×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Кола се преобърна в Шуменско, шофьорката – с 1,91 промила и положителен тест за метамфетамин
  • Митничари откриха контрабандно злато за над 80 бона на "Лесово"
  • Росен Желязков се отказва от европарламента
  • 15-годишно момиче се удави след падане в напоителен канал
  • Vivacom тества първи в България най-новата мобилна технология 5.5G
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Премиерът: Ако някой министър се бори срещу колега, ще го махна


05 Август 2011, Петък, 09:22 ч.
Източник: Всеки ден

Алекперов се извинил на Борисов заради “Лукойл”

“В момента, в който някой се обяви срещу свой колега, ще го махна. Всеки, който ми предизвика конфликт, мога да му покажа как бързо става, на другия ден може да не бъде министър. Явно няма къде да ни намерят кусур и се хващат за нещо”. Това каза премиерът Бойко Борисов пред Нова телевизия по повод слуховете, че има разнобой между вицепремиерите Симеон Дянков и Цветан Цветанов за отнемането на лиценза на “Лукойл”.

Според премиера това са грозни инсинуации. „В момента, в който усетя нещо такова, виновниците ще ги махна“, категоричен бе Борисов по отношение на съмненията, че управляващите се разделят на групички и предизвикват конфликти. Борисов обясни, че когато се работи в екип, са възможни спречквания. Не всички трябва да се обичат или да се разбират, каза той. И добави: “Моето мнение е, че вече правителството работи на 100 %.“

“Диалогът между вицепремиерите е много добър. Явно няма къде да ни намерят кусур и търсят лични дрязги. С изключение на жените на Дянков, Цветанов и на Вежди Рашидов, аз не познавам семействата на министрите. Това са строго избрани от мен професионалисти в дадените теми, ние нямаме нищо лично в отношенията”, каза Борисов”. Според него министрите, зам.-министрите между отделните министерства са се сработили, особено по еврофондовете.

По отношение на „Лукойл“ премиерът заяви: „Ние имаме един план и той се състои в това: борбата със сивата икономика и с контрабандата на гориво изисква всички да имат необходимите измервателни уреди, да е свързано това с НАП и митниците. Година и половина след приемането на наредбата всички да имат такива уреди, „Лукойл“ нямат част от уредите. Ако не се изпълни всичко това, се отнема лицензът. Темата вече е в съда. Просто те трябва да се приведат в ред“, допълни той.

Според премиера до началото на декември „Лукойл“ ще се справят, ще успеят да сложат всички измервателни уреди. „В сряда имах разговор с Алекперов (б.ред.- Вагит Алекперов – президентът на „Лукойл”), на разговора присъстваха Симеон Дянков и Трайчо Трайков. Човекът ни се извини заради забавянията. Увери ни, че в края на септември ще се направи инвестицията от 1 милиард“.

Не искам нито да съм им адвокат, нито нападател, заяви Борисов по повод обвиненията, че „Лукойл“ от две години не плаща корпоративен данък, което означава, че няма печалба. Като се сбият на улицата в село, всички тичат да бият по-слабия, коментира той, като припомни, че на времето Костов е дал цялата рафинерия за приватизация от „Лукойл“.

Премиерът отново коментира отношенията си с шефа на “Лукойл България” Валентин Златев, с когото се познават отдавна. “Никога не съм губил. Той като има три карти от една боя, казва, че има терца”, така Борисов описа играта си на карти със Златев, която беше повод за размяна на реплики между двамата. “Но искам да кажа, че личните отношения никога не се свързват, когато държавата е по-важна. Развалили са се сигурно личните ми отношения с него”, коментира премиерът. И добави: “Пролича си, че личните отношения за мен нямат значение. Обадих му се, честитих му дъщеричката. Не беше много щастлив, но нашите отношения нямат голямо значение.”

Защо да не се кандидатирам за президент, аз нямам ли права?

„Защо да не се кандидатирам за президент, аз нямам ли права? На мен ми е забранено да се кандидатирам от години за президент– защо“, заяви още Борисов. „Като дойдат президентски избори, настава една истерия – ще се кандидатирате ли. Питам защо и кой го е толкова страх. На предишните президентски избори бях кмет и пак беше същата истерия”, припомни премиерът. Той каза, че ГЕРБ има кандидат за президент и той ще бъде обявен на 4 септември.

„Откъде накъде една партия ще има на държавна земя символ”, каза премиерът, коментирайки Дом-паметника на Бузлуджа. Той попита как ще реагира обществото, ако ГЕРБ решат да си направят партиен паметник в Борисовата градина. Преди дни той обеща, че държавата ще прехвърли собствеността на Бузлуджа на БСП, ако поискат това.

В началото на интервюто по Нова Борисов пък се обърна към водещия по повод скандала, който направи предишният участник в предаването Волен Сидеров: “Моля ви, да казвате на гостите си, че вие им определяте час. Моля ви, да сме с обърнато време следващия път с Волен Сидеров, за да не се говорят такива приказки.” Лидерът на “Атака” се оплака, че му изместили часа за участие заради премиера. Не искам да бъда обвинен заради нещо, в което не съм виновен, отсече министър-председателят.




Коментари
Флагман.БГ 10 неща, които карат мъжете да се влюбят 10 неща, които карат мъжете да се влюбят 12/06/2024, Сряда 22:00 0
0
Коментара по темата
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
10 неща, които карат мъжете да се влюбят 10 неща, които карат мъжете да се влюбят Ако той ви е накарал да се чувствате добре в определена ситуация или по принцип, не забравяйте да му споделите Възродиха идеята за контрол върху графити изкуството в Бургас, този път идва от управляващите Възродиха идеята за контрол върху графити изкуството в Бургас, този път идва от управляващите Крачка напред ли сме най-после да имаме фестивал на уличното изкуство? За какво мъжете най-често лъжат, ето 5 неща За какво мъжете най-често лъжат, ето 5 неща Те крият истината, за да прикрият несигурността си Цончо Ганев ощастливи Звезделина Каравелова Цончо Ганев ощастливи Звезделина Каравелова Активистката на „Възраждане“ от Несебър ще стане депутат Това са най-големите бебета сред зодиите Това са най-големите бебета сред зодиите Четири зодиакални знака се отличават с инфантилността си Новите евродепутати не са това, което очаквахте Новите евродепутати не са това, което очаквахте Доста от новите избраници не проведоха типична предизборна кампания, а се фокусираха върху социалните мрежи Рецепта за свинско в гювечета Рецепта за свинско в гювечета Бързо и вкусно ястие ДПС със спад на гласовете от Турция ДПС със спад на гласовете от Турция Само че процентният дял на ДПС от гласовете в Турция остава почти същият Всички ги обичаме, но знаете ли от какво са направени рулцата от раци Всички ги обичаме, но знаете ли от какво са направени рулцата от раци Рулцата от раци понякога изобщо не съдържат рибен продукт Сливналии продават уникално тунинговано BMW M6 за $460 хил. Сливналии продават уникално тунинговано BMW M6 за $460 хил. Проектът се нарича "Цитрин" и е дело на Тодор Начев и Пламен Банов
Започват да произвежда бира от кока Започват да произвежда бира от кока Новата бира на El Viejo Roble струва под 2 долара Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Тайсън Фюри лази по земята пиян, изхвърлиха го от бар Той дори си удря главата в стълб Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Синът на Джо Байдън загази, признаха го за виновен и го грози 25 години затвор Президентът обяви, че няма да го помилва САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна САЩ и Германия дават още ПВО-системи на Украйна Западните съюзници обещаха финансова и военна помощ на Володимир Зеленски Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Този български инфлуенсър си поръча чипс от кокоши крака в Южна Корея Тук има много интересни неща, кухнята е много различна и вкусна, например предлагат на пазара чипс от кокоши крака, разказа Сашо Кадиев Това е най-редкият зодиакален знак Това е най-редкият зодиакален знак Най-често срещаният е Скорпион  Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Тя беше секссимвол, а сега вече е фермерка Памела Андерсън продаде къщата си в Малибу и отиде на село Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет Градушка изпочупи носа и прозорците на самолет В бурята попаднал полет на австрийските авиолинии от Испания до Австрия Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Съветът за сигурност на ООН подкрепи предложения от САЩ план за прекратяване на огъня в Газа Единствено Русия се въздържа, но не използва правото си на вето Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Хърватия, Литва и България с най-ниска активност на евровота Белгия води, следвана от Люксембург и Малта
Румен Радев Румен Радев за партията: Не коментирам паник атаките на лидерите, думата има медицината Виц на деня Виц на деня - Скъпа, на какво мирише така хубаво?
- На парфюма, който вчера ми подари.
- Нищо не съм подарявал.
- Подари ми. Виж си портмонето!
Виц на деня Виц на деня - От 5 месеца се занимавам с бизнес и вече имам 1 милион.
- Как успя така бързо?
- Ами, започнах с 2 милиона.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук "След всяко ядене ставаш все по-самотен."
Стара канибалска поговорка
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори