×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Английска кикбоксьорка всява ред сред пиянките в с. Лесово


Английска кикбоксьорка всява ред сред пиянките в с. Лесово
Всeки ден и всяка вечер местни и англичани се веселят в кръчмата при Бевърли
03 Септември 2011, Събота, 11:34 ч.
Автор: Златка НИКОЛОВА

44-годишна състезателка по кикбокс Бевърли Сисонвърти кръчма на 4-5 километра от ГКПП Лесово, малцина могат да се изправят срещу нея

44-годишната професионална състезателка по кикбокс Бевърли Сисон от Ню Кясъл върти умело кръчма вече пета година на 4-5 километра от границата ни с Турция в село Лесово. Пиянските свади не плашат поданицата на кралицата.

Всеки дръзнал да прави панаири насред селото на пияна глава, бива повален бързо на земята и усмирен за минути от Сисон. Само преди месец англичанката се сдоби и с наследник, а бащата е нашенец – българин.

Лесово е едно най-пъстрите села в страната ни. Вече никой не може да каже кои са малцинствата – ромите, българите или англичаните. Жителите на Острова там не се оказаха поредните спекуланти в страната ни през годините на бума, които купуваха имоти, а след това ги препродаваха. Почти всички останаха да живеят в с. Лесово, което на няколко километра от границата ни с Турция.

Бевърли Сисон обожава България, с неохота говори своите сънародници в селото. Именно те първи скачали на бой в кръчмата, докато ромското население в селото имало респект от  спортистката. Бевърли вече знае малко говоримо и писмено български език.

Преди пет години след реклама по английските телевизии за евтините и хубави имоти в страната ни, тя и съпругът й решават да търсят щастието си у нас. Дотогава Бевърли притежава собствено училище по кикбокс в Нюкясъл, просвещава както малки така и големи в кървавия спорт. В началото семейството на Бевърли посещава черноморските ни курорти. Тя е отвратена от Слънчев бряг. Не презастрояването обаче отблъсква майсторката на кикбокса.

„Имаше много англичани там, искахме изцяло да се откъснем от нравите на нашите сънародници“, обяснява някак си с болка Бевърли, но крие защо не обича жителите на Острова.

Заедно с мъжа си правят строителна фирма, която реновира стари къщи. Със спестените си пари от Англия, те купуват и много селски имоти. Бевърли се влюбва в Лесово. Природата е красива, в селото е спокойно, а границата е само на 4-5 километра. Големият турски град Одрин пък е на 30 километра. Само две години след пристигането й в България Бевърли се разделя със съпруга си. Разделят бизнеса и имотите, а майсторката на кикбокса остава с 5 реновирани къщи в Лесово. Решава да ги отдава под наем. Едната е заета целогодишно от турско семейство, което има ресторант на границата. Другите ги предлага на свои сънародници. Регистрира си фирма в Елхово, наема едно помещение на площада в селото и го прави кръчма. Ангажира на работа друга англичанка в селото Лола, която е от три години и половина в страната ни. Лола стои зад бара. Кебапчетата, шопската салата, кюфтетата ги приготвя пък българка.

„Работата вървеше много добре, до лятото. Кризата и при нас се отрази с пълна сила“, разказва Бевърли.

Чувства се обаче щастлива в Лесово. Има приятел, който е и баща на бебето. Обикалят непрекъснато страната ни. Казва, че почти няма непознато кътче за нея. Стандартът й на живот не е висок, но пък се справя с доходите си. Иска да научи езика ни, но трудно се справя все още.

Много често в заведението си посреща големи автобуси за Турция, които по грешка са се отклонили към Лесово. За тези 7 години Бевърли се е връщала в Ню Кясъл само три пъти. Единият от тях е  да роди бебето. Твърди, че Кралството не й липсва.

В селото я уважават. Местните гледат с добро око на англичаните, които могат да раздвижат местната икономика. Те са най-добрите клиенти както на заведенията , така и на бакалиите. Често наемат местните роми за довършителни ремонти. Повечето хора в Лесово са възрастни, а английското нашествие им дава надежда, че селото може да се възроди един ден, а децата им отново да се върнат към корените.




2
Коментара
Почина известен журналист
Почина известен журналист 21/05/2024, Вторник 17:57 1
Флагман.БГ Свободна ли е тази фолкпевица Свободна ли е тази фолкпевица 21/05/2024, Вторник 17:15 2
2
Коментара по темата
2.
Елена Добрева
18.04.2012 08:55:05
1
1
Радвам се,че някой е написал нещо хубаво за Лесово,защото често се говори,че то е изоставащо и обезлюдяващо се.Родена съм там и се ингересувам от живота на хората в село Лесово
1.
Елена Добрева
18.04.2012 08:55:04
1
1
Радвам се,че някой е написал нещо хубаво за Лесово,защото често се говори,че то е изоставащо и обезлюдяващо се.Родена съм там и се ингересувам от живота на хората в село Лесово
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Президентът поиска категоричен отговор: Ще има ли в крайна сметка хранилище за ядрени отпадъци в Странджа Повече от 3 месеца, след като слухът за изграждането на такова плъзна в обществото, никой не знае какво ще е бъдещето на най-красивата и зелена територия в страната Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Цената на глас е 100 лева, имаме най-много сигнали от Бургас, обяви вътрешният министър Във връзка с мигрантския натиск министър Калин Стоянов посочи, че ситуацията е спокойна и в „пъти по-добре в сравнение с миналата година“ Простреляха 29-годишна българка в Италия Простреляха 29-годишна българка в Италия Жената работи като проститутка Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Започват интересни турнири по тенис, плуване и жиу жицу в Бургас Вижте цялата програма за следващите дни  Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Митко Панамерата, който уби французин на Околовръстното, напусна тихомълком затвора, вместо да лежи доживот Вчера 39-годишният Димитър Любенов е бил пуснат изнанедващо под домашен арест Свободна ли е тази фолкпевица Свободна ли е тази фолкпевица Нямам как да бъде раздвоена - 50 на 50, хем кариера, хем мъж Награждават най-успешните учители в Бургас Награждават най-успешните учители в Бургас Събитието е посветено на честванията по случай 24 май – Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжовност Царево скърби! Почина духовният водач на местната общност отец Стоян Василев Царево скърби! Почина духовният водач на местната общност отец Стоян Василев Кметът на Общината Марин Киров обяви 22 май за ден на траур Христо Иванов отвърна на Пеевски: Молеше се на четири крака Христо Иванов отвърна на Пеевски: Молеше се на четири крака Нямало е разговор, в който да е било предлагано на Пеевски да стане премиер, категоричен бе съпредседателят на ПП/ДБ Димитър Найденов – кандидатът, който провежда мащабна кампания без аналог в България Димитър Найденов – кандидатът, който провежда мащабна кампания без аналог в България Опитвам се да убедя все повече хора да гласуват, защото когато отвратените не отидат до урните, ще управляват отвратителните, каза кандидат-депутатът от ПП-ДБ
Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Амал Клуни участвала в разследването на военни престъпления в Газа Клуни заяви, че е била помолена от прокурора Карим Хан да се присъедини към експертна група Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Тя е известна актриса, но явно не може да кара мотоциклет, потроши се цялата Нина Добрев е шинирана след жестъка катастрофа Почина голяма футболна легенда Почина голяма футболна легенда През 1966-а година той играе на финала на Световното първенство, но Германия губи от Англия с 2:4 след продължения в един от най-дискусионните мачове за титлата Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Роберт Фицо вече разговаря с лекарите Състоянието на простреляният словашки премиер се подобрява Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Това е единствената жена в света, която отказа на Елвис Пресли Шер потвърди, че преди е отхвърляла ухажвания от Елвис Пресли, защото е била "нервна" заради репутацията му Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран Кой е Мохамад Мохбер - новият президент на Иран 68-годишният Мохбер оставаше в сянка в сравнение с други политици от иранската шиитска теокрация Мисис Бургас 2024  организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Мисис Бургас 2024 организира благотворителна кампания, вижте кога и къде Ще се радвам да видя много усмивки и подкрепа за нашата инициатива, каза тя Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Затварят улица за ремонт на ВиК мрежата в ж.к."Зорница" Въвежда се нова организация
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня Дете към майка си:
- Не ме целувай пред градината, че имам гадже.
- И как се казва?
- Рая.
- Какво стана с Никол?
- Болна е.
Виц на деня Виц на деня - Докторе, много ме сърби между пръстите на краката! - оплаква се девойка.
- Между кои по-точно? - пита лекарят.
- Между двата палеца.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Само една сричка казана в Гражданското... и вече си женен.
Само едно име казано насън... и си разведен...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори