×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо Нидерландия ни показа червен картон за Шенген? Огромни загуби за превозвачите ни


Защо Нидерландия ни показа червен картон за Шенген? Огромни загуби за превозвачите ни
Загубите за транспортните ни фирми се изчисляват на над 100 млн. евро годишно, каза директорът на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев
09 Декември 2022, Петък, 08:31 ч.
Автор: Флагман.Бг

Йордан Арабаджиев разкри, че всеки час престой им струва 10 евро, а на Дунав мост чакат по 40 часа

Изпълнителният директор на Съюза на международните превозвачи Йордан Арабаджиев разкри в „Денят започва“ по БНТ истинската причина, заради която Нидерландия ни показа червен картон за Шенген. Оказва се, че тя е икономическа, но пък българските фирми губят милиони заради политическото решение, с което страната ни остава извън зоната без граничен контрол.

Транспортният бизнес е най-засегнатият от решението България да не бъде част от Шенген, каза Арабаджиев. Той изтъкна, че от бранша са били умерени песимисти преди окончателното решение.

„Направихме анализ какво би струвало това на българския транспортен бизнес. На граничния пункт Русе-Гюргево изчакването на 7 декември е 40 часа. На Видин-Калафат се чака между 8 и 15 часа. Всеки един час престой на камион на граничен пункт струва на нашия превозвач 10 евро“, заяви шефът на превозвачите. 

По думите му дневно 1200 и 1500 камиона излизат от тези граници, като загубите се изчисляват на над 100 млн. евро годишно.

Нашите политици е крайно време да преценят кое е важно за бизнеса, добави той.

Считаме, че Шенген и еврозоната са от ключово значение за България и нашите политици, вместо да търсят 2-3% на следващите избори, да седнат и да се разберат, коментира Арабаджиев.

„За нас Шенген е дежа вю заради мобилния пакет. Случващото се в Брюксел почива на определени стратегии. Без лобизъм не става“, подчерта той.

Трябва да се работи за националния интерес, заяви директорът на Съюза на международните превозвачи

За решението на Нидерландия да наложи вето на приемането на България в Шенген той смята, че ключово е пристанището в Ротердам, най-голямото европейско пристанище и където минава половината от стокооборота на Нидерландия. „Над 30 000 кораба, над 250 000 речни кораба по Рейн. Всичко, което влиза в Европа, минава оттам“, каза още транспортният бос. 

Междувременно държавният секретар по правосъдие и сигурност на Нидерландия Ерик ван дер Бюрх, който участва в срещата на вътрешните министри в Брюксел и гласува против приемането на страната ни в Шенген, заяви, че България трябва да приеме още закони и да започне да ги прилага.

Според него проблемите на България са свързани с правата на човека и борбата с корупцията.

“Искаме да видим, че България наистина предприема стъпки в тази посока, трябва да бъдат изготвени и приети закони, а после и да започнат и да се прилагат и следващата година ще говорим отново. Законите първо трябва да бъдат приети от парламента в България, но после трябва да бъдат и приложени, защото приемането на един закон не е същото като прилагането му. След това трябва да има доклад на ЕК и ако България отговаря на изискванията, пътят към Шенген й ще бъде открит”, каза Ван дер Бюрх.

Той изрази учудване от подкрепата на Еврокомисията за България “Учудвам се на позицията на Еврокомисията, която винаги казва, че ние сме общност от ценности и норми. Точно ЕК трябва да постави високо в приоритетите си правата на човека и противопоставянето на корупцията”, коментира той. Според него от 2011 Нидерландия е последователна в исканията си за това на какви условия трябва да отговаря една страна, за да стане част от Шенген.

Ван дер Бюрх коментира, че в залата е имало разочарование заради решението на Нидерландия и Австрия против разширяването на Шенген с България и Румъния, но според него двете страни имат право на собствена позиция.


В категории: Бизнес


12
Коментара по темата
12.
наркодържавата Нидерландия
09.12.2022 20:08:53
0
3
✔️ Това е официален пример от Холандия, не се учудвайте:
„Продавач на кокаин в даркнет“
Купувайте наркотици онлайн - кокаин, LSD, трева, XTC, MDMA, хероин
Здравейте и добре дошли в Холандската анонимна аптека. Промотираме наркотици от януари 2012 г. Били сме част от Silk Road v1 и v2, Sheep Marketplace, Black Market Reloaded, Evolution, Agora, Middle Earth, Black Bank и Dream Market.
Тук можете да си купите всяка дрога, която можете да си представите онлайн, от кокаин и трева до кристален метамфетамин и хероин.
✔️ 1000 евро на фалшив паспорт за криминали в Хага
Бивша служителка на община Хага призна в съда, че е издала фалшиви паспорти. Документите за самоличност са били предназначени за големи престъпници, включително наркобарона Ридуан Таги.
Като служител на бюрото, Милдред ван Д. (50) е издавала паспорти с фалшиви имена и снимки, призна тя в четвъртък 24 ноември 2022 в съда в Амстердам. Тя получавала по хиляда евро на паспорт. По този начин главният престъпник Ридуан Таги се сдоби с два фалшиви документа за самоличност през 2013 и 2014 година. Други големи престъпници, няколко от които са ликвидирани, също са използвали услугите й.
"Тя грубо е злоупотребила с положението си", каза прокурорът. Според прокуратурата е сигурно, че Милдред Ван Д. е издалa деветнадесет фалшиви паспорта между 2011 и 2014 г.
11.
Запознат
09.12.2022 15:47:49
0
1
Защо не си каже направо.
Затова караме шофьорите за слагат магнити, за да може да карат докато си почиват / спят/. Затова не им плащаме в чужбина хотел при задължителна почивка от 45 часа. За колегите които живеят по 3 месеца в камионите вие ги сметнете. 2 почивки на месец по 3 е равно на 6. По 70 евро . А!!!!
Ми като имаш 10 камиона, каква ще е цифрата? Ами 20?
Незнам защо приключват е ЕС и вадят картите.
10.
миграцията е проблем за политиците
09.12.2022 15:31:35
0
4
Колкото до Австрия, провала на миграцията там е проблем на политиците, подобно на България:
"Мигрантите губят само паспортите си, никога ножовете си"
https://freewestmedia.com/2022/11/28/migrants-only-ever-lose-their-passports-never-their-knives-2/
Управляващата АНП прави "продажба на родината ни за сметка на собственото ни население", а младите мъже мигранти са "огромен риск за сигурността на собственото ни население", заяви лидерът на Долна Австрия FPÖ Удо Ландбауер.
Центърът за убежище в Трайскирхен е "символ на пълния провал на правителството", каза Ландбауер. FPÖ (Партията на свободата) е единствената партия, която стои зад населението по този въпрос.
"Кога ще бъдат построени граничните огради, от които тази страна толкова отчаяно се нуждае?"
Борбата с нелегалната миграция трябва да бъде "безмилостна", целта е "нулева имиграция". Всички мигранти, които в момента идват, са социални и икономически бежанци, колкото и да е странно, те губят само паспортите си, "но никога ножовете си" на границата, посочи той.
"Има 27 мигранти на милион жители в Италия, 18 във Франция и 452 в Австрия", каза Кунасек.
9.
Габи
09.12.2022 15:31:25
1
5
Нека транспортните фирми обяснят това на Йончева, Кънев и Киро, които не спряха да злепостанят стратата ни пред всички Европейски институции и държави. Тези продажници трябва да бъдат поругани от държавата и народа ни.
8.
наркодържавата Нидерландия
09.12.2022 15:19:31
0
4
✔️Това е илюстрация на наркодържавата Нидерландия в немското издание DER SPIEGEL:
https://www.spiegel.de/international/europe/narco-state-netherlands-the-slippery-dutch-slope-from-drug-tolerance-to-drug-terror-a-4c064859-9faf-495f-b1f7-c74900910568
✔️ Как Нидерландия се превърна в наркодържава:
https://unherd.com/2022/03/how-the-netherlands-became-a-narco-state/
"Наричам Холандия "нарко-държава 2.0", казва Ян Стрюйс, председател на полицейския съюз на Nederlandse PolitieBond. "Ние не сме Мексико, с 14 000 мъртви тела, но в паралелната ни икономика има атака срещу обществения ред и безпрецедентен брой хора с лична сигурност — политици, съдии, прокурори, полицейски служители, журналисти — защото все още съществува сериозен риск от организираната престъпност.
Стрийдж първо повдигна опасения, че тази малка, добре свързана търговска нация има "характеристики на нарко-държава" преди четири години.
Експертите са съгласни, че инфраструктурата на Нидерландия е от ключово значение както за законната, така и за незаконната търговия. В книгата си от 2020 г. Nederland Drugsland, холандският професор по полицейска академия Питер Топс и журналистът Ян Тромп изследваха как престъпниците експлоатират ефективните му пристанища, добри пътища, както и силна финансова и цифрова инфраструктура
7.
наркодържавата Нидерландия
09.12.2022 15:17:37
0
3
6.
до 6
09.12.2022 11:04:54
7
5
"Предполагам и влизането в ЕС сме го изтъргували навремето"

О, свещена глупост... То е било НАЛОЖЕНО, защото никога не е било, не е, и няма да бъде в наша полза! Защо не ни поканиха докато пируваха десетилетия? Защо Гърция яде, пи, оправи си инфраструктурата, а сега ние ще и плащаме сметката?! Защото ние сме последната дупка на кавала!
5.
Вето до дупка за холандските проектозакони
09.12.2022 10:16:26
3
8
Най-много ми хареса предложението на някой в народното събрание да се налага вето на всякакви предложения и т.н. на Холандия. Вето до дупка. Шенген и разните му там неща в които искаме да влезем явно трябва да се търгуват, даром няма да ни ги дадат. Предполагам и влизането в ЕС сме го изтъргували навремето
4.
Как да ни пуснат
09.12.2022 10:05:59
5
11
като през Капитан Андреево минават тирове и тирове с отровни плодове и зеленчуци, а родната прикреватура нищо не прави?
Променете прокуратурата и тя ще оправи всички останали в държавата!
Друго няма да ни оправи!
Иначе бедност, мизерия и гранд-корупция!
Шкафчета, Евро и кюлчета!
Ваша воля!
3.
Какво общо
09.12.2022 09:32:41
6
8
има Шенген с опашките по границите с Румъния...? Ако това не е една от редовните абсолютни безсмислици "обясняващи" нещо, наистина не разбирам.
2.
Дуньо Простия
09.12.2022 09:24:54
1
10
Превозвачът нищо не губи.
Калкулира загубите на клиентите.
1.
Мюнхен
09.12.2022 09:11:05
7
10
Защо реве сега,та нали по време на вожда ББ му играеха по свирката,как изведнъж сега почнаха с медийните изяви?????
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Две партии са поискали от ЦИК да заличи регистрациите им за изборите Две партии са поискали от ЦИК да заличи регистрациите им за изборите Днес следобед ЦИК ще се произнесе по тези заявления Васил Божков поведе няколко листи на формацията си Васил Божков поведе няколко листи на формацията си Дойде в ЦИК директно от съдебна зала Фестивал на химията ще провокира креативността на деца в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Фестивал на химията ще провокира креативността на деца в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ Ще се проведат лекции за приложението и значимостта на химията в различни области Тревожна новина за Кирил Маричков Тревожна новина за Кирил Маричков Няма да може да участва в остатъка от турнето на групата и се връща в България Ясно е кой печели "Хелс Китчън" Ясно е кой печели "Хелс Китчън" Много от зрителите са убедени, че тазгодишната победа ще е дамска и дори вещаят, че Никол ще е тази, която ще се окичи с нея, тъй като е завършила академия „Льо Кордон Бльо“, живее в Испания и се е прибрала в родината си специално заради кулинарното състезание, но няма да е тя  Тя уби брутално баба си, а днес в затвора откри... Тя уби брутално баба си, а днес в затвора откри... Станала е шивачка Има ли сили Европа да съхрани културата, законите и християнския си облик? Има ли сили Европа да съхрани културата, законите и християнския си облик? Ръстът на престъпленията не се огласява, а статистиката умело се прикрива И цената на кафето скача сериозно И цената на кафето скача сериозно Сушата и горещините застрашават сериозно районите на производство Хероинът все по-малко се търси на пазара, производството му също намалява Хероинът все по-малко се търси на пазара, производството му също намалява Трафикът на хероин през България остава активен, отбелязва  началникът на отдел "Борба с наркотрафика" в Агениция "Митици" Стефан Бакалов Бургас очаква легендите на BRAVE CF и мач за титла Бургас очаква легендите на BRAVE CF и мач за титла BRAVE Combat Federation е най-глобалната ММА организация, стъпила в най-много точки по цял свят, която е трамплин за всички свои бойци към елитния ММА
Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Тази певица издаде защо излиза с доста по-млади мъже Наборите ѝ не са сред живите... Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Путин встъпва в петия си президентски мандат, САЩ и повечето от ЕС бойкотираха инаугурацията Украинското министерство на външните работи призова международната общност да не го признават за демократично избран и легитимен президент на Русия Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Глобиха Тръмп и го заплашиха със затвор заради неуважение към съда Причината е нарушаване на заповедта да не прави публични коментари за съдебните заседатели Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Израелски танкове атакуваха Рафах, петима палестинци убити при удари Бенямин Нетаняху не се вслуша в призивите на международната общност да не атакува южния град, в който живеят около 1,4 милиона души Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Телецът да се пази, а Ракът да не говори за пари! Хороскоп за деня – 7 май 2024, вторник  Как Грузия върви по пътя на Украйна Как Грузия върви по пътя на Украйна В Тбилиси "Грузинска мечта" формално поддържа проевропейски курс, но всъщност все повече се отдалечава от Европа и се приближава към Москва Почина един от най-великите футболни треньори в света Почина един от най-великите футболни треньори в света Издъхна на 85-годишна възраст 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция 8 загинали и 11 ранени при катастрофа между микробус и камион в Турция Микробусът бил смачкан при удара и е паднал по склон Германия отзова посланика си в Русия Германия отзова посланика си в Русия Причината е, че Социалдемократическата партия стана мишена на кибератака, която според Берлин е била организирана от Москва Цял живот сме чистили фурната грешно Цял живот сме чистили фурната грешно Оказва се, че много от нас от незнание, сме чистили грешно и неефективно фурната в кухнята си
Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма Румен Драганов, Институт за анализи и оценки в туризма България хич не е зле като брой туристи Виц на деня Виц на деня Харалампи търси работа на жена си. Моли да е в някаква секретна служба, за да няма право да му разправя как е минал денят ѝ. Виц на деня Виц на деня - Гладна ли си?
- Да, много!
- Ай наяж се преди да дойда да те взема!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Нови изследвания показват, че хората вярват на всяка простотия, ако тя започва с думите: "Нови изследвания показват, че"...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори