×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Трагичният връх Шилото смири Бургас, Симеонов си тръгна спокоен


Трагичният връх Шилото смири Бургас, Симеонов си тръгна спокоен
Югозападният склон е лунен пейзаж, във видеоматериала ни се виждат новите заложени купчинки с взрив. На малката снимка е Валери Симеонов, който води битката срещу добива на чакъл
13 Септември 2011, Вторник, 18:26 ч.
Автор: Добромир ДОСКАЧАРОВ, Видео авторът

Правителството на Бойко Борисов може да спре взривните работи, ако намери вратичка да прекрати концесията за добив на чакъл

Превърнатият в лунен пейзаж югозападен склон на връх Шилото – най-високо място над Бургас, обедини общинските съветници от отиващия си местен парламент днес, за да бъдат запомнени от историята и бъдещите поколения. Близо 7 години родолюбецът и бивш депутат Тодор Батилов, подкрепян от неколцина некорумпирани журналисти, бе посветил на каузата да спре взривовете и да опази хълма. Към тази кауза се присъедини и групата на Независимите в ОбС около Валери Симеонов, а неговите медии СКАТ и в.“Десант“ в продължение на две години излъчваха репортажи от кариерата, бетоновия възел и асфалтовата база, докато обществената нетърпимост стигна дотам да се разгледа проблема на общинска сесия.

Докладната на Независимите, които от днес вече се наричат група на ПП Национален фронт за спасение на България бе приета на последната сесия с единодушие от всички партии в ОбС, защото не остана политик, който да не е видял с очите си в какво се превръща върхът след потресаващата наглост на концесионера „Автомагистрали – Черно море“ АД – Шумен. Земекопните им съоръжения рушат възвишението от 2001 г., а концесията им е за цели 35 години, предоставена от правителството на Иван Костов.

За едно десетилетие върхът е „изяден“ наполовина, а след още десет, при тия темпове на взривяване и изгребване на строителния материал, възвишение над Бургас просто няма да има. Важна подробност е, че под тези хълмове са основите на древно тракийско светилище, откъдето археолозите вадят уникални находки на предримската и римска епоха.

Наглостта на концесионера е достигнала дотам, че са затворили с бариера околния държавен път, водещ към кариерата като са сложили табели „Частна собственост, влизането забранено“.

„Да не допуснем хълмовете на Шилото да изчезнат от ландшафта и географската карта на Бургас – това е въпрос на национална отговорност“, се казва във входираната от НФСБ докладна до ОбС с настояване днешният МС да преразгледа предоставената от Костов концесия за добив на строителни материали и да отстрани АД-то, за да се запази природното богатство.

Без никакви дебати или обструкции от различните партии, противници на НФСБ, днес ОбС гласува с пълно единодушие тази докладна.

Припомняме, че върху Шилото откъм жк Меден рудник, където са красивите къщи на богаташите, с лице към града през 2003 г. Сдружението на бургаския бизнес постави огромен светещ християнски кръст, който да показва чия е тази земя.  




В категории: Бургас


9
Коментара по темата
9.
Петруна
14.09.2011 16:46:01
0
0
Махайте автомагистрали черно море от Шилото мамка му.
8.
Ядхсшь
14.09.2011 15:32:41
0
2
Наблюдателю половината от тези общини са били обект на мн сериозна критика по мое наблюдения от синия екран.Ако не си помияр поне не се прави на такъв.Тъпо е.
7.
До Наблюдател
14.09.2011 15:09:14
0
0
И кой ти ги каза тия суми бе идиот,аз мога да напиша че взима Валери Симеонов и по 1 милион лева от Бойко Борисов
6.
наблюдател
14.09.2011 08:36:00
2
4
Най рекетьрската телевизия СКАТ,прибирала пари без отчетност от,и предоставяла медиен конфорт на:
- Община Царево -120 000 лв/тодишно
- Община Приморско - по 60 000 лв./годишно
- община Созопол - 200 000 лв./годишно
- община Поморие - 100 000 лв./годишно
- община Несебър - 200 000 лв./годишно,както и други знайни и незнайни далавери на другаря В.Симеонов.Най големия телевизионен мошеник !!!
5.
Соня
14.09.2011 00:31:20
1
0
Махнат ли концесията евала на Скат и довиждане на тея и отговност да им потърсят даже.
4.
Виолета Симеонова
13.09.2011 19:08:38
6
1
Даже и това,което е направил Валери Симеонов с тази победа за връх"Шилото" е достатъчна,за да гласувам за него,като каже нещо-държи до края да изпълни обещанието.Защо да не стане кмет?!?
3.
Туто
13.09.2011 18:45:45
3
3
Мамка им ментърджии-Автомагистрали черно море.Вън от Бургас некадърни и некорекни.
2.
Траян Пенев
13.09.2011 18:36:11
1
1
Аа прпуснах да пиша:-)) Благодаря все пак че като ме итервюиира ме писа с друго име:-)
1.
Траян Пенев
13.09.2011 18:34:05
2
2
Браво на Дадурян-а от Скат тв.Момчето посвети поедно време няколко епизода за Шилото,за бившата ми фирма от Шумен и некачесвената работа на пътя за М Търново.Евала господа.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Общинските съветници Боян Дяков и Иван Станев с приемен ден за граждани Записвания за приемния ден могат да бъдат направени на телефон 0889 01 09 40, както и на място в офиса на ПП ГЕРБ Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Бутат старите сгради на терена на бъдещата Национална детска болница Изграждането на Национална детска болница е основен приоритет за Министерството на здравеопазването. Правим всичко възможно да ускорим процесите там, където това зависи от нас, посочи министър  д-р Галя Кондева Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето Историческо! Известен бизнесмен дава старт на строежите в бъдещия най-красив квартал на Бургас - Кьошето В процес на подготовка са и други проекти, с които се отприщва превръщането на бургаската Ривиера в реалност Удовлетворени ли сме от работата си? 68% от българите казват "да" Удовлетворени ли сме от работата си? 68% от българите казват "да" По-възрастните хора по целия свят се притесняват от Изкуствения интелект ПП-ДБ обявиха водачите на листите си ПП-ДБ обявиха водачите на листите си Както на изборите за Народно събрание, така и за евроизборите Спецченгета натръшкаха 43-годишен на пико зад волана на меденруднишки Опел Спецченгета натръшкаха 43-годишен на пико зад волана на меденруднишки Опел Отказал да даде кръв за химичен анализ, дал само урина Две партии са поискали от ЦИК да заличи регистрациите им за изборите Две партии са поискали от ЦИК да заличи регистрациите им за изборите Днес следобед ЦИК ще се произнесе по тези заявления Васил Божков поведе няколко листи на формацията си Васил Божков поведе няколко листи на формацията си Дойде в ЦИК директно от съдебна зала Фестивал на химията ще провокира креативността на деца в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Фестивал на химията ще провокира креативността на деца в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ще се проведат лекции за приложението и значимостта на химията в различни области Тревожна новина за Кирил Маричков Тревожна новина за Кирил Маричков Няма да може да участва в остатъка от турнето на групата и се връща в България
Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори