×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вадя имоти и доходи на показ, нека и опонентите ми направят същото


14 Септември 2011, Сряда, 13:08 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА

Убеден съм, че на тези избори в Несебър хората няма да продават гласа си
     
-  Г-н Попов, вече са известни по-голямата част от кандидатите за кмет на Несебър, сред които са настоящият кмет Николай Димитров, кандидатът на ГЕРБ Атанас Терзиев и други. Кой от тях считате за свой най голям опонент?

- Отдавам дължимото на всички кандидати и ще се съобразявам с всеки един, който се яви на сцената. Ситуацията е непредсказуема. Има няколко души с равни шансове за балотаж.

- А вземате ли предвид възможността изборите да бъдат решени чрез купуване на гласове, каквато беше реалността на миналите местни избори?

- Не знам дали купуването на гласове ще може да бъде пресечено на тези избори и как това ще окаже влияние на резултатите. Но аз мисля, че този път хората в Несебър няма да се продадат, те се осъзнаха. Много местни жители и на предишните избори не взеха пари.

- Но подготовката за изборите в Несебър започна отдавна, от месеци се говори за раздавани социални помощи например. Не е ли малко късно това явление да бъде спряно?

- Да, всичко е подготвено много отдавна. Но все пак мисля, че не всичко е решено още. Не изключвам да се използват всякакви методи по време на тези избори.

- Управлението на Несебър през последните 4 години непрекъснато беше атакувано, че едно от най-корумпираните. Ще направите ли оценка на изтеклия мандат на Николай Димитров?

- Разбира се. Ще се изправим пред гражданите и ще кажем, че за тези пари, които имаше като бюджет Несебър в рамките на 230 млн. лева, можеше да се направи много повече за 4 години. Можем да признаем, че беше направено нещо хубаво в Свети Влас, но то трябва да се случи в цялата община, минавайки от Обзор през Несебър до Равда, както и в малките селища. Трябва да се заложи на благоустрояването и инфраструктурата, защото това е основата на туризма. Настоящите управляващи често отговарят, че това не е направено, защото не достигнали средствата. Аз питам тогава защо не взеха пари от еврофондовете? Много лесно е да говориш, че си кандидатствал за финансиране, важното обаче е да спечелиш. Кандидатстването е като да пускаш тото, ама не с правилния фиш. Това, че не са спечелени проекти, означава, че тази община не е проявила достатъчен интерес или пък е нямала нужния капацитет, за да ги разработи. Европейските фондове са под много силен контрол от София и от европейски институции. Задавам си въпроса, дали досегашните управляващи не са искали да влязат в общината пари от еврофондовете именно, защото са щели да бъдат контролирани и то не от близки и познати? Несебър е бил град – държава в средните векове. Сега е част от България.

- Общината е една от най-атрактивните, избухваха редица скандали как влиятелни хора са се сдобили с имоти и са построили палати като социалнослаби. Какво е имуществото Ви?

- На миналите избори бях единственият, който декларира имуществено състояние. Аз съм готов да го направя пак и призовавам към това и всички кандидати за кметове. Дори бизнеса, който имам, е в много общини на Бургаска област, но не и в самия Несебър, което означавам, че нямам никакви интереси и не съм ощетил никого. Там съм роден, живея и ще остана в този град, но не съм придобил нищо чрез отстъпени права на строеж, земи, заменки и други. Това лесно може да се провери и аз съм готов да го декларирам.

- Несебър присъстваше в новините през последната година със съборените покриви на хората в Стария град, с протестите на собствениците на обекти в Слънчев бряг в началото на сезона и редица други. По време на тези избори тези въпроси ще бъдат ли изчистени и ще има ли реална дискусия по тях?

- Жителите на Стария Несебър искаха домове, да живеят нормален живот. Никой не им обръщаше внимание и хората се принудиха да си ги построят, за да осигурят децата и внуците си. Нямаше никаква реакция от който и да е орган. От тук нататък трябва да се търси диалог и да се постигне консенсус. В Банско стана точно така. Защо в Несебър, който е символ на България като единственият град под егидата на ЮНЕСКО, да не се търсят компромиси?! Що се отнася до Слънчев бряг, аз смятам, че той е неразделна част от Несебър и не може да бъде отделен. Слабото място е, че собствениците в Слънчев бряг бяха притискани да плащат два пъти данък сгради и такса смет към общината от една страна, а от друга - такса инфраструктура към АД–то. Инфраструктурата трябва да е общинска, но не и на тази цена, на която беше предложена. „Слънчев бряг” АД само по себе си има много малко капитал и една марка. Защо общината  да не води преговори с държавата за закупуване на акции в него. Може да звучи еретично в момента, но купувайки акции, общината ще вземе и инфраструктурата и така този въпрос ще се реши най-безболезнено. В Несебър също много неща, свързани с туризма не са уредени. Имам идея да възстановим Квартирното бюро, което да е общинско и да не струва нищо на хората. В него хазяите ще могат да заявяват свободните квартири и по този начин да ги подпомогнем. Частните квартири не са като преди, вече са като хотелски стаи и са на по-ниски цени и за тях също има туристи, не само за хотелите.  Нямаме и туристически информационен център. Смятам, че е нужна и туристическа полиция. Хората като чуят думата „полиция” и малко се стряскат, но тук става дума за друго – във Флоренция подобен орган следи и подпомага туристите още на входа на града. Така по своебразен начин те създават респект от една страна, от друга - упътват хората и същевременно реагират, ако възникне проблем.




15
Коментара
Флагман.БГ Никой не може да устои на тези бабини сиренки Никой не може да устои на тези бабини сиренки 13/05/2024, Понеделник 11:59 0
Флагман.БГ Изчислиха колко струва абитуриентския бал Изчислиха колко струва абитуриентския бал 13/05/2024, Понеделник 10:37 3
15
Коментара по темата
15.
до вили
20.09.2011 08:08:17
0
0
Вили, ти явно си много компетентна, и както забелязвам в много общини.
14.
Vili
19.09.2011 09:23:08
0
0
И това ако не е бат Драго Попов, по-известен като "вечният кандидат за кмет"!!!
13.
Вива Несебър
18.09.2011 19:39:44
0
2
Драгомир Попов поне става - за всичко, за разлика от тоя мръсник Николай Димитров. Казвам ви на всички - може да не гласувате за Драго, но не избирайте Николай Димитров. Само гласувайте, но пълво се огледейте дали има по-достоен от Драго Попов. Аз гласувам за него.
12.
Иванов
17.09.2011 15:26:45
2
1
Ако изобщо някой си спомня Попов съвсем не беше сам при Коритаров...бяха с Терзиев и Катрафилата, така че не ми го хвалете колко бил смел. Знам го още от "Евролевицата" и никой не може да ме убеди, че човек, който си е имал вземане-даване с Лупи е "Света вода ненапита" !!!! Иначе в никой случай не казвам, че Попов няма място на изборите, но кмет няма да стане.
11.
до всички
16.09.2011 20:38:50
4
5
наистина Попов извика Коритаров, но братята побързаха да купят "неподкупния" журналист. Че се купуват гласове е абсолютна "тайна". Но че Попов няма да ви даде по 100 лв. е истина. Ако нещастните ви, дребни душички се купуват за жълти стотинки - изберете да ви мачкат още четири години. Драго Попов заслужава да стане кмет!
10.
100 leva
16.09.2011 20:03:30
1
3
Alooo , platenite pisa4i, spomnjate li si za6to doide Koritarov? Za6toto Popov sezira prokuraturata za kupuvaneto na glasove , a vsi4ki drugi se skriha kato mi6ki. Za tova trjabva smelost! A vie si vzemete 100-te leva i otidte i se napiite za da zbravite pone za malko kolko ste galki !
9.
н
16.09.2011 19:17:21
3
2
абе СМЕШКО до кога ще се кандидатираш не ти ли омръзна
8.
Василис
16.09.2011 16:34:00
3
2
Какво?!? Достоен...този ли бе??? Питай го с какво му беше пълен багажника на предните избори. С Димитровчо са си лика-прилика...несебърлии били. Абе...
7.
Жорката
16.09.2011 15:51:36
2
2
Помня едно култово интервю с този типаж Попов при Коритаров в "Здравей България":
"Коритаров: Кажете истината г-н Попов!"
Попов: Не мога да посоча, защото от тук директно сме в прокуратурата.
Коритаров: Не можете да посочите защото ви е страх! Студен, вледенен от страх сте - СТАЛАГМИТ!
П.С. Ще постна и линк, ако изнамеря предаването :)
6.
до петя
14.09.2011 19:28:37
7
4
Ще има Петя, можеш да си сигурна, и не само един глас повече! Крайно време е хората от Несебър да се осъзнаят да направят правилния избор!
5.
Петя
14.09.2011 15:16:49
6
8
Помня как Николай Димитров вървеше след Драго като кученце и след това го предаде. Искам сега Драго да има поне един глас повече от него.
4.
от несебър
14.09.2011 14:55:08
4
5
Драгомир се доказа, че знае и може повече от цялата шайка - кандидати за кметове. направи не малко европроекти и знае как, с колко труд се вземат евро пари и как се управляват. Няма да ви купи, защото е под достойнството му. Пожелавам му късмет!
3.
аз
14.09.2011 14:52:32
4
5
Успех! Мисля че ще бъдеш един достоен кмет?
2.
Гражданин
14.09.2011 13:59:52
3
4
Несебър е бил град - държава от античността до падане под турско робство , а до тогава е бил под българско владение единственно и само за кратък период при хан Крум . Така ,че
trajcho чети!
1.
trajcho
14.09.2011 13:40:17
3
2
" Несебър е бил град – държава в средните векове."

Слабо познаване на историята, градът на ЮНЕСКО е бил град-Държава през Античността, през Средновековието е бил или в пределите на Българското царство или част от Византия.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Местят детето, простреляно в Арбанаси, в София Местят детето, простреляно в Арбанаси, в София То е оперирано успешно, следва възстановяване Кметът на Царево със силно послание към абитуриентите: Гордея се с вас! Кметът на Царево със силно послание към абитуриентите: Гордея се с вас! Винаги можете да разчитате на мен, обърна се към завършващите Марин Киров Зрелищен екшън! Две баби се млатиха, едната е в тежко състояние в болница Зрелищен екшън! Две баби се млатиха, едната е в тежко състояние в болница Има счупване на таза Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените Започва полицейска акция по пътищата у нас, за какво ще следят униформените В рамките на акцията ще бъдат разположени допълнителни полицейски екипи в районите на конфликтни участъци с концентрация на ПТП Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Младият мъж, загинал при тежката катастрофа, е син на служителка на КАТ Рейндж Ровърът, който се превърна в ковчег за двама млади пловдивчани, се е движел с близо 200 км/час Чудовищно:  Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Чудовищно: Жени, момичета и деца стават "материал" в порно чатове на Телеграм Те са обявени като леки и телефонните им номера са разпространени сред десетки хиляди души Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Д-р Тихомира Георева, гастроентеролог и диетолог: Как сравнително бързо да се справим с проблема ,,хем гладен, хем дебел” Специалистката ще преглежда на 19 май, неделя, в ДКЦ „Бургасмед” Изчислиха колко струва абитуриентския бал Изчислиха колко струва абитуриентския бал Оказва се, че разходите за момичетата са почти два пъти по-големи от тези за момчетата 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията 9 арестувани за купуване на гласове в Бургас още на старта на кампанията Иззети са списъци с имена, като жителите на квартала са принуждавани да гласуват за определен кандидат и определена партия, каза прокурор Маркова Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Петима задържани при акция срещу купения вот в Бургас Една от схемите е за опрощаване на дългове срещу гласуване за определена политическа сила или кандидат
Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори