×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Мъжът, стрелял срещу Роберт Фицо, ще се яви пред съда
  • Очакваме горещ уикенд
  • Отбелязваме Европейската нощ на музеите
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ляв шут за „експертите“ на ГЕРБ, БСП се готви да управлява с „Продължаваме промяната“?


Ляв шут за „експертите“ на ГЕРБ, БСП се готви да управлява с „Продължаваме промяната“?
Одобряването на военна помощ за Украйна ни превръща в страна по конфликта, каза Георги Гьоков от БСП
10 Декември 2022, Събота, 19:00 ч.
Автор: Флагман.Бг

Дори и да е маскиран като експертно, предлаганото от проф. Габровки правителство няма да е независимо от Борисов, каза Георги Гьоков 

Няма да подкрепим кабинет предложен от ГЕРБ. Това каза в ефира на NovaNews председателят на социалната комисия в парламента и народен представител от „БСП за България“ Георги Гьоков. 

„Ние имаме решение на колективните си органи, както и своето убеждение след 12-годишни битки в парламента с политиките и модела ГЕРБ. Това правителство дори и да е маскирано като експертно – в никакъв случай няма да бъде независимо от Борисов и ГЕРБ“, подчерта той.

„Цялата парламентарна група на БСП ще бъдем в залата и ще гласуваме против правителството с мандат на ГЕРБ. Мисля, че „Продължаваме промяната“ ще предложат правителство с втори мандат и ще предложат разговори на всички парламентарни групи без ГЕРБ и ДПС, а нас ще ни потърсят за подкрепа. Дали ние ще я дадем – зависи от това до каква степен ще видим възможност да реализираме своите политики.“, обясни той за позицията на социалистите, които са твърдо против коалиция с ГЕРБ.

По думите му в настоящото Народно събрание единствено БСП е изразител на лявото политическо пространство. Гьоков посочи, че ако левицата получи трети мандат, то от БСП ще съберат своите колективни органи, за да вземат решение.

„От самото си начало служебното правителство се обяви за нова минимална работна заплата от 770 лева. После се отметнаха от това. Ние решихме, че правителството по някакъв начин трябва да се задължи, затова направихме промени в Кодекса на труда – минималната заплата да бъде 50% от средната“, обясни той.

„Ако Народното събрание приеме тази наша поправка – минималната заплата трябва да стане 850 лв., независимо служебното правителство какви постановления приема. Докато бяхме в редовното правителство настоявахме да има облекчения за гражданите, включително за горивата, както и за изземване на свръхпечалбите, които се реализират от енергийните дружества“, изтъкна Гьоков.

„Явор Божанков не е член на БСП, а беше част от нашата гражданска квота като водач във Велико Търново. Той нееднократно е изразявал различно мнение от това на групата. Разбира се нашият правилник за работа на парламентарната група позволява различното мнение, но когато постоянно имаш различно мнение от групата – явно не ти е мястото в нея“, заяви бившият социален министър.  

„Когато системно се нарушават правилника и моралните норми – затова го изключихме и призовахме да напусне парламента, за да влезе следващия, който ще отразява интересите на
БСП.“, добави той.

Гьоков бе категоричен, че одобряването на военна помощ за Украйна ни превръща в страна по конфликта и още веднъж подчерта позицията на БСП, които са за мирно и дипломатично решение. „Изказването на Божанков означава, че той е заблуждавал хората по време на кампанията“, каза още социалистът. 
 


В категории: Политика


12
Коментара по темата
12.
Габи
11.12.2022 13:01:50
1
7
Със своите безпринципни действия и решения БСП и ДБ стават причина да гласувам за ГЕРБ, въпреки, че не ги долюбнам. Лидерите на ДБ и БСП са продажни, алчни,хора без политически и човешки морал. Тях не ги интересуват държавата и нарада, а само да бъдат в съюз с тези които ще им позволят да крадът правят корупциони схеми.
11.
Държавата на баджанаците и братовчедите
11.12.2022 09:34:16
0
10
Държавата обсебена от брутален шуробаджанашки феодализъм.
Някога червен после седесарски, царски, бесепарски, герберски и сега продължава промяната.
Но всъщност хората са едни и същи виртуозните конформисти ,паразитна клиентела от болшевишки тип и нейните наследници.
Какъв е този дерибей, държавата да не му е бащиния?
Или искат да ни върнат в родово - общинния строй- една община, един род?
10.
Писна ми
11.12.2022 07:02:40
1
6
от англосаксонски и руски боклуци, честно.
9.
бургазлийка
10.12.2022 21:39:56
1
24
Ами вашия комунистически модел какъв е, бе? Като дойдете на власт и да фалирате държавата! Колко години вече го гледаме тоя филм ? Мислите, че хората имат къса памет? Ама не! Скоро подкрепата на хората за вас не само ще спадне, ами и ще изчезне!
8.
Mu
10.12.2022 20:21:34
3
24
Мръсни комунисти !!!
Биволицата вмирисана, тя селска фиба, ще разкаже играна на българите..

Революция.
Да унищожим комунизма
Кредитни милионери
Криминална приватизация
Мръсна зган
7.
Две думи
10.12.2022 20:18:53
2
25
Червен БОКЛУК!
6.
Selqni DPS BSP Gerb
10.12.2022 20:14:56
4
6
Ko upravlqvat tez divaci ot 1944g sa tam v 6engen ne gi iskat russlandia 6e gi napada Olioto 10lv ka6kavala 40lv Lukoila 5 lv/litar
5.
Дааа
10.12.2022 19:57:14
12
9
Идва Радевата зима, мафията дпс-герб-бсп ни е подготвя. Отложена заради учиндолския чалгар.
4.
Болшевишките мародери
10.12.2022 19:48:43
5
17
Шарлатаните от разградската левица , долните леви педали са обикновени тъпанари, които са литмус за куролацията на алангрото без да се брои толеранцията.
3.
Шумкар от ОФ
10.12.2022 19:35:35
5
16
И тръгна бай Г а н ьо към Шенген понесъл чанта със сланина, салам, ракия, лук зелен и пушката на баба Нина. Стамат в Москвича се качи и натовари го с буркани и тръгвайки към Симитли с колата шибна той Анани.И в този скръбен, страшен час дочу се вест във махалата Шенген отрекъл се от нас и ни сравнил със Сатаната. Настана ужас и кошмар Марин се гръмна на площада, Стоянка шибна Велизар. А Гошо денсеше ламбада. И пак не влязохме в Шенген но в ЛИДЛ пуснаха банани.
2.
И ПП избиха рибата:
10.12.2022 19:30:19
1
33
Щели да се жертват да направят кабинет, канят и Божанков
1.
Вари ги,печи ги,една фамилия са
10.12.2022 19:25:47
9
37
Остават си ОПГ с децата на ДС и номенклатурата на БКП!
Пак ще се съберат ПП+ДБ+БСП...
Кръвта вода не става!
Крадците ще се съюзят пак с шмекерите, за да доограбят България!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Кола блъсна и уби пешеходка в Сливен Тя е починала на място Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Отпускат 42 млн. лв. за изграждане на зарядни станции за електромобили Те ще бъдат поставени на междуградски пътища до 2 години Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Koй ще ни опази, след като и НСО ни гази Ако някой лети със 100-150 км/ч, трябва да хвърляш боб, за да разбереш дали в момента на излизането ти на главния път няма да те изсвятка някое камикадзе Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Защо Роксана се кандидатира за депутат, вижте шокиращото й обяснение Ще поискам ромите да се научат да живеят като пълноправни българи, да спазват законите, каза тя Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Голяма промяна с матурите, има изненада и с ваканциите Промените в графика ще позволят едно по-добро и ефективно провеждане на самите изпити Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Кървава баня на АМ "Тракия"! Кола излетя от пътя, 21-годишният шофьор е загинал Инцидентът е станал около 10 часа тази сутрин в платното в посока Бургас Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Бургазлийка е сред актрисите, които ще минат по червения килим в КАН Мисис България Станислава Андреева е сред актрисите, които ще минат по червения килим в Кан И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините И двамата шофьори, участвали в катастрофата с кола на НСО, с нарушения назад в годините Вижте какви са те Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Напрежение в Агенцията за социално подпомагане, настояват за второ увеличение на заплатите Заплатите на новоназначените колеги станаха в размер на 1400 лв. отново бруто. Което след удръжките означава, че част от социалните работници получават под 1100 лв. Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Дино парк – уникалната атракция, която завладя Южното Черноморие Атракционният център се намира в парк „Езеро“ в Бургас
Трима испански туристи са убити в Афганистан Трима испански туристи са убити в Афганистан Още четирима са ранени Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Мъж предизвика мащабно наводнение, за да попречи на жена си да се прибере Той умишлено къса дига на река Мисисипи, за да не прекъсне половинката му купона в дома им Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Брутално видео след отслабване взриви мрежата (18+) Мъж се терзае, че е увиснал, но по-интересното се случва зад него Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори