Рецепта за страхотен овчарски пай
Сочен и апетитен овчарски пай - любимата комбинация от кайма и картофено пюре, обвита в дебел пласт кашкавал
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
картофи - 1 кг варени
краве масло - 20 г
прясно мляко - 100 мл
лук - 2 глави
моркови - 2 бр.
олио - 1 с.л.
кайма - 500 г
чубрица - 1 ч.л.
черен пипер - 1 щипка
кимион - щипка
сол - 1 ч.л.
пушен червен пипер - 1 с.л.
кашкавал - 200 г
магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Сварете 1 кг картофи, намачкайте ги на пюре с маслото, прясното мляко и щипка сол. Нарежете две глави лук, два моркова и запържете с 1 с.л. олио. Добавете 500 г кайма към лука и морковите, както и подправките 1 ч.л. чубрица, щипка черен пипер, щипка кимион, 1 с.л. пушен червен пипер и 1 ч.л. сол.
Сложете запържената кайма и зеленчуци в тавичка и загладете сместа, след това направете същото и с картофеното пюре. Сложете отгоре нарязан кашкавал. Печете вкусния овчарски пай 30 минути на 220°C в предварително загрята фурна. Може да сложите пресен магданоз за украса на вашия страхотен овчарски пай.
Декемврийски финансов пробив за Лъвовете: звездите отварят вратата към успеха
82 кг марихуана заловени на Дунав мост - наркотикът бил скрит в климатични панели
Стилиян Петров с тежка изповед: Българският футбол е обречен
Как да премахнем миризмата на канализация в банята - ефективни методи у дома
Божидар Андреев: Взех веществото, за да може жена ми да забременее
Карлос Насар и Александра Костадинова избягаха в природата - романтика на коне под открито небе
Декемврийско чудо за Лъв и Козирог: една мечта се сбъдва преди Коледа
България отново влиза в радара на глобалните инвеститори в имоти
Мирослав Боршош очерта стабилна рамка за развитието на туризма през 2026 година
Опасна схема с фалшиви обяви за коли удря български купувачи в мрежата
Защо не бива да мием пода в петък - традицията, която крие мъдрост, а не суеверие
Вселената се усмихва на Рак и Скорпион: съдбата им се обръща от 18 декември
