×
Бизнес ЮГ София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Основателят и лидер на форума в Давос Клаус Шваб се оттегля
  • Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно Сумска област
  • Русия показа новите коли "Волга", които всъщност са изцяло китайски
  • Подобрява се състоянието на жената, пострадала при катастрофата на входа на Аксаково с автомобил на НСО
  • Прокурорската колегия освободи апелативния прокурор на София Радослав Димов и го награди
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

САЩ: Русия иска да заличи Украйна от картата на света


30 Юли 2022, Събота, 17:41 ч.
Автор: Флагман

Зеленски настоя Русия да бъде обявена за държава - спонсор на тероризма

Русия възнамерява да унищожи Украйна като геополитическа единица и "да я заличи напълно от картата на света", заяви постоянният представител на САЩ в ООН Линда Томас-Грийнфилд, съобщиха АП и БТА. 

На заседание на Съвета за сигурност на организацията тя посочи, че Вашингтон забелязва все повече признаци, че Русия подготвя почвата за опит да анексира цялата територия на източните украински области Донецк и Луганск и южните области Херсон и Запорожие, в това число чрез поставянето на незаконна администрация в контролираните от нея райони "с целта да организират фалшиви референдуми или да издадат укази за присъединяване към Русия". 

Президентът на Украйна Володимир Зеленски каза, че смъртта на десетки украински военнопленници в руски затвор показва ясно, че Русия трябва да бъда юридически призната за държава спонсор на тероризма. "Призовавам за това особено САЩ. Трябва да има такова решение и то е необходимо сега", заяви той в редовното си среднощно видеообръщение.

Вчера проруски сепаратисти в Донецката област съобщиха, че след атака срещу контролиран от тях затвор в селището Еленовка са били убити десетки украински военнопленници. Москва заяви, че обстрелът е бил от украинска страна, а Киев каза, че атаката е дело на руските сили и я окачестви като военно престъпление.

Първият дипломат на ЕС Жозеп Борел осъди жестокостите, извършвани от руските въоръжени сили и техните съюзници в Украйна, предаде Ройтерс.

"Европейският съюз активно подкрепя всички мерки да се гарантира понасяне на отговорност за нарушенията на човешките права и нарушенията на международното хуманитарно право, извършвани по време на руската агресия в Украйна", се казва в негово изявление. 


В категории: Политика


17
Коментара
Бъдещето на ERP системите
Бъдещето на ERP системите 23/05/2024, Четвъртък 12:44 0
17
Коментара по темата
17.
Кой какво каза
01.08.2022 07:09:24
0
1
Какво казват САЩ : Русия иска да заличи Украйна от картата на света.
Какво казва Русия : Русия иска да присъедини Украйна към територията си .
Зеленски казва : Аз казвам каквото кажат САЩ .
А аз казвам : Кой има интерес от всичко това , с хиляди убити и защо не се седне на масата на преговорите ?
Давид или Голиат - Това е въпроса !
16.
До 12.
31.07.2022 18:16:13
0
8
Човека това ти обяснява с примера за Византия, но и ти си знаеш твойто си и не вдяваш май. Та да ти кажа и аз на теб с прости думи та да схванеш най-наккрая.
Великите империи, имперските народи, както-каквото искаш го наречи, определят само докато има кой да им се подчинява.
15.
Аве вие
31.07.2022 09:11:52
6
15
Се радвайте,че България е има на картата, след всичките золуми, които Русия ни е направила . Русия с нейната империалистическа политика от векове насам или напада някой или чрез интриги и подкупи присъединява територии и изселва хора от тях. Въобще не ми излизайте с това ,че ни освободила . Просто е започнала поредната война с Турция, след като преди това е "освободила " всички наши съседи и е изселила стотици хиляди българи и е дала територии изконно български на нашите съседи. А това , което е извършила след втората световна война с България е направо непростимо. Запомнете го ,че Русия никога не е гледала на България като братска държава. Още повече ,че нейното императорско потекло е с византийски корени.
14.
До 12
31.07.2022 00:42:01
8
16
Пак ти казвам. Внимавай какво казваш за Казахстан, Киргистан, Туркменистан и пр. и изсмислени или истински държави ли са, и имат ли правото да съществуват независими от Русия, свободни. Вероятно киргистанци, казахстанци, туркменистанци и тн. също биха имали нещо за казване по въпроса. ;)

''Русия няма шанс да оцелее ако не се разрастне не географски а като население.'' за това си 100% прав, но няма да успее, защото за да пороби на практика няколко държави е нужна военна сила която нямат. от 2014 до днес са в Украйна. Резултат? Беларуси и чеченци отблъснати от север, руснаци отблъснати от по голяма част на ужният регион. На практика се бият обратно на позициите си от донбаската война.

Да ти предложа ли по-добър начин за увеличение на населението на Русия? Без да е нужно да ходят да убиват (да се мъчат по-скоро) когото и да е? Да бъде подобрен стандартът на живот на руснаците. Но докато обикновенният народ тъне в калчища и л*йна а ''великият лидер'' живее в огромни имения със златни тоалетни, и никой не може да го критикува без да рискува свободата си , а дори и животът си, това знаеш ли кога ще се случи? Ха ха, познай от веднъж.
13.
xaxaxaxa
31.07.2022 00:22:00
4
13
събуди се сънчо събуди се, от руска пропаганда недо*бан си останал

''държавноопределящ, имперски народ'' няма такова нещо. Има само империи които се мъчат да бъдат такива.


СССР даде много на България почти безплатно, главно благодарение на далаверите, продажбата на собственият си народ и подмазването на Т. Живков. Безплатно на хартия само и много хубаво се усети колко е безплатно всъщност когато съюзът започна да се разпада. Безплатно няма и народът трябваше да се усети и да направи преврат , но уви народът е бе и все още е тъп, почти колкото теб. Безплатното за 1 или две поколения се изплаща в петорен размер от следващите поколения. Даже няма и да споменавам за чисто родната българска корупция и шуробаджанащина за която никой , ама никой не ни е виновен.

А пред днешните ни съюзници - Европа и САЩ, с какво сме се доказали , че да заслужим повече от това което получаваме в момента? Даже прекалено много наливат, като се има на предвид че на всички им е ясно че милиарди евро се изпиват и изяждат от 20тина дебели костюмари. За това пак ли някой ни е виновен?
12.
До другият умник
31.07.2022 00:04:25
18
5
Да ти го кажа с думи прости, че иначе не вдяваш :
- Руснаците са държавноопределящ, имперски народ.
- Казахстан, Киргистан, Туркменистан, Украйна и Прибалтиката не са ! Те са изкуствени държави.
- Третата държава на българите, България е от същата категория. Затова от 140г. 45 бяхме колония на руснаците а сега 33г. сме американска. Но докато първите имаха нужда от силна и развита България и затова очаквахме 10 милионният българин и бяхме космическа сила с ядрена енергетика. Сегашните ни господари не искат у нас българският етнос да се развива и затова се стопяваме с милиони а по отношение на индустриално и технологично развитие сме Африка !
- Русия няма шанс да оцелее ако не се разрастне не географски а като население. 140-150 млн са нищо ! За да оцелее и трябват още 100млн население.
- Затова и Украйна Беларус, Казахстан минимум ще бъдат къде със сила, къде доброзорно вкарани в новата Руска империя.

От десетилетия Путин повтаря като цел номер 1, демографският перелом, като подчертава заради нападението на Запада над Русия 1941г. щяха да са 500млн. население.

Вижданията за предстоящ разпад на Руската федерация са полюции. Искати се ама е в областта на непълноценият секс.

Всичките ни приказки ще станат напълно излишшни ако днес Пелоси реши да кацне в Тайван !

-
11.
Въпрос към 7.
30.07.2022 23:55:07
2
14
Някакъв последен срок за нови държави ли е имало, и от там на сетне да е забранено да се основават и създават нови държави? До колкото знам аз, не. Всичките тези държави които си изброил, да бъдат попитани дали искат да се обединяват отново с Русия. Въпросът се решава до там. Независимо дали отговора ще ти се харесва на теб.
10.
боже колко мъка....
30.07.2022 23:46:48
1
12
Финландия конкретно е независима държава от повече от 100 години вече. Всички останали от близо 50 г. вече. Дори докато бяха в СССР пак съществуваха но бяха част от коалицията държави наречена СЪЮЗ на Съветските Социалистически РЕПУБЛИКИ. По тази логика, сигурно ако ти покажа на картата щатът Тексас например, ти ще кажеш най-вероятно ''Това не е Тексас, това е САЩ''.

Боже, боже прибери се вересиите......

(коментарът ми се отнася за ком. номер 7)
9.
ПС до този умник
30.07.2022 22:19:48
7
13
Ако византийците още бяха тук, то тогава да ги попитаме тях преди 681г. България имало ли е на юг от Дунав? И ако не ни се кефят нещо да си заминаваме обратно към Азия? Ко ши кайш дарагой друг, харашо а?

Същото ще е с Русия. Скоро ще я гледаш само на историческите си карти преди 2030-40г. Досущ като изчезналата империя Византия. На нейно място ще пише Китай. Тъй че другарите да стягат партакешите и марш на уроци по китайски! (Което от друга страна е вероятно да е още по-зле за света, или поне тази част от него която си цени свободата, но това е съвсем друга тема за развитие)
8.
До 7.
30.07.2022 22:11:33
5
15
Днес ги има. За свободата разрешение не се иска. Свободата се взима. Аргументът ти е изключително глупав, и е сто-процентов признак на един промит мозък. Що така а?
7.
до 6
30.07.2022 21:49:31
12
7
Киргизснан, Туркменистан, Естония, Латвия, Финландия, Украйна къде са че не ги намирам такива държави в историчиските карти чак до 20 век няма никой.
Що така а ?
6.
До съветския
30.07.2022 20:12:46
12
15
Казахстан и Киргистан не ги брой към това число. Те отдавна се ориентират към що-годе по-нормален начин на живот и икономика. Украйна също. Пък ако ще излизаш с реториката че нямат национална самоличност и правото за самостоятелна такава, ще те посъветвам да внимаваш с приказките. Вероятно Киргистанци и Казахстанци също биха имали да кажат нещо по въпроса. На украинците отговорът им се чува гръмко от целият свят!
5.
Дернев
30.07.2022 20:12:39
6
6
Няма значение дали една или друга европейска страна ще я има. Важното е Европа да я има единна, силна и мирна. Това трябва да направим европейците за да эцелеем. Включително и украинците в ОНД.
4.
До 3
30.07.2022 20:07:34
8
16
Еее, а след студената война какво се разпадна и без малко да измре от глад? Щото не бяха американските щати май, до колкото се сещам......
3.
до 2
30.07.2022 18:46:30
18
11
Пак си бръкнал в контакта.
На всеки 60-80 години колективният Запад прави все такива опити.
Е и /
Кви са резултати ?
2.
Някой
30.07.2022 18:09:43
27
21
Русия трябва да бъде смазана
1.
СССР
30.07.2022 17:55:03
19
17
Нормално ще е Русия, Беларус, Украйна и Казахстан отново под една или друга форма да възстановят СССР !
Дотук всичко върви към това.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Нов скандал в СОС - Прошко Прошков изкара извън нерви съветниците от ПП/ДБ и "Спаси София" Спорът се разрази около приватизационния договор с “Витоша ски” Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Извънредно! Мъж скочи от Моста в Бургас, вадят тялото му Жертвата още не е идентифицирана  Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви Тя изпя хита на 90-те, а сега телефонът й лъсна в секс обяви "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения "София е под вода - жалко, че не намерих кану": Заседанието на СОС стартира с бисери и обвинения Скандалите започнаха още при обсъждането на дневния ред Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами Сгъваме хартиените бюлетини за изборите като оригами  По-лесно е да гласуваме с машини, отколкото да намерим хлебчетата в супермаркета, възкликна водещата Мария Цънцарова Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита Не се къпете по време на буря! Мълнията може да ви изпържи, предупреждава експерт по мълниезащита  Инж. Радослав Калчев разказа как токът от мълнията преминал от единият контакт във вилата му до другият, който бил на 12 метра от първия "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона "Левицата" и Румен Петков започнаха силно кампанията си в Бургас, повдигнаха ключова тема за региона ГЕРБ и ПП-ДБ искат да съсипят рафинерията, няма да го допуснем, категорични са от "Левицата" Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Пътешественик стигна от Германия пеша до Бургас с кучето си, спят по спирки и в църкви Целта, която съм си поставил, е да посетя 40 европейски държави, т.е. общо 25 000 километра, споделя той Бургас награди заслужили дейци на културата Бургас награди заслужили дейци на културата Бургаският дух се е запазил, благодарение на нашите писатели, музиканти, певци, актьори, художници, подчерта кметът Димитър Николов Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души Шофьор на 20 години се вряза в автобусна спирка, удари четирима души При ляв завой младежът загубил контрол над колата
Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Русия мести едностранно границата си в Балтийско море, за сметка на Литва и Финландия Настоящите географски координати, установени от Съвета на министрите на СССР през 1985 г., „не отговарят напълно на сегашното географско положение“, твърдят авторите на проекта Той задмина по богатство майка си Той задмина по богатство майка си Имението Сандригам и замъкът Балморал са най-ценните активи Рейтингът на Джо Байдън се срива Рейтингът на Джо Байдън се срива Падна до най-ниското си равнище за последните две години Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Руски дипломат размаха пръст на ЕС, Брюксел ще си върне това, което възнамерява да "открадне" Кирил Логвинов коментира плана за подаряване на Украйна печалбите от замразените руски активи  Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Украйна загуби и Клещеевка, а от Генщаба заговориха и за „маневри“ край Покровск Руски дронове поразиха енергийни обекти и оставиха на тъмно части от Сумска област. Очаква се и там настъпление на окупаторите Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Телецът може да спечели много пари, а Овенът да се пази от досадници и насилници! Хороскоп за деня – 22 май 2024, сряда Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Руснаците окупират Бали и на местните това не им харесва Местен курорт беше преименуван на шега на "Новата Москва", но опасенията от колонизация не са на майтап Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Коя е хитовата прическа на Лято 2024 Бретони и рошави коси за непринудена, но разкошна визия Почина известен журналист Почина известен журналист Погребението ще бъде от 14 часа утре на гробищата на "Рогошко шосе" Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности Ердоган възмутен от "Евровизия", конкурсът бил заплаха за семейните ценности На такива събития станало невъзможно да срещнеш нормален човек, казва турският президент
Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Министърът на образованието Галин ЦОКОВ като Соломон: Всички зрелостници ще получат точките от проблемната задача в матурата по БЕЛ Виц на деня Виц на деня - Разделихме се с жената!
- Вземи бутилка, да "удавиш" мъката!
- Не става!
- Защо, пари ли нямаш?!
- Пари има, мъка НЯМА!...
Виц на деня Виц на деня -Както казва Кобилкина: Има два вида рускини - вменяеми и невменяеми.
По време на с*ксове едните викат "в меня", а другите - "не в меня".
Статус във фейсбук Статус във фейсбук 9. Наистина харесвам обувките си. Удобни са, когато тъпчеш хората.
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори