×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Бойко Борисов: Атентат имаше срещу нас, но „промяната“ и ДБ си търсят повод да отидем на избори


Бойко Борисов: Атентат имаше срещу нас, но „промяната“ и ДБ си търсят повод да отидем на избори
Нямаме доверие на машините на Мадуро, каза Бойко Борисов. Няма да се откажем от хартиената бюлетина, подчерта той
18 Ноември 2022, Петък, 09:30 ч.
Автор: Михаил ДИМИТРОВ

Апокалипсисът след тях е непоправим и Кирил, и Асен го знаят прекрасно това, каза лидерът на ГЕРБ

Атентат срещу демокрацията наричат ангажимент, поет пред избирателите за смесено гласуване с машини и с хартия. Това не може да бъде. Аз искам да ви припомня как през 2021 г. бе извършен точно такъв атентат срещу нас. Това каза на брифинг лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

„На Разпети петък на 15-часово заседание в зала приеха Изборния кодекс и сутринта осъмнахме с публикувано решение в Държавен вестник. Тогава, когато с калния ботуш мачкаха правото на хората да гласуват, нямаха такива заглавия“, припомни той.

„Да, имаше ненужен драматизъм. Спокойно можеше до 12 часа да прекъсне заседанието и да се продължи сутринта“, призна Борисов. 

„Вчера , след като разговаряхме с Изпълнителната комисия, ясно декларирахме, че ако влезе в пленарната зала този кодекс, ГЕРБ и СДС ще оттеглят оставането на обществения съвет и на район „Чужбина“, защото ако някой си направи труда да провери, ще разбере, че това не значи нищо, но вчера бе промотирано все едно забраняваме на българите зад граница да гласуват. Лъжа! Могат да гласуват“, отсече той.

„Те си търсят повод да излязат от парламента, да отидат на избори, защото апокалипсисът след тях е непоправим и Кирил, и Асен го знаят прекрасно това. Знаят го и „Демократична България“, но са приели тактиката на мълчанието...  Търсили повод, за да счупят и последното работещо като институция в България Народно събрание“, заяви бившият премиер. 

"Ние от хартиената бюлетина няма да се откажем, както и от машинното гласуване. Затова още преди седмица казахме „да въведем същите машини, каквито са в САЩ, Великобритания, Австралия!“, а не на Мадуро с неговите програмисти, които ги инсталираха в България. Нямаме им доверие", сподели той.

"Той предложи дискусия пред медиите, но изтъкна, че темата не бива да е само Изборния кодекс и добави, че вчера Арбитражът в Стокхолм прие и осъди Финландия за 300 млн. евро по договора с „Газпром“, като прие форсмажора с указа на Владимир Путин. Ако същият съд осъди и България, ще трябва да платиме над 2 млрд. лева, защото договорът е по „вземи-плати“. Без парламент от кой бюджет ще извадят тези пари?", попита Борисов. 

"Те не влизат в зала, за да си предават тежест. Дотам я докарахме, че да показваме кой е най-безотговорен", коментира той.

„Благодарение на Рашков и ПП разградиха границата и от нулева миграция при нас... Това е единственото, за което никой не може не само да ни обвини, но всички лидери от Европа дойдоха да кажат, че само България охранява външната Шенгенска граница най-добре“, изтъкна лидерът на ГЕРБ. 

„И тия, които се опитват да говорят глупости, да им напомня, че преди две години, когато управлявахме, не разделиха България и Румъния. Ние влязохме в най-бялата организация – Европейския банков съюз и в чакалнята на еврозоната. В него ден започнаха протестите, защото той слага под контрол финансовите движения и потоци“, добави той.

„Тази ярост и готовност да се счупи всичко заради флашките!? Значи те са правили далавера с тях и знаят какво ще им причини това, ако се махне. Върнете се към здравият разум!“, призова Борисов. 

Той съобщи, че до влизане на Изборния кодекс в зала от ГЕРБ-СДС няма да влизат в пленарна зала. 

 


В категории: Политика


22
Коментара по темата
22.
ХХХ
18.11.2022 23:30:24
1
1
До 9: Върна България в средновековието този който управлява ДНЕС... ама нали щото е верен член на БКП и не го споменавате.. Е там е проблемът!
21.
Корнелия Нинова
18.11.2022 15:40:34
1
1
Само машинното гласуване е гаранция за честни избори
БСП сме парламентарната гаранция за машинно гласуване

В основен въпрос на деня се превръща въвеждането на машинното гласуване - това заявих пред социалисти от районите „Сердика“, „Средец“, “Илинден“, „Надежда“ и „Оборище“ в столицата.
Ниското доверието в изборния процес, световният рекорд по невалидни бюлетини, фалшификациите правят решаването му още по-важно.
Машинното гласуване е въведено в законодателството, остават няколко детайла и спиране на пречките от страна на управляващите, за да стане реалност.
Управляващите саботират процеса.
Протестите, усилията на цялото общество няма да имат смисъл без гаранции за провеждането на честни избори, които да покажат по демократичен начин предпочитанията на избирателите. Това е начин и да ги върнем в избирателните секции.
Призовавам всички, които искат промяна, прозрачност и върховенство на закона да се обединим около единствената реална възможност за провеждаване на честен вот, който впоследствие и да е легитимен. Машините са средство това да се случи.
Призовавам протестиращите във всички градове да издигнат машинното гласуване като едно от основните си искания.
БСП е институционалната гаранция в парламента за провеждането на честен вот чрез бързото въвеждане на машинния вот преди изборите. Гарантирането на честни избори е единственият път към промяна.
Да обединим енергията на протестите с нашата парламентарна вътре в НС и да се борим за това.
Нито протестът, нито нашата категоричност ще имат смисъл ако не извоюваме честни избори.
20.
Флагман,
18.11.2022 15:06:27
2
6
Уважаема Редакция,пуснете лайковете,та да усети банкянския герой -народната любов !
19.
Крадецът вика:Дръжте крадеца !
18.11.2022 15:03:52
3
8
Новата опорка на ГРОБ ,които закупиха тези машини по време на управлението си. Гробари,поне малко срам нямате ли ?
18.
само мадури са в главата ти
18.11.2022 15:03:36
3
14
Кой ги купи тия машине бе психар?
17.
Пипи Чорапчето
18.11.2022 14:47:06
2
12
Ами оспори резултатите от последните избори бе, шмульо, след като "не вярваш на машинките на Мадуро"!
Кво се пънеш да ми правиш кабинет тогава и не спираш да ни навираш в очите, че "пак ги бих"!
16.
"Смартматик" е на чичко Сорос
18.11.2022 12:55:20
9
2
1) Вече показаха как изборните машини-компютри лесно се разглобяват без да се нарушат пломбите. Отделно имат Wi-Fi и може да се ползват USB флашки без проблеми.
https://blitz.bg/dzhadzhi/senzatsionni-snimki-eto-kolko-lesno-se-pronikva-v-mashinite-za-glasuvane_news852830.html
2) Също така се оказа, че хартиените разписки за гласуването все още се пазят и може да се направи проверка на машинното гласуване с броене на хартиените разписки. Има големи разлики:
https://plovdiv-online.com/komentarni/konflikti/eto-parvite-fakti-za-izmamata-pp/
3) Забележете, подобни машинни гласувания няма никъде другаде в Европа, а софтуерът за машинно гласуване Смартматик е тясно свързан с Отворено Общество на чичко Сорос (Президентът Радев има от месец юли миналата година за съветничка дългогодишна служителка на Отворено Общество, София):
https://thebulgariantimes.com/Стана-безпощадно-ясно-че-българските/
4) Знаем какви гигантски шашми с машинното гласуване в САЩ и с външна намеса през Интернет от филма на Майк Линдел в САЩ, който описва кибератаката срещу изборите в САЩ в „Абсолютно доказателство“: www.bitchute.com/video/FwX3oxjHqhE2/
15.
Театро за непретенциозни гласохвъргачи
18.11.2022 12:19:11
0
12
Само да напомня, че въпросните "машини на Мадуро" (които нямат нищо общо с Мадуро разбира се, освен факта, че единия от основателите на Смартматик избягал от режима във Венецуела и е емигрирал в САЩ) са избрани ЛИЧНО от Борисов през 2019 г., а договорът за поддръжката им е сключен пак тогава със Сиела. Компания, която поддържа машините и до днес и е в близки отношения с ортаците на Бойко от ДПС.
14.
а
18.11.2022 11:44:33
1
15
тикво умряла нещо за последните избори да кажеш ? защо отидохме на избори октомври е отговорът на въпроса ти сега боклук
13.
Защо Борисов е злобен и умира от страх?
18.11.2022 11:13:39
4
14
Аргументът на Борисов, че машините са „мадуровки“ – произведени са във Венецуела по американски лиценз – и никъде в Европа няма машинно гласуване издиша отдавна. Защото никъде в Европа не се купуват гласове и фалшифицират избори, както по време на неговото управление. Ни-къ-де! Изразът „купен вот“ не съществува в 90% от европейските държави, с изключение на България, Русия и Беларус. Дори в Турция Ердоган рядко прибягва до подобно погазване на закона и заради това загуби на последните избори Истанбул и Анкара.
12.
"Лицето на снимката
18.11.2022 10:56:54
1
12
трябва да бъде квадратно" /из изискванията на МВР за паспортните снимки./
11.
ПКП
18.11.2022 10:54:54
2
18
Партиен лидер на ГЕРБ се хвали:
- Ще връщаме хартиените бюлетини, ЧУВАЛИТЕ в мазето ми пак са готови за ползване.
10.
Саян
18.11.2022 10:53:50
2
37
Този изрод трябва да бъде хоспитализиран за тежка шизофрения. Опасен е и за себе си и за цяла България.
9.
Някой
18.11.2022 10:45:36
3
31
Долен гнусяр. Върна България в средновековието.
8.
Радев, Радев – как те омая тоя?
18.11.2022 10:31:58
35
10
ПростоКиро си позволява да говори срещу всеки – и то, в повечето случаи, откровени нелепици. Прав е: наруши Конституцията, обаче стана премиер. Срамно петно върху оръфания сукман на най-новата ни история – не е малко.
Кирчо и до края имаше необятни възможности да проявява некомпетентността си. Отиде в Македония – макар експертизата му за „македонския възел“ да е нулева – и договори самолетна линия Скопие – София, която почти незабавно фалира.
7.
Лицето на променките
18.11.2022 10:21:31
34
11
Кирчо е като украинската ракета, която летеше към Русия, обаче падна в Полша и уби двама души.
Някой умник, може би на мътна глава, го засили насам – без да се замисля за последиците.
6.
Мафията на Прокопи са бесни
18.11.2022 10:17:15
40
11
Как може да се премахне монопола на мадуровките?
Нали наши хора бъркат в софта и променят изборния резултат!
Няма монопол, няма ПП и ДБ!
Машините на Мадуро крадат както ОПГ ПП+ДБ!
5.
Тиква от Банкя
18.11.2022 10:15:53
11
44
Важно е не само да си ПРОСТ, но и да си Гьонсурат.
проф. Б. Борисов
4.
No comment
18.11.2022 10:07:24
8
40
Да се смея ли, да плача ли?
12г. говорят сами за себе си, стига ви толкова особено след оправдания, че други са виновни.
3.
ww
18.11.2022 09:58:02
8
29
PROBLEMA NA TOZI CHOVEK E CHE NE MOJE DA TURPI INTELIGETNI HORA.
I ZATOVA SRED NEGOVITE HORA NIAMA INTELIGETNI MOJESTI HORA.
TURPI SAMO NISKO INTELIGETNI HORA.
I ZATOVA SME NA POSLEDNO MIASTO V EVROPA.
2.
Боко чекмеджето
18.11.2022 09:50:11
11
46
Алооо, Карлуково.. Идвайте и го взимайте тоя толуп.
Вчера нямал проблем с машините, днес вече е твърдо против. Иди го разбери какви глупости говори.
1.
МИСЛЕТЕ !
18.11.2022 09:41:12
13
54
НАГЛЕЦ! ДОЛЕН, АЛЧЕН, БЕЗЦЕРЕМОНЕН ЛЪЖЕЦ И ИНТРИГАНТ! ТОВА Е БОРИСОВ! Но и всички депутати от ГЕРБ са лишени от своя мисъл и достойнство (ако имат такива) и са на ръчен режим от вожда им - той решава вместо тях и като им дръпне въженцето - скачат!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Концесионерите на плажове с емоционално послание преди началото на Лято 2024 (ВИДЕО) Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян  Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Избягвайте местата с бръшлян и високи треви, пълно е с кърлежи! Кърлежът хапе там и се напива с кръв, където е най-тънка кожата – сгъвките на краката и ръцете, ингвиналните гънки, каза проф. Кантарджиев ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите ГЕРБ изправя Росен Желязков срещу Никола Минчев от ПП за водач на евроизборите Мария Габриел няма да е кандидат за Европарламента Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на  Габриела Пеева Велико Минков щастлив, след като ДНК експертизата потвърди, че е баща на детето на Габриела Пеева Сестрата на убитият Пейо Милена Йорданова пък сподели, че няма драма, защото той никога не е твърдял, че детето е негово Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово
НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм”
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори