×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Защо Путин ще пропусне погребението на Горбачов


Защо Путин ще пропусне погребението на Горбачов
Алла Пугачова се поклони пред тленните останки на Горбачов. Наскоро тя се върна в Москва, след като заедно със съпруга си Максим Галкин и децата им напусна Русия след началото на войната
03 Септември 2022, Събота, 13:31 ч.
Автор: Флагман

Унгарският президент Виктор Орбан е в Москва, за да изпрати първия и единствен президент на СССР, Путин обаче твърди, че нямал време

 

Първият и единствен президент на Съветския съюз Михаил Горбачов ще бъде погребан по-късно днес в Москва. В Дома на съюзите започна погребалната церемония, към която се стичат доста московчани. От западните лидери пристигна  единствено унгарският премиер Виктор Орбан. "Руският президент няма планирана среща с г-н Орбан", съобщи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. 

До момента пред тленните останки на последния съветски лидер се поклониха Алла Пугачова и Дмитрий Медведев, който в момента е зам.ръководител на Съвета по сигурност. Церемонията ще трае до 12 ч., пред Дома на съюзите опашката е от няколко стотин метра. 

Церемонията нe e равносилна на държавно погребение и ще мине без присъствието на президента Владимир Путин или някой друг от водещите световни лидери, отбелязва Асошиейтед прес.

Сравнително по-скромната погребална церемония отразява сложното отношение на Кремъл към наследството на Горбачов, който е почитан на Запад заради прекратяването на Студената война, но е презиран от мнозина в родината си заради разпадането на Съветския съюз и последвалия икономически крах, принудил милиони хора да живеят в бедност.

В четвъртък Путин се прости отделно с Горбачов, полагайки цветя на ковчега му, а причината за това, както съобщи Кремъл, е бил прекалено натовареният график на руския президент, който ще му попречи да присъства на погребението днес, отбелязва БТА. 

Помолен да коментира какво точно ще възпрепятства на Путин да присъства, говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви в конферентен разговор с репортери, че държавният глава ще има поредица работни срещи, международен телефонен разговор и трябва да се подготви за участието си в деловия форум в руския Далечен изток следващата седмица.

Горбачов, който почина във вторник на 91-годишна възраст, ще бъде погребан на Новодевическото гробище в Москва до съпругата си Раиса. 

Ако Кремъл беше обявил държавно погребение за Горбачов, това щеше да направи по-трудно за Путин да пренебрегне събитието. Щеше да се наложи и Кремъл да изпрати покани на чуждестранни лидери, нещо, което руското президентство очевидно не е искало да прави в условията на покачващо се напрежение със Запада заради войната в Украйна, отбелязва Асошиейтед прес.

Путин, който някога нарече разпадането на Съветския съюз "най-голямата геополитическа катастрофа на века", избягваше да критикува Горбачов персонално, но многократно го е обвинявал, че не е осигурил писмени ангажименти на Запада, че НАТО няма да се разширява на изток.

В сряда руският президент изпрати внимателно формулирана съболезнователна телеграма, в която нямаше нито директни похвали, нито критики. В нея Путин определи Горбачов като човек, който е оставил "огромен отпечатък върху хода на световната история".

"Той ръководеше страната по време на трудни и драматични промени, в условията на мащабни предизвикателства във външнополитически, икономически и обществен план", посочи руският президент. "Той дълбоко съзнаваше, че са необходими реформи и се опита да предложи свои решения на наболелите проблеми."

Двойственото отношение на Кремъл намери отражение и в репортажите по държавната телевизия, в които на Горбачов се отдаваше почит като към историческа фигура, но реформите му бяха определени като недобре планирани и беше изтъкнато, че не е защитил интересите на страната по необходимия начин.

Руската общественост остава също толкова разделена по въпроса за наследството на Горбачов. Едни го величаят, че е сложил край на Студената война и на седем десетилетия тоталитарно управление, а други го обвиняват в предателство.


В категории: Животът


Флагман.БГ МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол МВР хвана 25 водачи, употребили алкохол 03/05/2024, Петък 17:38 0
7
Коментара по темата
7.
Трусливая шкура!
03.09.2022 16:00:57
8
11
Он боится других бешеньlх шакалов!
Страхливото параноично диктаторче,настъпа американо- украинската мотика, и Русия, и хората около него, загубиха и продължават да губят, много. Бункерния страхливец, знае и голям страх го тресе.
6.
Az
03.09.2022 15:46:14
13
8
ГНУСНАТА И ПРОДАЖНА ГНИДА -ГОРБИ
В АДА ДА ГОРИ,КОПЕЛЕТО МРЪСНО
ИЗРОД НЕЩАСТЕН
5.
Gluposti
03.09.2022 15:00:06
13
12
Интересно. Гледах новините..хиляди руснаци му отидоха на крака да му се поклонят и само хубави неща споменаваха за него. Официалната власт също изрази съболезнованията си. А в България троловете се убхиха да го псуват на въпреки на официалните руски власти. Внимавайте тролове. Да не вземе Митрафоновица да падне от някой джам или там който ви организира.
4.
DB7
03.09.2022 14:47:56
3
10
no name ноу нейм анонимен ТЪПАН
3.
DB7
03.09.2022 14:45:46
7
10
КРАХА Е ОЩЕ 1917
2.
Ноунейм
03.09.2022 14:35:44
21
24
Точно заради този гад,който уж бил "подведен" от Запада,днес всички обикновени хора по света ,особено в Европа ,се пържат в тигана и не се знае как ще приключат.
На този изрод запада му напълни куфара с пари и той сътвори най-голямата глупост в съвременната история :Перестройката
Поне още 30 години ще жънем посятото от неговата перестройка.Той срути и бай Тошо,който се беше еманципирал през първата половина на 80-те и с парите на СССР искаше най-накрая до началото на 90-те България и българския народ да имат една надеждна икономика,повишен жизнен стандарт,качество на живот като в много западни страни.Това беше възможно да се случи,но тогава се появи Миша Горбачов....който да е не се поколеба да бъде инсценирана ядрена авария в Чернобил и по този начин да изпълни ролята си на слуга на западните безумци.
1.
Ami
03.09.2022 14:04:07
15
27
Ами той тоз обърна вдичко наопаки Сега ко да му се покланят.Те умряха от глад заради един човек който и избяга оттам после.Айде сега колкото е крал горе не може да ги вземе
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русков Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Концесионер: Новите наредби за брой медицински лица на плаж са проблем за Лято 2024 Кадрите от морски плажове по Южното Черноморие, заснети в Несебър и Созопол, демонстрират грижата, която се полага целогодишно за опазването крайбрежието
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори