×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Не може или не иска РИОСВ да види бруталните нарушители на "Шофьорския плаж"


Не може или не иска РИОСВ да види бруталните нарушители на "Шофьорския плаж"
Този кемпер в нарушение ли е според Вас? Защото за РИОСВ всичко е точно
22 Август 2022, Понеделник, 20:00 ч.
Автор: Флагман

Държавната служба твърди, че е извършвала контрол, но нямало нарушения

 

РИОСВ-Бургас явно не желае да види дивокъмпингуващите на Шофьорския плаж и е на път да приключи летния сезон със заключение, че на плажната ивица няма допуснати съществени нарушения. Това става ясно от официално писмо, с което екоинспекцията отговори на Флагман.бг.

Спи ли държавата? Кой ще разгони дивите къмпингари, завзели незаконно частна собственост край Шофьорския плаж?

Обърнахме се към РИОСВ-Бургас във връзка с многобройните сигнали за неправомерно спрени каравани, кемпери, автомобили и опънати палатки на плажа. Държавната служба твърди, че е извършвала контрол, но при техните проверки се установявало, че колите, които са спрени били в сервитута на пътя, а на пясъчните дюни не било констатирано навлизане на МПС за текущия сезон.

РИОСВ, защо правилата ви не важат за всички на Шофьорския плаж? Къмпингарите са системни нарушители

Ето нашите снимки от последните дни:

Това не са дюни, а сервитут на пътя, твърди РИОСВ
Плажът прилича на катун на шепа скитащи безделници

Флагман.бг зададе по надлежния ред въпрос към РИОСВ Бургас за броя на подадените сигнали и извършени проверки, ето какво ни отговориха: 

За летния сезон на 2022 година, имаме постъпили 5 броя сигнали за навлизане на моторни превозни средства на морски плаж „Алепу“.

Част от морския плаж попада в границите на защитена територия природна забележителност (ПЗ) „Пясъчни дюни в м. „Алепу“, обявена по реда на Закона за защитените територии. (Заповед № 2109 от 20.12.1984 г. на Комитета за опазване на природната среда към Министерски съвет (ДВ, бр. 3//1985 г.)

Природната забележителност обхваща територията на морски плаж „Алепу“ с граници: от североизсток, през който блато „Алепу“ се оттича към Черно море; изток - Черно море, запад - път II-99 „Созопол - в.с. Дюни“; юг морски плаж „Алепу“. Дължината на защитената територия от северната до южната ѝ граница е около 1 км, в която територия предмет на опазване са сиви и бели пясъчни дюни по реда на екологичното законодателство - Закон за защитените територии, по който компетентен орган е РИОСВ.

В границите на ПЗ „Пясъчни дюни в м. „Алепу“ не са констатирани за текущия летен сезон навлизане на моторни превозни средства и къмпингуване.

Подадените сигнали (5 бр.) за паркирани автомобили се отнасят за частта на морски плаж „Алепу“ извън границите на защитената територия. Независимо от това РИОСВ - Бургас извършва неколкократни проверки на сигнали на територията на морски плаж „Алепу“, включително и с други компетентни органи, представители на Министерство на вътрешните работи, чийто контролни функции в случая са по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие.

При заснемане с помощта на GPS на паркиралите превозни средства успоредно на път II-99 „Созопол - в.с. Дюни“ се установява, че въпреки разположението им извън асфалтовата настилка, те са в границите на кадастралния имот на пътя (67800.54.10 по КККР на гр. Созопол) и извън границите на природна забележителност „Пясъчни дюни в м. „Алепу“.

Актовете за установяване на нарушения свързани с преминаване, спиране на превозно средство за престой или за паркиране върху територията на морски плаж или върху подвижни (бели) дюни, неподвижни дюни с тревна растителност (сиви дюни) и облесени дюни, попадащи в границите на зона "А", зона "Б" или в урбанизираните територии на населените места след границите на зона "А" се съставят от длъжностни лица, определени от директорите на областните дирекции на Министерство на вътрешните работи.

Пясъчните дюни, освен по Закона за защитените територии (когато те са част от тях), се опазват по реда на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие, санкционните норми в който се прилагат от упълномощени длъжностни лица от Министерство на туризма.

Инспекцията, като контролен орган на защитените територии и в съответствие с действащата нормативна уредба е предприела действия по означаване защитени територии, с информационни табели, указващи категориите и режима, определен със заповедите за обявяване.

Предвид факта, че морски плаж „Алепу“, не е отдаден под наем/концесия, през юни тази година от инспекцията отново са монтирани информационни табели, означаващи границите на ПЗ „Пясъчни дюни” в м. Алепу, чрез обзорна карта и режима на дейности, определен със заповедта за обявяването ѝ, с което да повиши информираността на посетителите и да сведе до минимум възможните нарушения.

А това е снимка от юли 2022

 


В категории: Созопол


19
Коментара по темата
19.
Deepthroat
23.08.2022 10:17:14
0
18
Каква ви е играта с въпросния господин "бизнесмен" :D Утре да не почнете да ни убеждавате, че трябва да се дострои и подпорната стена, под предтекст, че ще е по - добре отколкото да има къмпингуващи :D Личи си от километри и само олигофрен няма да забележи, че налагате пропаганда и манипулация на общественото мнение с цел постигани на частни интереси от изключително нагъл характер. Айде сега дъскичките и за камината зимата :D
18.
Ива
23.08.2022 09:45:07
0
14
А за оня селяндур, който искаше да поставя бараки на дюните и да взима по 100 кинта на вечер.. нещо няма ли да напишете?
17.
Вромос
23.08.2022 07:40:59
0
8
На Вромос е страхотия. 200 каравани сигурно са
16.
летовник
23.08.2022 07:31:24
3
13
То и на Корал в северната част е така ама няма кой да види, по точно не искат. Там са богопомазаните екоактивисти.
15.
Оф ужас
22.08.2022 23:19:38
2
24
Морал от флегмите, добре че са Ямбол да ви четат, трагедия сте
14.
Промяната
22.08.2022 23:02:12
20
34
Заграбиха цялото черноморие всичко е в бетон огради и бариери а на флагмана му пречат два кемпера
13.
Митко
22.08.2022 22:39:56
1
38
Ванко, изхаби се вече с тая тема.Разбрахме , че имаш поръчка, ама анализирай поне правилно текста , който си пуснал.Що то той едно казва пък ти друго внушаваш.
12.
Я
22.08.2022 22:23:58
2
30
За Вромос нещо да напишете,или за това никой не плаща а?
11.
*********
22.08.2022 21:52:09
1
7
Коментарът беше изтрит от модераторите, тъй като съдържаше обидни квалификации към Флагман.бг или членове на редакционния екип.
10.
Бай Ганчо
22.08.2022 21:39:26
1
24
До управата на флагман .искам да кажа че ако има обособени слипове на всеки плаж най в стани далеч от туристи да си пускат хорат лодки джетове и други без някой с чантичка да взема х29лв и подобни за народа където вади лев на държавата, за спорта и хобито ,никой няма да прави своеволия на средата на плажуващи иска си правила и задължения към всички .на фона на цялата държава 5 кемпера са проблем а на вромос преди черноморец
9.
Сараите
22.08.2022 21:03:10
0
54
Преди два дни бях на сараите на доган построил си още една кооперация до кея та питам нали уж всичко беше незаконно защо продължава. И охраната само дето не ми извади пистолет
8.
Advocatus Diaboli
22.08.2022 20:51:54
0
52
Всички виждаме, че "инвеститорът" с мерак за glamping ви плаща за реклама и съдействие - затова и вдигате врява за всички останали, които припарват до Шофьорския плаж. Хайде, холан, както казват в Холандия ;)
7.
Не ме @бе!
22.08.2022 20:51:42
1
54
Още от времето на Боко Мутрата, Панайот Гербаджи-депесаров Рейзи и Данчо Ментата вече НЯМА шофьорски плаж. Всичко е прехвърлено на едни ДС ченгета, само чакат сгоден случай да го заградят. Децата на тъпия електорат да го мислят след време, къде ще ходят на море!
6.
Някой
22.08.2022 20:40:48
5
60
И кои са в случая БРУТАЛНИТЕ нарушения??? Как до сега винаги се е спирало, плажувало и къмпингувало по този начин и нищо не е съсипало скапаните дюни (които изобщо не знам, в чии очи са природна забележителност ведно с тия тръни)! Или проблема е откакто се превърна това място в частна собственост??? Искам да се върна за малко назад във времето и да видя кой аджеба е тоя тъпанар - първия собственик на тая земя??? За какво я е ползвал? Сял ли е на нея, животни ли е отглеждал, туризъм ли е развивал??? Как се пръкнаха изведнъж толкова наследници на пясък, тръни и камънаци??? Бе много далновидни предци сте имали бре!
Коментара ми да не се чете, като : "За кочината" или за бетониране и прекратяване достъпа до цялата брегова и плажна ивица, защото точно това стана! Всичко изведнъж стана частно, застрои се и нормалния човек, който по презумция също е "собственик" на Държавната граница, няма достъп до нея, ако не си плати подобаващо!!!
5.
Хахаха стига ве
22.08.2022 20:40:15
0
44
Престанете да ни занимавате с на някои шматки неосъществените мечти. Няма да има "еко, био, къмпинг" на плажа и тва е.
4.
Еко талибаните ПП+ДБ
22.08.2022 20:19:24
61
34
Страх ги е от Простото Кире и татко му Кара Петко!
Очаква се да се приватизира, за без пари, по схемата Корал!
Долната, жълтопаветна пасмина са освен комисионери, крадци на държавната собственост!
3.
Супер смешен декор
22.08.2022 20:15:19
2
21
в поредното представление на тази пиеска!
2.
.
22.08.2022 20:15:08
5
29
вас кой трябва да ви санкционира
1.
.
22.08.2022 20:13:33
7
55
то и вие сте в нарушение,пишете много често лъжливи статии,крадете снимки, манипулирате общественото мнение,триете и блокирате неудобни коментари
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Бум на фалшивите банкноти, ето как да ги разпознаем Един от най-разпространените начини за разпознаване на фалшиви банкноти е водният знак Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Кристиан Вигенин оглави листата на БСП за Европарламента Петър Кънев е водач на кандидатите от Бургас за Народното събрание На Велики понеделник задължително трябва да... На Велики понеделник задължително трябва да... По време на Страстната седмица постите навлизат в своя най-строг период ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски ПП-ДБ готови да управляват с ГЕРБ, ако Бойко Борисов счупи „заварката“ с Делян Пеевски  Подготвя се почвата за връщане на Борисовата държава - завладяна съдебна система и имитация на честни избори, предупреди ген. Атанасов Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Унищожиха невзривен боеприпас, открит в кв. „Възраждане” (СНИМКА) Специализиран екип от 78-ми батальон за осигуряване – София, разузна, транспортира и унищожи силно корозирала фугасно-осколъчна авиобомба AN-М30А1 Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Най-големият частен пристанищен оператор в страната БМФ Порт Бургас отвори врати за децата на служителите си Над 70 деца посетиха пристанището и разгледаха терминалите, за да се запознаят с работата на своите родители Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Внимание! Двама души са в тежко състояние след ухапване от кърлежи Това са първите случаи за тази година след затоплянето на времето Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Сезонът на фестивалите в Бургас е открит с първия кемпер фест Идеята за феста е на общинския съветник Евелина Михалева Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Накълцаната с макетно ножче Дебора свали перуката, мрежата прегря Тук съм, за да припомня на всички вас, че трябва да се обичаме без значение как изглеждаме - каза тя Увеличиха заплатите на военните с 30% Увеличиха заплатите на военните с 30% Решението ще влезе в сила от 1 януари 2025 г.
Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Паника в Бъкингам! Преразглеждат протокола за смъртта на Краля Кралят предизвика голямо безпокойство сред членовете на семейството и приятелите си, тъй като продължава да се бори с неразкрит вид онкологично заболяване
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори