×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Ето длъжниците на „частната банка” на инспектор Блажев


Ето длъжниците на „частната банка” на инспектор Блажев
По време на делото за вземане на подкуп Блажев успя да придобие и общинска земя в Банево, в непосредствена близост до къщата му там. И двата имота вече са с възбрана
12 Август 2011, Петък, 15:05 ч.
Автор: Златка НИКОЛОВА Снимка в. Черноморски фар

Подписвали са записи на заповеди и ипотекирали апартаменти

Besove.bg единствен узна длъжниците на трудовия инспектор Блажев, задържан на 28 септември 2009 г. при полицейска операция на работното си място, в момента, в който пъха под настолен календар рушвет от 1 000 лева, предаден му от Павел Павлов – собственик на кръчма в Приморско.

Оказа се, че през това време Блажев е работил и като частна банка, като кредитирал бургаски бизнесмени със солидни суми. През 2006 година инспекторът е дал заем от 128 600 лева на 48-годишния помориец Димитър Мачев. Парите са предоставени  срещу запис на заповед и нотариален акт за договорна ипотека. През август същата година, отново със запис на заповед, 16 400 лева е получил 50-годишният бургазлия Герман Германов. Друга крупна сума - 80 000 лева е дадена на 35-годишния Станислав Гавраилов от комплекс „Изгрев”. Когато Гавраилов е взел парите и се е подписал върху записа на заповед, е бил 30-годишен.

През 2008 година Блажев е дал 32 000 лева и на 40-годишния Данаил Христов от к-с „Лазур“. Договорът за заем е от 1.10.2008 година.

Припомняме, че комисията Комисията за установяване на имуществото, придобито по престъпна дейност, наложи запор на всички сметки на инспектора до приключване на делото. Блажев има депозити в почти всяка банка, която има представителство в България. Всичко това излезе наяве от обезпечителната заповед от 5.07.2011 г. , подписана от съдия Павел Ханджиев, с която Besove.bg  разполага. В нея обаче не е посочено срещу каква лихва се предоставят парите.

Явно прокуратурата ще търси всички източници на забогатяване, които медиите разкриха още преди две години.  Блажев спечели 2 200 000 евро през 2006 година, когато продаде 39 дка край морето на полуостров Кафка в кв. Крайморие на „БВК Инвестмънт”  ЕООД, собственост на известния адвокат Тодор Батков.

Тази земя инспекторът е придобил  чрез сложни схеми от имотни сделки и замени на два етапа – 18 дка е получила съпругата му Лейла Блажева чрез замяна с имот в Монтанско, който представлявал „сметище, дерета и оврази”. Документите за замяната са подписани от тогавашния началник на Поземлената комисия в Бургас Мирослав Стойков, който заемал тази длъжност едва 14 дни в края на 2000 година. В момента той е адвокат. Човекът, чийто подпис стой под оценката на земите в Монтанско, днес категорично отрича да се е занимавал с това. Другите 20,925 дка,  според Агенцията по вписванията,  са купени през 2000 година от друга роднина на Блажев - Богдана Генчева. С тези замени и покупки целият парцел струва на Блажеви по 86 стотинки на квадратен метър. По-късно те го продават на богатия Батков по 56,51 евро за квадрат, т.е.130 пъти по-скъпо, твърдят запознати.

Оказа се обаче, че продадените 39 дка не са безпроблемни,  защото трима души имат нотариални актове за част от тях.

 

 

снимка

По време на делото за вземане на подкуп Блажев успя да придобие общинска земя в Банево, в непосредствена близост до къщата му там. И двата имота се водят с възбрана.


В категории: Разследване


7
Коментара
7
Коментара по темата
7.
qkofrw
31.08.2011 15:17:32
0
0
tmHlBd , [url=http://jlzaqapuogxf.com/]jlzaqapuogxf[/url], [link=http://debcdclbsqeo.com/]debcdclbsqeo[/link], http://wwzpwkjxzkfe.com/
6.
ffaqtjd
26.08.2011 19:02:23
0
0
3hc7th <a href="http://tnwadnxezwht.com/">tnwadnxezwht</a>
5.
mbmoozl
24.08.2011 15:09:22
0
0
vB4fwc , [url=http://fdqomzhysqsj.com/]fdqomzhysqsj[/url], [link=http://ruiovpkkfmfw.com/]ruiovpkkfmfw[/link], http://hqotcexzwfey.com/
4.
wythcomayv
22.08.2011 19:08:21
0
0
A3SLzY <a href="http://newmcmixrdlb.com/">newmcmixrdlb</a>
3.
Jahlin
21.08.2011 19:02:25
0
0
I am totally wowed and prepaerd to take the next step now.
2.
баневският
14.08.2011 17:58:06
1
2
От този селски тарикат и от ЛИГЛА БЛАЖЕВА пропищя целият квартал Банево.Във години на поройни дъждове и наводнения тези ДВЕТЕ ГОВЕДА засипаха отводнителното дере до БАРОВСКАТА МУ КОЛИБА а кмета стои и гледа.Направиха си паркинг за ЛЕКСУСА.СУПЕР БЕЗЗАКОНИЕ.
1.
Постнев
13.08.2011 15:09:00
1
2
Представям си как "известителя" на тази "новина" се е молил на колене Блажев да му даде пари на заем.А когато даваш такива пари на някого как да се подсигуриш,че ще ги върне.Очевидно ,въпросната персона се надява да си спести връщането на парите.Това обаче няма да стане.Живота показва,че дълговете винаги се връщат-ако не от мръсниците,то от наследниците им ,а в някои по цивилизовани страни длъжниците се събуждат на вход пазен от рогати....................
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Още през май дадоха старт на сезона, очаква се ръст на туристите Прогнозите на ресорното министерство много добри 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар 69-годишният Начо от Винарско щял да става бизнесмен, като пласира оръжие на черния пазар Синът му Борис го издал в полицията за нелегалното снаряжение   6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота 6 неща, които показват, че ще сме успешни в живота Любопитните хора задават въпроси, защото който пита, получава и отговори 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си 5 сигурни признака, че той все още не е забравил бившата си Ако той постоянно проверява профилите на бившата си в социалните мрежи, харесва публикациите ѝ или дори ги коментира, това е ясен показател Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Тези зодии са най-големите флиртаджии на зодиака Ето кои са те  Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Продаде ли Пламен Янев на частник културното наследство на Созопол? Доскорошният областен управител от ПП „Продължаваме промяната” е възложил оценка на земята, което значи, че е било въпрос на дни да се реализира сделката Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите Добата от жк. "Изгрев" крещя на ченгета от Пето РУ: Ще ви изкормя, ще ви отрежа главите 40-годишният агресор си изпати жестоко за заплахите към служителите Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Президентът Румен Радев даде старт на Лято 2024 от Несебър Кметът и екипът му са свършили тук страхотна работа, дано повече български общини изглеждат така, каза държавният глава Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси Синдикалист: Лъжа е твърдението, че ще отпаднат студентските такси След проведената среща между синдикатите и кабинета е подписано постановление за 39 милиона лева Почина майката на Веско Маринов Почина майката на Веско Маринов Прочутият музикант отложи концертите си, потъна в скръб
Роберт Фицо е бил опериран за втори път Роберт Фицо е бил опериран за втори път По-рано днес полицията претърси дома на заподозрения за атаката срещу словашкия премиер Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Путин заяви, че Русия няма да превзема Харков Руските въоръжени сили постигат напредък всеки ден   Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Катастрофа с участието на бившия сръбски президент Няма пострадали САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? САЩ готови да наложат санкции на Китай заради визитата на Путин? Не може едновременно да сте и със Запада, и с Москва, обявиха от Държавния департамент Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Пекин и Москва укрепват връзките си на фона на засиленото руско настъпление в Украйна Двудневното държавно посещение на Путин в страната, която е сред най-големите съюзници на Русия, идва в момент, когато въоръжените сили на Москва засилват настъплението си в Харковска област в Североизточна Украйна Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Заради Олимпиадата нощувка в хотел в Париж струва около 411 евро Тази цена е ниска, по-рано нощувките струваха до 699 евро средно Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Байдън срещу Тръмп в директен дебат на 27 юни Готов за мошеника Джо, коментира бившият президент Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Той бе най-привлекателният илюзионист, но днес го обвиняват в сексуално насилие над непълнолетни Дейвид Копърфийлд в продължение на десетилетия тормозил 16 жени, които тогава били непълнолетни, се казва в обвинението Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Това се случва на почти всеки тийнейджър, а може да говори за страшна болест Тя мина през Ада, докато майка й подозираше, че всичко се дължи на възрастта й Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Гардовете на Фицо действали като аматьори? Ген. Коджейков с мрачна прогноза за Европа заради мигрантите Ако има втора атака някъде отзад, премиерът на Словакия щеше да бъде доубит, коментира бившият началник на българската национална служба за охрана 
Доц. Наталия КИСЕЛОВА Доц. Наталия КИСЕЛОВА Промените в Закона за хазарта не бяха приети по правилата на Конституцията Виц на деня Виц на деня - Имам чувства към теб!
- Наистина ли? Какви?
- Чувствам че ми лазиш по нервите!
Виц на деня Виц на деня - Геле, чух оти у вазе ти миеш прозорците.
- Ааа, я мием и подо.
- А жена ти?
- Е па она е голема, она сама си са мие...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Щастието е като пръднята... ако е твое, притеснява другите.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори