×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • В 11 часа днес ще има пресконференция на Емил Кундев - финансово-счетоводен консултант към поморийския манастир "Свети Георги", очаквайте подробности
  • В 10:30 часа днес общинските съветници от БСП Чанко Мирчев и Станимир Баев ще дадат извънредна пресконференция, очаквайте подробности
  • САЩ обявяват днес нови поръчки на оръжия за Украйна за 6 млрд. долара
  • Вдигат заплатите на военните с 30%
  • Възстановяват движението по АМ "Тракия" в платното за Бургас между 20 и 21 километър
  • Петима служебни министри се явяват на последния парламентарен контрол
  • Путин отива в Китай през май
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Абсурд! Родители платиха 900 лева за стомашно неразположение на детето им в Слънчев бряг


Абсурд! Родители платиха 900 лева за стомашно неразположение на детето им в Слънчев бряг
Станимир Тодоров сподели, че не очаква в Германия да му възстановят парите, които е дал за лечението на детето си, тъй като цените на лечебното заведение в Слънчев бряг са ужасно завишени
05 Август 2022, Петък, 08:40 ч.
Автор: Флагман.Бг

Лекарите се вайкали кой щял да плати 1200-те лева за транспорт с линейка на германец с инсулт до Бургас

Българско семейство, което работи и живее в Германия, но избрало да почива в Слънчев бряг плати сумата от 450 евро, за да бъде оказана медицинска помощ на детето им. Пред Нова телевизия бащата Станимир Тодоров каза, че е бил изумен. Той не е очаквал хората в бели престилки да му искат толкова много пари за три часа престой в лечебното заведение. 

 На 3 август почти 6-годишното момиченце вдигнало температура и имало стомашно неразположение, след обикаляне из здравните заведения в Несебър и Слънчев бряг, семейството се озовало в частен медицински център, където на детето била оказана помощ, уточни кореспондентът Цеца Алексова. 

„Обикаляхме от кабинет на кабинет. Никой не искаше да ни издаде документ за прегледа. Намерих този център в интернет и звъннах да питам дали ще ми издадат документ. Потвърдиха, не съм питал за цени”, разказа Станимир Тодоров.

Престоят на детето в медицинския център е продължил около 3 часа. „Прегледа я педиатър. Сестрата идваше само да погледне системата докъде е стигнала, но нищо повече. Взеха й кръвна проба за захар. Направиха и такава за антибиотика, който ще влеят в системата и това беше”, разказа майката на детето Маруся.

По думите на родителите им е било казано, да оставям абоката на детето, тъй като на следващия ден трябва да отидат отново. „Изобщо не съм очаквал подобна сума за дете. Очаквах тя да е около 150 евро”, добави бащата.

Управителят на медицинския център обясни пред Нова телевизия, че навсякъде е имало изложени цени. В центъра се работи по тях, като те са одобрени от НЗОК от 20 години и всичко останало определи като „спекулации”.

„Това, което са ви казали е невярно. Никъде не съм видял ценоразпис. Притесних се, когато около 10:30 часа дойде човек с инсулт. Шофьорът спомена, че бил от Германия и е в критично състояние, а приятелката му била украинка. Свалиха го от линейката и пак го върнаха, за да го откарат в Бургас, а после чух лекарите да си говорят кой щял да плати тези 1200 евро за транспорта от Слънчев бряг до областния град. Тогава се замислих колко ще ни струва лечението на дъщеря ми“, разказа бащата. 

Станимир сподели, че не очаква в Германия да му възстановят средствата от медицинската застраховка. Прежалил съм ги, мое дете е, добави той.

Бившият здравен министър Мими Виткова пък коментира в интервю за „Здравей, България“, дадено по телефона, че подобни издевателства върху болни хора се случват не само в морските ни курорти, а въпросът е къде е държавата. 

„Тя е абдикирала в тези курорти. Възможни са всякакви схеми. След като всичко е търговия, няма да ме изненадат всякакви договорки между рецепционисти и такива частни медицински центрове“, добави тя.

„Никой нищо не контролира. Контролните функции на НЗОК са само върху разходите, които касата прави, а на Медицинския надзор са само по документи“, каза още Виткова. 


 


В категории: Несебър


Любовен хороскоп за май
Любовен хороскоп за май 25/04/2024, Четвъртък 21:00 0
Колко често правят sex Гущерови?
Колко често правят sex Гущерови? 25/04/2024, Четвъртък 20:16 3
33
Коментара по темата
33.
Чочо и Велков
05.08.2022 20:05:50
0
3
Тия двамата са познати на цял Сл.бряг ,плащат на бърза помощ Несебър да отклонява адресите,които получават и вместо да карат пациентите до държавната болница ги водят да ги обират при тях.Пълни мошеници,как ще карат иначе какво ли не коли,да имат по няколко имота.Те самите данъчни, ХЕИ и всякакви проверяващи си вземат рушветите
32.
Интересно...
05.08.2022 13:31:36
0
8
"Управителят на медицинския център обясни пред Нова телевизия"

Тук обаче се спестява името на центъра и управителя му... Явно те са си решили проблемите със статията по същия начин, по който ръководят и бизнеса си.

А горките хора от Германия най-вероятно са проявили мазохизъм и са дошли да "почиват" тук защото все още имат близки и искат да ги посетят. Когато си отидат близките им, повече кракът им няма да стъпи в България. Същото се отнася и за чужденците имали неблагоразумието веднъж да се срещнат с родното "гостоприемство", както и за техните познати и прочелите отзивите им онлайн.
31.
Дааа
05.08.2022 12:35:31
3
10
А стомашното разстройство е от залежала храна с изтекъл срок на годност и никаква хигиена в кухнята.
Плащаш си да морят и крадът.
Добре дошли в територията мафията дпс-герб-ВИС-СИК- диванче пишман мафиота силко дрогиран с наркотици и финикийски знаци.
30.
Mestna
05.08.2022 12:03:50
3
0
Dokato ima baluci she ima i tarikati. Golema shema beshe da napiesh nekoi turist na kuche i da go zakarash v speshnoto i da mu zemesh kintite :D
29.
До Бб
05.08.2022 11:22:21
5
6
И какво общо пък имат лекарите, наети на работа в подобни медицински центрове- перални на пари?
28.
Чочо циганина
05.08.2022 10:59:40
1
21
Това е МЦ Нептун,а от няколко години познат и като МЦ Сейнт Джордж в х-л Мелия(бившият Иберостар). От години режат главите на туристите дори без да ги лекуват адекватно. От местният филиал на спешна помощ в Несебър им карат пациенти срещу комисионна. Представете си как имате нужда от спешна помощ, която е безплатна и се събудите при тея клошари с една хубава сметка от 2к лева породена от безумия като 5 часа наблюдение на монитор за по 100 евро на час и т.н.
27.
до 25
05.08.2022 10:54:45
1
14
Съгласна съм с теб по въпроса за застраховката по принцип, но ситуацията в българското "здравеопазване" е уникално отвратителна навсякъде, а в Слънчев Бряг кулминира в пълно извращение! Дори познавам един от "докторите"-търгаши там и знам за какво става дума.
26.
до 24
05.08.2022 10:48:20
0
4
Казаното от теб е по принцип вярно, но специално по въпросната тема всички имат предостатъчно, и то лични, впечатления, така че един единствен случай дори няма значение!
25.
Застраховка пътуване
05.08.2022 10:40:26
2
22
Когато си на почивка в чужбина и имаш съответната застраховка, се обаждаш на телефонният номер, който ти е предоставен, свалят ти цялата информация по телефона и се задължават за до 12 часа да ти предоставят най-близката болница в голям град, с която имат сключен договор. Отнема понякога време заради часовите зони и самия превод. Когато ти посочат болницата, ти се предоставя код, който представяш на регистратурата ѝ и не е нужно да обясняваш състоянието на пациента. Този код носи цялата информация за състоянието му. По този начин не плащаш нищо! Можеш обаче, ако е спешно, сам да отидеш в най-близката болница (без значение частна или не, с линейка или сам) и след като бъдеш излекуван и си платиш, трябва да вземеш следните документи: касов бон, епикриза на английски език и рецепти, ако има такива. В твоята страна това ти бива осребрено до няколко работни дни.
Не казвам, че услугите особено на частните болници не са скъпи, но в цял свят е така. Това не е само в Слънчев бряг.
Трябва да се научим да сме отговорни към здравето си, защото винаги може да се случи неприятна случка. Безплатен обяд няма. Просто българинът няма традиции да плаща за нещо, различно от бира и цаца на почивката си. За цигари пет лева може, за застраховка не.
Дали в Германия, ако дойда аз без застраховка, ще ме прегледат и излекуват заради красивите ми зелени очи?!
24.
Така се манипулират стадото
05.08.2022 10:34:36
9
9
Ето така се манипулират овцете ,пущат им нещо ,без точна информация и първосигнално те почват да плюят.
23.
абе слочаен
05.08.2022 10:33:48
2
3
мноо си проЗТ брат... това, че "човека" неплаща директно нищо неозначаФа, даже е по-зле ама си ПРОСТ на кучи
22.
hahaha
05.08.2022 10:33:32
16
15
Кефи ме като ползвате думата "безплатно" Няма нищо безплатно в тоя живот. В Англия медицинската помощ е "безплатна" но спрямо доходите си, плащат 2 пъти повече данъци от нас. За бай тошово време дори няа да коментираме, безплатно било хаха още го изплащаме тва безплатното
21.
До 10
05.08.2022 10:31:54
4
15
Я кажи сега като е безплатна медицинската помощ в Англия колко точно бързо те преглеждат и какво точно за тях е спешност. Защото знам за слуачаи за приятели със супени ръце и крака и по спешност ги приемат на 4-тия ден. И други случаи мога да изброя.
20.
Случаен
05.08.2022 10:19:36
5
18
Ако всички документи на човека са изрядни и застраховки, асистанта от дадена страна ще поеме всички разходи. Мой роднина припадна в Сл. Бряг, човека живее в Белгия. След обаждане на техният асистант, той дава носики в крайна сметка в България, те не платиха нищо в Болницата. Единственото нещо което платиха в Белгия като се върнаха беше 14.EUR. A смеката в болницата линейка и манипулации беше 745.EUR. Такаче нещо ми намирисва цялата драма хахахха.
19.
д-р менгеле
05.08.2022 10:16:41
10
22
Мафията с бели престилки е адски брутална. Само бой ги оправя защото държавата я няма.
18.
haha
05.08.2022 10:11:54
4
13
писле " що на бият"
17.
Ееееее
05.08.2022 10:03:09
6
22
Как иначе докторите ще карат нови Мерцедеси? Че и на детето трябва да вземат, че и на любовницата. Който има клиника по курортите си е направо милионер. Лошото е, че държавата няма никакъв контрол върху тях и после се чудим защо ни се носи славата на измамници из целия свят.
16.
!
05.08.2022 09:54:44
4
12
И догодина пак да заповядат на почивка в Бг!
15.
6matarok
05.08.2022 09:52:32
9
4
ama imate banani i toaletna hartiq aaaaa
, sega 6te vidite zimata kato po4nat da zatvarqt biznesi v germanistan kak 6te se vru6tate gladni i bosi
14.
!
05.08.2022 09:51:46
9
10
Хем мизерия да лепне човек "стомашно- чревно разстройство" хем после да платиш една българска заплата за глупостта да почиваш в Бг!
За това никога не почивам в България и на мига отказвам всички местни (и аз живея в чужбина) които ме разпитват за почивка в България!
13.
От рецепция
05.08.2022 09:48:46
1
7
Лекарите плащат на рецепция от 20 до 100 лв на човек в зависимост от националностаму . На улицата да видиш паднал чужденец и да им се обадиш ти дават 50 кинта . Веднъж едно дете падна на басейна цепна си кожата на челото ,майката плати 3000лв за 3 шева
12.
Неа
05.08.2022 09:43:46
5
13
Щях да спра до "Частна" .... Частните си слагат всякакви цени ... който може ходи който не .... мре по коридорите на държавните...
11.
Маша
05.08.2022 09:34:53
0
17
Трябва да има регистър в държавата на частните и държавните болници и хосписи.Да има ценоразпис и всички да го виждат по интернет.
10.
до 8
05.08.2022 09:29:45
10
12
B Aнглия медицинската помощ е безплатна....
9.
Бай Тошо
05.08.2022 09:29:15
10
26
По време на БКП такива измекяри отиваха директно в Белене.Сега псеевсодемократите ще изревът че е бил унищожен цветът на нацията неее били са унищожени измекярите
8.
ХХ
05.08.2022 09:27:53
23
21
Господинът да каже в Германия дали тези процедури струват 150 евро.
7.
Ива
05.08.2022 09:27:45
5
26
Търгаши на човешки живот.
6.
vv
05.08.2022 09:14:14
7
31
По време на така наречения социалистически застой , медицинската помощ беше безплатна.
5.
Бре
05.08.2022 09:08:18
7
42
Бахти мафията в бели престилки,по зле от бакшишите са
4.
Застраховка
05.08.2022 09:06:43
1
24
Не случайно, когато човек ходи в чужбина на почивка, е добре да си прави застраховка. Застраховката поема според клаузите си разходите по болнично лечение както и друг тип премеждия, които може да се случат. И струва около 1.50-2.00лв на ден. Случвало ми се е да ползвам застраховката си за болница в Азия. Един ден престой от 07:00 до 16:00ч в частна клиника преди около 4 години ни струва около 700лв. Застрахователят ни покри до стотинка всички разходи 3 дни след като подадох иск.
3.
Бб
05.08.2022 09:06:35
11
39
ВЪЗМУТИТЕЛНО !!!!
АЛЧНИ ТЪРГОВЦИ НА ЖИВОТ. ЗАТОВА ГИ БИЯТ , А ТЕ РЕВЪТ ПО ВСИЧКИ МЕДИИ.
КЪДЕ СТЕ ДАНЪЧНИ ?
КЪДЕ СТЕ ИКОНОМИЧЕСКА ПОЛИЦИЯ ?
В ЗАТВОРА Е МЯСТОТО НА ТОЗИ ЛЕКАР.
КАТО НЯМА ЯСНИ ПРАВИЛА И ЗАКОНИ, ТОЯГАТА ДА ИГРАЕ ЗА ТАКИВА ЛЕКАРИ.
2.
Шматки
05.08.2022 09:02:36
3
37
В схемата са не рецепционисти, а собственици на хотели. Рецепциониста е последната дупка на кавала, че да прави самостоятелни схеми.
1.
СМЪРТ
05.08.2022 08:59:36
11
22
ЗА ВСИЧКИ БГ ДОКТОРИ УБИЙЦИ!!!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън Тя е любимка на шеф Ангелов, но снощи приключи с Хелс Китчън За два месеца ти научи много. Симона, ти си детето чудо на Hells Kitchen. Ти изненада абсолютно всички, каза й шефа  Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Защо Иван Христов запали строителна техника за 130 хил. лева на бургаски предприемач Не е успял да подели общ имот с фирма „Беркс 2004“ ЕООД на Атанас Ангелов Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Туристическият бранш обеща на министъра, че ще вдигне заплатите с 20 % Това е добър знак към пазара на труда в България, защото туризмът се бори за работници, каза Евтим Милошев Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Времето остава мрачно и дъждовно в следващата една седмица Прогноза за времето Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Брутално: 20-годишна опита да удуши майка си Обвиняемата се заканила с убийство на майка си с думите „ще те утрепам“ и я стиснала за врата Отложиха с година либерализацията на цената на тока Отложиха с година либерализацията на цената на тока Предложението на БСП либерализацията да се отложи с 3 години, внесено от Корнелия Нинова, не се прие Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Откриха фекални бактерии в минералната вода "Перие" Два милиона бутилки са унищожени заради наличие на ешерихия коли и псевдомонас аеругиноза   Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Пуснаха под гаранция двама от ОПГ-то на Динко Прокуратурата чака изписването от болница на Господин Вълев, за да му иска мярка за неотклонение   Жестока трагедия в семейството на Чирков Жестока трагедия в семейството на Чирков Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Магичната сцена на „Солинария“ в Созопол ще събере даровити музиканти през юли Предстои четвъртото издание на фестивала 
Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест Венеция от днес въведе такса "вход", избухна голям протест От днес се заплаща такса в размер на 5 евро за посещение в града между 08:30 и 16:00 ч Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Сблъсъци между полиция и протестиращи във Венеция заради туристическата такса за достъп Част от демонстрантите се опитаха да пробият полицейския кордон в района на площад Пиацале Рома и да влязат в историческата част на Венеция Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Прах от Сахара затвори училища в Турция и предизвика гъста мъгла, иде ли към нас Оранжево-кафяви капки се виждат по стъклата на автомобилите в Анкара. В града духа силен топъл вятър Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Защо не обвинят този пудел, има пачки, пита Николай Денков Аз говорих с Живко Коцев и часовникът му е подарък. Трябвало е да го декларира, но не струва 50 хил. лева. Това е проблем, но не доказва, че той прикрива корупция, смята бившият премиер Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Гореща блондинка преспа с 500 мъже и посочи основната им грешка в леглото Не съм сигурна кой ги е учил как да правят секс, но не е била жена, признава Ани Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Откъснаха се перките на емблематичното парижко кабаре „Мулен Руж” (ВИДЕО) Това е една от най-посещаваните забележителности в града Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Помните ли тъщата на младия меринджей, днес Георги Игнатов се върна при нея Оказва се, че с днешна дата меринджейката е повече от добронамерена към устатия Жоро Игнатов. Именно пред него тя ще разкаже, че е преживяла много тежки моменти в живота си Почина една от най-красивите жени в света Почина една от най-красивите жени в света Финалистката от конкурса Мис Свят 2005 загуби битката с рака  Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Ужас! Диария натръшка 300 души на фестивал Всички те са посетили една и съща фестивална шатра и след това са се оплакали от повръщане, гадене и диария, а градските власти определиха инцидента като сериозен взрив Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Защо феновете на "Денсинг старс" избухнаха Регламентът е провал, най-слабите двойки са начело, смятат зрителите
Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Инж. Стефан Петров, лидер на ОЗБГ Съвършенството си има име и то е ИАРА Виц на деня Виц на деня Между блондинки:
- Мога да повярвам, че щъркела носи бебетата, но паяк да вдигне кола... не!
Виц на деня Виц на деня Ако сте мъж и съседката ви често идва да иска сол, значи в скоро време ще поиска и морков...
Народна мъдрост
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Бог не може да следи за всеки, затова е създал съседите!


Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори