×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Георги Буюклиев: Болното дете „Фамагуста Ахелой“ оздравя и всички 250 апартамента са продадени


Георги Буюклиев: Болното дете „Фамагуста Ахелой“ оздравя и всички 250 апартамента са продадени
В комплекса заработиха външният басейн, ресторантът, супермаркетът, лоби барът, фитнесът, детската площадка
08 Август 2022, Понеделник, 14:20 ч.
Автор: Флагман.Бг

Човекът е човек, когато преди да си замине от този свят остави трайни следи след себе си в полза на хората, казва строителят

Преди близо една година Флагман.Бг публикува статията: „Вложих във „Фамагуста-Ахелой“ 20 милиона и мечтая да видя комплексът пълен с живот“, в която разказа историята на могъщата някога строителна фирма „Буюкстрой“ и нейния най-грандиозен проект. Вместо обаче да спечели милиони от него, поради неблагоприятно стечение на обстоятелствата тя бе доведена до несъстоятелност, а част от апартаментите във „Фамагуста-Ахелой“ – обявени за публична продажба. „Юридически нищо не ме задържа в комплекса, но той е моето голямо строително дете със здравословни проблеми и аз трябва да му помогна да оздравее“, каза тогава управителят Георги Буюклиев. Той обясни, че фирмата му „Билдинг сити“ поддържа цялата инфраструктура на комплекса, като годишно разходите за това са между 120 и 150 000 лева или близо 2 милиона за целия период досега.

Какво се случва тук към днешна дата, продадени ли са всички апартаменти и на какви цени, след като на търга обявените за продажба жилища бяха между 50 и 115 кв.м. и се предлагаха на цени от 20 до 50 хил. лева. Или между 450 и 480 лв. за квадрат.

Потърсихме отговор от строителя на комплекса.
-    Г-н Буюклиев, как стоят нещата във „Фамагуста Ахелой“ към този момент?
-    Както знаете, за погасяване на кредита, с който изградих комплекса и задълженията ми към НАП, аз предоставих имоти на стойност 15 милиона лева. По мое желание адвокатът ми издейства от съда продажбата на имотите да става не по общите правила с публичен търг, а с пряко договаряне и аз да бъда посредник на синдика и неговия адвокат. Освен това с тях се договорихме да оказвам помощ при осъществяване на сделките. И така аз посрещах клиентите, запознавах ги с комплекса и неговите придобивки, като моето желание беше не да получа възвръщаемост на вложените средства, а да видя комплекса пълен с живот, той да заработи така, както съм го построил.
-    В началото на миналата година бяха обявени на публична продан 83 апартамента. Продадени ли са вече?
-    Към днешна дата всичките 250 апартамента вече си имат собственици. Аз вложих допълнително средства, за да освежа цялата инфраструктура, външният басейн бе снабден с допълнителни шезлонги и чадъри, заработиха ресторантът, супермаркетът, лоби барът, фитнесът, детска площадка. Новите собственици идват и изказват благодарност за всичките удобства, които им предлагаме. С две думи - болното дете оздравя и вие можете да се уверите сами в това, ако го посетите. Спокойно мога да кажа, че мечтата ми се сбъдна.

-    А имате ли мечти, които не успяха да се сбъднат?
-    Преди много години една ваша колежка ме попита какво мечтая да се случи в бъдеще? Отговорих й, че искам да видя как от Колодрума до жп-гарата на мястото на малките семейни къщички се издигат красиви кооперации с търговски партери. Сега обаче бих отговорил по друг начин: „Всичко, построено през изминалите 60 години под мое ръководство, да продължи да служи на хората.“ Другият й въпрос беше: „С какво не мога да се справя?“. Отговорих: „С човешките взаимоотношения.“ Така мислех тогава,  така мисля и сега. За съжаление изглежда с това убеждение ще си отида от този свят. То беше затвърдено наскоро от един малък случай, които уби илюзиите ми, че всички хора ще ме оценят правилно и при среща с моите бивши клиенти ще виждам  усмивки, признателност и благодарност.
-    Какво точно се случи?
-    Наскоро в комплекс „Фамагуста“ един мой клиент покани свои приятели да празнуват рождения му ден в ресторанта. Прекарали празника много добре. На другия ден аз бях седнал отвън срещу басейна, а те дойдоха да обядват. Рожденикът и двамата му приятели седнаха за малко до мен и той ме запозна с тях. Единият бе представен като мой колега - главен инженер на една от най-големите строителни фирми сега в Бургас. Поговорихме си десетина минути и той изведнъж ми каза, че ме помни от изкопа, които съм направил в „Зорница“ и после съм го заровил.
-    Това е проектът, който пропадна, след като Българо-Американската банка ви отказа обещания кредит от 2 милиона долара?
-    Да, случаят е от 1996 г., тогава той е бил момче на десетина години. Стана ми интересно защо само с това ме помни, а той каза: „Защото баща ми беше кандидат да се включи в строежа за апартамент.“ Тогава го попитах: „Баща ти почувства ли се ощетен?“. Той отговори: „Не, Вие му предложихте жилище във вече построения комплекс „Лазур“. Значи това момче е отраснало в жилище, построено от мен, но не ме е запомнило с това, а че „Буюкстрой“ прави първа копка и после засипва обратно изкопа. То навярно силно се е възмутило, че има такива некадърни ръководители в строителството и затова си е дало дума да завърши строителство и да започне да строи, но не с такива неудачници като мен, т.е. да не допуска да се разочароват хората, когато избират къде да купят жилище. И докато размишлявах, вторият приятел ми каза: „И аз те познавам, аз съм твой клиент на ул. „Македония“ /значи един от най-първите ми клиенти и доколкото разбрах все още живее там/.

"Билдинг сити“ поддържа цялата инфраструктура на комплекса, годишно разходите са между 120 и 150 000 лева

-    Какво Ви показаха тези двама мъже?
-    Тази среща с тях донякъде разби мечтата ми, че като излезем със съпругата ми в града и срещнем наши клиенти, те ще ни поздравят с усмивка, а ние ще се чувстваме достатъчно богати от тяхната благодарност. Ето това са „човешките взаимоотношения“. Искаше ми се тези двама мъже, като гости на построения от мен комплекс, да ме поздравят, че живеят в построени от мен жилища. С две думи - мечтата ми да виждам само благодарни клиенти се изпари, след като разбрах, че за някои от тях аз съм само „изкопал и после заринал“. А какво ми остава ли? Да се връщам и още, и още, и още от първата ми работа в Кремиковци до днес. През всичките обекти, които съм ръководил и построил, и утехата, че зад себе си оставям и много доволни хора. Човекът е човек, когато преди да си замине от този свят остави трайни следи след себе си в полза на хората.

В комплека има и супермаркет за удобство на гостите и собствениците на апартаменти

 


В категории: Бизнес


Флагман.БГ Откриха труп до детска ясла Откриха труп до детска ясла 29/03/2024, Петък 09:57 0
България Всички новини
Две години след напускането на бТВ тя фалира Две години след напускането на бТВ тя фалира Журналистката, която се втурна да прави частен бизнес и да развива своя фирма за маркетинг и реклама, е приключила дейността си Откриха труп до детска ясла Районът е отцепен, гъмжи от криминалисти Борисов се доверил на ПП-ДБ за промените в Конституцията, те му предлагат комисия за „Турски поток“ Борисов се доверил на ПП-ДБ за промените в Конституцията, те му предлагат комисия за „Турски поток“ Лидерът на ГЕРБ не хареса въпросите на репортерите и обяви, че "меракли за премиери винаги ще се намерят" Тази звезда от Капките бил алкохолик, щял да срине всичко, което е градил, но... Тази звезда от Капките бил алкохолик, щял да срине всичко, което е градил, но... Алкохола го отказах, защото много зле ми влияеше, почнах да ставам сприхав и неадекватен, призна Панайот Панайотов Капан за шефовете на БНБ, на парламента и на Сметната палата, зоват за оставките им Капан за шефовете на БНБ, на парламента и на Сметната палата, зоват за оставките им Като влиза в сила Конституцията, трябва да знаят, че са потенциални министър-председатели, коментира проф. Пламен Киров Побиват ли ви тръпки от тази участничка в "Ергенът"? Учила е окултизъм в Судан Побиват ли ви тръпки от тази участничка в "Ергенът"? Учила е окултизъм в Судан Ангелските й карти имат изключително богата история и са й подарък от висш езотерик и тайновидец, разкрива нейна приятелка Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Тази е за лудница, категорични са феновете на "Хелс Китчън" Това е любимото ни предаване, но с тия истерички няма да го гледам, обявиха фенове  Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Тази популярна българка се разведе, но е с милиони в банковата сметка и две имения Биг Майк като истински джентълмен сам предложил да й остави любимата й вила на Карибите, където двамата често се усамотяваха Изгониха считана за вещица от Ергенът Изгониха считана за вещица от Ергенът Тя заплаши, че ще разбие главата на друга участничка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Тази целувка в "Денсинг старс" не бе по сценарий, ще забие ли фолкпевец най-желаната синоптичка Освен отпадането на партньора на Емануела Иван се заформя още един скандал в танцувалното шоу
Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Атентат ли е довел до срутването на моста в Балтимор? Корабът на Сергей замесен и в друг инцидент Капитанът на кораба, който събори съоръжението, съобщил за неизправности в управлението, за да си осигури „алиби“ Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Голяма победа на Гришо, срази номер 2 в света и за първи път е на полуфиналите в Маями Най-добрият български тенисист ще спори за място на финала с №5 в световната ранглиста Александър Зверев Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Задържаха още един терорист след трагедията в Москва, атентатът финансиран с криптовалута Следите водят към Киев, обявиха от руския Следствен комитет Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Жена се омъжи за трима мъже и избяга с парите им Предполага се, че сватовници и брачни агенции са участвали в престъпната дейност Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 Най-възрастният кандидат на изборите в Турция е на 90 години, най-младият-на 18 С разлика от 72 години помежду си 18-годишната Елиф Нур Батур и 90-годишният Али Калънджа ще се борят за постове в местната власт Голям скандал в Денсинг старс Голям скандал в Денсинг старс Партньорката на Емрах го напуска Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Водолази извадиха две тела от реката след срутването на моста в Балтимор Труповете са на двама мъже, намерени в камион, паднал в Патапско Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Заплаха на Путин към Европа, летища може да станат военна цел на Русия Владимир Путин предупреди, че аеропортовете в трети страни, от които излитат F-16 и се използват срещу руски военнослужещи, ще бъдат атакувани Хю Грант обмислял политическа кариера Хю Грант обмислял политическа кариера Звездният актьор сподели, че обсъждал това с майката на съпругата си, която е бивш член на шведския парламент Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели Украинска следа при събарянето на моста в Балтимор? Прекратиха издирването на оцелели 52-годишният Серьожа бил капитан на кораба, който събори съоръжението
Бойко Борисов Бойко Борисов Един път казват "Бойко, помогни ни", после пък съм виновен за всичко Виц на деня Виц на деня - Защо културната жена мълчи по време на с*кс?
- Защото културната жена никога не разговаря с непознати мъже!
Виц на деня Виц на деня - Тате, тате защо редиш тези зелки в бидон?
- Виж сега, детето ми, идва зимата. Сняг, студ, киша - стоим си вкъщи. За да изкарам до пролетта, ми е нужно нещо по-кисело от физиономията на майка ти...
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Женените мъже са си най-добре! Имат си сигурна охрана, която ги наблюдава, следи и пази от зли жени.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори