×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Апелативният прокурор на София подаде оставка
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пройков отчита точка по точка мандата, а Жабов още описва проблемите на Средец


Пройков отчита точка по точка мандата, а Жабов още описва проблемите на Средец
Червеният Тодор Пройков отмята по системата обещано-изпълнено и се готви от раз да спечели поредния си кметски мандат, защото е спечелил цели 64 проекта
15 Септември 2011, Четвъртък, 19:16 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, снимки и видео: Добромир ДОСКАЧАРОВ

Докато кметът пише и говори за 64 спечелени проекта след поредния си успешен мандат, конкурентът му от ГЕРБ  Иван Жабов  обикаля селата с тефтери

Кметът на Средец Тодор Пройков, който е сред най-успешните кметове на БСП в региона и не е напускал общината още от тоталитарно време, няма реален опонент за предстоящите на 23 октомври 2011 г. местни избори. Причината е, че градоначалникът отчита точка по точка обещано – свършено през изминалите 4 години. Дори само фактът, че  странджанската община е единствената в областта, в която децата ходят на градина безплатно, с което не могат да се похвалят дори богатите морски общини, е достатъчен да разбие на пух и прах основния конкурент на Пройков – кандидатът на ГЕРБ Иван Жабов.
Докато Пройков пише отчета си в цели 8 вестникарски страници, Жабов тепърва описва в тефтери какви са проблемите на хората, за да направи важни статистически изводи, както самият той каза.
Жителите на общината, сочена за червена династия, предвещават победа на Пройков още на първи тур. Според тях единственото, което може да попречи на триумфалната победа на градоначалника още на 23 ти октомври е, ако ГЕРБ впрегне целия си ресурс и спре изпълнението на важни за района проекти като асфалтиране на улици и ремонт на тротоари.

„Аз съм реалист, затова и при срещите ми с хората казвам не само какво смятам да направя още, но и от къде ще го финансирам, както и как ще го завършим. Що се отнася до детските градини, мога да кажа, че и през следващия мандат това ще бъде така. Доволен съм още затова, че в Средец отдавна сме решили един проблем, който мъчи дори богатите морски общини – и това е инфраструктурата, по-специално – изграждането на пречиствателни станции. Ние отдавна имаме такова съоръжение, хората до такава степен са свикнали с удобството, че не забелязват това, но през следващите 2 години то ще бъде от особено значение, тъй като ще завършим канализацията на града изцяло. Изобщо мога да кажа, че следващият ми мандат ще бъде посветен най-вече за благоустрояване и така Средец ще се превърне в истински европейски град.”, каза кметът Пройков.

За изминалите 4 години общината е асфалтирала 900 хил. кв. метра улици. В града прави впечатление хубавата база на Дома за възрастни хора, новопостроените къщички, в които живеят по-лесно подвижните обитатели, са модерни и удобни. Пройков не е забравил и децата от намиращата се наблизо детска градина „Снежанка”.

Кметът има и по-мащабни проекти, свързани с посоката на развитие на Средец и по-специално с налагането й като туристическа дестинация, при това примамлива. Единият проект, чиято реализация Пройков предвижда, е за създаването на информационен център за Странджа. Една част от средствата по него ще са за финансиране на контакти с Турция в сферата туризма и спорта, а друга ще бъде вложена в инфраструктурата на туристическата зона „Божура”, където ще бъде оформен курортен район, който вече представлява интерес за много заможни хора, запалени по Странджа и по лова.

Пройков подготвя и пълното възстановяване на музея в  Дебелт, който е затворен и съсипан, а експонатите се съхраняват предимно в Бургас. Предвижда се занемарения му сграден фонд отново да заработи и да е основа за развитието на културен туризъм в общината.

Иван Жабов от ГЕРБ описва в тефтери проблемите на хората,
за да прави от това статистика
И докато Пройков чертае задачите си за следващите  години на поредния си мандат, неговият опонент от ГЕРБ Иван Жабов, който е директор на местната професионална гимназия, обикаля селата с екип от партията и се запознава с проблемите на хората.


Активът на ГЕРБ-Средец, заседава, гледат ни стреснато, защото не очаквали медии

Нашият екип завари герберите по време на поредното им заседание в предизборния щаб. Те се стреснаха от появата на репортерския ни екип там. Причината е, че по принцип медиите не си правят труда да обикалят далечните общини в търсене на новини, а се задоволяват  с пресконференции на областните партийни централи.

„Кандидатирам се, защото искам да променя статуквото в общината, която да стане по-удобно място за живеене. Двадесет години тук са управлявали други партии и през това време нищо не е свършено. Ние сме млади и модерни хора и искаме да останем да живеем и работим тук.”, мотивира кандидатурата си Жабов.



В категории: Средец


Флагман.БГ Ерген №1 Виктор попари Алек Ерген №1 Виктор попари Алек 20/05/2024, Понеделник 15:20 0
Напусна ни емблематична актриса
Напусна ни емблематична актриса 20/05/2024, Понеделник 14:17 0
Флагман.БГ Задължително сложете сода в прането с хавлии Задължително сложете сода в прането с хавлии 20/05/2024, Понеделник 13:20 1
Флагман.БГ Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя 20/05/2024, Понеделник 13:00 0
16
Коментара по темата
16.
ana
17.12.2011 14:41:44
0
0
kvo da kaja smotanqci samo govorq a ni6to ne pravqt.ako sa mnogo umni 6te osigorqt rabota za svi4ki horata ve4e se prinujdavat da krad1t posle im e kiselo.da ne govorqt a da deistvat kazvam az
15.
Shark
20.09.2011 10:12:22
2
4
Питам: Случайно ли са наредени в листата веднага след Жабов двама братовчеди на Ненчо и един верен приятел? От всички бъркотии в ГЕРБ, накрая това стана. Явно Жабов се е примирил, че му стига да е водач и да стане съветник и след това, както е уговорката зам. кмет на Пройков заедно с Динко Иванов. Боже, какво ще правят сега наивниците от задните места? А-да! Имат "обещани" постове, ама за някой друг път...
14.
...
19.09.2011 07:01:03
1
5
ЧЕТОХ ОТЧЕТА НА ПРОЙКОВ, АМА МИ СЕ СТРУВА, ЧЕ ГО Е ОБЪРКАЛ С ПРЕДИЗБОРНАТА ПРОГРАМА. НАВСЯКЪДЕ ПРИСЪСТВАШЕ ДУМИЧКАТА "ЩЕ".
13.
СДС
17.09.2011 14:59:31
0
3
И двамата са един дол дренки! Ха-ха! Най ми е чудно, как ги прекараха тези от ГЕРБ. Големи балъци! А като ги гледам на снимката - Димо Овалов, Георги Ската или Сергей - какво да очаквам. А на Иван Палата бившата жена каква е там??!!
12.
Петя
16.09.2011 20:02:54
1
5
Тази, русата вече назначавала и уволнявала в Средец.
11.
...
16.09.2011 16:21:10
1
5
Абе, вече няколко общи статии има за Пройков и Жабов със снимки и хвалебствия. Сигурно им излиза по-евтино така да плащат заедно. Знам, че имат договорка за подкрепа на втори тур срещу Ненчо, защото Пройков го е казал в пенсионерския дом пред всички на събрание.
10.
До Shark
16.09.2011 16:13:04
4
6
Ако имаш нормална памет, а не злоба ще си спомниш много работи. Аз лично си спомням, кога се направиха центъра, пречиствателната станция, дерето от ромската махала до автогарата, жилищната кооперация, гробищния парк и улиците и пътищата се подържаха по-добре. Има още много неща и в града и в селата, но забележи, че това е само за един мандат и то когато нямаше пари в общината. Заплатите и помощите не бяха изплащани с месеци преди това. Сега два мандата продаваме общински гори и земи, милиони левове влязоха в общината, а положението е по зле от всякога.
9.
Shark
16.09.2011 10:09:46
7
3
Тези които имаме нормална памет едва ли ще предпочем Ненчо, щото знаем какво точно направи (главно за себе си) и какво не направи за града като беше кмет.
8.
аз
16.09.2011 07:36:20
2
9
защо пък да не е ненчев? Човека е най-ставащия и можещия от цялата тая паплач, която си прави някакви илюзии. така не може повече да се продължава. трябва нова алтернатива за средец!
7.
mimi
15.09.2011 18:41:27
6
0
lellele ujas prosto nito proikov noto jabov nito nen4ev
6.
mimi
15.09.2011 18:41:27
6
0
lellele ujas prosto nito proikov noto jabov nito nen4ev
5.
ужас
15.09.2011 18:34:29
0
10
Сергей защо се е подредил около масата на Герб?!? Само пари в заем не му давайте, даже и левче да ви поиска! Ужас е, не връща нищо!
4.
Средечанче
15.09.2011 18:18:26
4
7
Е, Жабката може и на Лютов от филма "Столичани в повече" да се прекръсти. Може от него да е видял трика с тефтера, че си и приличат по визия, само че му липсва хотела. Ама, като го изберем може и хотел да си направи момчето, че сега е бедничко. Що ли да не го кръстим Лютов 2 а?
3.
Грудовец
15.09.2011 17:17:29
2
6
А най - асфалтиран е участъка през Грудово СРЕДЕЦ) за Ямбол до гробищата.
ХАХАХАХАХАХАХАХХАХАХАХАХАХАХАХАХААХАХАХАХАХААХАХАХАХААХА
2.
...
15.09.2011 12:51:52
1
13
Какъв конкурент, бе? Ха-ха! Това ли е бил активът на ГЕРБ? Да не питаме тогава за другите.
1.
Жител на Средец
15.09.2011 11:51:58
5
6
Родена съм и живея в Средец вече 39 години, но не мога да разбера за коя община става въпрос в статията.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Огромен гаф с матурите по английски език в Бургас Зрелостниците са ощетени заради лошата организация, която днес бе въведена в бургаските училища  Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Картината на бизнеса в България - между перфектната буря и реалността Ето какво показват различните данни за бизнес климата у нас Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Голям интерес към кампанията "Кръводаряването - символ на доброто" Инициативата е на сдружението на младите лекари  Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" Каталогът на пияните шофьори в Бургаско - БМВ-та, Мерцедес и микробус на "Еконт" НАП пусна на търг нови предложения на автомобили иззети от пияни и дрогирани водачи Напусна ни емблематична актриса Напусна ни емблематична актриса Носителка е на десетки награди и отличия от национални и международни фестивали Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора Тяло на млад мъж е намерено на пътя между Стара Загора и Нова Загора На място е изпратен екип на „Пътна полиция“, който е установил, че лек автомобил „Фолксваген“ е катастрофирал и починалият е неговият водач Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг В решението се казва, че в хода на делото са констатирани множество нарушения на правилата за провеждане на избори за кмет Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Българската асоциация за туризъм с писмо до президента и премиера за спешно решение на проблема с издаването на работни визи Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Загиналият е от кв. Акациите, причината вероятно е свръхдоза наркотици Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни В повечето от общините в България заетостта е под или около 50%, става ясно от доклада
4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване 4-дневна работна седмица е успешна за всички, сочи проучване Компании увеличават производителността, служителите са удовлетворени Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Влюбих се по време на „Dancing stars”, призна тази звезда Приех факта, че ще обличам всякакъв вид рокли, каза тя Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори