×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Обявиха край на мобилизацията в Русия, Зеленски не вярва


Обявиха край на мобилизацията в Русия, Зеленски не вярва
Слабите прояви на силите, подкрепящи Москва, означават, че може да са необходими още хора, каза украинският президент
29 Октомври 2022, Събота, 08:52 ч.
Автор: Флагман.бг

Общо 82 000 мобилизирани са изпратени в зоната на конфликта, след като са минали обучение

Частичната мобилизация в Русия приключи, това докладва руският министър на отбраната Сергей Шойгу на руския президент Владимир Путин, предаде ТАСС. Украйна, от своя страна, изрази съмнение за случващото се. 

"Поставената от вас задача от набиране на 300 000 души е изпълнена", каза министър Шойгу и добави, че не се планират никакви нови задачи.

Общо 82 000 мобилизирани са изпратени в зоната на конфликта, след като са минали обучение. От тях повече от 41 000 души вече се намират в състава на бойни подразделения, докладва още Шойгу. 218 000 души преминават обучение на полигони и в центрове на министерството на отбраната на Русия, добави той, предава БТА.

Министърът съобщи, че в рамките на частичната мобилизация на военна служба са били повикани повече от 27 000 предприемачи и повече от 1300 представители на държавни структури. Той добави, че 13 000 души са изявили желание да бъдат мобилизирани, без да им е била изпратена повиквателна, и са изпратени във въоръжените сили като доброволци. Средната възраст на мобилизираните е 35 години, каза Шойгу.

Участващите в бойни действия руски военнослужещи ще получат статут на ветерани и пакет от социални отстъпки, допълни министърът.

Путин изрази благодарност на всички мобилизирани, но предупреди, че на фронтовата линия трябва да се изпращат само добре подготвени войници.

Руският президент разпореди да се подобри обучението на мобилизираните резервисти и да има се осигурят цялата необходима екипировка и оборудване, посочва Асошиейтед прес.

Шойгу каза, че в бъдеще набирането на войници за изпращане в Украйна ще се базира на привличането на доброволци и професионални военнослужещи, вместо на мобилизация на резервисти, които в Русия наброяват няколко милиона души, предаде Ройтерс.

Путин обяви частична мобилизация на 300 000 резервисти на 21 септември след поредица от военни неуспехи, при които руските сили бяха изтласкани от източната Харковска област на Украйна и поставени под все по-голям натиск в южната Херсонска област.

След обявяването на мобилизацията стотици хиляди мъже, които можеше да бъдат засегнати от нея, напуснаха Русия и се насочиха към държави като Грузия, Армения и Казахстан, които не изискват визи за руснаците. 

Над 2000 души бяха арестувани по време на протести срещу мобилизацията в цяла Русия. Надигна се обществено недоволство заради случаи на мобилизирани мъже със   здравословни проблеми или без никакъв военен опит.

Украинският президент Володимир Зеленски, обаче, изрази съмнения относно декларираното от Русия приключване на частичната мобилизация, като заяви, че слабите прояви на силите, подкрепящи Москва, означават, че може да са необходими още хора, предаде Ройтерс.

"Имаме информация, че врагът е приключил мобилизацията си, като че ли вече не му е необходимо да изпраща нови вълни руски граждани на фронта. Усещането ни на фронтовите линии е съвсем различно", каза Зеленски във видеообръщение.

"Въпреки че Русия се опитва да увеличи натиска върху позициите ни, като използва наборни войници, те са толкова зле подготвени и екипирани, толкова брутално използвани от командването си, че това позволява да предположим, че много скоро Русия може да се нуждае от нова вълна от хора, които да изпрати на война", каза Зеленски.


В категории: Войната в Украйна


11
Коментара
11
Коментара по темата
11.
Ето
29.10.2022 11:21:26
0
2
https://youtu.be/Omx1dV47OXI
10.
Ся тва нормална държава ли е?!
29.10.2022 10:38:19
4
8
Кремълската пропаганда стига до непонятни крайности, пускайки в подкрепа на Путин и войната срещу Украйна шамани и Ванга. В студиото на токшоу „Малахов“ се появи върховният шаман на Русия. Кара-Оол Допчун-Оол. От името на всевишни сили той изпълнил някакви мистериозни ритуали с меча лапа, метални птици и шапка с рога.

Под съпровода на дайре, той започнал да скандира: "Спецоперацията на руската армия ще успее! Ура!" Водещият Андрей Малахов подпявал до него с тамбура в ръцете.



Следващото скандиране е било: „Русия ще спаси Украйна от нацистите! Америка ще моли за помощ Русия и Путин! Сами ще молят!“



Но и това не е достатъчно. Изведнъж на сцената, целият в бяло, се появява "руският пратеник на Ванга" – певецът Ярослав Дронов - Шаман! Оказва се, че Баба Ванга е предрекла, неясно в коя година, че в Русия ще се появи „бял шаман, който ще повдигне патриотичния дух на населението“! Невероятно: Ванга толкова била напреднала в предвижданията, че знаела изрази като „патриотичен дух“, „военна операция“ и пр.



На сцената с маршова стъпка се появяват и други персонажи, които заедно с върховния шаман, певеца, пратеник на Ванга започват да бълват патриотични лозунги.

„Уповаваме се на Господа нашия Бог Исус Христос. Ние сме християни. Хора, укрепвайте духа си! Това е християнско нашите войници да войват в Донбас. Всички те са ваши деца. Това е нашата мисия. Такава е Божията воля.“ В края на сценките с висш патриотизъм, участниците се разплакват…


Очакваме подобни облъчвания и в България. Ванга, шамани, Христос… В Кремъл наистина са откачили.
9.
1000
29.10.2022 10:30:28
7
7
Поклонниците на кремълския социопат очакват мобилизираните алкохолици с камани и сопи да оправят работата, а всъщност русофашистите бягат с оцапани гащи
8.
do 1
29.10.2022 10:13:09
4
7
za6toto sa6t ebavat mamata na vsi4ki, vklu4itelno i na bulgariq zaradi na6ite amerikanski podlogi
7.
ама вие бе
29.10.2022 10:06:39
6
8
отворковци.......къде ще се денете,когато кремълския гном на запука и нас,щото половината бг черноморие е само с имоти купени от блядове.....а.....Вие ще сте първите дето ще се наврете под полите на жените си ,или преоблечени като женки,ще побегнете зад граница....а.....мишоци с мишоците ви......
Що не си гледате посраните гъзове и не си траете,ами окото ви все в чуждата паница.....????
Типично за ганьовците,да гледа сеир отстрани,да дава акъл и да се присмива над чуждото нещастие.......
6.
Някой
29.10.2022 10:02:41
19
8
Украйна ще победи. Украйна ще бъде част от Европа и ще се развива. Само руския боклук ще си остане едно пияно прасе.
5.
DB7
29.10.2022 09:58:37
16
6
МАЙКОО НЕЩАСТНИЦИТЕ ТРЪГНАЛИ ДА РЪБАТ КРАКАТА НА УКРАЙНА АБЕ РОБЧЕТА
4.
До Украйна.
29.10.2022 09:54:08
8
14
ДО-ВИЖ-ДА-НЕ!
3.
Гадорян
29.10.2022 09:22:49
8
25
Укро мъжете се крият като мишоци в България. Жените им карат джипове за по 200 бона с регистрационни номера започващи с UA, a мъжете им скрити отзад или на дясната седалка - скатавка да не ги мобилизират.
2.
Бургазлия
29.10.2022 09:16:06
12
22
Докога ще пишете за тоя шмъркалник,все едно ме боли дедовия за него
1.
Герберас
29.10.2022 09:02:07
9
25
Защо има украински мъже в България. Вчера един украинскк брокер видях. Също гледах клип как пускат украински богаташи, а бедните не. Има ли мобилизация в украйна. Защо няма разследване на преврата в украйна преди 8 год. Тунис, египет, либия, афганистан, ирак, сирия след американската революция какви държави са? Защо няма материал за това. Нали вече няма война там защо постоянно бягат насам и не искат да се връщат?
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! За четвърти път "Ден на таланта" в Бургас, нямаше празна седалка в Летния театър! Скечове, латиноритми и хип-хоп, песни - беше взривяващ спектакъл на самородни таланти от абитуриентите на сериозна гимназия Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Едночасов инфотур не стигна, за да се покажат на ръководители от ЕК успешните проекти на Бургас Градът е емблема на кохезионната политика, каза Йорданка Чобанова, ръководител на представителството на ЕК Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му Арестуваха бургазлията Христо Радев дрогиран, конфискуваха Тойотата му 32-годишният мъж е бил спрян при рутинна проверка вчера, около 23 часа на ул."24-ти Черноморски пехотен полк" Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Направих уникални домашни рогчета, цялата улица ухае на тях Рецепта-мечта, непременно я опитайте 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 18 нови български филма ще представи „Златната липа“ 2024 В продължение на 5 дни старозагорци и гостите на града ще гледат над 50 заглавия от Европа при вход свободен Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Камарата на архитектите в България провежда общото си събрание на 16 и 17 май в Поморие Близо 400 делегати от цялата страна ще се включат в най-големия форум на архитектурния бранш за 2024 година Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Катастрофиралата кола в Пловдив била пълна с райски газ Разследващите са иззели от колата голямо количество флакони Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Служители на АПИ засадиха дървета в района на обходния път на Бургас Дърветата от този вид са известни със своята устойчивост, възможността си да растат в бедни почви и замърсена среда, което го прави изключително подходящи за градско и извънградско озеленяване В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 В Слънчев бряг изпратиха бъдещите кадри в туризма от Випуск 2024 Сред тях са бъдещи бармани, хотелиери и представители на туристическия бранш Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Защо синята зона от ул. „Ген. Гурко“ до бул.“Булаир“ позеленя (ВИДЕО) Ще трябва ли да плащаме втори път стикери, питат живущите в този район
Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада Не е време за забавления, отсече кметът на Тел Авив и отмени гей парада В последните години гей парадът събира над 300 000 участници Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Футболна звезда изпрати брат-близнак да играе в Румъния и получава 18 хил. евро заплата Смутените шефове на Динамо дори са възнамерявали да подложат играча на ДНК тест Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Венецуела стана първата държава, която изгуби всичките си ледници Ледникът Хумболт, известен още като Ла Корона, беше последният във Венецуела Арестуван е главният руски военен кадровик Арестуван е главният руски военен кадровик Ген. Юрий Кузнецов е заподозрян за вземане на подкупи, а в дома му са намерени милиони рубли, златни монети и часовници Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса Едва ли ще я познаете, но това е Камелия след основния ремонт на фейса В социалните мрежи подозират, че любимката на няколко поколения българи се е подлагала на естетични и пластични интервенции, с които е прекалила и е заприличала на нищо Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Тя ще съди Слави, защото я нарекъл "луда жена" Певицата на Дългия била категорична, че иска да изчисти имиджа си, който гологлавия шоумен зацапал Почина известен нотариус Почина известен нотариус Завинаги ни напусна нашият скъп колега и приятел“, заяви председателят на камарата Димитър Танев Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Целият свят не може да откъсне очи от уникалните тоалети на тази дама Първата дама на Франция може да напише истински наръчник за елегантност Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Той имаше всичко, стана дори министър, но преби жена си до смърт и днес влиза в затвора Бишимбаев не се призна за виновен и заяви в съдебната зала, че съпругата му е починала от самонараняване 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Докторе, кажете как съм? Умирам от любопитство.
- Спокойно... не е от любопитство.
Виц на деня Виц на деня Две блондинки си говорят:
- Най-много мразя тайните. Трябва на всеки един поотделно да разказваш.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук - Какво е жизнен опит?
- Отново настъпваш мотиката, но вече си с каска.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори