×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Няма кой да застане срещу д-р Георги Кенов в Сунгурларе, там не признават друг за кмет


Няма кой да застане срещу д-р Георги Кенов в Сунгурларе, там не признават друг за кмет
Д-р Георги Кенов – кметът на Сунгурларе, избран с бюлетината на ДПС, показа, че заслужава втори мандат и че няма конкуренция
12 Септември 2011, Понеделник, 17:56 ч.
Автор: Боряна ТЕНЧЕВА, Видео Добромир ДОСКАЧАРОВ

Работих 4 години за младите хора, но и възрастните получиха блага. Искам още един мандат, за да дойдат и сериозни инвестиции, казва кметът на ДПС, който строи църкви и манастир

Промишлени предприятия, които да свият безработицата, модерни детски площадки и градини, които да оживят селата, манастири и църкви, които да утвърждават християнството и реализиране на новите инфраструктурни проекти, които бяха спечелени през последната година. Това са амбициите на настоящия кмет Георги Кенов за следващите 4 години. За изминалите 4 години той има достатъчно основания да се похвали с успешен мандат.  Мечтата му обаче е община Сунгурларе  да стане съвременна и привлекателна за младите семейства, които да не гледат към големия областен град, а с желание да останат в родното място и тук да отглеждат децата си.  Мислите, които вълнуват дългогодишния акушер-гинеколог (виж видеоматериала), в чиито ръце са родени близо половината пълнолетни жители на тази община, допреди 4 години биха били в сферата на свободната фантазия, тъй като Сунгурларе десетилетия наред бе загърбено от държавната власт, а местните му управници бяха доволни от себе си, ако са успели да заделят нещо за родата и да устроят роднините на работа. В годините на демокрацията планинската община, която разполага с огромен природен ресурс и работливи жители, влизаше в обектива на общественото внимание само когато някой депутат пристигне за Трифон Зарезан, ако ромите незаконно секат в гората или пък някой първенец спретне битов скандал след продължителен запой. През 2007 година

 в кметския кабинет влиза лекарят

 от Карнобатската болница д-р Георги Кенов. Той познава поименно почти всички жители, контактен и деен.

Промените се усещат още след първата година, когато разкопава няколко села и града, за да прекара нова канализация, изтърбушва училищата и няколко детски градини, които превръща в съвременни сгради за наука, рухналата поликлиника придобива съвършено различен вид. Започва тотален ремонт на административните сгради. В селата търси спонсори за градеж на църкви и параклиси. Мисли не само за своите събратя по религия, но и за мюсюлманите, за тях е осигурил земя за нова джамия. Четири години тук няма сблъсък на верска основа, въпреки че Кенов е кмет на ДПС.

 

Дневният център на възрастни хора е по-луксозен от многозвезден хотел, за обитателите му друг кмет освен Кенов не съществува

За възрастните хора е осигурил комфорт, с какъвто могат да се похвалят само пенсионерите на запад. Техният дневен център е в живописната местност Ичмята, а дотам хората от третата възраст  се извозват с автобус всеки ден. Мястото е сред най-предпочитаните за отдих на местните жители, които често ходят на разходки и пикници през уикенда. Кметът е устроил и барбекю, сцена тип амфитеатър, ремонтирал е чешмата с лековитата вода.

 В дневния център са вложени 300 хиляди лева.

 Обитателите разполагат с климатик, камина, стаи за почивка с обстановка, с която много от хотелите по Черноморието не могат да се конкурират,  чиста кухня, в помещенията е уютно и приятно. Всеки ден имат занимания, разнообразно обедно меню, за тях се грижат специалисти – както социален, така и здравен работник. Идеите на кмета обаче не спират дотук, той има цялостна визия за бъдещето. В местността Ичмята кипи усилен труд за  изграждане на беседки, скоро ще има и зоологическа градина.

Всъщност малчуганите в Сунгурларе имат и друга придобивка – детска градина „Слънце” е напълно обновена, с модерна кухня, столова. Посещават я 110 деца.

 „Детската градина е еталон за енергийна ефективност.

 Този проект го завършихме, но искам през октомври да стартирам  проекта за благоустрояването на паркове и градини, за да преобразя и двора на забавачницата. Възмутен съм, че през последните 20 години, допреди да вляза в общината, парковете са били оставени без една пързалка за децата”, каза кметът. През изминалите 4 години д-р Кенов успя да реализира и проект по енергийна ефективност за 1 млн. лева. „Първата светодиодна лампа светна при нас още през 2008 година, когато другите изобщо не бяха чували за подобна възможност.  Повишихме с 1600 лампи осветеността на селата”, каза градоначалникът. 


Обновеното училище „Хр.Ботев“ в центъра на Сунгурларе, като него са още много в общината

За съставните селища през следващите 4 години той предвижда и още една придобивка за младите хора – многофункционални игрища, каквото вече има в Сунгурларе.Едно от най-големите предизвикателства, които си поставя обаче Кенов е привличането на инвеститори. На предна линия е  откриването на консервен завод за плодове и зеленчуци, който ще работи за износ към Русия. Другата голяма цел е да открие манастира в Садово, който

 ще бъде метох на Зографския манастир в Атон.

„Имам идеи и знам, че всичко ще се получи по моите планове, но се дразня, че към каквото и да посегна за добро, все чувам приказки на политическа основа. Хората се озлобяват заради тежката икономическа криза, разбирам ги и се старая да бъда полезен. Опитвам да се справя с острата безработица, защото и мен ме боли като виждам колко родители не могат да изпратят децата си спокойни за първия учебен ден – облечени, нахранени и с учебници“, споделя кметът, докато ни изпраща към служебната кола, паркирана пред училище „Христо Ботев“. Но  той е уверен, че с човещина и разбиране може да напредне  мултиетническата община, на която той е посветил последните години от собствения си съзнателен живот на лекар. И не губи за миг надежда, че Сунгурларе е признателно за свършеното и ще му се довери за още 4 години.  Реално той няма конкуренция сред останалите кандидати за кметския стол. Защото свършеното говори повече на гласоподавателите отколкото обещанията на другите, дръзнали да се явят на избори. Впрочем политическите му опоненти станаха известни в публичното пространство едва преди борени дни, но не за целокупното население на многообразната община, а само в собствените си партии.




В категории: Сунгурларе


41
Коментара по темата
41.
k1
11.02.2013 17:05:10
0
1
nie si go izbraxme tova gladno karnbatsko lainoi ,nqma da se spre dokato ne razsipe xubavata ni ob6tina
40.
realiti
24.10.2011 13:59:15
0
1
xa taka ostavete kenov za kmet 4e da moje da izpoibe jenite vi tapaci toi po ciganki si pada ama mai nared gi kara xa xa xa
39.
......
10.10.2011 13:00:36
1
2
Към 38.От рано сутрин е при Янко в кафето и лочи алкохол.Ако го срещнеш през деня вони край него на алкохол,а пък ако го погледнеш в очите като вампир,зачервени.Лъжа ли е? Не.Защо се гневиш на тази истина,по-спокойно.
38.
_!_
10.10.2011 09:57:44
0
1
Към коментар 36 как би защитил твърденията си ?!? Ти самия си много по - зле от Вальо Славов и следващият път си затвори устата защото ВОНИ !!!
37.
пенка
04.10.2011 13:50:42
3
1
д-р Кенов е най-добрият кмет!!!!
36.
......
03.10.2011 09:08:25
1
2
Към 29.Вальо Славов е най-големия пияндурник и интригант в Сунгурларе.С Иван Чанев лижат г.... на Халил.Ех,момчета много жалко за вас.
35.
,,,,,
29.09.2011 14:14:10
1
2
блаженни са вярващите,това е вярно но тези които вярват в бог,а вие всички сте неверници,това че ходите един път на годината на църква и то по великден-не ви прави християни и то пък блаженни.
34.
истината
24.09.2011 17:55:50
4
5
Блажени са вярващите,но едва ли вече някой ще повярва на най-лъжливия и крадлив кмет в България
33.
егати долния лъжец!!!
24.09.2011 09:45:58
3
2
защо господа и госпожици журналисти не проверите по чий проект бе реконструирана детската градина ??? и тоя се гласи да ни управлява пак ,ако го допуснем ще сме егати и стадото глупци!!!
32.
х
20.09.2011 13:58:37
0
2
Нямате ли си ваши проблеми, а се хващате като удавници за сламки.Оставета хората да си вършат работата, кой какъв е. Ами като давате преценки за тези хора направете Вие нещо за Сунгурларе, ама и Вие за какво ли ставате.
31.
до 26
20.09.2011 10:46:31
1
2
Драги ми драги 26 разсъжденията ти донякъде са верни-ма пак нищо не си разбрал.Какво е държавата -ми това сме ние-ти ,аз,червените бабички,махалата ако щещ.Всички ние-ами ти откъде си вземаш заплатата- нима твоята идва от космоса.Мен ако питаш вие изобщо нямате нужда от кмет- всички всичко знаете и много разбирате от всичко.Но едно е сигурно и ти като стигнеш до положението на червените бабички - и тебе някой ще те издържа със заплатата си-дали тогава щие мислиш по този начин или и ти ще чакаш за нещо по коледа.Докато хората са толкова злобни и завистливи никога няма да се оправите.
30.
rik4o
18.09.2011 18:00:35
1
5
За Вальо Славов няма какво да говорим,интересчия,пияндурник от класа.
29.
hix
18.09.2011 16:39:28
4
4
Как няма да изчезне БСП,то от сем.Чаневи можеш ли да се вредиш някъде.Ванката само мълчи,да не пострада женичката му.Валката Славов сега им подгъзува,нацяло ще затрие партията тоя Вальо Славов.
28.
hix
18.09.2011 16:39:28
2
2
Как няма да изчезне БСП,то от сем.Чаневи можеш ли да се вредиш някъде.Ванката само мълчи,да не пострада женичката му.Валката Славов сега им подгъзува,нацяло ще затрие партията тоя Вальо Славов.
27.
дпс активист
18.09.2011 15:49:48
5
5
Кенов е некадърник и манипулатор.Не става за кмет.По добре да се прибере в Карнобат там да върши"добрините" си.ще съсипе съвсем градчето.
26.
do 12
18.09.2011 09:55:06
2
4
а ти замислял/а ли си се защо е в това положение държавата???кой е отговорен а?
кои бяха на влас - бсп, дпс, ндсв.добре че 'царя' го изгонихме. бсп също нямат бъдеще( червените бабички са на изчезване - свикнали да получават постоянно по нещо за коледа или нова година ей така от въздуха), а когато турците разберат, че 'тяхните хора' са една банда мошеници, които живеят в разкош на техен гръб и се сещат за тях само по време на избори и те ще изчезнат като партия. и от всичко най-гадно е че в Сунгурларска община вота на избирателите винаги е бил манипулиран!!! дано тези избори кмета да не бъде избран пак от махалата. знаете как се действа там....впрочем вече се знае колко струва 1 глас!!! призовавам всички млади хора да излязат и да гласуват, а не червени бабички които издържаме от нашите заплати а и също тези махалата пак с нашите заплати да определят кой ще бъде кмет на общината!!!!!
25.
сунгурларец
15.09.2011 13:46:38
1
3
Браво на номер 12, добре казано.
24.
Стефан Кенов
14.09.2011 23:25:15
6
9
"Няма кой да застане срещу д-р Георги Кенов в Сунгурларе" за повече откраднати пари като кмет, "там не признават друг за кмет" който може да лъже повече.
23.
Г.Кенов
14.09.2011 22:45:44
4
8
Работих 4 години за младите хора, но и възрастните получиха блага,а аз си взех 96000 лв от двата ,,МИГа,,. Искам още един мандат, за да дойдат и сериозни инвестиции, казва кметът на ДПС, който строи църкви и манастир ,и отново да взема някой лев както и да открие нов паметник на Тодор Живков.
22.
нико
14.09.2011 17:24:50
3
3
Стефан Кенов преди да напише стотиите на баща си първо да провери, кой е построил тези обекти с които се хвали. Бързо забравихте кога е открита Ичмята и защо Кенов липсваше и за това бе открита от Селиме Куз.
21.
.............
14.09.2011 14:39:54
1
1
оффффффффф, какви сметки правите на общинския бюджет не мога да разбера. Та нали това са държавни пари, кой на кого ги е оставил, то бива бива елементарност ама чак толкова
20.
Do fen
14.09.2011 13:12:31
0
2
Как го даде?
Язовира да не е негов?
А колкото до язовирса в село Скала, язовира е собственост на "Напоителни системи"ЕАД, което е 100% собственост на МЗХ и е под контрола на министър Найденов.Така, че зад всичко с язовира стои ГЕРБ.
19.
фен
14.09.2011 11:43:19
0
0
Кенов взима 1100 лева заплата като общински кмет , естествено че ще се натиска и дупе ще дава чак . Какво му харесвате та той е пълен некадърник и не е добре с главата .....хаха чували ли сте го какви глупости ръси като е на маса ? А колкото до язовира в село Скала го е дал на сват си Диян .
18.
КК
13.09.2011 21:34:48
0
0
до Стою-А Кенов колко ще остави?????
17.
EU
13.09.2011 20:41:14
0
0
до номер 16-Сметките на общината бе Глупак.Можеш да го провериш.
16.
............
13.09.2011 19:15:14
0
2
da ostavi mu gi, pod dusheka li kade?
15.
стою
13.09.2011 16:33:48
0
0
Кенов да престане да се хвали с направеното от Стратев.Стратев му остави 1050000 лв. а Кенов един фонтан не довърши.
14.
ivan
13.09.2011 15:14:33
1
0
сунгурларци не заслужават нищо, ей така трбява да си умира градчето, както до 2007, та да са доволни. не оценят това, което се прави за тях. На кой е отказал помощ Кенов, къде не е направил ремонт, колко празнества сте имали преди това, забравихте като обличахте оная катакомба на Ичмята в билбордове, та да не се вижда, забравихте пътя до винекса какъв беше, забравихте поликлиниката каква мизерия беше, а детската градина, а по селата ремонтите, а пътищата, а старата община, която 1 седмица беше под карантина заради бълхите, хахаха жалки сте с големите си претенции. Но не това не се оценя, само знаете да плюете и да искате........
13.
ivan
13.09.2011 15:14:33
3
0
сунгурларци не заслужават нищо, ей така трбява да си умира градчето, както до 2007, та да са доволни. не оценят това, което се прави за тях. На кой е отказал помощ Кенов, къде не е направил ремонт, колко празнества сте имали преди това, забравихте като обличахте оная катакомба на Ичмята в билбордове, та да не се вижда, забравихте пътя до винекса какъв беше, забравихте поликлиниката каква мизерия беше, а детската градина, а по селата ремонтите, а пътищата, а старата община, която 1 седмица беше под карантина заради бълхите, хахаха жалки сте с големите си претенции. Но не това не се оценя, само знаете да плюете и да искате........
12.
до всички доволни и недоволни
13.09.2011 14:17:02
4
4
Абе хора нямате ли си друга работа,че се занимавате с това.Уж сте си отворили очите,не пасете трева-ама е точно обратното.Слепи и глухи сте за всичко,в този забравен от бога и алах ако щете район и това ви е много.Пък ако сте недоволни ,вървете другаде кой ви спира.Но докато плюете управниците си а не ги подкрепяте няма да има управия за вас.Тя цялата държава е в лайната с двата крака- а вие искате тук да е -оазис -развиващ се бизнес,малка безработица и ала бала.Ама няма как да стане-и няма да стане.Не се стремете към невъзможното,граничещо с фантазия, а ценето това което имате- и ще бъдете щастливи.
11.
ДО 8
13.09.2011 10:17:24
1
4
Кои млади хора имате в предвид да не са тези, които дойдоха от Карнобат или последните две назначени от д-р Кенов госпожици, уточнете се.Да той работи за младите хора в общината, но не и за младежите от партията която го подкрепи и го издигна за кмет на общината и постоянно му пази гърба.
10.
nqkoi si
13.09.2011 09:47:04
2
2
abe semeistvo prodajnici za 5 lv sa gotovi da pravqt svirki ediniq v karnobat drygiq v syngyrlare
9.
До всички
13.09.2011 09:12:20
3
2
Тука има много хора, които много добре знаят какво беше Сунгурларе до 2007г.
Комунягите бяха изгонили всички млади хора от общината, бяха закрили сбора през септември и мислеха само за тяхните си джобове.
8.
Do 2
13.09.2011 09:08:38
1
1
Кенов е назначил само млади хора средната възраст на ново назначените е 30г.
7.
Запознат
13.09.2011 09:07:08
0
1
За язовира в с.Скала се получи много добре, даваш пет лева и хващаш, преди какво беше мрежи, бомби и токаджии.
6.
До "от Скала"
13.09.2011 08:35:40
0
1
В скала водоема ,който всички знаем като Скаленското блато, не е собственост на община Сунгурларе.Няма как Кмета да го предостави на когото и да било.Не че го защитавам , но нали всички искат да се говори само истината.
5.
ot skala
12.09.2011 23:20:43
0
1
abe kenov shto ne kajesh na koi mutri dade yazovira v skala na koncesiya.ne mojem da stypim tam.ne te e sram
4.
DPC
12.09.2011 23:10:35
4
0
koi kaza che kenov she bade izdignat ot DPC i koi vi kaza che nyama koi da se izpravi sreshtu nego? aide stiga ste pisali vreli nekipeli.ama kvo li se uchudvam oniya den v dabovica yadohte i pihte do nego!
3.
Цветно ежедневие
12.09.2011 22:20:04
5
6
Много добра и 'независимо' написана статия!!!Нали мотото Ви е 'да ги извадим на светло" ами вземето го извадете Кенов - доста интересни неща ще научите.
Очевадно е към коя партия имате принадлежност. Със всеки изминал ден 'помагате' на Кенов, като осведомявате гражданите на общината. Вярвайте те не пасат трева и много добре знаят що за стока е Кенов!!!
2.
ДеПеСар
12.09.2011 21:51:11
2
4
Д-р Кенов казва че е работил 4 години за младите в общината ,а защо тогава в екипът му няма млади и кадърни хора , а все още продължава да работи с кадрите от миналия век, които са чужди на глобализиращият се свят.
1.
Игнатий
12.09.2011 19:11:41
1
1
Какво ще му е да управлява добре като ДПС беше в тройната коалиция и му наливаха пари за проектите. Като лекар е добър.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Това е любимото ни предаване, но с тия истерички няма да го гледам, обявиха фенове  Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха Изгониха считана за вещица от Ергенът Изгониха считана за вещица от Ергенът Тя заплаши, че ще разбие главата на друга участничка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Освен отпадането на партньора на Емануела Иван се заформя още един скандал в танцувалното шоу Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Целта на обучението - повишаване на готовността и времето за реакция на полицейските служители при подобни сигнали бе постигната, каза комисар Емил Павлов Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Шорт листата се скъси до двамата зам.-председатели на Сметната палата, Горица Грънчарова-Козарева – фаворит Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Драгана Миркович сложи край на брака си след 24 години Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори