×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Приходите на хотелиерите се увеличиха с над 17% през март спрямо същия месец на м.г., сочи статистиката
  • Илиан Илиев повика 14 футболисти от чужбина за мачовете на националния отбор
  • Филмът "Кралството на планетата на маймуните" оглави боксофиса на Северна Америка
  • Прокуратурата иска половин милион лева гаранция за Божков, за да бъде пуснат на свобода
  • Хакерите, които пуснаха по телевизии в Латвия парада в Москва на 9 май, са ползвали сървър в България
  • Британец се ще скочи със специален костюм от 8516 м в Хималаите, това е за пръв път в бейсджъмпа
  • Бившият министър Бишинбаев от Казахстан, който закла съпругата си от ревност, е осъден на 24 г. затвор
  • Турция спира покупките на автомобили в публичния сектор за три години, почват икономии
  • Новият ковид води до гадене и диария
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

US анализатори: Украинската армия напредва към Сватово, руснаците контраатакуват край Кременная


US анализатори: Украинската армия напредва към Сватово, руснаците контраатакуват край Кременная
Руските нашественици преминаха в отбрана в Херсонска и в Луганска област
13 Октомври 2022, Четвъртък, 08:19 ч.
Автор: Флагман.Бг, карта: ISW/УНiАН, снимки и видео: Телеграм Борис Рожин, t.me/boris_rozhin

Въоръжените сили на Украйна са освободили пет населени места в северната част на Херсонска област, съобщават от ISW

Украинските войници продължават контраатаките в Херсонска и Луганска области. Руските нашественици преминаха в отбрана. Това съобщиха от американския Институт за изследване на войната (ISW), цитирани от информационната агенция УНiАН.

След светкавично контранастъпление в района на Харков и Лиман, украинските войници продължават да се придвижват към Кременная и Сватово, Луганска област. Освободени са няколко населени места. Нашествениците се опитват да засилят отбранителната си система, коментират от ISW.

 

Американският анализатори отбелязват, че украинските войски са достигнали покрайнините на Малиновка (44 км северозападно от Сватово) и са укрепили позициите си в Двухрични (54 км северозападно от Сватово).

В същото време нашествениците обстрелваха украинските позиции край Купянск и се опитаха да атакуват западно от Кременная, укрепвайки отбранителата си линия в района на Сватово-Кременная.

 

Междувременно въоръжените сили на Украйна отблъснаха атака на руските войски в Новосадово (16 км западно от Кременная), а руската пропаганда съобщи за „превземането на селото“, изтъкват американските анализатори. 

"Руските сили може да предприемат контраатаки западно от Кременная, за да забавят напредването на украинските войски и да спечелят време за укрепване на отбранителните позиции. Въпреки това руските сили в района вероятно ще бъдат значително отслабени", прогнозират те.

 

Украинските войници продължават да развиват своето контранастъпление и в района на Херсон. Вчера Въоръжените сили на Украйна атакуваха руските позиции в северозападната и западната част на Херсонска област. Те продължават да напредват на юг от фронтовата линия в северозападната част на региона.

Руснаците съобщиха за опитите на въоръжените сили на Украйна за щурм край Давидов брод в западната част на Херсонска област. Военните кореспонденти на Руската федерация заявиха, че украинската армия е атакувала нашествениците край Ищенка и Костромка.

 

„Украински военни представители потвърдиха, че са освободени пет населени места в северната част на областта и запазиха оперативно мълчание по отношение на конкретни наземни маневри в района“, добавят от ISW.


В категории: Войната в Украйна


Рецепта за пай с кайма и картофи
Рецепта за пай с кайма и картофи 13/05/2024, Понеделник 21:00 0
26
Коментара по темата
26.
То
13.10.2022 16:55:04
2
1
30% от територията на Украйна няма електричество, загубите им са огромни, а сега е топло още. Зимата в големия студ не ги виждам, като им ударят и другите енергийните източници... цялото им производство ще спре.
25.
Докторе Алкаш
13.10.2022 14:47:10
5
1
Знам за 2рата вълна,обаче евал съм и мам.та на Русоуроспия. Те мойте ватни братя бягът от мобилизация та аз ли да ходя да им помагам. Колкото съм българин като съм русфилпеерас,толкоз съм и русфил.Вече не искам да съм русфил,ще си остана тук на диванчето поробен от еврогейове.Те поне не мобилизират и НАТО не в война.
Аз цял живот съм русфилпеерас ма щом има мобилизация вече съм европеерас и ще си играйкам с аналнитеТопчета марка путенчо да ми спомнят че съм бил русфилпеерас.
24.
Доктор Алкаш Лечителя
13.10.2022 13:51:17
2
9
Във велика Роzzия върви втора мобилизация щото първите 300 хиляди или вече нещо не стигат или вече са дали фира в украинските полета. Вече ловят мъже по хостели, хотели и дори болници. Някакъв човечец с бронхит отишъл на преглед в болница, а военните там му назначили лечение в Украина с еднопосочен билет.
23.
Парцалан
13.10.2022 13:36:18
10
3
Украинците гризнаха не дървото ами големия кол, направиха ги на курбан за американските интереси, жалкото е че са толкова промити че не могат да го осъзнаят. Всичкия евтин ресурс идваше от Русия, сега ще купуваме скъпо от американците за да живеят те добре :-) Последно четох че WV се мести в Америка, какво ще работят съкратените в Германия не е ясно, предполагам че и други големим фирми ще идат на по евтиния ток и за нас остава СОПАТА
22.
Аха, точно
13.10.2022 12:49:44
9
5
Да, да ама не. Укрите гризнаха дръвцето. Язък за толкова много украински животи, хвърлени на боклука. Но чичо Ссм ди е такъв и такъв ще си остане
21.
Gotzo Shantev
13.10.2022 12:39:33
12
5
украинската армия се спомина
20.
До 18
13.10.2022 12:21:34
4
9
Уважение за това, което си написал, не съм съгласен със всичко,темата е обширна и безкрайна, но, дебатирането по нея със интелигентен човек, който логически излага факти и мнение, определено е нещо ползотворно!
Като говорим за колективната отговорност, която понесе германския народ, заради нацисткия режим, трябва да разбираме, че едновременно с това, не всеки гражданин на Русия е виновен, защото, много руски граждани, опозиционери, журналисти, интелектуалци са потърпевши от този руски фашизъм, и много от тях платиха с живота, си. Има и още, нещо, което е срамно за нас българите, защото болшинството от наще сънародници се оказаха, не по-малко облъчени и опростачени, въпреки, че са далеч от Русия. Простотията им стигна до там да се опиянявът от зверствата срещу украинските жени и деца и да го оправдават с това, че били "нацисти". Същите, тези "подонки" с пяна на уста обясняваха, как Путин трябвало да нападне България, тази България, която е тяхна Родина, земята на която живеят те самите, близките им, приятелите и сънародниците, им и това беше масово. Аз, лично съм го чувал от поне десетки "българи". Имаше и група във Фейсбук, в която на офицалната страница на руското посолство умоляваха Митрофанова, Русия да нападнела България, защото България, била предала Русия. Това бе отразено по медиите.
О, свещенна простота!
Всички сме познавали или срещали, хора, които по една или друга причина са стигнали до психични разстройства или заболявания,но от психично болен човек, не съм чувал, такива простотии, каквито изговориха, така наречените "русороби"!
19.
Мдамм
13.10.2022 12:09:36
1
4
Гейдружината първа в яденето на говна
18.
до 17
13.10.2022 11:05:46
5
6
Подкрепям украинците и съм против войната на Путин, но не съм толкова крайно настроен към всички руснаци. Нещата не са черно/бели! Наистина имаше безчинства в Буча, Ирпин, Харковско и много други места, но не мога да сложа всички руснаци под общият знаменател на „сброд от негодяи и недочеловеки“. Опитвам се да се поставя на тяхно място. Какво бих могъл да направя аз ако бях войник от РФ изпратен на фронта. Естествено нямаше да изнасилвам майки пред децата им, но ако преди малко са убили мой другар, не знам дали и аз нямаше да стрелям по украинците. Не ги оправдавам. Знам че те са си виновни, че си преизбират Путин за президент с огромно мнозинство (вероятно манипулирано), но като гледам как си избираме и ние нашите управници, как да ги съдя? Добре че поне ние сме от вярната страна на завесата, която разделя Русия и нейните съюзници от останалата част от света.
18 пост не го коментирам. Това е човек с промит мозък.
17.
До 17
13.10.2022 11:01:32
10
11
Кой те пита тебе дали Русия има място на земята или няма? По тази логика и за САЩ не трябва да има място на земята. Ако не вярваш пусни си клипчета на бомбардировките над Багдад. Единствената държава използвала напалм и атомни бомби. Ами Германия. След тези чудовищни престъпления срещу човечеството и тя ли има място на земята. Виждам, че мразиш Русия, хубаво, няма лошо, в крайна сметка всеки си има антипатии и симпатии, но човек трябва да се опита да надмогне личното , да се издигне до универсалното и от там да наблюдава нещата. А не да кряка от неговия си гьол.
16.
До 12
13.10.2022 10:18:57
12
19
Извинввай, обаче е вярно само това, че са нашественици, за това, че са хора, съвсем, не е вярно!
Тези недочеловеки избиха деца, бебета, стари хора и въобще стотици хиляди цивилни. В Буча, Ирпин, Харковско, изнасилваха деца пред очите на майките и майките пред очите на децата. Нападнаха Украйна и сринаха с ракети, артилерия и авиация най-рускоезичните градове Мариупол, Харков, Николаев. Варвари и фашисти избиха, точно руските братя, които видиш ли дойдоха да "освобождават".
Това не са хора, този народ е бидло!
Опростачени от най-примитивната пропаганда и лъжи. В същото време се оказаха страхливи подли суки, които, като чуха за мобилизация хукнаха да бягат и само за 2 седмици 600 000 мъже са избягали от Русия. Изпращат ги на фронта, като пушечно месо, без обучение, оръжие, медикаменти, дрипави, пияни, болни, а жените и децата им остават без мъжа в къщата и без никаква подкрепа от просраната държава. Този сброд от негодяи и недочеловеки, няма място на Земята.
Този въшлив бърдак Руцкая Пидирация, ще плаща десетилетия подред и ще са още по-деградирали, нищи, пияни и болни!
15.
до 14
13.10.2022 10:11:58
9
12
Нито един от клиповете по-долу не са руски, представени за украински. Ясно се виждат отличителните белези на поразените руснаци. Да има и бомба хвърлена от дрон, която разпилява колона от руснаци, които изнасят свой ранен другар. Не ми харесва как загиват хора, но това не може да се класифицира като военно престъпление защото колоната не беше обозначена с червен кръст (знаме или ленти на ръцете) и по-голямата част от войниците бяха въоръжени а не представляваха санитари.
А колкото до „медийното изолирана Украйна“, ти на кой свят живееш? Медийната изолация е в Русия. Тя не само санкционира всички медии и журналисти с мнение различно от това на Кремъл, но и си спря голяма част от интернета… Остана им само Телеграм. За да гледат други медии трябва да ползват VPN.
14.
До 13 аналноопустошения
13.10.2022 09:59:05
3
4
Чудя се кой ти е натиснал лайк… Написал си пост от който нищо не се разбира! Не е ясно каква е твоята позиция. Ясно е, че ползваш много жаргон, но според мен по доста неясно подредена мисъл.
Не съм очаквал друг коментар на клиповете от теб. Ясно е че простотията е черта на твоя характер.
13.
до 12
13.10.2022 09:51:36
12
12
ПЪЛНА, ОТКРОВЕНА ПРОСТОТИЯ !

Няколко руски клипа представени за украйнски.

Един показващ ВОЕННО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ на украйнците, който хвърлят с дрон бомба по изнасящи от боя ранен войник. Гнусно и подсъдно.

И един явен фейк, радиотеатър с "прихванат" разговор.

Наистина ли вярваш в това което ми показа ?
Та това са клипчета за медийно изолираната Украйна в която са забранени всякакви медии освен официалните за да не знаят какво се случва на фронта.

Обречен си на простотия до края на живота си !
Хубав ден !
12.
*********
13.10.2022 09:40:28
3
5
Коментарът беше изтрит от модераторите, защото съдържаше вулгарни, нецензурни или обидни квалификации, обиди на расова, сексуална, етническа или верска основа или призиви към насилие по адрес на конкретни лица.
11.
до 9
13.10.2022 09:35:37
3
6
Клипове да искаш:
https://www.youtube.com/watch?v=bhB2cBmT7dM
https://www.youtube.com/watch?v=9smVYh3MNlI
https://www.youtube.com/watch?v=_yiRvQW7JYs
https://www.youtube.com/watch?v=67WEwEFKXSk
https://www.youtube.com/watch?v=csT6-OmohX8
Тези ги събрах за 2-3 минути и се отнасят за последните 2-3 дни. Няма по-стари. Не са за хора със слаби нерви. Все пак украинците избиват хора, пък били и те нашественици.
10.
Грешка в заглавието
13.10.2022 09:27:24
0
3
Исках да напиша статията а не стаята…
9.
Странна редакция на стаята
13.10.2022 09:25:34
0
14
По принцип тя е превод от ISW/УНiАН, но снимките са взети от „Телеграм Борис Рожин, t.me/boris_rozhin“, поне така пише в началото на статията…
Смущаващ е факта, че са гарнирали статията със снимки само от един източник и той показва само снимки на руски успехи, а текста е за преобладаващи украински. Дали това е случайно или е просто мързелива работа на журналистите от Флагман?
8.
до 6
13.10.2022 09:24:35
10
6
Сериозно ли е пълно с такива клипове?
Хайде дай връзка към някой.
От бойното поле. Не на пленици с който се гаврят. А затова как громят руснаци.
7.
До 3 - без агнешки комплект
13.10.2022 09:17:16
1
4
със зелев лист, кайма и ориз.
Ти питай Кметство "Освобождение" - Териториална Дирекция на Общинската Администрация ли е, че ме интересува кой е директора- да го запитам работническото общежитие в бл.45 не е ли свръхнаселено и с регистрации на укриващи се осъдени застаряващи "болни"- неотслужили и наборна служба.
6.
2 до 6 комент
13.10.2022 09:13:58
3
13
Да бе другарю,обаче съм изключително тъп и още когато укронацистите извършиха контранастъпа в Харковска област и шокираха и самите руски медии,които за пръв престанаха да използват дежурното фейк и започнаха критика към военните за позорното бягство,аз единствен тъпунгер в цял свят,пишех същите работи,как нямало клипове и как укритие тъпчели русосиганския флаг. Искам да тъп така ми харесва.
5.
ДО 2
13.10.2022 09:02:25
12
18
Какви клипове гледаш? Youtube е пълно с клипове на разсипани руснаци, но за теб явно е вярно само че ГОРДИТЕ РУСКИ ВОЙСКИ ГЕРОИЧНО ОТСТЪПВАТ, А ПОДЛИТЕ УКРАИНСКИ ВОЙСКИ СРАМНО ГИ ПРЕСЛЕДВАТ…
4.
Хайде пак лъжи!
13.10.2022 08:57:37
2
17
Вие на мен Бай Пеньо дъртия ерген алкаш тези не ми ги пробутвайте.
Аз не съм много прост,само се извинявам за тъпашкото ми удивление,защо статията е гарнирана с клипове как руските унищожават бойна техника! Усетих се че гарнирането на статията е дело на редакцията и сайта. Дърт ерген алкаш съм и съм немножко изтъпял и за мен Коношенката и руцката тиливизия са всичко на този свят въпреки че не винаги разбирам какво говорят.
3.
Дроб сърма
13.10.2022 08:48:17
3
16
Когато едно населено място се "освободи" няколко пъти от едните и няколко пъти от другите, то остава ли годно за живеене? Има ли останали здрави сгради, пътища и т.н. или става само за депо за отпадъци?
2.
Хайде пак лъжи
13.10.2022 08:45:05
17
16
И статията за укр успехи отново е гарнирана с клипове как руснаците унищожават укр освободители.

Къде са клиповете от успехите на укр. Как бомбардират, как громят руснаци ?
Клипове как мачкат знамена от изоставенитеот русн селища има много а от бойното поле никакви.
1.
Лост
13.10.2022 08:42:17
1
13
Не вярвам руснаците да са казалу, че украинците са атакували нашествениците.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Феноменалният Влади Зомбори спечели "Капките" Той е победителят в 12-ия сезон на шоуто за имитации "Като две капки вода" Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Веско грубо нареди тази певица: Ти показа, че можеш и да мислиш Фолкаджийката получи висока оценка за певческите си възможности и интелекта си 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас 4 начина да разберете дали партньорът ви крие нещо от вас Ето кои са те  4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение 4 малки неща, които всеки мъж иска в една жена, без съмнение Истинските мъже искат жена, която ги вдъхновява, защото в живота ѝ се случват страхотни неща Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Зодиите, които карат родителите си да се гордеят с тях Кои знаци имат безмилостен стремеж майка им и баща им да се гордеят с тях Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Представители на европейската комисия ще заседават утре в Бургас и ще пътуват с електрическите ни автобуси Ще има и празничен концерт с ефектно шоу от дронове, за да се види какво е постигнато от по Оперативна програма "Транспорт" Рецепта за пай с кайма и картофи Рецепта за пай с кайма и картофи Вкусно и засищащо ястие 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема 5 гряха, които ви пречат да отслабнете в областта на корема С възрастта става особено трудно да се премахне коремът - понякога дори диетата и спортът не помагат Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Рачков влезе в образа на Веско Маринов, изпоти се яко Двамата изпълниха дует - обичания от всички хит "Лятна жълта рокля" Над 12% от българите нямат сметка в банка Над 12% от българите нямат сметка в банка Стотици хиляди бягат от вземане-даване с финансовите институции заради високите такси
3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка 3000 евро бонус в Гърция за сигнал за фалшива касова бележка Съдействат за разкриване на измами в големи размери Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Пребиха Стив Бушеми в центъра на Ню Йорк Актьорът е бил приет в болница 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани 15 загинали след стрелбата по жилищен блок в Белгород с ракета от района на Казачей Лопани Звучи невероятно, но според украински анализатори, руснаците сами са си го взривили, а в същото време Путин уволни военният министър  Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Любов за Телеца, получава и енергия за лечение Хороскоп за деня – 13 май 2024, понеделник Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Жена, всичко поскъпна. Трябва да се къпем заедно, да пестим от ток и вода.
- Аз вече се изкъпах при комшията.
Виц на деня Виц на деня При кардиолога:
- Бай Марине, колко бутилки вино изпиваш на ден?
- Две.
- Как така две, аз нали ти разреших само по една?!?
- Аз ходя и при друг доктор...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Обява:
Изгубена шофьорска книжка на жена ми. Който я намери, да я изгори! Възнаграждение
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори