×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Расте пристрастеността към интернет хазарта сред младите


04 Януари 2023, Сряда, 12:00 ч.
Автор: Флагман.бг

Експерти подчертават, че броят на сайтовете за залагания се е увеличил

Експерти предупреждават за увеличаване на интернет хазарта сред младежите в Турция и по света, като се има предвид широкото използване на мобилни устройства, което се е увеличило значително през последните няколко години, предава "Дейли Сабах".

Подчертавайки, че броят на сайтовете за залагания във виртуална среда се е увеличил, д-р Дженгиз Сойлу, който е психиатър, посочи, че честотата на използване на тези сайтове от младежите се е покачила рязко. "Увеличаването на пристрастяването към виртуалните хазартни игри предизвика сериозни социално-икономически и психически проблеми в Турция и по света. То се превърна във важен проблем на общественото здраве, особено сред младите хора", подчерта той.

Наричайки 21-ви век "век на пристрастяването", здравният специалист обясни, че "виртуалните хазартни зависимости", които са доста разпространени сред младежите поради лесния достъп до интернет, сега са станали по-лесни със съществуването на "незаконни и виртуални казина". По-нататък той добави, че игрите за спортни залагания, които са лесно достъпни по интернет, са тези, които привличат все повече младите хора.

"Фактът, че тези залози могат да се правят, проследяват, внасят и теглят лесно по интернет, също увеличава риска от пристрастяване", отбеляза Сойлу, цитиран от БГНЕС. По данни на Световната здравна организация (СЗО) разпространението на хазартните игри сред възрастните възлиза средно на 3%. Сойлу обаче посочи, че макар този проблем да е по-разпространен сред мъжете на възраст между 40 и 50 години, средната възраст на пристрастените напоследък намалява.

"Изследване, проведено от Британската комисия по хазарта през 2021 г., разкри, че децата и младите хора са изложени на значителен риск от хазартни разстройства", каза той и добави, че според същото изследване приблизително 350 милиона души по света проявяват някакъв вид проблемно хазартно поведение всяка година. Едва 10% от тях обмислят възможността да се подложат на терапия, а още по-малко продължават лечението си.

По отношение на причините, които подтикват хората към хазарт, Сойлу подчерта, че сред основните причини са търсенето на тръпка и желанието да се избяга от нежелани емоции и мисли. Социализацията е друга причина младите хора да се отдават на такива дейности.

По отношение на патологичната хазартна зависимост като психично заболяване, Сойлу заяви, че хората се потапят изцяло в хазарта и не могат да се спрат въпреки негативните последици. Той каза, че хазартът често нарушава ежедневните дейности и често се превръща в основен приоритет на човека, като по този начин го въвлича в порочен кръг, от който няма изход.

''Този порочен кръг води до много негативни последици, като например сериозни финансови загуби, проблеми в семейството, насилие и разводи, както и до много други негативни психологически последици като депресия, нарушения на съня и дори самоубийство'', обясни Сойлу, като подчерта, че хората, които изпитват такива симптоми, трябва незабавно да потърсят медицинска помощ.


В категории: Животът


6
Коментара
От какво е болен този певец
От какво е болен този певец 28/04/2024, Неделя 20:00 1
6
Коментара по темата
6.
toni
30.01.2023 16:08:05
0
0
Pristasteni sa ne samo mladi ,i pensii hodqt da gonqt misteriite po kazina neshto strashno e ! A s tezi agresivni reklami non stop po vsqka televiziq ednite na barzi krediti,drugite na onlain kazina kak da nqma pristrastenost.!Koito moje da se otkachi ot hazarta shte e nai-dobre !
5.
гочо от обеля
04.01.2023 15:58:55
0
0
докато имъ офцъ ша има и вълк.
4.
Sad story teller
04.01.2023 14:31:29
0
2
Расте пристрастеността към интернет хазарта сред мързеливите по-скоро.
3.
До 2
04.01.2023 14:05:24
2
1
мда то тия извеснитИ са ти виновни. Ганьо си е хазартен тип или по скоро далавераджия. Иска от нищо да му паднат пари и затова все гледа далаверката. Едно време като ги нямаше тия и рекламите по тв-то да не беше по различно? Във влака обикаляха да предлагат лотарийни билетчета. Държавна Лотария и т.н. Все едно преди нямаше казина? Ганьо като иска нищо да не прави а да има пари кой му е виновен? Прост и е лесно да бъде манипулиран. Ганьо вярва на всякакви тъпотии прочетени в нета как да не повярва че чрез хазарт се забогатява. Забогатява се и още как - е на сега и аз ще правя сайт за залагания ела да видиш кво става.
2.
Дидо
04.01.2023 13:49:34
0
2
Ми след като известни хора като Стоичков, хРачков, ГЪлена и КрискУТУ НЯМАТ ГРАМ МОРАЛ И ДОСТОЙСТВО - ще е така!Както онзи, Захари Бълхаров, беше рекламно лице на Божков в продължение на ГОДИНИ!И народа гледа и вярва, гледа и вярва...!Ама ония си прибраха тлъстите хонорари и ВЪОБЩЕ НЕ ИМ ДРЕМЕ за същия тоя народ!!!
1.
Факир
04.01.2023 13:30:30
0
4
Всичко живо трака копчетата за залагане,след такава промивка на мозъците по телевизията няма как да е друго,за един час има 15 реклами на онлайн казина и 10 реклами за бързи кредити,тука от ковида насам за две години така са затворили кръга,от едните взимат кредити на другите дават в казината,няма младо няма старо всичко прави дабали за пари.може би по малко взимат наркотици в България от колкото цепят казино.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия Кирил Петков пред пълна зала в Бургас: Не могат да ни купят и започнаха да заливат с помия „Ако имахме една забежка с публичен ресурс – щяхме да сме в затвора, чакат ни отдавна, нямаше да ни го простят“, категоричен е съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Новите изисквания за спасителите може да блокират летния сезон Най-сериозната промяна в Наредбата е свързана с двойно увеличаване на броя на медицинските специалисти, които трябва да се осигурят на всяка една такава водна площ Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Бойко Борисов не е в положение да поставя условия, каза Асен Василев в Бургас Ако се освободи от зависимостите бихме седнали да преговаряме с него, обяви съпредседателят на Промяната Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса Пролет ли? През май ни очакват температури до 35 градуса За съжаление обаче най-студено се очаква да е именно по празниците От какво е болен този певец От какво е болен този певец Мистериозно заболяване мъчи Галин Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Първият ми съпруг ме подари на втория, призна тази певица Двамата баджанаци и до днес били близки приятели  Това е най-големият стратег в "Един за друг" Това е най-големият стратег в "Един за друг" Сияна играе умно  Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Каква е цената на агнешкото от ферма до магазина Kъм мoмeнтa пpи пoĸyпĸи oт фepмитe цeнитe "нa eдpo" ca 8-9 лв/ĸг живo тeглo, a "нa дpeбнo" (1-2 aгнeтa) ca 10-12 лв/ĸг живo тeглo Нещо невероятно се случва с планетите Нещо невероятно се случва с планетите В личен план съвпадът на двете планети ще се отрази най-много на родените в трета декада Телци, Раци, Деви, Козирози и Риби Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Комунистически диктатор твърдял, че видял извънземни в България Бившият Първи притежавал строго секретни записи и снимки на НЛО
Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Тя танцува с рокля с 3 000 камъка в Денсинг старс Ефектните сценични тоалети са проектирани специално за всеки състезател, създадени са за конкретната хореография и осигуряват пълна свобода на движението, каза стилистката на предаването Августина Маркова-Тути Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Стена рухна върху АМ "Струма" и затрудни прибирането към София Движението се отклонява през Владая и се е образувала колона от автомобили "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка "Денсинг старс" заприлича на Море от любов, тези двамата май ще станат двойка Това обаче очевидно няма да се случи точно сега Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Това не е дядката от квартала, а легендарният Агент 007 Пиърс Броснан вече е на 70 години  Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Три от кифлите на "Ергенът" цъфнаха в "Денсинг старс" и едва не провалиха всичко Клетите гости на предаването, което се излъчва на живо всеки вторник, съжалиха многократно, че са се паднали именно до тях Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Байдън уж на шега: Аз съм възрастен мъж и се кандидатирам срещу 6-годишен Протест посрещна президента на САЩ преди вечерята с кореспондентите   Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори