×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Разпети Петък е
  • Български зет влезе в надпреварата за кметския пост в Лондон
  • Извадиха 15 кърлежа от тялото на дете след игра в Южния парк
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Топ медици и учени ще обменят знания на първия конгрес по медицина в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“


Топ медици и учени ще обменят знания на първия конгрес по медицина в Университет „Проф. д-р Асен Златаров“
Областният управител Мария Нейкова, ректорът проф.д-р Магдалена Миткова и председателят на ОбС-Бургас проф. Севдалина Турманова слушат химна на университета
02 Септември 2022, Петък, 10:58 ч.
Автор: Флагман.Бг

Медицинският факултет ще се превърне в емблема на Бургас, каза ректорът проф. д-р Магдалена Миткова

 

Медицинският факултет на Университет „Проф. д-р Асен Златаров“ ще се превърне в емблема на Бургас. Това каза ректорът на висшето учебно заведение проф. Магдалена Миткова на откриването на първия конгрес по медицина организиран от Медицинския Факултет. Проф. Миткова обърна внимание, че във форума ще вземат участие над 140 участници от редица медицински университети и центрове в страната.
Темата на конгреса е „Предизвикателства пред медицинската наука и практика през ХХI век“ и се провежда до 3-ти септември в държавния университет.

„Даваме анонс за превръщането на конгреса в събитие с международно участие. И сега сред съавторите на докладите имаме колеги от Русия и Северна Македония. Отправихме предизвикателство и към нашите студенти – за първи път те са включени в организационния комитет на форум от такъв ранг. Ние преподавателите трябва не само да им предаваме знанията си, но и да ги приобщаваме към академичната общност“, каза председателят на Организационния комитет проф. Петя Цветкова.

Дистанционно, поради неотложни ангажименти извън Бургас, се включи и деканът на факултета проф. Христо Бозов.

„Нека днешното събитие е още едно доказателство за неразривната връзка между науката и практиката“, каза областният управител на Бургас проф. Мария Нейкова.

Председателят на Общински съвет – Бургас проф. Севдалина Турманова обърна внимание, че всяка наука е безценно важна, но постиженията на медицината безспорно са най-значими.

Организаторите подариха плакети за принос в развитието на факултета на проф. Магдалена Миткова, проф. Севдалина Турманова и на зам.-кмета по образование, здравеопазване, социални дейности и младежки политики в Община Бургас Йорданка Ананиева.

Председателят на Организационния комитет проф. Петя Цветкова връчи плакет на зам.-кмета по образование,
здравеопазване, социални дейности и младежки политики в Община Бургас Йорданка Ананиева

„Убедени сме, че конгресът ще допринесе за разпространение на най-новите постижения в тази област, ще бъде повод за обмен на знания и опит, за осъществяване на нови професионални контакти“, каза зам.-деканът на Медицинския факултет доц. Румяна Янкова.

Домакините бяха категорични, че Община Бургас вече е доказала, че е приела като мисия развитието и инвестициите в образование и здравеопазване.

От днес, в рамките на конгреса, започва представянето на научни трудове и в секторите „Медицинска биофотоника и биофизика“, „Акушерство и гинекология“ , „Репродукция“, и „Инфекциозни“.

Участниците ще имат възможност да чуят академични лекции от лидера в областта на молекулното моделиране на биологични ефекти проф. Ованес Мекенян, от проф. Лъчезар Аврамов от Лабораторията по биофотоника към БАН и от проф. Ганка Бекярова от домакините от Медицинския факултет в Бургас.

Успоредно с редовните пленарни заседания ще се проведат и практически курсове по ехокардиография и еходоплерография.
В конгреса активно взимат участие докторанти и студенти от Университет „Проф. д-р Асен Златаров“.

Заместник ректорите на факултета доц. Светлана Желева и доц. Румяна Янкова

 


В категории: Просвета


Флагман.БГ Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния Нудисти ще се женят на плаж в Сардиния 04/05/2024, Събота 09:20 0
4
Коментара по темата
4.
Д-р контева
02.09.2022 16:36:42
1
0
Така е ще се преподава факултативно а не на когото трябва -завършил медицина с специалност медик ехокардиография дали ще остане нещо в главата и зависи коя глава.
3.
Написалият
02.09.2022 15:17:40
0
2
Горния текст дали е завършил университет? Ако беше завършил, под последната снимка нямаше да стои:
"Заместник ректорите на факултета",

Защото, първо, факултетите нямат нито ректори, нито заместник-ректори. А имат декани и заместник-декани. И второ, всичкото заместник се изписва полуслято, а не с отделни думи, както грешно е написано под снимката.
2.
ee
02.09.2022 12:07:24
4
2
TAZI INSTITUCIA TRIABVA DA IMA NAI MALKO PO 24 SVETOVNI KONFERENCII NA GODINA.

ZASTO NA SNIMKATA SA HORA BEZ FIZICHESKO ZDRAVE? DEBELI. TE LI SA IDEALA NA MEDICINATA I ZDRAVETO?
SUS TOVA NADNORMENO TEGLO I LIPSA NA SPORTIVNOST.

KOGO LUJETE?
VAS SI.
NIE VI VIJDAME. NIE ZNAEM CHE SE LUJETE.
BUDETE SERIOZNI!

ILI STE PRAVIM GRAD NOMER EDNO --- ILI ZAGIVAME.

STIGA VECHE SUS BUROKRATI.
DAITE SERIOZNA RABOTA OT DEN DO ZDRACH NA SVETOVNO NIVO
1.
Текст под последната снимка
02.09.2022 11:43:27
0
4
"Заместник ректорите на факултета.."......?!?!
Флагман,
пак сте написали нелепици!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Овенът ще се радва на подкрепа от висшите сили, а Близнаците на изпитание от съдбата Хороскоп за деня – 4 май 2024, събота Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Как в последния си работен ден 49-ото НС промени стопанската политика на България за 30 минути Предизборно и поради незнайни и необосновани причини депутатите извършиха нещо невиждано в законодателната история Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ Зрелищен търг вдигна почти два пъти цената на държавен имот в бургаския жк „Славейков“ След 18 наддавания скочи от 330 000 на 600 000 лв. без ДДС Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Шефът ви звъни след работа? Може да не му вдигате Работници се оплакват от практиката на някои работодатели да налагат глоби или удръжки от заплатата Задава се промяна в ръководството на НСО Задава се промяна в ръководството на НСО Очаква се началникът на Службата да предложи на президента друг заместник на мястото на навършващия пределна възраст Милен Русев Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Главчев вика здравния министър на среща за „най-належащите проблеми на педиатрията“ Ще участва и министърката на финансите, както и други лица Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ Европейци идват у нас на гости на забранената ОМО „Илинден“ ЕСА приютява сепаратисти от целия континент 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата 58% от българите вярват в съществуването на Бог, 50% имат доверие на Църквата Това сочи изследване на "Галъп" И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И на децата вече е ясно, че не Главчев управлява държавата, обяви Нинова И той започна като началника си Борисов да играе опозиция сам на себе си, когато стане напечено, коментира лидерката на БСП Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Цвета Караянчева се завръща в парламента – ще води две листи като Борисов и Добрев Изпълнителната комисия на ГЕРБ утвърди кандидат-депутатите
Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Турция спира търговията с Израел, обяви Ердоган Тя възлизала на 9,58 млрд. долара Дания разхлабва правилата за абортите Дания разхлабва правилата за абортите Случва се за първи път от 50 години Путин отива на гости на Си в Китай Путин отива на гости на Си в Китай Новият мандат на руския президент започва на 7 май Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Австрийската полиция спипа българин, превозващ мигранти в нечовешки условия Преди година една контрабандна операция от Турция до Австрия струваше 1500 евро, а сега е многократно повече, твърди говорител НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния НАТО тренира мащабен въздушен десант в Румъния Учението "Swift Response 24" се провежда в периода 5 - 25 май Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Смислени преговори - най-рано през втората половина на 2025 г., прогнозира украински топразузнавач Генерал-майор Вадим Скибицки, заместник-началник на ГУР, коментира ситуацията пред списание "Икономист" България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света България се изкачи до 59-о място в класация за свободата на медиите по света В ЕС според "Репортери без граници" сме на 23-о място - зад нас са Унгария, Кипър, Малта и Гърция Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите Олимпиакос срази като гост Астън Вила с 2:4 на полуфинала в Лигата на Конференциите В другата среща от турнира Фиорентина се справи с доста мъка на свой терен с белгийския Брюж с 3:2 Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак Удари по Израел с крилати ракети „Аркуб“ от Ирак  Насочени били срещу Тел Авив Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир Володимир Зеленски разкри как ще принуди Русия да преговаря за мир По думите му Кремъл ще се опита да направи всичко по силите си, за да разстрои провеждането на предстоящата среща в Швейцария 
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори