лелята" току що е загубила сина си вследствие на руска атака с балистична противокорабна ракета срещу жилищен квартал.
Не мислите ли, че е много вероятно това да е причината да кълне всичко росийско до седмо коляно?
Ако още се чудите, питайте, ще ви бъде обяснено бавно и с картинки.
28.
...
16.01.2023 11:11:16
0
1
Ужасни снимки. Последици от предоставени в годините назад уж хуманитарни убежища и лудостите на дълголетията и поколенията им и извън родините им в другите страни. Живяли в ужаси правят ужаси навсякъде."От галош цървул не става", ни с юшур, ни със сешоар юруш, а с дране на шопари.
От страх от земетресения и войни стават, особено ако земетресението е предсказано от стомашните им колики и метеоризъм в средната им възраст на уродливите им поколения, болни за власт. Разшириха и военните лагери.
С подобно на мнението на Marinero съм.
"Човек може да избяга от родината си като тях. Мъчи се да промени всичко. Мрази властта, но не и народа си. Родината си остава родина. Завинаги."- цитат от диалог между худоожествени герои седемседетгодишен и тридесет и пет годишен, без родствени връзки, принудително напуснали родината си и континента преди повече от 30 години- руси- поамериканчени.
Не носталгията дава гражданства и равни права. Носталгията купува билет към родината.
27.
26 до 25
16.01.2023 10:45:22
2
2
Нали разбра,че пишат тролове?
Ние аналллРусфилити,руски бъкел не владеем,ама вие антиПутинците,не сте прости като нас и обратно на логиката сте научили руски,което ви дава възможност да следите рускоезичното инфо пространство и да забележете,че опорните точки за малоумници са едни и същи,дори до последната дума.
Има и много бг тупорьlл халопь,които повтарят от простотия,а не че са тролове от фабриката.
26.
До 25
16.01.2023 10:21:58
2
5
Не става дума за нападение, тъпи!
Става дума за натиск върху държава чрез обсада !
И през 1962 год руснаците нямаха намерение да нападат ядрената държава САЩ , а само да присъстват в Куба !
Но нещо на американците не им хареса тази работа!
Тези неша не са толкова елементарни, колкото вашето мислене !
25.
До 22
16.01.2023 10:15:33
3
4
Ей в кремълската психушка от 1917 все някой ви напада все някой друг ви е виновен за ладите и москвичите а всъщност FIAT 124 от 1967 и OPEL от Втората Световна хаха..и като Украйна е в НАТО кой е луд да напада ядрена държава?!..Дрънчат ви главите на кухо
24.
До 21
16.01.2023 10:09:42
3
4
Ами той Зеленски няма да е сам в артистичните изпълнения!
Тази леля от къде знае чия е ракетата, ударила блока им ?
А и тя самата не е ли ходила на гости на роднините си в Русия ?Защо сега се радва на танковете , които им дават западняците , за да избиват руснаци с тях?
23.
В момента
16.01.2023 09:55:56
0
4
украинската ПВО е в най-изгодната позиция...
Изстрелват ракетата и да уцелят, и да не уцелят , винаги печелят...
22.
Когато
16.01.2023 09:43:17
5
5
през 2014-2016 та чак до 2021 год, храбрата украинска армия обстрелваше градовете в Донецка и Луганска област, нямаше такава международна реакция, за загиналите деца, майки и други цивилни...
Казваше се , че те, лошите сепаратисти нарочно разполагали военни части в детските градини, нощем излизали като плъхове, стреляли и пак се прибирали...
Та затова армията украинска избомбила детската градина или училището, няма да ги търпят , я?!
Та питам, какво пречи сега отново да имаме същата ситуация ?
Те, военните и от едната и от другата страна не блестят с особени оригинални идеи!
Е, тогава Украйна била бранила целостта си , значи някое и друго убито дете е неважно, така да се каже !
Ами че тя, и Русия сега брани целостта си ! Ако в Украйна се разположат натовски ракети, какво става с целостта на Русия!?
Защо навремето на САЩ не им хареса разполагането на руски ракети в Куба , та бяхме опрели до Трета световна ?!
Това "свиване на обръча около Русия" дирижирано от САЩ няма да доведе до нищо добро, но когато става дума за милиарди бюджети и военни разходи, всички ослепяват!
21.
Тодор Тъпото
16.01.2023 09:43:04
3
7
Я да видим, какво казва тази рускиня живееща в Украйна, както 12 милиона руснаци!Пострадала от въпросния обстрел на жилищната сграда! Какво пожелава на "братята си и роднините" в Русия, които са им идвали на гости и които са посрещали?
https://youtu.be/liTAY44vrNs
Бг Русороб-говедо-овца-амеба!
https://youtu.be/liTAY44vrNs
20.
До 17
16.01.2023 09:33:31
1
3
ЕЙ КАПУТ МЛЪКВАЙ ЧЕ ШЕ ДОЙДА ДА ТЕ СЪБЕРА ОТРЕПКО МРЪСНА ПЛОД НА ПИЯНСКА ЧИКИЯ И ДОЛНАТА ТИ МАЙКА ДЕТ НЕ ТЕ Е АБОРТИРАЛА НАВРЕМЕ БОКЛУК
19.
до 18
16.01.2023 09:30:49
6
4
Брой си заплатката от кораба и не се пъни да мислиш за неща от който нищо не разбираш.
Хваналото те е желязото на кораба и ти се привиждат разни неща !
Гледай как да си прикриеш рогата а седнал да разсъждава за геополитика !
18.
Marinero
16.01.2023 09:16:34
5
12
Видя се истинското уродливо лице на тази война, а започналите я не са руснаци въпреки , че управляват русия , те са завършени садисти и човекоядци. Утре те няма да пощадят и самите руснаци.
17.
До6
16.01.2023 09:15:24
3
4
ИЗРОД НЕЩАСТЕН
БИВА ЛИ ДА СИ ТАКЪВ БОКЛУК
МАЙКА ТИ ДА НЕ ТЕ Е СЪБИРАЛА С ЛЪЖИЦА ОТ ПОДА,СЛЕД ПИЯНСКА ЧЕКИЯ
КОПЕЛЕ ТЪПО
16.
Факт
16.01.2023 09:15:11
7
7
Преди руското нападение над Украйна росияните и българските им подлоги изглеждаха комично абсурдни с глупостта, неграмотността и налудничавите си претенции. След нападението вече не са смешни, тъй като точно това са изродите поддържащи кръвожадното кремълско джудже.
15.
Иван
16.01.2023 09:04:26
8
10
Нека да срелят по цивилни, а укрите хубаво чистят Соледар, който фейк армията "превзе" преди 2 седмици, ама само те зная и пациентите на кремълската психушка.
https://youtu.be/iocPwv03yLs
25 вагнеровци в Соледар избраха за щаб хубав имот със зеленЗеленски покрив и капитан Хаймърс ги разчевречи.
https://youtu.be/iocPwv03yLs
14.
до 13
16.01.2023 09:02:59
6
9
Много си прост бре човече !
Ама много !
13.
Петър Днепърски
16.01.2023 08:59:16
11
8
Просташките коментари на русофилостиците тук са обида за човечеството. Някой още съмнява ли се че руснаците са подчовеци?
12.
9
16.01.2023 08:57:11
9
10
Като гледам колко "одобряват тая мерзост, разбирам защо сме на тоя хал..тъп прост завистлив и злобен народ и тук там някой свестен..заслужавате си и политиците и духовната и материална мизерия
11.
Капутии
16.01.2023 08:54:08
10
7
А в жилищния блок и там ли имаше войници а отрепки мръсни деца и жени това се вижда от видеата в Интернет а вие обичате да ви опъват кадировци и сте си една ДОЛНА СВОЛАЧ
10.
Иван
16.01.2023 08:27:55
7
21
Щи не кажат, как детската градина не е имало деца и учителки, а е била военнен щаб?
Чудно е само как хора, които от 10 месеца знаят че в техния раьон има война, ходят с децата си на разходка? Дано да не доживея, да ми е толкова акъла, че по време на военни действия в квартала в който живея, аз да си разхождам децата наоколо.
9.
Тодор Тъпото
16.01.2023 08:23:54
10
18
А във тези градини пълно с войници , това защо НЕ КАЖАТ ????
8.
ГРАД КОЗЛОДУЙ
16.01.2023 08:22:53
0
9
ВОЙНИТЕ са жестокост разруха смърт
7.
1
16.01.2023 08:15:49
11
9
4 и 5 обичате кадировци да ви опъват
6.
До 5
16.01.2023 08:12:22
16
10
Слава и на майка ти БОКЛУК отрепка такива гниди като теб трябва да се обезпаразитяват като хлебарки
5.
До2
16.01.2023 08:11:05
16
25
ДА ВЯРВАШ В ТАЗИ ПОРЪЧКОВА ПОВЪРНЯ......
ТРЯБВА ДА СИ АБСОЛЮТЕН ИДИОТ
4.
Сь
16.01.2023 08:09:18
19
18
СЛАВА РОССИИ
БОЙ ПО ФАШИСТКАТА УКРАИНСКА СГАН
3.
DB7
16.01.2023 08:08:40
8
9
ИЗМЕТ
2.
Бай Дан
16.01.2023 08:00:52
23
18
Да стреляш по жилищен блок, пълен с хора си е чиста форма на тероризъм. Да стреляш по детска градина, за да избиваш децата на врага също. Но да стреляш по празен стадион, на който нито се играе, нито някой тренира, е вече напълно малоумно, дори за извратената логика на орките и получовеците.
1.
Смърт за путин
16.01.2023 07:42:00
30
23
Мръсни убийци!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас 6 съобщения от мъжа, които разкриват, че е лудо влюбен във вас Ето кои са те  5 отблъскващи грешки по време на целувка 5 отблъскващи грешки по време на целувка Обърнете най-голямо внимание на лошия дъх Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Утре е важен ден за бургаското Барби, следва 37-а вливка... Медици масово отказват да й поставя повече филъри в устните заради опасността от некроза Най-големите скандалджии в зодиака Най-големите скандалджии в зодиака Скандалите и свадите с тези зодии са вързани в кърпа Рецепта за агнешко с кисело мляко Рецепта за агнешко с кисело мляко Един от шедьоврите на българската кухня Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) Акула изплува на плаж в Бургас (СНИМКА) От близко заведение са съдействали, за да бъде върната акулата обратно в морето Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Експерти дават съвети как да спрем да мислим прекалено много и да се тревожим Тревожността е бич на нашето време и психолозите обръщат все повече внимание на преодоляването ѝ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ Условна присъда за Васил, хванат с пико и коноп на паркинг в жк. „Лазур“ 37-годишният бургазлия бе спипан с дрогата миналото лято до блок 13 в комплекса Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Тази тв водеща се прояви с нов гаф в ефира, заекна и не успя да прочете текста си Цънцарова вече не се справя добре със задачите си  Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Майката на тази силиконка категорична: Преди пластичните операции беше по-красива! Екатерина отглежда дъщеря си след загубата на татко й - ливанеца Абдул Гани. Той бил банкер и тъкмо на него двете жени дължат охолния си живот
Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Марихуаната става нискорисков наркотик в САЩ Досега спадаше към категория едно, включваща хероин, екстази... Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Пациентка отиде на преглед, оказа се умряла Жената останала в шок, била "мъртва" от месеци Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Ето какво ще ядат спортистите на Олимпиадата в Париж Разкриха какво ще включва менюто им Бунт в "Икеа" и "Метро" Бунт в "Икеа" и "Метро" Германският синдикат "Ферди" (verdi) започна общонационална стачка в секторите на търговията на дребно и едро в Германия Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Млада жена не можеше да забременее - оказа се, че тя е мъж заради рядък синдром Тя отишла на консултация при гинеколог, който след обстоен преглед ѝ казал, че биологично те не може да се нарича жена Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Трансферна бомба на Острова - ще играе ли Салах в Саудитска Арабия Египтянинът изкара седем сезона в Ливърпул и за това време успя да спечели Шампионската лига, Световното клубно първенство, ФА Къп, Суперкупите на Европа и Англия, две Купи на лигата, както и Висшата лига Американските войски се изтеглят от Африка Американските войски се изтеглят от Африка Нигер заменя западните сили в страната с руски Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Цените в еврозоната продължават да се стабилизират Европейската централна банка ще намали лихвените проценти през юни Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Всеки ден тя пиеше чай с мляко, докато накрая.... Виетнамката често пропускала обяда или вечерята и ги заменяла с любимата си сладка напитка Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Задържаха 40 медицински служители при разследване в интензивни отделения за новородени Мрежата от около 300 души е работила с 20-процентна комисиона и е прехвърляла бебета от интензивните отделения на държавни към частни болници
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори