×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

След втория опит: Минчев обърна мача, но 48-ото НС пак не си избра председател


След втория опит: Минчев обърна мача, но 48-ото НС пак не си избра председател
Росен Желязков (вдясно) не получи подкрепата на ДПС при втората неуспешна процедура за избор на председател
Ключови думи: депутати, парламент
19 Октомври 2022, Сряда, 17:35 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ

Стефан Янев поиска да се събере Председателски съвет и да се излезе с единна кандидатура

И втората процедура за избор на председател на Народното събрание претърпя провал. Този път обаче Никола Минчев от „Продължаваме промяната“ събра повече гласове „за“ от Росен Желязков от ГЕРБ-СДС. Това се случи, след като и ДПС издигнаха кандидат в лицето на Йордан Цонев. От партията на Доган и Пеевски този път не подкрепиха Желязков.

Припомняме, че при първата процедура сутринта бяха номинирани Минчев, Желязков, както и Петър Петров от "Възраждане" и Кристиан Вигенин от БСП. След като никой не получи достатъчна подкрепа, включително след балотаж, депутатите в новоизбраното 48-о Народно събрание решиха да стартират нова процедура. 

Междувременно се направи опит за някакви преговори за излизане от тупиковата ситуация. Той обаче явно не даде резултат, защото бяха издигнати абсолютно същите кандидати. Разликата е, че този път и ДПС решиха да направят номинация в лицето на Йордан Цонев. 

От трибуната пък се разрази остра полемика кой е виновен за ситуацията. 

Бе поискана нова почивка, но и след нея се оказа, че резултат не е постигнат. При последвалото гласуване Петър Петров и Кристиан Вигенин пак отпаднаха, след като получиха подкрепа само от своите парламентарни групи. Новият играч Йордан Цонев имаше 34 "за" - и той само от своите. 

Никола Минчев получи 73 "за" от "Продължаваме промяната" и "Демократична България", а Росен Желязков - 67 "за" само от ГЕРБ. Така те пак отидоха на балотаж. 

На него Минчев бе подкрепен от 97 (ПП, ДБ и БСП), срещу 42 "против" и 100 "въздържал се". Росен Желязков си остана със само 67 "за" срещу 87 "против" и 85 "въздържал се". Този път ДПС не подкрепиха кандидата на ГЕРБ-СДС, включително и на балотажа, което все пак е интересно развитие на ситуацията. От партията на Доган и Пеевски не обясниха на какво се дължи промяната в поведението. ДПС обаче не натиснаха и "за" Никола Минчев - ако го бяха направили, той щеще да бъде избран. 

Днес бе първото заседание на новото Народно събрание. Според Конституцията на него задължително трябва да бъде избран председател. След като обаче разбирателство не бе постигнато, Десислава Атанасова от ГЕРБ-СДС поиска заседанието да не бъде прекратено, а само прекъснато и то да продължи утре. Така в крайна сметка направи Вежди Рашидов, който днес води парламента като най-възрастен. 

Лидерът на най-малката парламентарна формация "Български възход" Стефан Янев излезе с друго предложение - да се събере Председателски съвет и да се постигне разбирателство за издигане на единна кандидатура. Реплика обаче не последва и не стана ясно дали такъв съвет ще се събере днес или утре. 

 


В категории: Политика


14
Коментара по темата
14.
*********
19.10.2022 21:13:27
0
10
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
13.
Реалната Промяна
19.10.2022 19:15:32
6
17
БНБ отчита нов спад на чуждестранните инвестиции!
Инфлацията гони Виденовата, което е в резултат на комисионерските далавери на Киро и Кокорко, с Лорер!
Само шепа пръст може да им затъкне лакомите отверстия!
Амин!
12.
ХХ
19.10.2022 19:08:43
0
2
ВИЕ си ги избирате!
11.
ХХ
19.10.2022 19:07:18
3
1
Морето на Козяк - Янев се опитва да изпълни задачата си.
10.
В 9-тия кръг на Ада
19.10.2022 19:05:50
6
13
Е запазен казан за ПП Педалите на Прокопи!
Там са предателите и родоотстъпниците!
И да се въртят и да се кокорят, няма как да избегнат съдбата си!
Бумерангът на Съдбата се завръща със страшна сила и ще помете измекярите меринджеи!
Анатема и вечно проклятие на крадливата Променлива Паплач!
9.
честно
19.10.2022 19:05:41
3
7
Нямам нищо против парламента да не работи.
8.
Булгар шматка
19.10.2022 18:15:04
0
7
Даже ги мързи и да работят от седнало положение.
7.
*********
19.10.2022 18:14:48
13
11
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
6.
ниво хоремаг, ниво на фризьорски салон
19.10.2022 17:51:40
34
42
Депутатът от "Продължаваме промяната" Настимир Ананиев засне видео на чатала и шкембето си, докато полагаше клетва като народен представител.
Този човек е избран за Народното събрание, за да му гледаме корема. Толкова е горд и се опиянява от себе си, толкова е щастлив, че е център на вниманието. Светът се върти около него - аз такова нещо не съм виждал. Простащина, горделивост, самодоволство, парвенющина.
Ананиев разпространи този акт в страницата си във Фейсбук, за да се похвали на своите 21 хиляди последователи. Видеото е придружено от два хаштага: #БъдиПромяната и #БиткатаПродължава.

"Ето, това е нивото на българските депутати - шкембе, копчелък и чатал"...
5.
Ангел
19.10.2022 17:48:16
42
51
Който е гласувал за ОПГ ГЕРБ-СДС-ДПС, трябва да бъде пратен на електрическия стол!!!
4.
Fuck Harvard & Co
19.10.2022 17:44:07
4
17
За съжаление, политическите сили са абсолютно негодни и неспособни да правят това, което се очаква от тях, а то е да осигурят нормално управление на държавата и нормална опозиция. Ако не могат да изберат председател на Народното събрание, очевидно, че много трудно ще се разберат за някакъв вид управление, но защо гражданите непрекъснато трябва да страдат заради некадърни политически лидери.
3.
Мама Корни пази чедата си ПП
19.10.2022 17:41:24
34
34
Самодоволните „въстаници“ поставиха държавата на колене, сега ние ще им сърбаме попарата!
Такова крадене, както в последната година не е имало, как да оставим всичко това?
2.
ddd
19.10.2022 17:29:56
5
21
Обърнал мача... с гласовете на БСП.. просто защото за ГЕРБ не гласуваха от нито една друга партия. Утре нещата ще са различни.. Трябва да стане ясно кои партии подкрепят ГЕРБ и в това няма да има нещо лошо!
1.
Народното събрание ли?
19.10.2022 17:25:25
10
27
Циркът е пълен...
48-то Народно събрание... жалка картина!
На следващите избори през февруари 2023 г. най-добре никой да не отиде до урните! Пълен бойкот на всички политически партии!
СРАМ И ПОЗОР!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ Спират V блок на АЕЦ „Козлодуй“ за планов ремонт и зареждане с гориво от „Уестингхаус“ VI блок работи съгласно графика за електропроизводство „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни „Сиела Норма“ ще осигури машинния вот за изборите на 9 юни  Тя беше единствената, която подаде документи за участие в процедурата Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Спипаха контрабандни цигари до сексуални стимуланти на ГКПП-Лесово Камионът бил отклонен за сканиране с рентген - били забелязани зони с подозрителна плътност Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Главчев сезира прокуратурата и ДАНС заради скандала „Мама и Аз“ Решението на министър-председателя било в отговор на широкия обществен отзвук, свързан с проекта Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Кой ще спре спринта на цените? Джуджета и Нотариуси изкривили пазара с парични потоци Една от причините за по-високата инфлация у нас са и банките, които доста ентусиазирано кредитират жилищното строителство, каза Левон Хампарцумян 
Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария  Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Правил ли е Доналд Тръмп секс със Сторми Даниълс? Милиардерът се изкара жертва на порноактрисата Изнудвала го за пари, а адвокатът й бил замесен и в други подобни мръсни сделки със знаменитости  Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Ако в жк. "Меден рудник" ви е скъпо, отидете в Лондон - средният наем е над 3000 евро Повишение се отчита и в други градове
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори