×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Калоян Методиев: Служебният кабинет влиза в администрацията като Гестапо - с готови списъци за уволнение


Калоян Методиев: Служебният кабинет влиза в администрацията като Гестапо - с готови списъци за уволнение
Според Калоян Методиев президентът и служебното правителство участвали в разбиването на поне няколко от водещите партии, вероятно визира ПП, БСП и ДБ
06 Август 2022, Събота, 11:29 ч.
Автор: Флагман, снимка: Флагман

Всичко прилича на подготовка да няма работещ парламент и да ни вкарат в контролиран хаос с дълго служебно управление, смята бившият началник на кабинета на Румен Радев

Калоян Методиев, който в началото на първия мандат на президента Румен Радев бе началник на кабинета му, но напусна със скандал и стана част от екипа на Корнелия Нинова, а доскоро бе и началник на кабинета на вицепремиера, предупреди, че служебното правителство е влязло във властта със "списъци за уволнение". Според него на "всеки 30 секунди щели да се режат глави".

Ето какво написа Калоян Методиев във фейсбук:

Хипотезата, че в държавата се извършва квази-военна операция се потвърждава с всеки изминал час. Служебният кабинет влиза по министерства и агенции като Гестапо с готови списъци за уволнения. Твърденията на президентството, че няма реваншизъм и репресии са лесно оборима лъжа.

Стотици вече са уволнени по предварително подготвените списъци. Без връзка с организацията на изборите, което е задачата на служебния кабинет, еничерският корпус на президента смени областните управители, шефовете на Митниците и НАП, директори, служители в НКЖИ.... От снощи се увеличава с нови трима членове борда на директорите на ДКК, за да сменят те директорите на държавните дружества.

И още, и още.... Както каза един бивш вече заместник-министър: "На всеки 30 секунди режат глава!"

Защо му е на служебен кабинет раздуване на администрация и овладяване на държавните структури? Участва ли в изборите или в тяхното проваляне президентството? Вече и за слепите и глухите е ясно, че участва в разбиването на поне няколко партии отвътре.

Всичко прилича на подготовка да няма работещ парламент и да ни вкарат в контролиран хаос с дълго служебно управление.


В категории: Политика


21
Коментара по темата
21.
Истина
07.08.2022 16:46:42
0
1
Каква ревете от БСП,миналата и по миналата година какво беше с ГЕРБ,изкорениха ги до корен, така че нищо ново под сльнцето
20.
Касичката на Курни.
06.08.2022 16:06:27
2
5
Любовника на Курни, дето разписвал оръжейните доставки за Украйна пък БСП и Курнела били извън схемата. Ти да видиш наглост на социалисти-демократи хранилката Байдън и Сорос.
19.
Дернев
06.08.2022 15:59:14
1
5
България да е горд пълноправен член на ЕС. Не на ЕС, а на СЕЩ. Тогава БГ ще е горда и със сигурно бъдеще. В ЕС е само чрен на голям авропейски пазар ползван основно от Германия, която и не мисли за единна армия, единна политика за сигурност и защита. Нещо което само те с Франция грябва да поставят началото чрез обединение. Само така ще убедят европейците, че миналото е забравено и вървим към общо бъдеще. Дано дойде мнозинство в НС и правителство, които отстояват това в Брюксел. Както и премахване ня санкциите към Русия и започне договаряне на обща система за сигурност на Европа. За това да мислим при гласуването. Европа за европейците!
18.
Прогноза
06.08.2022 15:36:02
9
5
Назрява импийчмънт на Радев. Ако продължава да разделя и сее реванш, всички партии в парламента ще му начертаят новото бъдеще.
17.
Идват избори.
06.08.2022 14:31:55
1
17
Тези, които докараха на власт Румен Радев днес организират протести.
Противниците на Румен Радев днес мълчат.
Виновните казват, че всички сме виновни, за да не носят отговорност за политическата си недалновидност. И ни убеждават, че са най-годни да управляват държавата.

Хора с невиждано его зоват за смирение и обединение само и само да бъдат във властта. И се обграждат с обслужващ персонал, след като прогониха всички около тях, които имат различно от тяхното мнение.
16.
Петко
06.08.2022 14:02:00
3
22
Не се страхувай.Няма да могат да те надминат в това отношение,пък и времето няма да им стигне да ти изчистят мърсотиите.Всеки ренегат няма право да съди другите.Дръж се за фустата на Нинова,и се надявай да минете четири процентовата бариера,за да имаш все още поле за изява,и да сееш отрова,и омраза в обществото.Не Ви остава друго,освен окончателно да затриете столетницата.
15.
Трябваше до 12 час да го направят
06.08.2022 13:58:30
5
20
Даже бавно реагираха.
14.
48 часа
06.08.2022 13:45:30
26
13
Само за 48 часа...

Само за 48 часа служебният кабинет е взел две решения, които са от огромно значение за България:

- спира процедурата за членство в OECD (наричана Клуба на богатите страни);
- спира процедурата по сертификация на газовата връзка с Гърция и поставя под заплаха доставката на азерски газ.

Никакъв повод не може да име един служебен кабинет, за да вземе толкова бързо подобни решения. Каквито и глупости да се изговорят - за процедури, за хора, за кризи, за фамозен хаос, за каквото и да е, няма нормална разумна причина да се спрат процедури с ясни срокове.

Освен една основна причина: Неистово желание и бързане за блокиране на процесите.

Само за 48 часа...

Скоростта, с която се прави, показва само едно - огромна злоба към решенията на кабинета Петков, огромна отмъстителност и огромно желание за отдалечаване от Европа и връщане към путинската сфера на влияние.

Позорни решения.
Позорни действия.
Позорно поведение.

Остават само два въпроса:

1. Изявените на думи "евроатлантици" (хахахахха) ГЕРБ защо нищо не казват по темата?

2. Преди две години Президенството беше атакувано по позорен начин от прокуратурата. Демократично мислещите хора се изправихме срещу това позорно действие. Даже Гешев скоро призна, че тогава не са постъпили съвсем правилно. Радев тогава благодареше на хората, говореше за демокрация, законност и връщане на заграбената държава. Но... Но някъде в края на миналата година нещо се промени. И Радев спря да се кара с Борисов и Гешев, а започна да се зъби на правителството на Петков и рязко да дърпа към нова зависимост към Русия. Какво се промени тогава? С какво обърнаха Радев?

Няма как да се защитават хора, които сами не защитават позициите си.

Само за 48 часа...

Правителството на Радев, а и самият Радев предадоха хората. Предадоха цивилизационния ни избор да сме част от западната демокрация. Сговориха се с тези, от които хората ги бранеха.

Предадоха националния ни интерес:
- България да е независима от източния диктатор.
- България да е част от богатите развити страни.
- България да е горд пълноправен член на ЕС.

Това е истинският национален интерес. Позор и оставка за политиците, които го предават.

Само за 48 часа...

Явно пак ще има протести. Явно пак ще сваляме путински проксита. Явно пак ще се мъчим да откъсваме България от лапите на алчни путинисти.

Разбрахте ли сега защо свалиха правителството на Петков?
Разбрахте ли сега защо ГЕРБ в координация с Радев поискаха вот на недоверие?
Разбрахте ли сега защо зад викове "Македония" скриха истинските причини за предателството?

Идват избори. Мислете. Гласувайте за бъдещето. Не за обреченото минало.

За да няма такива 48 часа...

Спокоен ден!

#нитоденбезпротести
#нитоденбездемокрация
#нитоденбезотговорност
13.
когато
06.08.2022 13:31:36
2
23
някой след 30 години демократично управление-с всичките му недостатъци-прави аналогии с Гестапо и СС,това означава,че или му плащат да пише глупости,или не е съвсем наред интелектуално.
12.
ОПГ ПП+ДБ+БСП
06.08.2022 13:22:04
4
47
Първата и основна задача на служебния кабинет е да върне нормалността в управлението на страната. Това най-вече означава на важните позиции в държавата да бъдат назначавани хора с опит и професионални умения, а не както през последните седем месеца – любовници, шуренайки и балдъзи. И ако се установи, че подобни лица не разбират от работата, която им се налага да вършат, те трябва да бъдат отстранени. И, не, това не е „реваншизъм“, не е „връщане на ГЕРБ във властта“. Това е възстановяване на нормалността.
Начинът, по който тези хора се държаха, решенията, които взимаха, бяха тотално отрицание на нормалността. И дори няма значение дали са действали така от глупост или за да угодят на новия Голям брат. Пък и това няма особено значение. По-важното е, че всички ние сега ще плащаме за безумията на една партия, която ни се кълнеше, че за няколко месеца ще изкорени корупцията и ще ни направи богати и щастливи.
11.
Подлогите на Прокопи са соросоиди
06.08.2022 13:16:14
4
28
Фондация “Америка за България” пряко или косвено е оказвала влияние върху четири области - медии, правосъдие, избори, образование, в които намесата є е абсолютно недопустима. Тези сфери по дефиниция следва да са напълно независими за всяка една суверенна държава.
10.
с тази разлика
06.08.2022 12:51:58
1
20
,че Гестапо и SS след разпитите на заподозрените,ги разстрелваха по бързата процедура,в задния двор ,с лице към стената.......с изстрел в тила....от упор
9.
ОПГ ПП+ДБ+БСП
06.08.2022 12:32:20
4
49
Все по-мижав интерес към групите за натиск, тоест към шпицкомандите, които се опитват да налагат дневния ред на шепа хора над останалите. Легендирано като "масови протести". Измамата се повтаря вече две години и се изтърка. Ако бяха направили протест на "Корал", щяха да съберат повече хора. Щеше и Просто Киро с охраната от НСО да дойде. Прокопиевците да сменят изпълнителите, сегашните се изхабиха и надуха шкембета, даже Гошо от Видин го нямаше.
8.
Гранд-корупция!!!
06.08.2022 12:24:10
5
29
Служебниците се заеха да чегъртат мафиотската "промяна",
която техния началник ни натресе.
Пиянството на един народ приключи за 2 години кражби, далавери и комисионерство!
7.
Ха ха ха
06.08.2022 12:22:12
3
35
Защото бяха назначени с готови списъци !
6.
ОПГ ПП+ДБ+БСП да мафия
06.08.2022 12:19:14
1
6
Аз почти не виждам полезен ход за БСП. Държането до последно за властта беше нож с две остриета. И в момента острието е срещу тях.Там, където пиарът е повече от работата, наследството е тежко...
5.
Карчев
06.08.2022 11:58:46
9
40
Аз бих почнал от полицейските шефове дето се наместиха на тия позиции по Кирилово време.
4.
Аз
06.08.2022 11:55:45
2
44
ТАКА СЕ РЕВЕ,КАТО ТИ ВЗЕМАТ КОКАЛА
ПОСЕРКО НАРИТАН
3.
Хахахах
06.08.2022 11:54:01
5
27
Бъсъпъто аут завинаги от Парламента!
2.
Били
06.08.2022 11:52:28
4
45
Кой си ти бе Методиев, че твойто мнение да е меродавно? Аман от логореята на сульо и пульо!
1.
SS
06.08.2022 11:49:08
2
42
Аре обратно на село. Президентът те докара в София ама ти се оля. Сега Сланинова те приюти и ти подхвърляше огризките от оръжието. Сигурно и място в листите, ще ти даде. Боклук.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Шефът на ДАНС „изритал“ заместника си заради лоша мотивация и политическа ангажираност Шефът на ДАНС „изритал“ заместника си заради лоша мотивация и политическа ангажираност Петър Петров демонстрирал пренебрежение към институцията Чуждите инвестиции намаляха с половин милиард Чуждите инвестиции намаляха с половин милиард Привлеченият дялов капитал през първите два месеца на годината възлиза на 16,6 млн. евро Чия е служебната строителна министърка? Чия е служебната строителна министърка? И Виолета Коритарова се използва като аргумент в спора дали ГЕРБ или ПП-ДБ има (по-голям) дял в кабинета "Главчев" Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Фики на косъм се откаже от музиката, писнало му от хейта Хейтът тотално съсипва попфолк певецът Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Сексът в „Ергенът“ вече не е мираж. Валерия и Алек го направиха в морето Красавицата споделила, че е било много страстно, но и доста неудобно Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи Украинка се изгаври с ченгета от РУ-Несебър, ето какво се случи 60-годишната чуждестранна гражданка, но временно пребиваваща в Слънчев бряг, опитала да ги подкупи с 20 лв., но се озовала в ареста Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти Община Царево с мащабни инфраструктурни проекти За реализацията им администрацията ще си партнира с различни институции НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години НСИ: Българите удвоиха своите доходи през последните 10 години Реалните доходи1 на домакинствата нарастват с 10.0% през 2023 г. в сравнение с 2022 г. Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Този терен край ж.к.“Меден рудник“ не е златна мина, а бомба със закъснител Собственикът „Бермар инженеринг“ дава втори частен съдебен изпълнител на прокурор заради опита за неправомерна продажба Откриха издирвано 13-годишно момче Откриха издирвано 13-годишно момче Предадено е на родителите в добро здравословно състояние
Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Хиляди замразени ембриони за инвитро процедури в Газа са унищожени от израелски удар Най-малко половината от двойките вече нямат шанс за дете Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Огромна змия пропълзя в жилищен блок и ухапа директор на градски зоопарк Жителите на блока били силно изплашени от неканения гост Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Крумови закони: Свещеник отряза с мачете ръцете на мъж, крал от църква (СНИМКИ) Осакатеният твърди, че е бил нападнат от „въоръжена банда“ от шестима енориаши До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища До 15 000 евро глоба за нерегламентирано отдаване под наем на жилища Собствениците вече трябва да получават разрешения от властите за престои, по-кратки от 100 дни Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Посяването на изкуствени облаци ли е виновно за наводнението в Дубай Медиите в емирствата нарекоха валежите „историческо климатично явление“, което „надминава всичко записано от началото на събирането на данни през 1949 г.“ Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Тя е най-красивата синоптичка в България, но защо е без гадже Двамата бяха двойка още от училищната скамейка и дори се заговори за сватба Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива Тя е бивша на най-известния женкар в България, но си намери нов и е много щастлива С Петър се запознахме в Несебър, докато бях в една сладоледаджийница, разказа Полина  Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души Студент спря неконтролируем автобус и спаси 56 души От удар предното стъкло се е счупило и шофьорът изхвърчал на пътното платно Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Звездите носят късмет на Рака, а Телецът ще се радва, ако контролира емоциите си Хороскоп за деня – 18 април 2024, четвъртък Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ Гигантски круизен кораб се блъсна в кея на Кушадасъ "Селестиал Джърни" има 630 каюти, 7 ресторанта и 8 бара
Красимир Каракачанов Красимир Каракачанов На ГЕРБ и ДПС им трябва един смокинов лист след изборите, за да могат да управляват Виц на деня Виц на деня Интервю за работа:
- Каква заплата очаквате да получите?
- Ами "Ехаа, тва всичко за мен ли е?"
Виц на деня Виц на деня Мъж на смъртен одър:
- Жено, да ми кажеш преди да умра децата мои ли са?
- Абе да ти кажа, ама ако не умреш?!
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Една жена винаги знае какво да попита, когато не знае какво да отговори...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори