×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
  • Велики четвъртък е
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ООН с резолюция за репарации: Русия да плаща на Украйна заради войната!


ООН с резолюция за репарации: Русия да плаща на Украйна заради войната!
ООН прие резолюция за изплащане на репарации на Украйна от Руската федерация
15 Ноември 2022, Вторник, 07:01 ч.
Автор: Флагман.Бг, Снимки: facebook.com/UKRinUN/УНiАН

 България е сред 94-те страни, подкрепили решението, което обаче няма обвързващ характер

Общото събрание на ООН прие резолюция за създаване на регистър на загубите, причинени на Украйна в резултат на войната, започната от Руската федерация, и за изплащането на репарации, съобщава УНiАН.

The Washington Post информира, цитиран от украинската информационна агенция, че резолюцията е подкрепена от 94 държави. Други 73 държави се въздържаха. 

В същото време 13 страни не подкрепиха резолюцията. Сред тях: Беларус, Централноафриканска република, Китай, Куба, Северна Корея, Еритрея, Етиопия, Иран, Мали, Никарагуа, Руската федерация, Сирия и Зимбабве. 

Вижте коя страна как е гласувала в Общото събрание на ООН

България е сред страните подкрепили решението, което обаче няма обвързващ характер за разлика от резолюциите на Съвета за сигурност, но такива не може да бъдат приети, тъй като Русия има право на вето.

УНiАН информира, че държавите от ООН, подкрепили резолюцията, се обединяват около становището, че Руската федерация трябва да носи отговорност за всички нарушения на международното право в Украйна, включително и за военната агресия, която е в нарушение на Устава на ООН. Москва трябва и да поеме отговорност и за нарушенията на международното хуманитарно право и на правата на човека. 

В документът се посочва още, че Русия трябва да понесе правните последици от своите противоправни действия, включително и обезщетение за вреди, причинени от войната.

Приемането на резолюцията беше коментирано от ръководителя на кабинета на президента на Украйна Андрий Ермак.

„За всички свои престъпления Русия ще си плати – включително и с репарации. Това е волята на ООН“, написа той в Telegram.

Освен това президентът на Украйна Володимир Зеленски също коментира решението на ООН като изтъкна, че след освобождаването на Херсон се стигнало до дипломатическа победа в Ню Йорк. „Общото събрание на ООН току-що даде зелена светлина за създаване на компенсационен механизъм за руските престъпления в Украйна. Агресорът ще плати за стореното!", сподели той в Twitter.

УНiАН припомня, че на 2 март 2022 г. в друга своя резолюция Общото събрание на ООН призовава Руската федерация да спре военните действия срещу Украйна и да изтегли всички руски войски от украинска територия, включително от Крим и Донбас.

На 12 октомври Общото събрание прие резолюция относно териториалната цялост на Украйна.
 


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка 02/05/2024, Четвъртък 22:00 1
Май ще е прекрасен за 4 зодии
Май ще е прекрасен за 4 зодии 02/05/2024, Четвъртък 21:20 0
15
Коментара по темата
15.
ТБС
15.11.2022 11:03:50
9
10
Хохохо, кои сте ООН? А Усраина ще плаща ли на пострадалите и на семействата на убитите от 2014 до сега? Усраина ще плати ли на държавите, което приеха туристите? Ще има ли смъртни наказания за фашистите на Бандера? Усраина ще плати ли за разходите, които са направени по време на Специалната операция?
14.
Gradski
15.11.2022 10:35:22
5
6
Ирак, Сирия, Афганистан и тн харесват това...
13.
ХХ
15.11.2022 09:57:11
11
10
Русоробиии, спокойно! От вас нищо не зависи и ващо болванско мнение е глас в пустиня. Защо резервите на Русия и парите на олигарсите и политическия елит се оказаха на Запад, ли?
Ами парите на светът, винаги са там, а резерва на Русия се оказа в САЩ, защото там е световната банка и от там велика пРосия взима заемчата. Бърдака кремълски потъва с бързо, но за сметка на това сигурно. 7 милиона руснаци, вече са избягали от пРосия и логично, това са хора с образование, възможности, създавали нещо в пРосия, но сега избягаха от този Рай.
Още 7-8милиона са останали без работа от началото на война, заради изтеглянето на чуждите компании и производства. Състоянието на мобилизираните и ситуацията на фронта са живо доказателство за потъващата фалирала барака пРосия. Глад, липса на оборудване и въоръжение, бягство след бягство от окупираните територии, за два месеца дадоха това което взимаха 7 месеца.
В бардака пРосия, бившия затворник Пригожин и третокласника Кадирката изместиха от дневния ред генералите от руския ген щаб и си налагат частните армиийки, като получават пари от путенката, и се готвят за вече започналия хаос в бърдака. В Санкт Питер вече Пригожин и армията му от затворници щавят наред бизнесмени и който им падне, дори от два дена губернатора на Питерци е под атаката на Пригожин и вагнеровските му пандизчии зекове. Споко русоробо олигофрени, в бардка всичко е ок, както във всеки бардак, но цената я плащат нормалните руски граждани. А репарации със сигурност ще има и пРосийската клошарска ръчичка ще е протегната към единствено възможно място- Запада, както клошарската ръчичка на бившия ССС Р, след разпада. Заемчета, лихвички и хаос и бардак, както винаги се получава в онази клошарска територия.
Вие русороби си стойте тука(не че имате куража да заминете), защото, а сте попаднали в клошарския бърдак, особенно сега, а са ви били, евали и мобилизирали! Стойте си тука в лошата България и си давайте акъл, който нямате!
12.
до брега
15.11.2022 09:34:30
11
10
В тая християнска държава само християни няма. Даже църквите им с тия луковици отгоре са по-близо до арабските храмове. За брадясалите козоеби на Кадиров дори няма да говорим - от най-православните християни. Коренните жители на Сибир - буряти, уйгури - монголци и китайци - будисти. Съветската суроватка бълбука из простата ти русофилска тиква и хората не знаят да ти се смеят ли или да те съжаляват.
11.
Сараф
15.11.2022 09:31:52
11
6
Една рубла е 3 (три) стотинки. Как ще ги плащат тия репарации не ми е ясно. Ще трябва да дадат безплатни концесии за всичките си природни ресурси на Украйна.
10.
Снощи гледах
15.11.2022 09:26:52
4
16
точно един такъв списък!

Усрайна - моли се на Израел за някакво оръжие; по-скоро ИЗИСКВА; наглеците не молят!

Пак Усрайна - гласува СРЕЩУ Израел по някакъв въпрос (не помня какъв)

Юдейски циркове разигравани за забавление на балъците по света!
9.
Брега
15.11.2022 08:25:15
13
19
Сатанистите масони оон, нямат никаква власт и сила над една християнска държава, която живее с Бога. Ще бъдат разбити на пух и прах!
8.
DB7
15.11.2022 08:23:43
1
5
ВСИЧКО ДА ВЗЕМА
7.
ясновидец
15.11.2022 08:17:50
8
24
Очаквам Христо Иванов и ДБ да внесат Закон за конфискация на недвижимото имущество на руски граждани у нас.
Херо Мустафа им трябва експеримент за да тестват руската реакция на готвещият се международен грабеж.
А у нас, хем руснаците имат огромно число имоти, хем в парламента има подобаващо евро-атлантическо мнозинство и безгръбначен, слуга като Христо Иванов.
6.
Scrooge McDuck
15.11.2022 08:10:35
5
22
Решение, което няма обвързващ характер. Куклите на конци ООН, МВФ и Световната банка. Първите заради епруветката на Пауъл запалиха Ирак. После Афганистан а реално Осама беше Саудитец въоръжен от САЩ да се бие със СССР. А другите две институции са царе в заробването.
5.
Глупости !
15.11.2022 08:00:08
12
20
Много спорно гласуване. За - 94, против и възвържали се - 86.

Западната глутница се точи за отнемане на 300млрд активи на Русия, блокирани при тях !
Колкото САЩ платиха за съсипването на Югославия, Ирак или Либия.

Запада си търси причина за да прибере руските активи но не смее и си създава формални поводи да оправсае поредната и кражба.
Каквито бяха дедите им, пирати, колонизатори и търговци на роби такива са и днес децата им !
4.
Фигуранта
15.11.2022 07:54:58
8
4
Време е малко да модернизираме народните поговорки. Какво е това: "Наш'то гардже си е най-хубаво"? Просто звучи архаично. Или пък: "Уйде коня в реката". Ами, аграрни конотации носи. Да си го кажем направо - простее. Вижте как светът става друг, като заменим "гарджето", "коня" и "реката" с нещо друго, по-така. Примерно с Кенеди. Я, чуйте сега: "Наш'то Кенеди си е най-хубаво". Или пък: Уйде Кенеди в джакузито". Нали? Друго е. И звучи горе-долу като гугъл-преводите на фрази от Дж.Ф.Кенеди, публикувани от Стефан Янев- човека на Данте от Дондуков.
3.
Какъв е смисълът от ООН?
15.11.2022 07:42:57
8
26
Репарации би платила притисната и принудена, победена във война държава. Как бихте накарали Русив, САЩ или Китай да платят репарации?

Това се подразбира и от:
"решението, което обаче няма обвързващ характер"

ООН хвърлят огромен ресурс, за да гласуват нещо, което няма обвързващ характер? Това показва колко излишна е стана въпросната организация. Същата явно се опитва да симулира дейност, за да продължи да си съществува и да се запазят сладките местенца на един куп чиновници с мазни заплати
2.
Глупости !
15.11.2022 07:36:22
4
12
Първа стъпка към заграбването на над 300млрд активи на Русия в момента блокирани на Запад.
Спорно гласуване при 94 - за, 73 - ваздържали се и 13 против.
Т.е. 94 срещу 86 НО откога ООН може да "наказва" с отнемане на имущество на държава постоянен член на Съвета на Сигурност ?
Нима САЩ платиха нещо за съсипването на Ирак, Либбия ири Югославия ?
Цинизъм !
ООН няма да просъществува дълго или най-малко тежеста му отиде на кино !
1.
Правилно
15.11.2022 07:35:07
22
16
Задължително! Да ки платят зулумите !
И откраднатите перални и бойлери.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Разпети петък e, вярващите не пият днес дори и вода Камбаните ще забият траурно след опелото Христово Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Венелин Венков напуска „Ку-Ку Бенд“ Слави Трифонов ще търси нови барабанист и певица с конкурси Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Овенът да внимава с парите, а Козирогът ги привлича като магнит Хороскоп за деня – 3 май 2024, петък Петте малки тайни на щастливата връзка Петте малки тайни на щастливата връзка Никога не изневерявайте на себе си 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват 5 неща, които карат мъжете да се отдръпват Мъжете следят за това дали имате общи интереси и хобита Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Помните ли черния 2 май през 2015 г., когато Даниел прегази 8-годишния Страхил на бул. „Т. Александров“ Изминаха 9 години - черното БМВ на бургазлията влачи 40 метра детето, без да спре Май ще е прекрасен за 4 зодии Май ще е прекрасен за 4 зодии Вижте кои са късметлиите Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Рецепта за печено халуми с боровинково сладко Изключително лесна, но толкова вкусна и ефектна рецепта Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Кой ви каза, че тези храни са вредни - всъщност са здравословни Ето кои са те  Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Ще отпаднат ли студентските такси през тази година Отговорът на председателя на образователната комисия НС Красимир Вълчев
Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Гърция отчете 16,5% ръст на постъпленията от туризъм Пристигналите в Гърция туристи през 2023 г. възлизат на 30,08 млн. души спрямо 29,875 млн. през 2022 г. Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Тръмп обеща 10% мито на всички вносни стоки Заяви приоритетите си за втори мандат пред сп. “Тайм” Почина рок легенда Почина рок легенда Издъхна на 76-годишна възраст Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Тя е на 41 години, девствена е и помоли Бог да и намери гадже Блондинката признава, че е подложена на подигравки и всекидневни оферти да скъса с принципите си Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Доживяхме тази новина: Прогнозират поевтиняване на храните Основната движеща сила зад този очакван спад е “изобилното предлагане” на много важни култури, особено на пшеница и царевица САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна САЩ обвиняват Русия, че е използвала химическо оръжие в Украйна От Москва обаче твърдят, че не разполага с военен химически арсенал
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Тази година финансовите институции ще отпускат кредит "Великден" - за агнешко, козунаци и яйца!

Виц на деня Виц на деня Син споделя в писмо до майка си:
- Мамо, роди ти се внуче, обаче жена ми нямаше кърма и го дадохме на една негърка да го храни, и то за една седмица взе че почерня!
Отговор на майката:
- Сине, да ти призная едно време като те родих и аз нямах кърма и те хранех с мляко от кравата, но виждам, че чак сега са ти поникнали рогата...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Германец на почивка в България разпозна старото си Ауди, което преди 25 години беше предал на вторични суровини.

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори