Диетолог посочи кой хляб е най-полезен за фигурата
Черният ръжен хляб е особено полезен
Диетологът, кандидат на медицинските науки, член на Националната асоциация на диетолозите и диетолозите Дария Русакова обясни кой хляб е здравословен. Пълнозърнестият хляб без мая в разумни количества е полезен за организма, пише zdrave.to.
Хлябът от ръжено брашно и пълнозърнести храни съдържа много диетични фибри, които нормализират работата на червата, помагат в борбата с рака и понижават холестерола, отбеляза тя. Лекарят добави, че черният хляб трябва да съдържа само ръжено брашно. Този продукт съдържа витамин В1, който е важен за нервната и сърдечно-съдовата система.
Въпреки това, яденето на хляб може да бъде вредно, ако преядете с него. Но една-две филийки на ден няма да развалят фигурата, увери специалистът.
Освен това Русакова обърна внимание на факта, че индустриалният хляб съдържа много сол. Заради това по-добре е да не се използва при хроничен гастрит, висока киселинност, обостряне на пептична язва, както и за деца под три години.
Трябва да внимавате с белия хляб, тъй като той съдържа много въглехидрати, включително нишесте. В същото време е важно да не забравяме правилните комбинации за тази храна. Не е много удачно да го смесвате с картофи и месо.
Живот след смъртта: Жена видя Рая, срещна загубеното си дете и се върна да разкаже
Русе грее с 900 метра празнична светлина и нова коледна магия
Лекари без договор, пациенти без сигурност – защо бюджетът за 2026 е решаващ
Открит опасен микроорганизъм в мляко за кърмачета, изтеглят партиди от пазара
Властта се срива, Радев излиза напред
Откраднаха коледна елха от района пред училище в Радомир
Протест в Смолян срещу фотоволтаична централа: Жителите се опасяват за домовете и гората
Как евтините китайски дрехи заляха Европа
Въпросът остава: Кои са били хората, стреляли по деца в Сараево, като на сафари?
Тези хора да забравят за джинджифил, въпреки че се води суперхрана
Нова горивна схема затяга коланите: Бензинът в Иран вече не е даденост
Всички правим тази грешка: Тези ястия, стават по-здравословни, но чак на следващия ден
