×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Първият вицепрезидент на Иран Мохбер поема функциите на Раиси, извънредни избори ще има до 50 дни
  • Австралийската полиция арестува 554 души в операция срещу домашното насилие
  • Таксиметрови шофьори обявиха безсрочен протест срещу закриването на стоянки в София
  • Словакия разследва дали стрелецът на Роберт Фицо е действал сам
  • Предотвратиха опит за държавен преврат в Конго
  • Новата седмица започва с валежи на места в страната
  • Честваме паметта на светия мъченик Талалей Лечител и на света Лидия
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Проучване постави „мн.добър“ 4,89 на кмета Димитър Николов


02 Август 2011, Сряда, 01:41 ч.
Автор: Бесове.бг

Това е най-високата оценка регистрирана досега за работата на кмет в сродни изследвания

Социологическо проучване за електоралните нагласи сред бургазлии, проведено в областния център, постави оценка „много добър” 4,89 на кмета на Бургас Димитър Николов и посочи, че над 80% от хората не искат да го сменят. Резултатите от изследването бяха обявени пред журналисти, от Движението за национално единство и спасение (ДНЕС), което работи като гражданско сдружение.

Изследването, направено съвместно с агенция „ЕСТАТ“, показва до каква степен бургазлии са удовлетворени от местната власт и каква оценка поставят на управляващите.

На пресконференцията присъстваха Анжелика Цокова, член на КС на ДНЕС, Иво Желев управител на „ЕСТАТ“ и представителите на местната структура на движението Иван Киров, Генчо Иванов, Драгомир Бакалов и Ваня Георгиева.

От ДНЕС обясниха на журналистите, че изследването няма политически оттенък и не е поръчано или финансирано от никоя политическа сила или от Община Бургас. Подобни независими проучвания са направени във всички по-големи градове в страната като Варна, Пловдив и София. Анжелика Цокова обясни, че гражданското движение прави такива проучвания вече четвърта година. А резултатите от това изследване са подарили на кмета Димитър Николов

Изследването е проведено в периода 9-11 юли 2011 г., сред 395 лица над 18 г., по метода на телефонното интервю.

Според изследването категорично може да се твърди, че Бургас е добро място за живеене, а делът на гражданите, в живота на които е настъпило подобрение е 37%. Това са предимно по-младите, по образованите и икономически активни жители на общината.

На противоположния полюс (с най-нисък дял на настъпили позитивни промени) са най-вече пенсионерите, хора с образование под средното, с доход до 300 лв., както и живеещите в селата.

Като най-сериозен проблем бургазлии отчитат лошото състояние на инфраструктурата. А другите неотложните проблеми, с които трябва да справи общината са безработицата (34%), ниските заплати и пенсии (21%) и здравеопазването (17%).

Кметът на Бургас Димитър Николов е получил от съгражданите си оценка „мн.добър“ 4,89, като 69% са посочили „мн.добър“ и „отличен“, а над 80% от запитаните не биха го сменили . Поставената оценка на икономическото състоянието на общината е „добър“ 3,97, на Общинската администрация е 4,03, а на общинския съвет с 3,76. Според Иво Желев оценката на работата на Димитър Николов е най-високата регистрирана досега в сродни изследвания.

Въпреки промените в положителни насока от изследването, правено през 2008 г. от „ДНЕС“ критичността към политическото представителството продължава да бъде висока. Според 55% от запитаните политиците не представляват обществените интереси. А 51 на сто са на мнение, че все пак те спазват своите предизборни обещания. Тук не може да остане не забелязана и силната корелация с високото одобрение към кмета Димитър Николов, коментира Иво Желев.

Всеки пети от интервюираните е участвал в протестни действия през последната година. Това формира добра основа за разгръщане на граждански инициативи.

Освен това се оказва, че бургазлии са хора с голямо самочувствие - над 14 % биха кандидатствали за някаква избираема длъжност в общината. Те смятат, че достатъчно компетентни и могат да помогнат и повишат стандарта на живот на съгражданите си.


В категории: Бургас


7
Коментара
Флагман.БГ Задължително сложете сода в прането с хавлии Задължително сложете сода в прането с хавлии 20/05/2024, Понеделник 13:20 0
Флагман.БГ Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя Ужасяващо! Откриха тялото на млад мъж на пътя 20/05/2024, Понеделник 13:00 0
7
Коментара по темата
7.
дичо
03.04.2012 00:57:52
0
0
Баба Цокова е забравила да "опресни" както гнусния си морал,така и външния си вид.Навярно няма парички по програми ...Да..., няма ,паричките се поизпраха...не може вечно да се лъже и манипулира уж "общественото мнение"
А сега накъде...?
6.
реално
03.08.2011 15:10:07
4
2
Сигурен съм че е реална оценка, защото всеки един човек когото познавам и ставало въпрос за това е казвал, че досега сме нямали толкова добър кмет и всички биха гласували пак за него.
5.
Типични
03.08.2011 13:38:16
1
3
За да направят това изказване значи 100% анкетата е реална платена може да е само и единствено статията,че бесове я пускат( не казвам,че е така просто теоретически). Относно кмета и аз давам 6 извинявам се, обаче ако той продължава така Варна ше ни бара.. А пък относно долните коментари. Така звучат губещите и долните , които нямат място в бъдещето, за което всеки нормален се бори. Толкова ли не виждате как пречите и сте в тежест. Не ви ли е хубаво Бургас да се разкрасява и просперира...
4.
realist
03.08.2011 13:04:19
4
3
Аз поставям на кмета оценка отличен 6. Това е! Който не е доволен - да гласува за Йоан или Валери Симеонов.
3.
БАТЕ БОРИСОФФ
02.08.2011 20:23:15
2
4
АМА НАПРАВО НЕ СА ПОРЪЧАН ПИ АР от КМЕТА. ТО БИВА ПРОСТОТИЯ, АМА ДА ЦЪФНЕШ В ГОЛЯМАТА ЗАЛА на ОБЩИНАТА и ДА ОБЯСНЯВАШ, КАК ВСИЧКИТЕ ОСВЕН ДИМИТЪР НИКОЛОВ и ГЕРБ, СА МАРГИНАЛИ .... НАПРАВО НЕ Е ИСТИНА ОБВЪРЗАНОСТ С ОБЩИНСКАТА АДМИНИСТРАЦИЯ !??
И ПРОУЧВАНЕТО ИМ Е НАПРАВЕНО, САМО СПОРЕД ПОМЕСТЕНОТО и ПРОЧЕТЕНО ВЪВ ВЕСТНИЦИТЕ - "ЧЕРНОМОРСКИ ФАРС" и "БУРГАС, ХЕМ ДНЕС, ХЕМ УТРЕ" .... ДРУГИ ВЕСТНИЦИ В БУРГАС НЕ БИЛИ ЧЕЛИ ???
2.
жони деп
02.08.2011 20:14:12
2
4
подмазване ли долавям или май навеждане
1.
безработен
02.08.2011 16:03:54
2
4
Аз не вярвам на тази оценка.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг Съдът обяви за недействителен избора на Ешрефов за кмет на Омуртаг В решението се казва, че в хода на делото са констатирани множество нарушения на правилата за провеждане на избори за кмет Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Летният сезон стартира с недостиг на 70 000 работници Българската асоциация за туризъм с писмо до президента и премиера за спешно решение на проблема с издаването на работни визи Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Извънредно! Инфаркт уби 17-годишен в Бургас Загиналият е от кв. Акациите, причината вероятно е свръхдоза наркотици Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни Плашещо: Над 1 милион души в трудоспособна възраст у нас са неактивни В повечето от общините в България заетостта е под или около 50%, става ясно от доклада Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Защо държавните служители у нас получават по-високи пенсии Общо работещите българи, за които работодателите у нас внасят осигуровки, към края на първото тримесечие на тази година са 2 252 798 Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Високите цени на имотите у нас отказват и гръцките купувачи Разходите за строителство в София са по-високи отколото в Мадрид и Барселона Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Нова магнитна буря удря Земята днес, внимавайте Очаква се явлението да започне около 18:00 часа българско време На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната На бас, че не знаете за какво служи чекмеджето под фурната 90% от хората нямат никаква идея Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството Хандбалният "Фрегата" е на победа от бронза в първенството След проведена анкета между клубовете в „А” РХГ за най-добър вратар на първенство за 2023/2024 г. бе определен капитанът на бургазлии Пламен Иванов „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности „Синя България“ - листата на свободните хора с консервативни ценности Искаме да съберем нормалните и разумните, на които им е омръзнало да гледат как политически лидери се замерват с обвинения и компромати, обявиха от автентичното дясно обединение 
Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Загуби сърцето на "Ергена", но спечели друго по-ценно Вместо това открих нещо, което може да се окаже много по-ценно – истинско женско приятелство Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси Израел не бил замесен в смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси "Не бяхме ние", каза ирански служител, пожелал анонимност Иран потвърди смъртта на президента Раиси Иран потвърди смъртта на президента Раиси Обявяват го за мъченик  Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Ебрахим Раиси загинал? Хеликоптерът на президента е изгорял напълно Няма признаци на живот в останките, съобщи ръководителят на иранския Червен полумесец Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Телецът да не надценява силите си и да не пренебрегва знаците на съдбата! Хороскоп за деня – 20 май 2024, понеделник Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Всички в Холивуд говорят за тяхната раздяла Бен Афлек и Дженифър Лопес са пред развод, а мнозина смятаха, че ще остареят заедно Всеки трети сърбин мрази ЕС Всеки трети сърбин мрази ЕС Увеличава се броят на тези, които не искат страната им да е част от Европейския съюз Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Иран мобилизира "всички възможни ресурси" в издирване на президента, шансовете му обаче намаляват Осем линейки и дронове също са част от спасителните усилия Топ 5 енергийни места в България Топ 5 енергийни места в България ма земи със силна и лековита енергия, за които хората разказват, че там компасите се побъркват, а часовниците спират Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” Военен камион удари автомобил на АМ „Тракия” По чудо инцидентът се размина без жертви
Асен ВАСИЛЕВ Асен ВАСИЛЕВ Не че Борисов и Пеевски се изпраха, ние се изцапахме Виц на деня Виц на деня Той и тя седят прегърнати на дивана.
- За какво мислиш, скъпа? - пита той.
- За това което и ти - отговаря тя.
- Чудесно! В такъв случай донеси по една биричка...
Виц на деня Виц на деня - Скъпи, каза ли на шефа си, че ние, двамата, не можем да живеем с тази твоя малка заплата?
- Казах му...
- И той к'во?
- Каза да се разведем...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Моногамна жена - това е жена, която съсипва живота само на един мъж.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори