×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Вълк с лице на овца ли е предлаганото правителство с мандат на ГЕРБ?


Вълк с лице на овца ли е предлаганото правителство с мандат на ГЕРБ?
Томислав Дончев обясни, че ако проф. Габровски стане премиер, политическата отговорност ще я носи ГЕРБ. Той говори и за карикатурата, публикувана от Кирил Петков
13 Декември 2022, Вторник, 09:49 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Томислав Дончев бесен на Кирил Петков заради карикатура, изкарвал експертите на проф. Николай Габровски крепостни селяни

Карикатура, публикувана във Фейсбук страницата на съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков, нажежи страстите в студиото на Нова телевизия. С въпроса си дали ГЕРБ се крие се зад някаква агнешка маска водещият на „Здравей, България“ по Нова телевизия Виктор Николаев вдигна съвсем нервите на заместник-председателят на партията Томислав Дончев. 

Журналистът цитира написаното от Петков в социалната мрежа за проектоправителството, което по думите му е маскирано като експертно, а по същество било кабинет Борисов-Радев-Пеевски. 

„Огромно недоумение буди номинацията на Николай Павлов за министър на енергетиката. Това е човекът, причинил щета средно от над 1 милион лева на ден на България. Саморъчно подписал договор за отказ от евтиния азерски газ и прехвърлил количеството към Газпром. Павлов трябваше да бъде разследван, но прокуратурата иззе материалите, а после стопира процеса. Явно всичко това няма никакво значение в света на Борисов и Радев. По този начин маската, наречена експертно правителство, прикрива хибридните назначения на Газпром лобито на Радев и корупционното лоби на Борисов под удобния чадър на прокуратурата“, коментира бившият премиер. 

„Не знам кой е агне, кой – вълк, но се уморих да разсъждавам за приказките на такива „светли“ умове, които разсъждават изцяло в теория на конспирацията. Кои са кадрите на ДПС“, попита Дончев.

„Вие, г-н Николаев, работили ли сте в друга телевизия? Човек на другата медия ли сте? Как може хората да са крепостни и веднъж като са работили при някого, да имат клеймо на челото, че са негови хора?“, заяви сърдитият депутат.

След като Николаев попита дали сам проф. Николай Габровски е стигнал до тези имена за министри или му е помогнал с идеи за някои от тях, заместник-председателят на ГЕРБ каза: „пак се връщаме към усещането, че щом някой е бил директор или дори заместник-министър, това му е белег на челото за цял живот“. 

„Хората не са крепостни. Освен това добрата практика е да има професионални заместник-министри, които повече от 10 години служат при различни правителства“, добави той и потвърди, че Кирил Ананиев е бил такъв. 

„Няма как да пресъздам съществото на всеки разговор, който сме водили с проф. Габровски. Когато ме е питал за мнение, съм го казвал, но всички кандидати за министри са подбрани от него“, заяви Дончев. 

„Питал ме е за съвет. Аз имам 10 години опит в управлението на национално ниво и три в местната власт. Дълги години преди това съм бил консултант на различни ведомства. Предполагам, че мога да бъда полезен, но подборът е негов“, добави той. 

Според него издигането на проф. Габровски за премиер е нестандартно действие с цел да се излезе от този политически блокаж. 

„Ако беше номиниран партиен кабинет, щеше допълнително да инвестира енергия в противопоставянето и след изборите през март картината няма да е променена. Влизаме в режим на неизвестности и опасности. Ако отидем за пети път на избори в рамките на две години се боя, че може да предозираме демокрацията и част от обществото да реши, че този модел на управление с парламентарно представителство е изчерпан. Политическата отговорност за едно експертно правителство я носим ние – ГЕРБ-СДС, парламентарната група и партията“, подчерта бившият вицепремиер“, подчерта Дончев. 

Освен да цитирате какво съм казал преди, се надявам и да ме слушате какво ви говоря сега, скара се той на водещите. 

„Работещото правителство ще внася полезни законопроекти, свързани с основните кризи. Те трябва да получават подкрепа в зала. В този смисъл е важно е да има отлична комуникация и координация с парламентарната група. Всичко останало са някакви мистични сюжети“, коментира депутатът. 

Парламентарната група обаче може да получи указания от лидера във всеки един момент да подкрепи или не нещо, прекъсна го Николаев. 

„Какво си представяте – че всичко е упражнение по строева подготовка и Бойко Борисов се обажда отнякъде, и казва на всеки отделен елемент в системата какво да прави? Това е несериозно, освен и невярно. Ако има шанс това правителство да бъде избрано, да заработи, вярвам, че ще имате достатъчно аргументи, че не е такъв модела“, заяви Дончев. 

„Не сме ходили, подобно на Кирил Петков, да правим трансфер на депутати и да ги убеждаваме един по един колко е важно да гласуват за правителството. Ще има тест по политическа отговорност, защото истината е, че ако не се избере правителство утре, шансовете падат рязко“, добави той.
 


В категории: Политика


Започва Светлата седмица
Започва Светлата седмица 06/05/2024, Понеделник 08:02 0
Флагман.БГ Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден 06/05/2024, Понеделник 07:54 0
1
Коментара по темата
1.
гном
13.12.2022 12:28:28
4
4
И президента му каза на Простия Киро, че е лъжец, пък той се смята за национален герой, финансов гений и филмова звезда едновременно. Доживяхме да се изяви и като художник. Няма отърваване от него!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак Веселба до извора с лековитата вода в Поморие, където жена се спаси от рак За чудото разказа игуменът Паладий, а кметът Иван Алексиев сподели, че се надява Илия Луков да зарадва хората с песните си Започва Светлата седмица Започва Светлата седмица С това се поставя завършек на великденския празничен цикъл Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Гергьовден е, 208 016 българи имат имен ден Вторият ден на Великден тази година съвпада и с Деня на храбростта и на Българската армия Пир за Великден в Зоопарк Бургас Пир за Великден в Зоопарк Бургас Вижте как зарадваха животните за празника! Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже Палавата Христиана от "Ергенът" стене и се съблича в ръцете на 10 мъже  Риалити героинята ги кара да лазят по земята Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Забраниха на гаджето на Иво Карамански да пазарува Инфлуенсърката получила нареждане от майка му да не купува нищо за очакваното си четвърто дете Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? Марсовото затъмнение е навръх Великден, за да гледаме на месоядството като на канабализъм? За хората, които изостават в своето развитие, то ще повлияе като предизвика инциденти, скандали, изневери, престъпления, предупреждава Филип Филипов Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Сестрата на Маги от "Ергенът" се оказа голяма красавица Фаворитката на Алекс май не е бременна Башар Рахал закова колеги си с признание Башар Рахал закова колеги си с признание От един мой учител знам правилото: "Гледай да не те усетят, че играеш! Усетят ли те, си се провалил, споделя актьорът Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Турхут, който реставрира храма в Сунгурларе и още над 20 църкви, откри пътя към щастието Човек, който мисли само за пари, никога ги няма, а ако осъзнае какво му доставя  удоволствие, ще е по-здрав, казва философът-строител
Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Голямата подмяна е факт! Европейските народи капитулираха пред мигрантското нашествие Никъде по света, освен в Европе, лидерите не се радват на факта, че скоро народите им няма да са мнозинство в собственште си държави САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? САЩ изпраща армия в Украйна, ако падне Киев? Бившият командир на батальона „Айдар“ Евгений Дикий коментира, че битката в Часов Яр е за целия Донбан и призна, че положението на ВСУ е лошо Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Огромен пожар в Берлин, трети ден гори военен завод Бившият анализатор на ЦРУ Лари Джонсън пък прогнозира, че руснаците ще търсят оръжията, дадени на Украйна, докато не ги унищожат Секс на изхвърлен на улицата диван Секс на изхвърлен на улицата диван Двойката се била отдала на любовни ласки, без да обръща внимание на минувачите Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Кървава драма почерни Белгород, боец застреля шест свои колеги Военнослужещият, който дошъл в Русия от Донбас, убил и командира си Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Отиде си актьор от филми с купища „Оскар“-и Бърнард Хил почина часове преди да се завърне на ТВ екрана със сериала „The Responder“, който трябва да се излъчи тази вечер по Би Би Си Цяла Великобритания говори за българка Цяла Великобритания говори за българка Валентина е обявена за най-добрата акушерка на Острова за 2023 г. Как войнственият ислям трансформира Франция Как войнственият ислям трансформира Франция Цялата държава се сблъсква с религиозните искания на нарастваща част от мюсюлманското население Бритни Спиърс се сби с приятеля си Бритни Спиърс се сби с приятеля си Певицата обяви, че се мести в Бостън В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени В нощта на Великден: Русия атакува Харков, Днепър и Одеса, има загинали и ранени При атаката срещу Харков са убити двама души, подпалена е хранителна фабрика, нанесени са щети на друга инфраструктура
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори