×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Тестват сирените в София на 1 април
  • Откриха труп до детска ясла в Русе
  • Енергийната система на Украйна е разрушена на 50%, според източник от Киев
  • Експлозия в най-голямата румънска рафинерия Петромидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Путин обяви независимостта на Херсон и Запорожието и призна за грешки при мобилизацията


Путин обяви независимостта на Херсон и Запорожието и призна за грешки при мобилизацията
Не бива да се допуска мобилизирането на многодетни бащи, на хора, които страдат от тежки заболявания и на такива в напреднала възраст, каза Владимир Путин
30 Септември 2022, Петък, 06:58 ч.
Автор: Флагман.Бг, снимка: УНiАН

Следобед ще е церемонията, на която Русия се очаква да обяви, че присъединява четирите украински области 

Руският президент Владимир Путин подписа укази, с които признава независимостта на Херсонска и Запорожка области, съобщава БНТ.

Останалите 2 области - Донецка и Луганска, вече бяха признати от Москва за независими. 

Днес следобед в Кремъл е планирана церемония, на която Русия се очаква да обяви, че присъединява четирите украински области.

Русия може да избегне най-тежките последици от войната в Украйна, ако Владимир Путин бъде спрян, заяви украинският президент Володимир Зеленски в традиционното си вечерно обръщение.

По думите му Русия няма да може успешно да анексира четири украински области, както обяви руският президент.

САЩ никога няма да признаят претенциите на Москва по отношение на суверенната територия на Украйна, заяви Джо Байдън и определи референдумите като пародия.

Запорожка, Луганска, Донецка и Херсонска област представляват около 15% от територията на Украйна, съобщава Нова телевизия. Преди войните от 2014 г. и сегашната инвазия, там живееха близо 10 милиона души.

Русия няма пълен контрол върху някои от посочените области. В тях и в момента се водят боеве. Анексирането се разглежда като пореден опит на Владимир Путин да сплаши украинците и техните съюзници.

Руският президент недвусмислено намекна, че на опитите на Украйна да си върне заграбените територии, може да отвърне с ядрено оръжие.

Междувременно бТВ съобщи, че Путин е признал за грешки при мобилизацията. Той уверява, че ще бъдат поправени.

„Тази мобилизация повдига много въпросителни. Грешките трябва да бъдат поправени и не бива да се допуска тяхното възпроизвеждане“, заяви руският президент на заседание на руския Съвет за сигурност, съобщи БТА.

В заседанието той участва с видеоконферентна връзка, то беше излъчвано по руската телевизия.

Изявлението дойде, след като медии и руснаци в социалните мрежи съобщиха за много случаи на мобилизация на възрастни хора, на студенти, на болни и на хора без никакъв военен опит. Мобилизацията стана причина за демонстрации и за бягство на хиляди хора в чужбина.

Руският президент заяви още, че не бива да се допуска мобилизирането на многодетни бащи, на хора, които страдат от тежки заболявания и на такива в напреднала възраст.

„Ако е допусната грешка, тя трябва да бъде поправена и мобилизираните по погрешка следва да бъдат върнати у дома“, изтъкна Путин.

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков също призна в понеделник, че са допуснати грешки в рамките на частичната мобилизация. Първоначално беше обявено, че ще бъдат мобилизирани само хора с военен опит и с полезни умения.


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
33
Коментара по темата
33.
Хихи
01.10.2022 04:59:26
0
0
Ботокса с новите чаламбаджии
32.
До 28
30.09.2022 17:27:09
0
3
Ако беше чел малко повече история, щеше да знаеш, че територията на днешно Косово до началото на 20 век е била населена предимно с българи и малко албанци, кажи ми неграмотнико къде изчезнаха българите от Косово, аз ще ти кажа избиха ги онези сръбски шовинисти дето ти защитаваш, НАТО даже закъсняха с намесата в конфликта. Югославия беше толкова измислена държава колкото е и РФ. Сърбите си заслужиха всяка една ракета заради кланетата, които извършиха, а ти като си такъв русофилистик що не се замобилизираш да браниш матушката си Рашия.
31.
До 31
30.09.2022 13:02:52
3
4
Хахаха каква сила е смешното НАТО без нито една реална битка смешно ако се изправи срещу Русия ще Бъде премазано Русия завзе територия с 7 пъти по малко по численост войници с 200 Хил войника срещу 1мил и половина армия укропитеци и натовски подлоги и всякаква друга наемническа зган смешен си изизни
30.
До 21
30.09.2022 12:45:30
2
2
Първо твърденията са ти неверни второ, ти къде живееш мишок в бг кочината я се огледай ти, всеки ден дигат цените олиото е 8 лева, и всичко останало е станало 3 пъти по скъпо инфлация невиждана никога до сега заплатите повече от смешни, убийства изнасилвания и дрогирани примати на всеки ъгъл, бройте стотинките за хляб в вас почети на сто процента съм сигурен, че живееш с майка ти и си тръгнал да се обясняваш мога да изброявам до утре за небивалиците в бълхария кенефа на Европа дори така ни нарекоха този от ЕС няколко пъти промито злобно ограничено същество жалбме за такива като теб
29.
Лиман обкръжен!
30.09.2022 12:40:01
3
5
След няколко дни закъснение и бг медиите вече е новината: Украинците обкръжиха Лиман, полкедния важен стратегически център за Донецка и Лугански области, от тука, всичко става трагедия за рашистките окупатори.
Някои медийки които през ден цитираха Юри Подоляк,нещо се ослушват, Юри котела, който сънуваше постоянни котели и обкръжения на Киев, Харков, на основните укр сили на Донецкия фрон. От 3 дни заедно с най-бруталните руски пропагандони, Скабеева, Совольов, Юри Подоляк критикува руското командване, заради обкръжените руски войски в Лиман.
руцкитиеПиениФашисти опять обосрались!
Айде малко новини де или се притеснявате че русофилоидиотите, ще получат силнк паник атаки!
Спокойно,няма,те са прости, а простия и мъртвия, не чустват нищо, страдат само близките, им!
28.
До 27
30.09.2022 12:36:24
5
3
Ей промит мозък а защо трябва Косово да бъде признато за независимо дори и без референдум и бомбандирана Сърбия от НАТО, защо Америка го призна без референдум отговори на това промит мозък, без една мозаечна гънка краварски гюбретчия ?
27.
Путлерист
30.09.2022 11:59:58
5
6
За какви 97% говорим като активността на гласувалите е под 15%. Никъде по света дори и в африканските държави не биха признали такъв ,,референдум" в който повече от 85% от населението няма възможност да гласува. Това може да се случи единствено в западналата Рашия.
26.
Говорит Москва
30.09.2022 11:26:43
3
8
Обръщение към войската: поне днес не бягайте, а умрете. Не разваляйте празника на Президента.
ДНР наш завинаги, удръжте столицата поне два три дена.
ЛНР наш, същото като горното.
Запорожие наш, поне една част, столицата не е важна
Херсон наш, почти.
Зеленски наркоман, НАТО ни нападна и така нататък.
25.
Летящ холандец
30.09.2022 11:14:22
1
7
Ъхъм, така е , нямаме никакво въоръжение, само дето ви пазим небето с нашите Ф35. Аре чао!
24.
До 22
30.09.2022 10:53:58
8
6
Ей, бунак, тези си ги говорете с другите дураци, като, тебе или с други пациенти на психодиспансера.
Целия, свят включително и самите руснаци виждат, кой мобилизира, а няма елементарни неща за един войник, да не гиворим за ръждивите автомати, разконсревираната ръждива техника от времето на ССС Р, поне на 50 години.
И не на последно място, заминавайте за Русоспия, стига сте увъртали, русофилоПедали, в Европа мобилизация няма. Хайде, марш вонючи русофилские педе. асьlй!
23.
Га га га
30.09.2022 10:46:00
6
13
За пръв път в историята, сиганска държава напада, друга държава и без да има война на собствена територия, милиони героични мужики, бягат и напускат сиганската велика РуцкаПидирация!
22.
Не си мислете
30.09.2022 10:43:28
7
10
Че другите не са го закъсали за оръжие. Колегата ми е холандец. Каза ,че масово негови познати, включително и брат му напускат армията като кадровици . Холандия била дала всичко ново на Украйна. Ходили на стрелби с по 4 патрона , и трябвало да ползват техника на по 30 години за която нямат резервни части . Предполагам,че и другите, които си дадоха оръжието сега ще чакат с години за да се произведе новото, което са поръчали и платили . Едно стана ясно ,на новините не може да се вярва. Оказват се пълна лъжа!
21.
Абе Жуков!
30.09.2022 10:28:33
6
9
Ти много проЗ ли си или изключително и потомствено-наследствено проЗ?
Защото, такава, въпиюща простотия, не се възпроизвежда в едно поколение, нужно е да се предава от поне две поколелия русофиКомунисти.
Във тези области, се водят боеве, падат ракети и украинцуите унищожават, войници, офицери, администратори и окупанти,ежедневно.Така,наречените референдоми, нямат никакво значение за украинците и бойните действия. Това е поредния кьорфишен, предназначен за пациентите-роби в кремълскияСигански бърдак.
Айде земи майка ти и отиди да погостувате в някоя от "присъединените" територии.
И да оживеете под украинския обстрел, може Кадировци малко да ви поашладисат изотзад и майка ти и тебе.
Я влез и гкедай малко в Ю Тубето, да видиш как жените на мобилизирани насила от ДНР, се оплакват, че Кадировци били изнасилили мъжете им хаха. Това са същите русофилиидиоти-укр граждани които, чакаха да ги "освободи" руския мир и от 2014г са проруски бардак, безработица, изселване, нищета и за капак след наоадението на Русмангалия над Украйна, тези тупорили полуидиоти бяха мобилизирани насила и хвърлени за пушечно месо. И те като своите братя русмангалите са мачкани и опъваниОтзад от Кадировците. Защото Кадир тик ток спецназа се оказа фейк и може да мачка само русмангалите!
20.
Холивуд
30.09.2022 10:28:32
4
7
Когато по голямата част от хората са готови да се продадат като личности за шепа евро, долари и няколко банана, ще затънем в блатото на дявола.
Дрога, алкохол,разврат,пидерастия, простотия водят към разпад на индивида, а от там до обезличаването на цяла една държава.Така са потъвали всички големи империи в миналото.
Това е голямата цел, към която се води целия свят.
19.
1
30.09.2022 10:26:12
5
5
Пути заламтя за територии съседна страна росифилистици колко сте прости ми утре Турция може да иска Кърджалийско
18.
Bbb
30.09.2022 10:05:56
15
12
С тази война Путин нагледно ще покаже пред целия свят, че той ( светът ) с тези англосаксонски ценности и либерална пидерастия е тръгнал към самоунищожаването си.
Без библейските завети Европа не може да съществува.Допускането да се управлява от всякакви продажни и подкупни идиоти либерали, педали, бандити и медицински доказано олигофрени, имат за цел единствено да отдалечават хората от първичните им консервативни човешки ценности,без които хората ще се превърнат в обезличени роби без история.
Който говори за глобализъм на света е пълен идиот.Човек е силен и не се поддава на манипулации, когато познава собствената си история и се чувства на мястото си само там където са корените му, роднините и приятелите му.Без класическото семейство,хората няма как да продължат човешкия род.
17.
До Жуков
30.09.2022 09:59:57
4
10
Въобще не си промит, ако вярваш, че 97% са гласували ЗА референдума. Ама въобще. Имам тук един мини ядрен реактор, перфектен за двустаен апартамент, дай да ти го продам на добра цена.
16.
до 14
30.09.2022 09:53:15
11
5
Българите искаме да живеем в Европа, да купуваме произведени в Китай високотехнологични стоки на добри цени и да ползваме евтини руски ресурси. А от САЩ никаква полза и нужда нямаме. Така че стягай си чемоданите и заминавай натам, и не се опитвай да ни даваш наклон на бyя...
15.
Жуков
30.09.2022 09:46:15
21
7
Нали уж бягали руснаците панически а Зеленски правил контраатаки хахаха :))) А те руснаците не само че не бягат,но и си провеждат избори. 97% гласували за. Веят се руските знамена в превзетите области.
Но така е, евроидиотите като гледат някакви измислени клипчета поднесени от зъбати инфлуенсъри и интернет драскачи, нямат реална представа какво се случва.
14.
Крив ти път Бай Жечо от Славейков
30.09.2022 09:40:02
6
14
Така е но за разлика от преди, когато Бай Жечо от Славейков по цял ден пърдял като диво прасе в тръстика, сега за да живее без да мрънка като свекърва за КОР Бай Жечо от Славейков трябва да се потруди с работа. Времената на мързеливците отдавна минаха. Другия вариант за Бай Жечо от Славейков е да си стегне чимоданите и да емигрира в "славната руспия при путлер убиеца на жени и деца!
13.
Големанов чепа
30.09.2022 09:30:26
11
11
Гледали ли ли сте по нешънългеографик лъва как скача и взема обяда на хиените, а те го заобикалят и скимтят като ритнати отзад. Аз това виждам. Руския лъв.
12.
До 10
30.09.2022 09:11:55
15
17
Сметките за ток в Лондон са по 10 пъти отгоре. Бай Жечо от Славейков плащаше по 2 ст. киловат часа по Бай Тошово време, па макар и с режим на тока. Славата ще е за Россия, а не за западните психопати, защото откакто са тук западните кучета, техните корпорации и колониалната им политика, бай Жечо НЕ живее добре. Бай Жечо от Славейков живееше добре по времето н СССР, когато имаше работа, сигурност и спокойствие. Днес нагло-саксонската пропаганда всеки ден мъти главата на бай Жечо от Славейков колко е добре сега. Бай Жечо си гледа празния портфейл, непосилните сметки за ток, скъпата храна в Билла и си вика: "Абе аз ли изкуфях, че виждам колко е зле положението ми, а тия идиоти само ми повтарят колко добре съм."
11.
Броненосеца Потьомкин
30.09.2022 08:58:49
5
13
Признахме "независимостта" на Запорожие и Херсон още преди те да са я обявили. Това не е случайно. Руските депутати са най-бързите в света по признаване на независимости, по-бързи от тях няма. Още преди да се усетиш и те признават твоята независимост, след което те присъединяват. Няма какво да толкова да мислиш и да се чудиш, зачем такая загуба на време?
10.
Лоцман
30.09.2022 08:51:53
10
25
Икономиката се срива, народът бяга на огромни тълпи по границите, пияните на мотика запасняци няма с какво да ги оборудват и въоръжат, а в Масква щели да правят "всенародни празненства" за някакво хартиено признаване на присъединени земи. И накрая бай Жечо от комплекс Славейков след шестата ракия се изцепва "Слафа Роции" с 8 правописни грешки в двете думи.
Както се пее в песента: "Весело е, хубаво е, и отвсякъде се чува музика..."
9.
Въй
30.09.2022 08:49:23
4
10
Пути се е разбързал. Не трябваше ли първо да обявят независимост ХНР и ЗНР както повелява традицията и после Русия да се присъедини към тях заедно с ДНР, ЛНР и ЛДНР?
8.
Аз
30.09.2022 08:00:48
33
18
СЛАВА РОССИИ
7.
81
30.09.2022 07:59:59
22
30
Няма по-прост и не еволюирал народ от руския.
6.
Га га га га
30.09.2022 07:53:46
12
26
Руснаците всяка година на 9 май викаха "На Берлин", а сега тръгнаха с чемоданите към Улан Батор.
5.
До 4
30.09.2022 07:48:13
14
27
То и ссср се е създал абсолютно незаконно по тогавашните закони и престана да съществува закономерно.
руската федерация също съществува незаконно и затова ще престане да е субект на Международното право.
Републиките, които също са незаконно присъединени ще се освободят и ще отхвърлят вековното руско робство. Предполагам, че и руския език ще бъде забранен като незаконно натрапен.
Чак тогава Закона ще възтържествува.
Ей така ще стане!
И ще е Законно!
4.
нормално
30.09.2022 07:17:52
28
33
То и независимостта на самата Украйна е обявена след референдум, провел се в разрез със законите на тогавашният СССР !
Разпада на СССР е извън правото на тогавашната държава.

Няколко десетилетия по-късно рускоезичното население се събра в една държава.

Опасеният прецедент Косово се разпростира навсякъде.
3.
Долу рОспия
30.09.2022 07:13:12
38
41
В село със 100 ватенки гласували 200, от тях 300 за присъединяване към окупатора. Признати от Сирия и Северна Корея тавариш путкин!
2.
Конец Путлера
30.09.2022 07:09:40
35
41
То и Хитлер започна така, първо съседите, после реши целия свят!
Въпроса е дали ще му бъде позволена лакомията?
1.
Докато ги
30.09.2022 07:09:32
32
26
Обявяваше укрите превзеха купянск и му прекъснаха чаламбите с петолъчки в кремъл
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Кметът на Айтос Васил Едрев подписа договорите за 4 ключови проекта за 15 млн.лева Наред с това е спечелен и още един проект – за 1,6 млн.лева, с които ще се подмени уличното осветление в 17 населени места Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Наистина ли е на 60 години, а изглежда толкова секси в "Денсинг старс" Илияна Раева показа страхотната си фигура Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента Депутати от „Възраждане“ в нов сблъсък с Манол Пейков, този път и в кулоарите на парламента На Цончо Ганев му изпращат от Русия специален крем от тестис на усурийски тигър, отвърна народният представител от ПП-ДБ Слави Трифонов пребори жестоката болест Слави Трифонов пребори жестоката болест Трифонов се подложил на експериментална модерна терапия, която дала много добри резултати Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка Шеф Ангелов направи немислимото за тази участничка За пръв път даде втори шанс Представят страхотна театрална постановка в Бургас на 2 април, входът е свободен Представят страхотна театрална постановка в Бургас на 2 април, входът е свободен Премиерният спектакъл е с два начални часа – 18.00 и 20.00 в зала „Тончо Русев“ на Дом на културата на НХК Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Мистериозна смърт на велосипедист, намериха тялото му на пътя Българово-Айтос Тялото е откарано за аутопсия в отделение „Съдебна медицина“ при УМБАЛ-Бургас „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков „Денсинг старс“ е най-доброто шоу, писна ни от Рачков Такива предавания изграждат модели на поведение за зрителите и особено по-младите се подвеждат и искат да копират въпросните „тв звезди“ Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите Ще приземят ли „Миг“-овете в очакване на F-16? Военният министър с добра новина за самолетите 300 военни пазят границите ни, каза  Тодор Тагарев Две години след напускането на бТВ тя фалира Две години след напускането на бТВ тя фалира Журналистката, която се втурна да прави частен бизнес и да развива своя фирма за маркетинг и реклама, е приключила дейността си
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори