×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Пенсиите изпревариха заплатите по растеж
  • Шефът на ЦРУ: Украйна може да бъде победена до края на 2024 година
  • Депутатите ще препитат за първи път министри от служебното правителство
  • НАП продължава проверките на българи с имоти в Гърция и ОАЕ
  • Риши Сунак ще посети Полша, за да обсъди подобряването на въздушната отбрана
  • Китайски хакери се готвят да атакуват инфраструктурата на САЩ, заяви директорът на ФБР
  • Русия ще тръгне на офанзива към Киев, твърдят американски издания
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Търговци от цяла Турция атакуват Одрин заради българите. Местните: Не сме толкова добре, както изглежда


Търговци от цяла Турция атакуват Одрин заради българите. Местните: Не сме толкова добре, както изглежда
В турския град всички табели са на български език, но хората се жалват, че нашенци пазаруват основно в маркови магазини
10 Септември 2022, Събота, 15:59 ч.
Автор: Емел МАХМУД

Магазините масово фалират, оплаква се Кемал Джингьоз - председател на Сдружението на камарите на занаятчиите и търговците в Одрин

Невиждана вълна от търговци от цяла Турция заля най-обичания и предпочитан град от българите – Одрин. Интересът е именно заради нашенците, които последното десетилетие е основният клиент и турист в граничните турски населени места. 

Председателят на Сдружението на камарите на занаятчиите и търговците в Одрин (СКЗТО) Кемал Джингьоз споделя, че откакто южната ни съседка премахна паспортите за българските граждани, туристопотокът е още по-интензивен. Това създавало впечатление на занаятчиите от вътрешността на страната, че колегите им в Одрин печелят много добре. Според Джингьоз това не било съвсем така, отбелязва местният сайт edirnesonhaber.com.

„Идват тук и искат да наемат помещенията, които се отдават под наем. А те никак не са малко. Не е така, както изглежда отстрани. Според вас, ако всичко беше цъфнало и вързало, щеше ли да има празни помещения. Ако той прави пари, защо ще отстъпи мястото си? Щом е затворил обекта си, значи не може да се справи с разходите. 

Българите масово пазаруват храна или маркови стоки

Кемал Джингьоз отбелязва, че българите, които посещават Одрин и другите турски градове, купуват основно хранителни продукти и препарати, но най-вече пазаруват в големи маркови магазини. 

„Отидете и вижте колко обувки купува българинът от магазина за обувки. Или колко купува от продавача на ризи. Всички предпочитат марковите магазини. Най-облагодетелствани от българите тук са търговците, които продават хранителни стоки. Ако кажем, че всеки бизнес в Одрин печели от българи, ще сбъркаме. Точно затова казвам, че нещата не са такива, каквито изглеждат отвън. Това е причината и за големия брой обекти, които се отдават под наем“, завърши председателят на СКЗТО.
 


В категории: Животът


Би Ти Ви връща Цитиридис?
Би Ти Ви връща Цитиридис? 19/04/2024, Петък 12:14 1
11
Коментара по темата
11.
LV
11.09.2022 17:44:01
0
1
Не помня да има магазини на ЛВ или Ерме. Обувките местно производство са с добро качество
10.
Не е възможно
11.09.2022 15:15:03
13
16
тези,които коментират негативно,ходенето на българите в Одрин и навсякъде другаде са,комунисти,русофили и анти евро атлантици,това са хората от така наречените "националисти и патриоти"те никога няма да се примирят със цивилизацията и демократичните ценности,не трябва да им разрешаваме да взимат решения,които да ни върнат в зоната на мрака,на империята на злото.
9.
Емигрант до #5 Bbb
11.09.2022 11:20:25
9
18
Колега в България никога не е имало демокрация, както и до момента във АБСОЛЮТНО ВСИЧКИ БИВШИ СОЦИАЛИСТИЧЕСКИ СТРАНИ! Демокрацията не е виновна на човека заради неговата алчност, тъпизъм и невежество.
8.
Българина
11.09.2022 10:07:36
3
8
До 7. До Bbb,
Приятел мой, аз не ръся убеждения и т.н.
Посочвам ФАКТИ, просто ФАКТИ.
Такива бяха времената, спомням си ги сякаш бяха вчера.

Приятна неделя!
7.
До Bbb
10.09.2022 23:07:26
5
19
Преди да започнете да ръсите разсъждения, обмислете хубаво аргументите си и проверете фактологията, но не на субективно равнище, а на обективно, че да заприлича на настоящ аргумент. Преди да започнете да говорите за грамотност, имайте малко приличие и се ограмотете, че грешките ви от всякакъв характер нямат преброяване. Хубава вечер!
6.
Българина
10.09.2022 19:51:28
9
49
До 5. Bbb,
Приятел, спомняме си и едни други времена.
Къде Цар $ беше в ума на всеки.
Кореком, носене от Сърбия, Унгария, ГДР и т.н. на 'маркова' козметика и електроника.
Чакане за автомобил/жилище с години.

Само за протокола: за мен лично турските хранителни стоки са по-качествени от тези в БГ. Сапуна(и препаратите за миене) също.
5.
Bbb
10.09.2022 18:09:36
46
71
Ха ха ха Мечтаната демокрация превърна Българина в пълен идиот.Да обикаля и да търси да си купи нещо по евтино за да се наяде,нищо че е с качество боклук,или да си купи евтин сапун за да си изпере насраните гащи.
Нооо важното е, че има банани по магазините целогодишно,нали така?
Друго си е да си даваш задника под наем :ама за някое ЕВРО.
Не мога да проумея как от една от най грамотните нации,се превърнахме в идиотска държава,за да може всеки който ни хване да ни клати както си иска.
4.
бай Драгойe
10.09.2022 16:59:14
9
22
"Невиждана вълна от търг_0вци от цяла Турция заля най-обичания и предпочитан град от българите – Одрин".
3.
Колю
10.09.2022 16:36:51
3
24
Гошо, снимката с табелата е от богатите за Туркие времена, га лирата е била 15ст. Затуй не излаза аритметиката.
2.
Гошо
10.09.2022 16:17:24
5
19
Табелата кърти!!!
Тениска 100 т.л. = 10,50 лв
От там нататък математика.
1.
Бургаскн
10.09.2022 16:04:29
12
30
А бе дреме ми на кОра като не искате затваряйте границите
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година До 30 април се внасят дължимите данъци върху доходите от миналата година Най-бързо и без такса плащането към НАП става чрез виртуален ПОС терминал Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Изкуствен дъжд ще спасява Добруджа от суша Операторът на летище "Щръклево" вече прави проби за "засяване" на облаци В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце В негово присъствие тя се превръща в роб и послушно кученце Развива стокхолмски синдром Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Тя вечно мрънка и е избухлива, шеф Ангелов я изгони Стефани не скри и че е имала предубеждения към Симона, а причината за това бил не само външния й вид, а и поведението й – по-шумният й начин на изразяване и хаосът, който създава в „Кухнята на Ада” Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Партията на Слави с остра декларация срещу „лицето“ Бойко Рашков: Няма да му се размине! Няма да му се размине и на Асен Василев, закани се депутатът Станислав Балабанов Би Ти Ви връща Цитиридис? Би Ти Ви връща Цитиридис? Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Алисия се шири в имот за 3 милиона лева, съседка е на Паскал Къщата е ултрамодерна, дворът е достатъчно голям, има и басейн. 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене 2-годишно подкара кола, блъсна се в кафене По време на инцидента е имало много хора, седящи на масите Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Футболист преби мъж с чук и му преряза гърлото Задържаният е Дейлън Амир Остин, състезател по американски футбол на отбора към Университета на Орегон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Умуват как да облекчат процедурите за наемане на чужди работници за летния сезон Министърът на туризма Евтим Милошев с важна среща 
Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Това е най-дългият плаж в Европа, почти няма хора и е близо до нас Мекият чакълест бряг на плажа, топлото време и дългата водна ивица го правят идеална дестинация за слънчеви бани, плуване и различни водни спортове Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Цветелина Грахич към Слави публично: Кой си ти, бе?! Ай, сиктир, помия такава Певицата се разяри буквално и написа коментар под поста на бившия си шеф, в който директно го пита кой е той, за какъв се взима и какво изобщо разбира от война Принц Хари заби як шамар на семейството си Принц Хари заби як шамар на семейството си В документ, който се разпространява от световни медии се вижда, че „принц Чарлз се е записал като гражданин на САЩ В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия В Северна Македония тръбят: България е по-опасна от Русия 34% от анкетираните избират Сърбия, а след нея най-важен съюзник са САЩ със 17%, следват Турция с 12%, Русия с 8% и Албания с 5% Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Алек вбеси зрителите на "Ергенът" с това решение Изгони Теа, а остави Валерия, въпреки че узна истината за нея  Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Тази тигрица е най-секси бабчето в поп фолка Десислава вече е баба  Голямата измама "Денсинг старс" Голямата измама "Денсинг старс" Странното решение на журито да няма отпаднал от „Денсинг старс” възмути и зрители и публика Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Наистина ли момите от Ергенът са толкова прости Положението е отчайващо  Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби Тя се сдоби с дупе-мечта и почти веднага го загуби По време на пътуване до Канада започнали проблеми: задните й части станали болезнени и втвърдени Идва времето за отпуски Идва времето за отпуски Тази година празниците са подредени така, че ако вземете 3 дни отпуска, може да се насладите на 10 почивни дни
Антон КУТЕВ, съветник на президента Антон КУТЕВ, съветник на президента "Симпатичният" Даниел Митов може да повлияе на вота в чужбина Виц на деня Виц на деня Между приятелки:
- Моят мъж толкова се уморява на работа, че не си чувства нито ръцете, нито краката, нито рогата.
Виц на деня Виц на деня Две съседки си говорят:
- Сийке, вече си избрах един семеен лекар!
- Аз пък си избрах един несемеен!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Сега имаме цяло поколение прецакани нарциси, защото мамчетата им са им казвали, че са специални
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори