×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Стигнал ли е до просешка тояга Георги Христов или това е за пред данъчните?


Стигнал ли е до просешка тояга Георги Христов или това е за пред данъчните?
Ако се вярва на официалните документи, Георги Христов живее крайно бедно - с по 5 лева на ден
03 Ноември 2022, Четвъртък, 10:25 ч.
Автор: Флагман

От декларацията му става ясно, че е спечелил през миналата година едва 2  хил.лева

До просешка тояга го е докарал естрадният ас Георги Христов, поне според счетоводните отчети на фирмата му в Търговския регистър. От документацията става ясно, че за година изпълнителят на „Черно и бяло“ е успял да изкара едва скромните 2000 лева доходи. Ако това са единствените пари, с които певецът е принуден да оцелява, то означава, че ще разполага в най-добрия случай с по 5 лева на ден, за да преживява и посреща нуждите си. Автоматично това го приравнява към категорията на социалното слабите хора у нас, но едва ли положението му е такова, съмняват се негови колеги, пише вестник Ретро.

В естрадната гилдия от десетилетия е практика звездите да не декларират всичките си доходи пред държавата, за да не плащат данъци върху хонорарите, които изработват. Точно това е причината мнозина от тях да имат проблеми с пенсионирането си и загубения си стаж, тъй като още по времето на социализма не са отчитали всички приходи, които получават, а са ги вземали „под масата“. Някои пък съвсем умишлено предпочитат да не са изрядни платци. Преди години най-големите имена в естрадата – Лили Иванова и Васил Найденов, бяха задлъжнели със стотици хиляди левове към НАП именно защото не декларираха изрядно доходите си и не плащаха данъците към тях. Не е изключено Христов да процедира по същата схема, коментират негови колеги, на които им се струва невъзможно певецът да живее с по 2 бона годишно. „Само един чифт негови обувки струват толкова“, допълват те.

В интерес на истината в последните няколко години кариерата на Христов бе в застой, но през изминалото лято той направи няколко големи концерта в различни градове из България, които пожънаха успех и събраха многолюдна публика. На 10 ноември пък му предстои грандиозен спектакъл в Зала 1 на НДК, за който билетите започват на цени от 30 и достигат до 100 лева за ВИП пропуските. До момента гласовитият певец е успял да разпродаде повече от две трети от залата, но все още се намират свободни билети. Само от концерта си там, ако успее да напълни НДК до дупка, Христов ще изкара над 180 хиляди лева, с които ще трябва да се разплати с екипа си и да поеме наема на залата, в случай че няма спонсор, който да е покрил този разход вместо него. Певецът е сред малцината в музикалните среди, които никога не са се жалвали от финансовото си положение, макар да е най-големият „бедняк“ по документи. В същото време избухливият изпълнител живее в палат в полите на Витоша и притежава луксозна хасиенда до брега на морето в Гърция – имоти, с каквито малко негови колеги могат да се похвалят.
 


В категории: Животът


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
8
Коментара по темата
8.
Кораб минава ли....
06.11.2022 05:45:57
0
1
Аз имам по добра идея да го направим министър на икономиката и да ни покаже на нас как да живеем в този лукс с доход от 2000 лв.
7.
Do 6.
03.11.2022 15:48:27
2
8
То ясно, че работи на черно и не внася данъци и осигуровки. Но ще дойде ден и ще се жалва, че взема 300лева пенсия, като Кидика и Ева от Айтос.
6.
до 4
03.11.2022 14:28:14
2
4
Това че е изкарал колкото са написали за година не означава, че разполага само с толкова. Флагман няма как да знаят с какви средства разполага, затова сучат локуми, тук, за да се правят на интересни
5.
...
03.11.2022 14:01:37
2
2
Даже и по 5лв не са! Работните дни са около 250 в календарната година. Ако допуснем, че е имал 5 концерта през отчетената година, то средно от концерт е отчел положителен финансов резултат от по 400лв и неотчел примерно безплатните билети на социално слабите прокурори, проверяващи в защитени бази данни.
Не забравяйте, че за изминалото лято все още няма публикувани данни в Търговския регистър. И ще се наложи да живеете с поп и да забравите чалгата, уважаеми прокурори!
4.
Do 1.
03.11.2022 14:00:38
1
8
Чукча, чети бе: "От декларацията му става ясно, че е спечелил през миналата година едва 2 хил.лева" Какви предположения. Попълнил е декларация. Вероятно това са парите изкарани в БГ. Но след време, ще реве, че му е малка пенсията в БГ, нали.
3.
Будалата
03.11.2022 13:57:42
1
11
В една друга статия чета: "Христо Кидиков прецакан, отново получи ниска пенсия. Певецът е с една от най-ниските пенсии в гилдията – едва 380 лева". Кидика и той е бил тарикат, работил под чертата на бедност. Не внасял осигуровки последните 32години. Та и този тарикат това заслужава.
2.
tr
03.11.2022 13:44:43
3
8
Мишока съчинил тая статия, вероятно кара и с по-малко от 5 лв на ден. Като сметнем професионалните му качества и тея са му много!
1.
Дъното на журналистиката
03.11.2022 10:54:53
5
26
е успял да изкара едва скромните 2000 лева доходи. Ако това са единствените пари, с които певецът е принуден да оцелява, то означава, че ще разполага в най-добрия случай с по 5 лева на ден
-----
Ами ако не са му единствените пари?
Какво броите парите на хората?
Може ли да напишете статия, почиваща единствено на предположения и без надежден източник? Това журналистика ли е? Не стига, че граматиката ви е като на дете от 2 клас, ами и статиите ви са от типа на "една жена ми каза"
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори