×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Как да тестваме компютърна техника втора употреба?


29 Ноември 2022, Вторник, 17:18 ч.

С настъпването на глобалните промени в съвременния свят, разумното харчене на пари е приоритет на всички хора. На българския пазар разнообразието от употребявани лаптопи и компютърни конфигурации е голямо, затова е препоръчително да се доверите на магазин или сервиз, който се слави с коректност, професионализъм и опит в диагностиката на компютърна техника втора употреба. Как да разберете, че купувате сигурна машина – споделят от Квантсервиз.

Проверете компютъра преди покупка

Преди покупка на устройства втора ръка, е необходимо да направите тестване и проверка на функционалността и външния вид на устройството. При тази проверка ще установите, ако компютърната машина има скрити дефекти. Тук ще изясним къде трябва да насочите вниманието си и как да я извършите:

1.Външен вид

Първото, с което трябва да започнете, е да огледате добре външния вид. Вижте внимателно за пукнатини, драскотини и всякакви щети по корпуса. Ако има такива, вероятността да е изпускан или ударен е голяма.

2.Зареждане на операционната система

Следващата стъпка е включването на лаптопа. Ако зареди бързо и безпроблемно операционната система, шансовете да сте попаднали на изряден компютър са добри. Не купувайте компютърна конфигурация или лаптоп втора употреба, ако няма инсталирана операционна система, защото няма да можете да установите неизправност в твърдия диск, като мъртви пиксели.

3.Матрица

След зареждане, компютърът трябва да работи известно време без натоварване. През това време се проверява мониторът за изгорели пиксели, а за по-сигурно се използва и софтуер за диагностика.

4.Твърд диск

Проверката на твърдия диск се прави най-лесно, като се премести папка, в която има много и големи файлове, от единия дял на другия дял на твърдия диск. Ако се чува стържене или бръмчене, е задължително да го проверите със специализирана програма.

5.Видео карта и процесор

В Windows всеки потребител без много усилия е възможно да промени името на всеки един компонент от хардуера, инсталиран на компютъра. По този начин е възможно някои търговци да заблудят клиента, че предлагат устройство с по-мощни компоненти. Това позволява да се заблудите и да купите устройство мислейки си, че е по-мощен модел. Промените се извършват в BIOS и в самата операционна система. Затова е необходимо да използвате програма, за да извършите проверка и да установите какви са реалните компоненти.

6.Охлаждащи компоненти

В стационарна компютърна конфигурация е по-лесно да се сложи добре охлаждаща система, отколкото в лаптопа. Понякога дори при качествена нова термична мазнина и добре работещи охладители, известно е, че някои охладители прегряват до такава степен, че се включва аварийното автоматично изключване. Най-лесните начини за проследяване на температурата на видеокартата са чрез софтуер или пирометър.За проследяване на температурата се използват програми или чрез BIOS.

7.Тест за ефективност

Ако се купува лаптоп или  компютърна конфигурация втора употреба за игри е добре те да бъдат инсталирани на устройството. По този начин, чрез която и да е програма за мониторинг на FPS и тест на системните ресурси в играта, ще установите изправността.

8.Батерия

Два са вариантите за проверка на капацитета и издържливостта на батерията на лаптоп. Когато купувате компютърна техника втора употреба, задължително е да я тествате, тъй като батерията е най-бързо износвания компонент по време на употреба. Единият начин е чрез специализирана програма, а другият – чрез вградения инструмент на Windows за диагностика на батерията.

9.Клавиатура

Достатъчно е да отворите текстов редактор за проверка на работата на клавиатурата, но не винаги е удобно да направите това. В онлайн пространството има сайтове за такива услуги.

10.Тъчпад, портове и допълнителни функции

Препоръчително е при покупката на компютърна техника втора употреба да се носят слушалки, за да се провери дали портовете функционират нормално. Важно е и да извършите проверката на тъчпада, уеб камерата, Wi-Fi и Bluetooth.

Ако поръчвате техника през интернет прегледайте обстойно снимките. Ако забележите, че не е снимана от всички страни поискайте допълнително снимки. Задължително изисквайте да ви я изпратят с опция преглед и тест. 

Откъде да закупим техника втора употреба?

В момента, в който решите да купувате компютърна техника втора употреба, излиза на повърхността въпросът ”Откъде да купя устройството?”. Категоричният отговор тук е от сервиз или магазин за техника втора ръка. Тъй като при такива покупки е изключително важно устройството да бъде сервизирано предпродажбено. Може да сте спокойни, че е направен пълен професионален оглед за проблеми, дефекти, тествано е как се справя по време на работа. 

В случай че се установи неизправност при тестването се подменят части и всичко необходимо, което да направи машината пригодна за нормална употреба. След като се направи тестването и всичко е изрядно, едва тогава устройствата се пускат в продажба. Друго предимство на сервизите и магазините е, че издават гаранция.

Грижата за планетата 

Когато се сдобием в нова техника, в повечето случаи изхвърляме старата. Много често това се случва точно там, където не трябва– на битовия боклук. Проблемът тук е, че крайната спирка на машините в такива случаи е в сметището – под земята или в океаните. Тъй като частите, от които са направени, не са биоразградими, машините остават за много дълго време на планетата и замърсяват околната среда.

Когато дойде време за смяна на компютърна техника втора употреба, задължително се обърнете към магазин или сервиз с висока репутация, който предлага техника с високо качество от  надеждни източници. По този начин си осигурявате спокойствие, че ще получите максимума за парите си.


В категории: Бизнес


2
Коментара
Флагман.БГ 2 май ще е неучебен в цялата страна 2 май ще е неучебен в цялата страна 20/04/2024, Събота 09:00 0
Флагман.БГ Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" 19/04/2024, Петък 19:41 2
2
Коментара по темата
2.
truestory
30.11.2022 07:17:51
0
0
Сега вече разбрах защо до сега не съм пазарувал от квантсервиз и защо няма да го направя и за напред. За първи път разбирам, че на харда му горят пиксели и че се слага термична "мазнина"...
1.
Bg
30.11.2022 01:27:32
0
0
Скоро не бях чел толкова неграмотно написана статия във всеки аспект.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Уроците на живота: 10 брачни съвета от наскоро разведен мъж Влюбвайте се отново и отново и отново „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel „Будилникът“ ми натрупа сметка от 114,63 лева към Yettel Алкател 1Е - тази антика, която не става за нищо друго, освен за събуждане, се оказа, че е „поръчала“ вместо мен „Плати с Yettel от Apple” 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори 6 неща, за които една истинска дама никога НЕ говори Дамите не разкриват подробности от интимния си живот Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Навиците, от които трябва да се отървете, според зодията Пролетта е най-подходящото време да изчистите вибрациите си от всички лоши навици Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Възстановяват оригиналния паметник на Бащата на Бургас, всички пречки паднаха Единственото останало от гроба на Александър Георгиев Коджакафалията е постаментът, върху който после безсрамно комунистите слагат бюст на Георги Димитров Рецепта за класически броколи пане Рецепта за класически броколи пане Може да ползвате и замразени броколи, като го размразите, отцедите и подсушите от водата и директно панирате, без да е необходимо да варите и бланширате ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста ГЕРБ за "Боташ": 10 месеца ПП-ДБ са знаели, че плащаме милиони и не са си мръднали пръста Договорът с „Боташ“ се променя не от парламента, а от правителството. Направиха всичко възможно да фалира „Булгаргаз“, за да може техният спонсор Сашо Дончев да вземе този бизнес, посочи Делян Добрев Два тира се удариха на АМ "Тракия" Два тира се удариха на АМ "Тракия" "Вероятно е заспал зад волана, или му е прилошало", "Пак е имало изпреварвания между тирове", гласят коментари във Фейсбук Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Ето как бързо и лесно да изчислите с наднормено тегло ли сте Огледалото и външният вид определено не са показател Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Гвоздейков пред Главчев: Пощите са почти пред фалит Натрупани са 90 млн. лв. загуби
Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Мъж се самозапали пред съда, в който се води процесът срещу Тръмп Човекът е горял в продължение на няколко минути Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Служебният премиер се срещна с американския посланик. Какво си казаха? Изграждането на 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй" е основен приоритет, гарантира Главчев Назначени са шестима заместник-министри Назначени са шестима заместник-министри Продължава смяната на висшия ешалон на властта  Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Обсъждат Меглена Плугчиева за външен министър Меглена Плугчиева бе депутат в три парламента, вицепремиер в правителството на Сергей Станишев, била е посланик на България в Германия, Швейцария, Княжество Лихтенщайн Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Ето това е истинска миска. Вижте Мис Вселена 1965 г., която вече е на 76, но изглежда на 30 Апасра Хонгсакула има голямата чест да бъде първата победителка в Мис Вселена от Тайланд Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт Турист умря след нелеп инцидент на прочут курорт 54-годишният мъж е паднал върху паркиран на улицата автомобил Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Шефът на ЦРУ: Украйна губи войната до края на годината Според Уилям Бърнс Киев „сега е изправен пред труден момент на бойното поле“ Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Кирил Петков не е чупил само чаши, но и цели маси Разкритието дойде от бившия премиер акад. Николай Денков Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори