×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Окупираните области влизат в Русия, а Зеленски поиска военна помощ, за да си върне територията


Окупираните области влизат в Русия, а Зеленски поиска военна помощ, за да си върне територията
След обявяването на резултата от гласуването в четирите области президентът на Украйна Володимир Зеленски нарече референдумите фарс
28 Септември 2022, Сряда, 07:10 ч.
Автор: Флагман.Бг

Президентът на Украйна и призова федерацията да бъде изключена от всички международни организации 

Руски служители заявиха, че резултатите от незаконните според международното право референдуми, организирани в четири украински района, показват единодушна подкрепа на гласувалите за присъединяване на тези територии към Русия, предаде ДПА, цитирана от БТА.

Според окупационната администрация след преброяване на гласовете за влизане в Русия в самопровъзгласилата се Донецка народна република са гласували 99 процента, в Луганската народна република - 98 процента. В Запорожието повече от 93 на сто били заявили, че искат да станат част от Русия, а в района на Херсон - над 87 на сто.

Безпрецедентното анексиране на тези територии вероятно ще започне в близките дни. Очаква се, че следващата стъпка ще е назначените от Москва окупационни администрации официално да поискат от руския президент Владимир Путин да бъдат приети в Руската федерация. Кремъл даде да се разбере, че това може да стане бързо.

Киев и много страни от цял свят заявиха, че псевдореферендумите в четирите частично окупирани украински района са незаконни.

Междувременно заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев коментира, цитиран от БТА, резултатите от референдумите. 

"Резултатите са очевидни. Добре дошли у дома, в Русия!", написа вчера той в канала си в Телеграм, съобщи ТАСС. 

Плебисцитите, отхвърлени от Киев, Вашингтон и ЕС като фиктивни и незаконни, се състояха на 23 27 септември. 

След обявяването на резултатите, украинският президент Володимир Зеленски призова Русия да бъде лишена от членство в Съвета за сигурност и да бъде изключена от всички международни организации, съобщиха световните информационни агенции. Във видеообръщение към Съвета за сигурност на ООН, събрал се на заседание за Украйна, Зеленски призова за въвеждането на нови строги глобални санкции срещу Русия и поиска ясни и юридически обвързващи гаранции за колективна сигурност.

Той каза, че пред очите на целия свят Русия провежда на окупираните от нея територии "откровен фарс", наречен референдум, и "принуждава хората под дулата на автоматите да попълват някакви хартийки", колкото да има телевизионни кадри, предаде украинската агенция УНИАН. 

Резултатите от тези референдуми са предрешени, заяви Зеленски и подчерта, че ако украински земи бъдат анексирани, няма да има никакви преговори с руския президент Владимир Путин.

Украинският лидер призова за допълнителна военна и финансова помощ за Украйна, за да може тя да се защити, а "агресорът да загуби", както и за "ясни и юридически обвързващи гаранции за колективна сигурност" за страната му в отговор на последните опити на Русия да откъсне част от територията й.

Извънредното заседание на Съвета за сигурност бе свикано заради организираните под диктовката на Москва референдуми в окупираните от нея украински територии и в двете самопровъзгласили се републики - Донецката и Луганската. 

"В съвременния свят всяка анексия е престъпление едновременно срещу всички държави, които смятат ненарушимостта на собствените си граници за жизненоважно", каза Зеленски. "Признаването от Русия на тези псевдореферендуми ... и поредният опит за анексиране на украинска територия ще означава, че с този президент на Русия няма за какво да се говори", добави той, имайки предвид Путин.

Украинският лидер обвини Русия, че разрушава ООН като основен орган на международното право и каза, че тя трябва да бъде изключена от всички международни организации, а ако такова изключване е затруднено процедурно, участието й в тях да бъде замразено.

Много от членовете на Съвета за сигурност на ООН осъдиха референдумите и подчертаха, че анексираните от Русия територии никога няма да бъдат признати.

Посланичката на САЩ в ООН Линда Томас-Гарфийлд каза, че в скоро време САЩ и Албания ще разпространят проекторезолюция, осъждаща "фалшивите" референдуми и призоваваща всички държави да не признават никакъв променен статут на Украйна. В резолюцията ще се настоява и за изтегляне на руските войски от Украйна. Русия със сигурност ще й наложи вето, но се надяваме да видим, че останалите членки на съюза са категорично против преначертаването на граници, добави тя.

По думите на американската представителка документът ще бъде предложен за гласуване в края на тази или началото на другата седмица Ако Русия блокира приемането му, САЩ и Албания ще го внесат в 193-членното Общо събрание на ООН, където вече не може да бъде налагано вето. Целта е да се изпрати ясно послание на Москва, посочи Томас-Гарфийлд.
 


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ 7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен 18/04/2024, Четвъртък 22:00 0
Това са най-трудолюбивите зодии
Това са най-трудолюбивите зодии 18/04/2024, Четвъртък 21:20 0
35
Коментара по темата
35.
34- И
29.09.2022 00:30:31
3
2
ЧЕ от рашъните по-големи фашисти има ли ве мунчо...
само в матушка рус има 87 нацистки формирования.....
аре у лево.....педал гнусен русофилски
34.
Русия ще пребъде-фашизма не!
29.09.2022 00:17:36
2
2
След
Успешните референдуми и връщането на изконните руски територии в лоното на матушка Русь, на зеленото нациско Гов.Но дните вече са му преброени.... Няма да успее да си похачи милиардите горкия от биолаборатории, продажба на оръжие, наркотици и органи от руски военнопленници... До месец ще се гушка с бандера във фашисткия ад и ще му прави дудуци с дупката в мозъка си
33.
До13
28.09.2022 23:51:29
3
1
Така си мислиш само ти и група европедали дето си разтягане сфинктерите взаимно за максимално удоволствие, сигурно си и жалко подобие на зеленото нашмъркано Чучело, сигурно по цял ден врънкаш макйа си да ти бутне 5 лева за да я опънеш под душа както
демента бялвожд ирепубликанец с евроатлантическите ценности дето опъва щерка си под душа зад океана. Така, че мършо разядена не ми се отваряй ами ходи на Козяк да ти дадат по голяма туба вазелин и са почвай с 200,боклуквмирисан...
32.
чакай и се надявай кавал
28.09.2022 23:02:53
1
2
голем го вадиш...ама МЕК....като вся руская сволоч,дето лижете руски задници,воглаве с този на Путьо,вашия гуру......
Бесните сте вие русофилски червени комуняги.....дните ви са преброени...мекопишковец....

до 31
31.
До 28
28.09.2022 22:13:13
2
2
Виждам, че лгбт, мекитеКитки сте изпаднали в френетичен фашистки бяс, което ме радва защото усещате как фашизодемокрацията все по бързо изтича в канала на историята, с нея и злобните фашизирани зомбита като тебе. Най ще мие кеф на трети, като разберете, че беснитеФашисткиУроди сте поМалко от 5-6% отцелокупния народ. Злото винаги се проваля, фашизма е зло, Америка която си позволи да възроди фашизма и да РАЗВРАТИ поколения, ще получи юмрук в озъбената си грозна мутра. Родните фашунгери Тоже!!!
30.
До29 "жената"
28.09.2022 13:03:56
9
6
Е, как да не си "жена", бе?
Даже си типичния обосран русофилистик. Коментар пишеш и се преструваш на жена, ама те жените са по-смели и по-умни и не дрискат такива шизофрении. И, ти като твойта пииразка руцкая армия, бягаща като битиПиирази и преобличащи се с женски дрехи. Изпуганьlе суки, дълбоебьl, тоже как ваш Вова и его армия!
29.
до 20
28.09.2022 12:43:17
4
8
Личи си колко си грамотен!Първо не съм фатмак ,защото съм жена и познавам историята по-добре от теб.Заради такива тълкователи като теб сме в това безтегловно състояние.Остани си със здраве и разсъжденията си!
28.
и как разбра
28.09.2022 12:33:06
9
5
,че е коментарите са писани от един и същ човек ,ве каскет.....как...????
ми то е ясно...щото и ти си същия мръсна,червена русофилска червена сволоч.....е затова.....
щото твоя любим путя кремълското жуже стана за смях пред целия свят с неговата разпасана ,,армия,,от убийци изнасилвачи и крадци.....
иди гласувай за копейкин и за излизане от НАТО и ЕС и тогава ша видиш кон боб яде ли и къде серат гладните......
щото ще затворят границите,ще въведат визов режим и няма да можеш да си покажеш носа зад граница+вилата на врата,щото диктатурата ще ти разкатае мамата..каскет с каскета ти залюхан......
купи си два метра въже ,може и сезал......ии по нататък ти си знаеш....
нема що да хабиш кислорода на планетата....
а твоята любима раша ще стане бетер северна корея воглаве с ботокса и неговата пасмина около него,когато войната свърши,щото ще изпадне в международна изолация.......анадънму ...комунистически червен боклук такъв....

до 12 от 3
27.
XXL 18+
28.09.2022 11:53:19
4
23
Тоя изнасилен палячо Зеленски всеки ден реве по телевизията за помощ. Предупредиха го няколко пъти че ще има огромни к*рове отзад, но той си мислеше че ще дойдат на помощ летящи чинии от страхливите САЩ :))))). Никой не дойде и сега пълната програма ще му се стори като нежен еротичен филм :)))
26.
борис джонсън
28.09.2022 11:47:19
7
20
е нали руснаците избягали панически хахаха,, а те си провеждат избори в Украйна и си узаконяват територии хахаха.
аман от евроидиоти които се осведомяват от клипове в ютуб и тикток
25.
До 23 Путин хуйло
28.09.2022 11:24:48
8
11
Я по-добре думкай майка си! Те украинците от месеци удрят по руска територия бе болван. Курска, Белгородска област и Крим, да не се намират у твоя мама в жопа?
Руски газ, вече не отива за Европа бе обдолбань дурак!
Само русодебил може е такъв кончен идиот!
24.
Въй
28.09.2022 11:14:23
7
8
Разочарован съм! 98.2% не е сериозен резултат.
И, Пути, газът за Европа гръмна вчера, не си ли разбрал още? С него изчезнаха и едни милиарди за бюджета.
23.
Путин
28.09.2022 11:05:50
7
8
Сега при нападение от хохолска страна ще обява война на хохолите и мога да ги думкам като си искам,и газ и петрол спирам за уропата фашистка.Понели?
22.
Путинидинахуй
28.09.2022 10:39:31
14
8
Още един пример,за това,какво се случва,ако стъпи руски ботуш там.
21.
Хахахах
28.09.2022 10:20:53
13
13
Голям кеф! Уродливата демократска измет, тинята, калта на обществото вие като бито куче в чувал и дрънка опорки ХАХАХАХАХАХ
Догаря като свещ последната им надежда, да проведат мощен гейпарад с колегите си от окраина и няма да могат да им дудуткат бибитки. ХАХАХАХАХААХХА
20.
do 18
28.09.2022 09:51:11
16
12
Именно заради такива страни като Русия сме в НАТО бе фатмак. И ако си мислиш, че руснаците или турците ще зачетат, че сме независима държава и няма да ни "анексират" при първа възможност. Щото нашата пропаганда (пардон образователна система) ни брои 1200 години България...ама турците и руснаците директно си ни казват, че има една отцепена територия превзета от руснаците и взета от турците преди 120 години и натирена с име на предишна страна... по модела на Македония. Та блещете руски тролове колкото си искате ама както ние се смеем на македонците, че са им дали името на страна съществувала преди 2000 години...така сме и ние "харизани" преди 120 години със името на страна съществувала преди 1200. Кажете ми междо другото от колко години има страна Турция или страна Русия???? Изумете ме!
19.
Нямало Украйна хаха
28.09.2022 09:48:40
25
15
А кой тогава изби и унищожи великая професионалная руская армия от специалната операция?
Кой, вече 4ти месец удря военни обекти и рафинерии на руска територия в граничещите с Украйна, Белгородска и Курска области?
Кой подпали сиганската черга на фалиралата менте империя, империята на Ладата и Камаза,външните тоалетни и комуналните жилища-5 семейства с една баня и тоалетна?
Кой ве, ущербньlе русофильl?
18.
@@@
28.09.2022 09:31:51
10
31
Ако сега направят рефердум в България дали искаме да сме в НАТО ,как мислите какви ще са резултатите?
17.
!!!
28.09.2022 09:27:07
12
45
Не забравяйте историята!Киевска РУС.Всички възрожденци са учили в Одеса-в Русия.Няма такава държава Украйна ,както няма и Македония, и Косово.вместо да се обединява светът се разделя.Каква история имат американците?Една гражданска война и после окупация на други държави с лозунг за създаване на демокрация.Видяхме им демокрацията в Ирак ,Либия,Сирия,Афганистан и другаде по света.Гонят само техните интереси,да грабят богатствата на окопираните страни.
16.
Косово?
28.09.2022 09:20:37
24
16
Косово си е Косово и след приключване на бомбандировките на НАТО над Сърбия, там бойни действия, не е имало, няма и да има. Сърбия, Русия и бугарските аналРусороби, ако имат претенции, нека да пробват!
Ко, не!
За окупираните територии в Украйна, се бият украинците, а освобождаването върви добре и по плана. В анексирания Крим, украинците удариха 2те най-големи авиобази, складове и щаба в Севастопол, така, че, всичко е по план.
Само русробски дурачок подонок и обшата му майка, могат да сравняват Косово с окупираните украински територии. Точно заради тази русмангалска агресия, въшлясълияРусмангалскиКатун гори. Орките бягат и се спасяват, а калайджийската русикономика лети към дънито. Въшките и бълхите налазиха катуна, гладът и спирта превзеха празнитеВатниКъртуни.
15.
Данчо
28.09.2022 09:11:49
32
19
На путлер му се вижда краят.Лошото е , че руснаците , ще се върнат мн назад.Тази изолация няма да приключи скоро.
14.
Аз
28.09.2022 09:08:40
19
26
МНОООГООО ПРАЗНОГЛАВИ,НАВЕДРНИ И ЛИЖЕЩИ КРАВАРСКИ ЗАДНИЦИ ТУКА БЕ.....БЕЗМОЗЪЧНИ И ПОРЪЧКОЕИ ТРОЛОВЕ БЪЛВАЩИ ПОРЪЧКОВИ ПОВЪРНИ......ИДИОТИ СЪР, ИДИОТИ
13.
Пияното Медведевче
28.09.2022 09:00:49
28
20
Пияното Медведевче, бутоксовия дърт кремльовски велоПедал и другите кремльовски милиционери, ще отидът ли да се разходят до новите територии, ей така да покажат смелост?
Не е страшно, падат ракети, снаряди ден през ден умира някой колаборант или руски управник.
Пияни надрусани кремълски карлики.
Армията им бяга и се предава, те се крият в Кремъл, пият и се ашладисват един друг. Дърти кремльовски разбитиХалки,страхливиСуки можещи да мачкат само собствените си крепостни роби, ама украинците им го набиха яко и навътре.
12.
До ватника писал 1,3,4,5,6,7,8,9 и 10
28.09.2022 08:54:56
32
16
Дежурния роСИФИЛИСтик отново се е включил рано,рано. Давай копейки тавариш Пукиин, давайй...
11.
Петър Днепърски
28.09.2022 08:48:18
16
16
То и Хитлер анексира Австрия, след това Чехия, половин Полша и т.н. Комунистите му се радваха, както сега на Путин. А после...
10.
Абе
28.09.2022 08:42:08
9
40
И за Косово беше незаконно, ама краварите си намират задницата навсякъде нека е и да "спасяват"
9.
Селянин от Странджа
28.09.2022 08:22:42
15
65
Aaa, ся ривети, Укри! Га избивахте невинни в Донбас ни ривахти!
8.
Владимир Илич Ленин
28.09.2022 08:20:44
14
50
Украйна! Такава държава НЯМА ! Аз я създадох изкуственно и и дадох земята на Великая Рус!
7.
Ганя
28.09.2022 08:18:57
14
37
Честито ба ! Чьок шукар новина уа ! За зеления човек голям кожен армаганъ ба !
6.
Шляпам шиптърки
28.09.2022 08:15:44
6
63
В Косово референдум имаше ли?
5.
Спиро
28.09.2022 08:14:52
13
74
Този не спря да иска , всички са му длъжни . Докато не пожертва и последния украинец няма да се спре .
4.
nqma takava durjava
28.09.2022 08:13:43
12
45
durjava ukraina ne su6testvuva, tova si e rusiq
3.
AK-47
28.09.2022 08:00:52
40
24
Да бе.....99%-та......под дулата на автоматите....
2.
хм
28.09.2022 07:50:51
17
72
Когато територията на Украйна е приета в ООН е била приета като част от СССР. В такъв случай според твърдението на Зеленски отделянето на Украйна от СССР е незаконно!
1.
Батальон Азов
28.09.2022 07:43:56
78
22
Слава Украине! Хероям Слава!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Дават под наем бистрото в Младежкия център в жк. „Меден рудник“, цената е 1810 лв. Общината търси наемател за 10 години, ето какви са изискванията  7 признака, че партньорът ви е истински верен 7 признака, че партньорът ви е истински верен Тези признаци разкриват перфектния партньор Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Супер трикове за дами, с които ще очароват напълно мъжете Не пишете в твърде строга форма и не зачеквайте скучни теми Това са най-трудолюбивите зодии Това са най-трудолюбивите зодии 4 зодии са много упорити, дават всичко от себе си в работата Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Рецепта за пълнени сладки картофи с извара, домати и чесън Любима пролетна рецепта за цялото семейство - пълнени сладки картофи, една истинска експлозия от вкусове за вашето небце AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня AZUR – новият ресторант в Бургас с изискан интериор и отлична кухня С четирите си просторни зали, високи тавани, артистично осветление, мека мебел в стилни цветове, успешна компилация от индустриални и natural aкценти, AZUR, впечатли всички присъстващи Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Бум в стартирането на хотели и ресторанти, всеки иска да бизнесмен Над 12 хил. нови фирми са регистрирани за тримесечие На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона На лявото или дясното ухо е полезно да държим телефона Задавали ли сте си този въпрос Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Хаосът със зелените тротинетки е брутален, в ОбС умуват за адекватно решение Управляващите ИЕПС ще бъдат санкционирани по ЗДвП, а заради техните нарушения - по общинска наредба би следвало да глобяват и „оператора” на услугата Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Това е рецептата за най-бързите и пухкави мекици Целите са на мехури и са като памук
Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нанесоха удари по Иран, но обявиха тревога в Израел Нападението по военна база в ислямската република съвпада с рождения ден на Аятолах Али Хаменей Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Чуждестранни агенти ли са НПО-ата получаващи пари от ЕС и САЩ и защо в Грузия избухнаха големи протести Партията “Грузинска мечта”, която управлява вече близо 12 години, настоява за необходимостта от балансирани отношения между Изтока и Запада Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори