×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Любителите на конспирации се задействаха: Пръскат ни с химия, а всички мълчат


Любителите на конспирации се задействаха: Пръскат ни с химия, а всички мълчат
Какво е това според вас
06 Октомври 2022, Четвъртък, 18:05 ч.
Автор: Флагман

А после говорят глупости, че това не е химия, с която ни тровят, а едва ли не е натурална съставка, гневят се "напръскани" във фейсбук

В последните няколко дни фейсбук буквално завря от стотици снимки от различни места в България, в които се виждат популярните следи в небето.

Любителите на конспиративни теории смятат, че това е т.нар. "кемтрейлс", докато здравият разум и науката -  водна пара, образувана от изгарянето на самолетното гориво, когато времето е спокойно и стабилно, те остават и се виждат дълго време.

„Пръскат ни с химия, а медиите мълчат“ – фраза, която е често срещана в социалните мрежи и обикновено подкрепя видеоклипове, за които се твърди, че показват т.нар. „кемтрейлс“. В последните няколко дни фейсбук се наводни от снимки на следи в небето, за които се твърди, че са много страшни и "сеят болести, зарази, предизвикват бедствия и земетресения".

„Така изглежда небето над селото и троянския балкан тази сутрин. Какви са тези самолети? Нормално ли е тези следи да не изчезват цял ден?“, пишат потребител в социалната мрежа и публикува снимка.

„Странно разчертаване на небето над България от странни самолети“, констатира друг.

„И после говорят глупости, че това не е химия, с която ни тровят, а едва ли не е натурална съставка. Вие сами преценете. Само ще вметна, че тая гняс повече от четири часа се разстила над София“, пише трети.

Любителите на конспиративните теории са убедени, че кондензационните следи от самолетите ни тровят с всевъзможни химикали. През годините те са обвинявани за почти всички заболявания и природни аномалии.

Според вярващите в теорията обикновените кондензационни следи изчезват много по-бързо, докато „кемтрейлс“ очевидно съдържат други вещества, които ги карат да бъдат по-издръжливи.

Конспиративната теория е една от най-разпространените в света, а нейното начало може да бъде проследено до 90-те години на миналия век.

Кемтрейлс? 

„Кемтрейлс“ началото

Първоначално се зародила идеята, че самолети на световните елити разпръсват токсичен метал – барий, който се използва, за да се намали пасивно населението на планетата.

През 1996 г. Американските Военновъздушни сили публикували доклад за влияние върху времето чрез различни химикали, подобно на разбиването на градоносни облаци. Тогава били обвинени от обществото, че ги „пръскат с мистериозни субстанции“. С разпространението на теорията Военновъздушните сили започнали да получават хиляди писма от ядосани граждани по темата.

Барият е химичен елемент, който се използва най-често във вакуумните тръби, като например луминесцентните лампи. Той се използва също във фотографията, медицината, производството на стъкло и бои и др.

При приемането на по-високи дози барий от човек се наблюдават стомашно-чревни разстройства, мускулна слабост, затруднено дишане и повишаване или спадане на кръвното налягане. Разтворимите бариеви съединения са токсични за хората, животните и растенията.

Следи в небето над Сливен, кадърът е заснет преди три часа

„Кемтрейлс“ еволюцията

През годините и особено след 2000-ната година, теорията за „кемтрейлс“ претърпява редица метаморфози и сега „белите следи в небето“ се обвиняват за почти всичко – от разпространението на COVID-19 до насилствена ваксинация за същото заболяване.

„Кемтрейлс“ се посочват също като инструмент за световна доминация. В социалните мрежи тези теории изобилстват навсякъде, като някои инфлуенсъри дори дават съвети как да се предпазим от вредното влияние. Един от начините е да поставим купичка с оцет на открито пространство – това изчиствало химикалите във въздуха.

Науката казва

Кондензационните следи на самолетите са водна пара. При определени метеорологични условия въздухът на голяма надморска височина е доста влажен, но все пак недостатъчно, за да се образува облак. Ако обаче самолет премине на това място, отделените от него водни пари и отработени газове образуват малки капчици, които температури от минус 50 градуса незабавно замръзват и стават видими като облаци.

При определени климатични условия тези облаци могат да останат непромени с часове. Често те се разпръскват от вятъра. В зависимост от това колко движение има във въздуха, колко високо лети самолетът, дали той се снишава или се издига, следите от него изглеждат по различен начин. Контурите се определят от траекторията на полета. Ако контурите са прекъснати на определени места, това се дължи на различната концентрация на водни пари в околната атмосфера.

В зависимост от влажността на въздуха те могат да останат в продължение на часове в небето.


В категории: Животът


19
Коментара по темата
19.
Моля
07.10.2022 08:43:04
6
6
Пръскат ни да.
Флагман обяснете тогава защо преминаването на два самолета в интервал от 2 мин на близка надморска височина ,единия остава следи, а другия не? Пътническия самолет горивото му не отделя водните ви пари. Ай стига глупости!
18.
_nib_
07.10.2022 08:05:22
2
8
Не се страхувам от новите конспирации...Страх ме е че старите се оказаха истина.
17.
Забравих
07.10.2022 06:26:29
5
14
И ДА, Снефан Янев има 5% на изборите,

Просто на социолозите им.бе нужно час и половина след изборният ден за да разберат това !

На Байден за същото му бе нужна цяла нощ.
И ДА, на Стефан Янев ще му дадат мандата за Правителстмо на Спасението, случайно, като и процентите, който социолозите случайно не видяха.

Ракиджий, само консирации са ви в авите !!!

70% - не чипирани с ваксина ....
70% - не участват в машинното гласуване !

Ганьовци !
16.
Моето вЕрвам !
07.10.2022 06:17:23
3
22
Аз вЕрвам на световният Елит.
Те денонощно мислят за доброто на мен и семейството ми.

Путин, от злоба нариче този елит "откровени сатанисти".

Участниците във форума в Давос, сън не ги хваща от притеснения за бъдещето ми.

Печатат тонове пари за да съм щастлиФт и доволен.
Бил Гейтс е защитник на човечеството от всякакви прилепи.

Американските биолаборатории са изградени за да ни предпазват от вируси.

В Правителствена болница София, са взимали бъбреци от млади но бедни украйнци и са ги плисаждали на болни но богати хора от Близкият Изток, защото са били кръвни но непознати един за друг роднини.

Зеленски и Всички олигарси на Украйната съвсем случайно са от еврейски произход. Просто са много работливи и инциативни.

Когато си налея чаша вода, тя заема формата на съда и е всъщност сфера, като Земята.

Кемтрейлс всъщност са най-обикновенни следи от самолети но за разлика от 70-ти сега се разпръскват бавно.

Аз вЕрвам на Грета Тумберг.

А Илон Мъск и Джеф Безос просто са забравили да сложат камера на ракетите си за да ни покажат Земята от космоса.
15.
Ще се еазбере
06.10.2022 23:16:01
5
26
Когато беше аварията в Чернобил ни успокояваха, че няма страшно. Но когато детското отделение се препълни с деца с левкемия много от които починаха започнаха да казват каква е причината. Но техните деца бяха пили йод. Дано това да е наистина конденз, но лошото е ,че истината излиза късно.
14.
Ами от едно време е така само манипулират и лъжат
06.10.2022 21:18:00
12
14
На маймуни правят народа
13.
Warrior
06.10.2022 21:05:46
13
10
Како ши прая сига? От тея химикали няма да ми става шурката.
12.
zveta
06.10.2022 20:48:24
15
12
А защо са толкова много-10 тънки и 8 дебели линии-толкова много самолети ли са минали над подбалкана? И натовски ли са? не сме ги чули като друг път.Има нещо гнило защото това го виждам за пръв път.
11.
Rando
06.10.2022 20:12:53
20
26
Още едно време казах,че ако някаква велика и всемогъща глобална групировка иска да избие Ганьо,няма да го пръска от небето,ами ще му сложи отровата в ракията и цигарите и до един два месеца тука от 5 милиона ще останат към 500 хиляди човека сигурно

Но естествено Ганьо е най-умен,най-велик,най-можещ,най-големия ебач и изобщо в всичко е най-най,за това толкова много и бързо разконсперира кемтреилсове и джендъри и т.н. ,докато държавата му умира
10.
И какъв е смисъла
06.10.2022 19:58:23
18
18
следите с химикали да бъдели "по-издържливи" и да се пръскали по-бавно, в сравнение от обикновените кондензационни следи ?
Нали целта е по-бързо да паднат на земята и да изтровят тъпанарите по нея , защо ще стоят в небесата, за да ги виждат ?!
9.
За сведение
06.10.2022 19:55:09
12
14
на кемтрейлс малоумниците, витловите самолети не правят инверсионна следа, значи от тях не се пръскат "химикали"!
8.
По тази логика
06.10.2022 19:49:20
15
20
Зимно време , когато въздуха е студен и влажен, когато човек издиша топъл въздух и се образува пара , значи тоя тарикат пръска отрова , да го еба ...!
7.
До Флагман.
06.10.2022 19:40:59
22
28
Колеги, объркали сте заглавието. "Любителите на конспирации" да се замести с "Проститите, необразованите и малоумните".
6.
Chemtrails
06.10.2022 19:17:48
15
12
They spray something in the rivers to make the frogs gay.
5.
Лигата на нискообразованите
06.10.2022 19:11:09
19
27
5G ,Covid , Путин, кеймтрелс
Сори и Земята е плоска
4.
БАХАХАХА
06.10.2022 18:50:06
18
23
АВЕ ПРЪСКАТ НИ И ТОВА Е ХАХАХАХХААХ

... иначе казано ползвам 2% от мозъка си, за да измисля тая глупост.
3.
Kak ne
06.10.2022 18:28:19
33
29
Кой ще си играе да харчи милиарди по цял свят да произвежда хиляди тонове химия и да плаща горивото на самолети, за да я пръскат?????
2.
Копейкин
06.10.2022 18:21:26
21
22
Това са моите дебили. Сред вас са и имат достъп до интернет, затова са тия истерии. Ако не ми трябват за гласове, за да осребря простотията им, бих казал че трябва да се затворят в резерват за примати и да ходим да ги гледаме през оградата и да им хвърляме банани. Ама засега ми трябват.
1.
Копейкин
06.10.2022 18:17:23
25
25
Това са моите дебили. Тия хора са сред вас. Имат и достъп до интернет. Ако не им трябвахе гласове, за да им осребря простотията им, бих каза че трябва да се затворят в някакъв резерват за примати и да ходим да ги гледаме и да им хвърляме банани през оградата. Ама за момента ми трябват.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха Изгониха считана за вещица от Ергенът Изгониха считана за вещица от Ергенът Тя заплаши, че ще разбие главата на друга участничка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Освен отпадането на партньора на Емануела Иван се заформя още един скандал в танцувалното шоу Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Бомба на автогара "Запад", вдигнаха на крак бургаските полицаи, оказа се... Целта на обучението - повишаване на готовността и времето за реакция на полицейските служители при подобни сигнали бе постигната, каза комисар Емил Павлов Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Очертава се изненадващ избор за служебен премиер Шорт листата се скъси до двамата зам.-председатели на Сметната палата, Горица Грънчарова-Козарева – фаворит Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Тази турбо звезда натири мъжа си, след като разбра, че й изневерява Драгана Миркович сложи край на брака си след 24 години Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци Паднаха доста маски, ПП-ДБ и ГЕРБ се сбиха за овладяването на паричните потоци БСП ще вдигне резултата си на предстоящите парламентарни избори, ще ни подкрепят и разочаровани гласоподаватели на ПП-ДБ Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Идва горещ уикенд - чакат ни температури до 29 градуса Още в днешния ден времето даде заявка за предстоящото затопляне ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса ГЕРБ, ДПС и БСП провалят изслушване на Сарафов, Цацаров и Гешев за Нотариуса Бойкотират съответната парламентарна комисия Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Съгласни ли сте? МОН предлага повторното явяване на матура да се заплаща Предложението е цената да бъде съгласно Тарифата за таксите, които се събират в системата на предучилищното и училищното образование
Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута? Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Светът ще забрави скоро за терора в Москва? Зловещо пророчество за още по-кървав атентат през април Хората ще мечтаят как да оцелеят, предсказал Владимир Жириновски, на чиито прогнози руснаците вярват повече и от тези на Ванга
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Отче, съгреших...
- Ама как си ми омръзнала! Всяка неделя едно и също...
Виц на деня Виц на деня - Влизай спокойно, кучето ми е кастрирано.
- Мен повече ме е страх да не ме ухапе!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Като дете Чък Норис направил снежен човек... от пясък в пустинята!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори