×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Пътят на американските бойни машини за Украйна минава през България


10 Януари 2023, Вторник, 11:00 ч.

Бронираните машини "Брадли" разполагат с ефективни противотанкови оръдия

 

Гръцките медии проследиха трансфера на американски бойни машини към Украйна, като отбелязват, че маршрутът преминава през България, предава кореспондентът на БНР.

С репортажи от пристанище Александруполис медиите съобщават за трансфер на американски бойни машини "Брадли", които за първи път се предоставят на Киев.

На гръцкото пристанище те се прехвърлят от кораби на камиони, които ги транспортират до Украйна. Отбелязва се, че маршрутът по суша преминава през България.

По-рано украинският президент Зеленски каза, че украинската армия има нужда точно от този вид бойни средства, предава dnes.bg.

Бронираните машини "Брадли" разполагат с ефективни противотанкови оръдия, поради което са известни с прозвището "убийци на танкове".

Междувременно Великобритания обмисля снабдяването на Украйна с британски танкове за сраженията с руските нашественици, съобщи "Скай нюз".

"Скай нюз" цитира добре запознат със случая западен източник, според който вече от няколко седмици се разговаря за изпращането в Украйна на танкове модел Challenger 2, предава още БНР.

Подобен ход ще отбележи значителна промяна по отношение на западната подкрепа за Украйна и може да накара други страни членки на НАТО, като Германия, да последват британския пример, коментира медията.

"Скай нюз" допълва, че няма окончателно решение от страна на правителството на Риши Сунак, но ако подобна пратка бъде одобрена, Великобритаиня ще стане първата държава, откликнала на молбите на Киев украинската армия да бъде снабдена с мощни западни танкове.

На 20 януари ще бъде проведена среща на така наречената Контактна група от около 50 държави, предвождана от Съединените щати, които оказват военна подкрепа на Украйна.

Цитираният източник е казал, че Великобритания може да предложи 10 танка Challenger 2 и е коментирал, че това само по себе си няма да внесе някаква промяна на бойното поле, но все пак е изключително важно, защото ще бъде премината бариерата, която досега възпираше съюзниците да предлагат западни танкове, поради опасения, че Русия ще го приеме като опит за ескалация на конфликта.

 


В категории: Войната в Украйна


13
Коментара
Кой да почерпи днес
Кой да почерпи днес 05/05/2024, Неделя 12:43 0
13
Коментара по темата
13.
Дре
10.01.2023 16:56:48
1
1
Крайно време е МО да стяга военете ни и да ги държи в постоянна бойна годивност с дамски превръзки и памперси, така както бай Тошо ни взима младоста без памперси но в служба на НРБ и братска СССР
12.
ХХ
10.01.2023 15:39:40
2
3
Излъгах ви,шегичка.Аз съм онази ХХрусфилски пидразин,който чакаше путлеровата армия от кадирки и буряти да ме освободи,барабар с майка ми и щерка ми.
https://youtu.be/tt8JQ22oee4
Не го разбирам този руски командир обръща се към Кадиров,че кадирките порили отзад руските солдати. Как може да се оплакват,аз туй си мечтаех.
Чест му прави обаче че се обръща с уважение към Кадиров.
Общото между мен русфилПидраза и командира на изнасилваните руски войници е че като ни блъскат яко да ни плющят задниците като на стара комбайна каишите,уважаваме и почитаме хахаха.
https://youtu.be/tt8JQ22oee4
ХХ пидраз хахаха
11.
DB7
10.01.2023 15:36:34
1
4
Командващият Сухопътните войски на ВСУ Генерал-Полковник Александър Сирски, който пристигна в Соледар, отрече изявленията на руски пропагандисти за предполагаемо превземане на града, подчертавайки, че тази информация не е вярна, съобщи в Telegram Military Media Center
"Врагът отново направи отчаян опит да щурмува град Соледар от различни посоки и хвърли най-професионалните войски на Вагнер в битка В същото време, благодарение на смелостта на нашите защитници, умелото и компетентно използване на огъня, врагът претърпя значителни загуби и отново отстъпи, въпреки пропагандните враждебни изявления за предполагаемо заловения Соледар", каза Сирски
10.
DB7
10.01.2023 15:33:43
0
4
Основателят на ЧВК "Вагнер" Евгений Пригожин отрече съобщенията в медиите за масовото дезертьорство на украински военнослужещи от "Солидарност". Имаше и информация за пристигането в града на офицери от СБУ, за които се твърди, че е трябвало да спрат бягството

Пригожин призова да бъдем честни един с друг и да признаем, че това не е така. Той подчерта, че украинската армия храбро се сражава за Бахмут и Соледар

"В западните покрайнини на Соледар има изключително тежки кървави битки. Въоръжените сили на Украйна с чест защитават територията на Соледар", заяви основателят на ЧВК "Вагнер"

В навечерието стана известно, че Киев реши да усили групировката на войските край Соледар

Анастасия Кукова, "Московский комсомолец
9.
ХХ-ристичка
10.01.2023 14:42:33
0
5
Аз съм младата ХХ-ристичка
със разпорена халкичка
и съм първа атлантичка.
Любя НАТО, ЕС и Жужен,
чурчето ми - боб спаружен.
Аз в Украйна ще се бия,
смел съм, няма да се крия.
8.
Да бе 5
10.01.2023 13:39:09
2
4
Молят се както руски крепостен от от Луганск се моли Кадировци да не го насилват. Иди и ти ханъма в харема на Дон дон
7.
Митрофнова до 5
10.01.2023 13:35:29
2
2
Браво 20 рубли и 3 копейки трафик плюс подарък носено бельо от Футьо да го миришеш. Молодец с курец у гъзец.
6.
Дернев
10.01.2023 12:45:57
5
6
Това ще ни вкара във война, ако стане. Връзката Алекдандруполис до Карнобат е български и европейски интерес. Другото е сигурна 3СВ кЪМ която ни водят Щатите, Франция и Германия. НАТО вън. Европа за европейците.
5.
Хахахах
10.01.2023 12:32:25
6
8
Видяхме "джавелин"-ите... и те бяха убийци на танкове! В момента окраинците, барабар с наемната измет, ядат бой, като магаре на чужди снопи и бягат, като дявол от тамян! Пръснали ги по целия фронт, а наемните уроди от великия запад се предават и молят за милост на руски! ХАХАХАХАХ
Хайде българската парайдаджийска измет, да отиде да помага, че да ги поканят после на всеобщ евроатлантически прайд на Майдана-да си дудуткат мазни бибитки ХАХАХАХАХ-жалки и гнусни центарчета ХАХАХАХАХ
4.
Мъро
10.01.2023 11:53:36
3
9
Луди който правят бели в ЕС има колкото искаш добре е ако имат желание да отидат да се бият на страната на УКРАЙНА....
3.
Дърт команъз от Хоминтерна
10.01.2023 11:51:40
11
9
Другарю решетников дайте копейки ние правим чудеса с халките си за рубли лично аз обещавам да скрия два танка в аноза си и да ги донеса и снеса в русия . На излизане от расия ще ми напълнете аноза със сърпове чукове и петолъчки за соцоргията на втори февруари. И да знаете станишев носи прашките на пашаев а не кюлоти както нашите героични другарки митка гръбчева и цола драгойчева това е западно влияние и упадък.
2.
Пътищата
10.01.2023 11:45:31
5
7
ни и без това са в окаяно състояние, на пролет незнам на какво ще приличат??Защо не ги карат с кораби направо до Румъния мисля че Турция ще ги пусне??
1.
ХХ
10.01.2023 11:35:40
11
17
Освен пътища трябва да дадем и 50000 евроатлантика да се бият за ценностите на НАТО в Украйна! Може да почнат с мобилизация на форумните евроатлантици!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори