×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Турция задържа 7 души за подготовка на терористичен акт в Истанбул
  • Слагат и електронен подпис в личните карти
  • 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен
  • Рядко природно явление причинило голямата градушка в Южна България
  • Подозират индийското разузнаване в заговори за убийства в САЩ и Канада
  • МВФ одобри финансиране за Пакистан в размер на 1,1 млрд. долара
  • 22 години затвор получи бивш служител на американската Агенция за национална сигурност, опитал да шпионира
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

„Съдебна охрана“ искала да изведе принудително Корнелия Нинова от дома й в 7,30 сутринта


„Съдебна охрана“ искала да изведе принудително Корнелия Нинова от дома й в 7,30 сутринта
Цялата парламентарна група застана зад Нинова, тя изрази подозрения, че случилото се е следствие от срещата на БСП с Гешев вчера
02 Ноември 2022, Сряда, 13:07 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка: Авторът)

Всички жалби на Кирил Добрев попадали в ръцете на един и същи прокурор "на случаен принцип"

Двама представители на „Съдебна охрана“ пристигнали пред дома на Корнелия Нинова тази сутрин в 7,30 ч. Това обяви самата тя на брифинг в Народното събрание. Зад нея на събитието символно застана цялата парламентарна група.

Нинова каза, че от „Съдебна охрана“ са искали да я отведат принудително. Тя обаче не била вкъщи.

"Днес сутринта в 7,30 ч. в дома ми дойдоха двама униформени от "Съдебна охрана". "Съдебна охрана" по закон изпълнява принудително довеждане. Както знаете, прокуратурата се опита да се намеси във вътрешно-партийните дела на БСП. Отказахме да предадем документи от решения на нашите вътрешно-партийни органи, както и да се явим на разпит, на който да даваме обяснение как и защо сме гласували вътре в партията по време на Национален съвет. Очевидно, прокуратурата е задействала следващата стъпка - принудително довеждане", изкоментира Нинова. 

Тя обясни, че не знае дали случилото се има връзка с вчерашната среща на парламентарната група на "БСП за България" с главния прокурор Иван Гешев. На теза среща прехвърчаха искри между двете страни. 

"Вече викат на разпит преброителите в Националния съвет на БСП. Вече ме принуждават за пореден път аз да връчвам призовки на членове на БСП за разпит", възропта Нинова. Не било вярно, че тя им е работодател. "Така че няма да изпълня и това указание - да връчвам призовки на членове на Националния съвет, които трябва да обясняват защо Кирил Добрев не е допуснат до заседание на Националния съвет, на което, между другото, той присъстваше. Сезирали сме посланиците на европейските държави. Сезираме Инспектората на Висшия съдебен съвет за действията на този прокурор. Но искам да кажа и нещо друго. Вчера не получихме нито един смислен отговор: кои са политиците, които са получавали пари в чували от КТБ; има ли обвинителни актове, ще се стигне ли до внасяне в съд и до осъдителни присъди за определените от АДФИ и Сметна палата като измами строителство на водопровод в Перник, определените като престъпления изхарчени пари за ремонт на язовири, подадените от нас сигнали отпреди пет години за извършени закононарушения и кражби. Нито един смислен отговор! Но прокуратурата е решила, че през това време трябва да се занимае с вътрешно-партийните въпроси на БСП. Искаме да им кажем: няма да стане така! Преживели сме много опити за вътрешно-партийни преврати. И този няма да им се получи", добави лидерката на БСП. 

По думите й всички жалби, подадени от лицето Кирил Добрев, били разпределени на случаен принцип, но попадали в ръцете на един и същи прокурор. 

"Изводите оставям на вас", изкоментира Корнелия Нинова. 

След въпроси на "Флагман" кой е този прокурор и какво точно са искали от нея от "Съдебна охрана", Нинова каза: "Сутринта не са ме намерили, защото тръгнах по-рано за Председателски съвет. Но аз съм публична. Всеки ден съм тук, всеки ден съм пред вас. Нито се крия. Да дойдат тук и да ме отведат. Няма проблем, не се крия. Но просто днес не си бях вкъщи. Бях вече в парламента. А що се отнася до прокурора, предпочитам да не казвам името му. Нека да не насочваме към личността му. Защото въпросът е принципен. Ако една прокуратура започва да урежда вътрешно-партийни въпроси с оглед вътрешно-партийни преврати и с оглед овладяване на една партия, за да бъде послушна - няма да стане така. Само задавам въпрос дали днешното действие на "Съдебна охрана" има връзка с вчерашната ни среща с главния прокурор."

На друго питане на "Флагман" - дали Кирил Добрев е бил посредник при номинирането на членовете на ВСС, излъчени от БСП, които гласуват "за" Гешев и са изцяло със статуквото, Нинова отговори: "Не. Не мисля. Не."

 


В категории: Политика


70% от българите нe си мият зъбите
70% от българите нe си мият зъбите 29/04/2024, Понеделник 19:36 3
13
Коментара по темата
13.
Не били компютри, а компоти.
02.11.2022 19:25:26
3
6
Корнела се ошашави и обърка призовките, не била от Гешев, а заради делото й срещу Дачков…
Тия в БСП са пощурели, откакто няма комисионна от барута за Украйна. Едно мислят, друго говорят, трето правят. След като Божанков във вторник се изцепи и „плю“ на християнството, в сряда и Корнито взе, че реши да се прави на мъченица.
12.
...
02.11.2022 17:07:54
1
6
Най- вероятно е чула песен под душа с припев:"...Винаги двама винаги..." Иначе и у нас най- редовно се включват някакви и отговарят :"от полицейските сили"- то такива няма- те силите и законите са на Нютон.
11.
До дебил № 2
02.11.2022 16:37:39
3
10
И какво като много хора ходят на работа в 7.30ч. Въпросът беше дали Курнела е била на работа. Те много хора не са приватизирали Техноимпекс, много хора нямат хотел в Гърция, много хора нямат синче у САЩ, много хора ги откарват на разпит принудително, много хора живеят с пенсия от 300лв. ... ама дали Курнела е като тях?

А другите медии вече писаха за какво са търсили - останала е шефка, щото е фалшифицирала вътрешно-партийните избори.
10.
Неграмотни ли сте или лъжете?
02.11.2022 16:10:59
1
13
Нинова каза, че от „Съдебна охрана“ са искали да я отведат принудително. Тя обаче не била вкъщи.

"Днес сутринта в 7,30 ч. в дома ми дойдоха двама униформени от "Съдебна охрана".
--------------

Ако наистина не е била у дома си, трябваше да напишете "в дома ми са дошли", а не "в дома ми дойдоха", защото последното показва че се е намирала в дома си. Вие ли сте неграмотни или новината пак е фейк не мога да определя
9.
не били компютри, а компоти
02.11.2022 16:02:53
2
15
Авторът, няма ли да пуснеш сега статия за какво точно са издирвали Нинова??? И прокуратурата реагира и министърът на правосъдието съобщи за проверката.
Или важното е да наклепаме прокуратурата и да изтипосаме главния "виновник" Гешев....
С подобни статии се правят внушения и нямат нищо общо с обективната журналистика! Или интереса клати феса???
8.
До 2
02.11.2022 14:58:13
4
27
Точно тя,едва ри е била на работа в 7:30ч ;)
“Дойдоха двама” но “не си бях в къщи,бях в парламента вече” но иначе “дойдоха двама” Тази така лъже,че вече не се и усеща,бахти мръсния буклук нагъл!
7.
Даам
02.11.2022 13:55:41
6
30
Направо от парламента да я отвеждат барабар с всички червени мижитурки около нея.
6.
Жалко
02.11.2022 13:51:59
5
31
Много жалко,че не са я прибрали.
И между другото да я поразпитат за Техноимпекс.
Куче на каишка е тя
5.
До дааа
02.11.2022 13:49:17
4
39
Кака ти Корни има имунитет срещу наказателно преследване /демек обвиняема/. В случая е призована като свидетел и всеки свидетел, който е призован и не се яви се довежда принудително, та й глоба има. Кака ти Корни, може и да се мисли за специална, но не е. След като закона е такъв за мен и теб, той е такъв и за нея. А кака ти Корни другия път с белезници ще а отведат при прокурора, без значение колко ще протестира. Правова държава означава закона да е един за всички, а не за кака ти Корни да е различен.
4.
Срам
02.11.2022 13:48:56
6
34
Нинова много години участва в създаването и гласуването на законите. Тези закони не се ли отнасят и за нея?Тази личност която тъпче законите до скоро беше и министър. Няма държава на белия свят където участниците в управлението да са толкова недосигаеми.
3.
Дааа
02.11.2022 13:42:09
24
11
Какви глупости върши каскета, кака Корни има имунитет и с пръст не може да я пипне, Прави си ПиАр каскета, ако не е пиар, значи не знае законите на Бг и трябва да си ходи.
2.
до 1
02.11.2022 13:23:27
17
13
Идиот! Много хора вече са на работа в 7,30 часа или поне на път за работа. Как такива малоумници имат достъп до интернет не знам!
1.
А къде е била в 7.30?
02.11.2022 13:16:39
12
31
Едва ли е била толкова рано на работа. Да не е била при синчето в САЩ или в хотела в Гърция? Да не е минала в нелегалност?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Великденски намаления в Триа Сити Център (СНИМКИ) Тук ще откриете най-удобният начин да сте с модерна и ефектна визия през настъпващите топли месеци Има бизнесмени от туризма, които плачат - ще фалират, защото нямат работници Има бизнесмени от туризма, които плачат - ще фалират, защото нямат работници Сезонът на хотелиери и ресторантьори на път да се опропасти, твърди Веселин Халачев, председател на организацията „Обединени Бизнес Клубове” Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Взеха Тиграта на 27-годишен софиянец, хванаха го да шофира на пико в жк. „Меден рудник“ Мъжът е задържан за срок до 24 часа Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Хотелите ни по морето претъпкани за Великден Слънчев бряг и Златни пясъци са най-търсените курорти за празника, Несебър и Поморие не им отстъпват Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Може ли Украйна да оправи собствените си проблеми, за да има шанс в конфликта Истината е, че вече не се касае за патова ситуация на фронта, а положението е критично и там, и в Киев ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място ГЕРБ води с 9,5 %, ПП-ДБ дори не са сигурни за второто място Други партии- по-малки, различни, от тези споменатите, които са парламентарно представени, съвкупно получават близо 8% ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт ГЕРБ-Бургас: Нашите депутати натрупаха достатъчно опит, готови са за изпълнителната власт Първите четирима, дори петима от листата в Бургас, изглеждат готови за министерски постове Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Глоба от КАТ ни спъва да си продадем колата Пречката важи и при сделките за имоти, от 3 май нотариусите ни проверяват в НАП за борчове Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Морето край Шофьорския плаж изхвърли мъртва крава Странната гледка е забеляза от местни рибари, които минавали в района Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Нaд 12 000 фaлити oт нaчaлoтo нa гoдинaтa y нac Haй-зaceгнaтите ceĸтopи са тъpгoвия и peмoнт нa aвтoмoбили
Съветски гаубици на Саддам Хюсеин ще спасяват Украйна Съветски гаубици на Саддам Хюсеин ще спасяват Украйна Британска компания доставя в Украйна съветските самоходни оръдия “Гвоздика” и “Акация Тази статистика е шокираща - всеки четвърти в България е над 65 години, парите за пенсии... Тази статистика е шокираща - всеки четвърти в България е над 65 години, парите за пенсии... Близо половината от средствата за изплащане на пенсиите вече не идват от осигуровки, а от данъци 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен 100-километров разлом заплашва Югоизточна Турция със земетресение от 7-а степен Според учените по тази разломна линия от дълго време не са ставали земетресения и няма регистрирани данни за такива в миналото, но... Почина известен футболен треньор Почина известен футболен треньор Като треньор е шампион на Украйна и носител на Купата на страната с Динамо (Киев) Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple възнамерява да въведе изкуствен интелект в iPhone Apple обаче все още не е приела взела окончателно решение дали да осъществи сделката с OpenAI или с Alphabet Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Арестуваха Жерар Депардийо, разпитват го за сексуално посегателство над две жени Според една от жените той я е докосвал по интимните й части без нейно съгласие през 2014 г. на снимачната площадка Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Намериха 700 000 евро в багажа на пътници на летището Двама братовчеди искали да ги изхарчат в Турция 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома 4-месечно бебе загина заради торнадото в Оклахома Пет са жертвите, а ранените са десетки 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции 14 чуждестранни наемници убити в Николаев, а ген. Сирски призна за отстъпление от ключови позиции Бившият американски разузнавач Скот Ритър пък прогнозира, че до есента новото US оръжие в Украйна ще бъде унищожено, а Донбас ще стане руски Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Стрелецът омагьосва с чар, а Везните да не се занимават с интриганти и досадници! Хороскоп за деня – 29 април 2024, понеделник
Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Тодор ТАГАРЕВ, бивш министър Сега всички са срещу ПП

Виц на деня Виц на деня Мъж със сериозни наранявания в спешното отделение:
- Женен ли сте?
- Не, блъсна ме кола!
Виц на деня Виц на деня Алкохолик играе в "Стани богат":
- Остана ви жокер 50 на 50, ще го използвате ли?
- Да, 50 мастика и 50 МЕНТА!...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Жените винаги имат по три възрасти: на която изглеждат, на която са в действителност и която им се приписва
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори