×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нагласата ни е отново да сме в коалиция с ГЕРБ – с тях работим много добре


Нагласата ни е отново да сме в коалиция с ГЕРБ – с тях работим много добре
Бойко Борисов е добре дошъл в парламента, логично е лидерът на най-голямата партия да е депутат, смята Румен Христов
27 Юли 2022, Сряда, 18:28 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив: Авторът)

Не може да смесиш олио и вода, казва Румен Христов за коалицията между формациите на Христо Иванов и Корнелия Нинова

Румен Христов е председател на партия СДС, която е в коалиция с ГЕРБ в последните три парламента. В сряда стана ясно, че и третият проучвателен мандат за нов кабинет в 47-ото Народно събрание се проваля. Потърсихме г-н Христов, който е депутат от ГЕРБ-СДС, за коментар на ситуацията.

- Г-н Христов, идват нови избори. Как ще се яви СДС? Да очакваме ли промяна?

- Според мен не, но в крайна сметка решението го взема Националният ни съвет – така е по устав. Той ще бъде свикан в законоустановения срок предвид хронограмата, която ще излезе от Централната избирателна комисия. Нагласата е да бъдем отново с политическа партия ГЕРБ. Коалицията е успешна, бих могъл да кажа. Имаме евродепутат, имаме успешни явявания на местни избори. И в тези три последователни парламента работихме сравнително добре, даже бих казал - много добре. Така че мисля, че ще продължим заедно. Въпросът е какво се прави след изборите – в 48-ото Народно събрание. Аз многократно заявих, ще го кажа и пред вас – ще се оформят два блока: единият е евроатлантическият блок, другият е проруският, евразийският блок. Ако се правят опити отново да се изключва ГЕРБ-СДС, ще се наложи да се посяга към другия блок и да се привличат партийни субекти и парламентарни групи за сформиране на правителство, което означава нестабилно правителство. С други думи, трябва да намерим общ език за големите цели и да се търси евроатлантическа коалиция, да забравим тези тежки думи, които си казахме, защото понякога се налага да се преглъщат и обиди в името на големите цели. А големите цели са цивилизационният избор на България, подобряване доходите на българските граждани, приемане на еврото, решаването на кризите за българските граждани и българския бизнес, които са много тежки, за да вървим напред.

- Т.е. Вие се надявате Вашата формация да излезе от изолация?

- Ами не можеш да изолираш една такава голяма формация, която е евроатлантически ориентирана, и да се опитваш да я заместваш с други по-малки субекти, които са много колебливи по отношение на евроатлантическите ценности. Сега видяхте каква коалиция се получи между градските либерали в лицето на г-н Христо Иванов и БСП в лицето на г-жа Корнелия Нинова. Не може да смесиш олио и вода – поне аз мисля така. И от тази гледна точка, да спрат заклинанията и да търсим правилната посока за България, а това е евроатлантическата посока.

- А от ваша страна някакви отстъпки не трябва ли, съответно, също да се направят?

- Въпрос на преговори е. На този етап отиваме на избори – всеки с неговата програма, всеки с неговите избиратели, всеки с неговата мобилизация. А после, когато се седне на преговори за съставяне на правителство, тогава ще се говори кои компромиси могат да бъдат направени и кои – не. Сигурно ще има компромиси и от двете страни. Без компромиси не става. Важното обаче е посоката да бъде правилната.

- Очаквате ли другият партиен лидер във вашата коалиция Бойко Борисов да се завърне в Народното събрание?

- Не мога да отговоря от името на г-н Борисов. Според мен е логично лидерът на най-голямата парламентарно представена партия (а аз съм сигурен, че в следващия парламент ще бъдем първа политическа формация), да бъде в Народното събрание. Но в крайна сметка е въпрос на избор. Той като че ли през последната година набляга повече на партийната работа, на партийните структури...

- В парламента има доста партийна работа.

- Да, прав сте. Но желанието му за обновление, за развиване на млади кадри... Не мога да отговоря от негово име какво ще реши в крайна сметка. Добре дошъл е в Народното събрание, но дори и да реши да не влезе в парламента, виждате, че той е активната фигура и лицето на политическа партия ГЕРБ, той е лидерът на политическа партия ГЕРБ и той е моторът на политическа партия ГЕРБ.

 


В категории: Политика


Флагман.БГ 5 неща, които мъжете искат силно 5 неща, които мъжете искат силно 04/05/2024, Събота 22:00 0
14
Коментара по темата
14.
KA
28.07.2022 08:02:53
1
3
Сдс умря след като го напусна Мартин Димитров.
13.
ясни сте
28.07.2022 07:52:35
0
4
Нагласата ви не може да бъде друга.Вие една каруца хора без ГЕРБ сте нищо. Румен Христов да не си мисли, че е голям тарикат и хората не разбират за какво иде реч. СДС отдавна го няма.
12.
Баш Майстора
28.07.2022 04:08:05
0
3
Сега не се казва да сковеш кочина а да реализираш кочина
Сега не се казва да ОТКРАДНЕШ средства а да реализираш бенифициенти и усвояване европроект по обшествена поръчка
11.
Пропаганда
28.07.2022 01:34:13
0
4
СДС gold работи много доходоносно с ГЕРБ, Наздраве! Румен Христов спази обичая и целуна ръка на Бойко Борисов.
10.
Бай....до 1
27.07.2022 22:31:30
0
7
Казва се "присвояваме" !
9.
Тони
27.07.2022 22:31:09
0
10
Този смешник докато не ликвидира СДС няма да миряса
8.
Еми да
27.07.2022 20:42:36
0
15
Как няма да работите добре като избирателите ви са два автобуса макс.Ако не са ГЕРБ да ви мъкнат на гърба си само буквите от СДС са ви останали.
7.
Дивак 19
27.07.2022 19:31:46
0
18
"...с тях работим много добре"
Че то без тях въобще нямаше да ви има...
6.
Бай.........
27.07.2022 19:07:57
8
20
Дъртия разбивач на СДС иска да каже, че много добре крадат с Банкянския Толуп.
5.
Тропи
27.07.2022 19:00:39
9
23
Обичат да крадат заедно, спор няма!
За ГЕРБ и ДПС голямата парса, а за СДС- трохите, но те и на това са доволни!
4.
ОПГ ПП са най-големите крадци
27.07.2022 18:59:23
12
21
За лев работа не са свършили, но лапнаха едни милиарди за АНАЛизиране!
Законите им менте, КС регулярно ги изхвърля като неграмотно и неправилно създадени!
Това е, когато на власт се качат управници с мераци вселенски, а образование махленско!
Когато си Просто Кире, събираш про3да компания и това е до живот!
3.
Az
27.07.2022 18:50:37
8
17
ХАХАХАХАХА
ВИЕ НЕ РАБОТИТЕ,А КРАДЕТЕ,ЛЪЖИТЕ И ГРАБИТЕ НАРОДА.....
ИЗРОДИ МРЪСНИ
2.
Много неграмотници в управлението
27.07.2022 18:42:54
14
12
Дипломите им менте, правени в някой гараж!
Кировата с друг размер, асенчовата въобще и изобщо я няма, работил като разносвач на кафе в Харвард!
Същата работа като шофьорските книжки от чужбина, ментета, които ги валидират!
Асенчо дори не си е платил за мента, само в сърцето си бил голям икономист!
Войнстваща посредственост са ОПГ ПП на мафията!
Гнус!
1.
Gruio
27.07.2022 18:34:40
14
25
"С тях работим много добре".... Да се чете с тях усвояваме много добре.
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Христос Воскресе! Бургазлии посрещнаха Великден на пл. "Св. св. Кирил и Методий" Две огромни видеостени излъчваха службата на живо, за да може всеки присъстващ да стане свидетел на службата На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ На живо във Флагман.бг: Стотици бургазлии се събират за Пасхална служба в храма „Св. св. Кирил и Методий“ Църковният ритуал за възвестяване на Христовото Възкресение започна в 23:30 часа "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop "Бaлĸaнтypиcт": Иcтopиятa нa нaй-cтapия бългapcĸи тypиcтичecĸи oпepaтop Πъpвoнaчaлнaтa ĸoнцeпция зa cтpoитeлcтвo нa Cлънчeв бpяг, ĸaĸтo и нa Злaтни пяcъци e cгpaдитe дa бъдaт нe пo-виcoĸи oт тpи eтaжa Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Кой е най-вредният работен навик и може да ви вкарат в лудница Очакването, че служителите ще бъдат на разположение 24 часа в денонощието, 7 дни в седмицата, оказва голям натиск върху работниците Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите Бургас загуби маестро, Бог прибра Емануил Арнаудов да дирижира хора на ангелите На свят ден Господ прибра композитора, който организираше Международния младежки театрален фестивал "Бургаски Изгреви" Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог Проф. Иво Христов: България е умираща страна! Да си оптимист означава да си глупак или демагог По думите му "каквото наредят началниците отвън, това ще стане“ след изборите Ракът ни отне обичана учителка Ракът ни отне обичана учителка Радка Тодорова се бореше с онкологично заболяване - мозъчен тумор Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Брутална катастрофа, цяло чудо е, че има само един пострадал Инцидентът е между 3 леки коли Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Никулден ще е през май в Бургас, Веселин Маринов идва на Тройката Бургас възстановява една стара традиция - да празнува Летен Никулден  Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Какво издава любимата порода куче за вашия характер? Изследователите оцениха пет основни характеристики на личността на собствениците на кучета от различни породи, наричани още "Големите пет"
Русия обяви за издирване Петро Порошенко Русия обяви за издирване Петро Порошенко Не е ясно защо Путин е разпоредил търсенето на бившия украински президент Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Шофьор загина, след като се вряза с колата си в един от порталите на Белия дом Самоличността на водача на колата засега е неизвестна Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Колко пъти на ден трябва да се храните, за да сте здрави и да не напълнявате? Има състояние на тялото, което възниква при продължително отсъствие на храна, в резултат на възбуждане на страничните ядра на хипоталамуса - това е глад Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Европа срещу свръхтуризма - какво стои зад тази реакция Hямa иĸoнoмичecĸи ceĸтop, имyнизиpaн cpeщy нeблaгoпpиятни eфeĸти, нo в тypиcтичecĸaтa индycтpия тe ca yпpaвляeми c пoдxoдящия нaбop oт пpeдпaзни мepĸи и пoдxoдящaтa ĸoмбинaция oт пoлитиĸи Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Всички пенсионери ще са щастливи от тази новина Минималната пенсия скача на 620 лева  Почина един от основателите на ГЕРБ Почина един от основателите на ГЕРБ Йордан Кюмюрджиев беше открит и принципен човек, който не приемаше лицемерие и сляпо партийно послушание Тази скандална реклама взриви социалните мрежи Тази скандална реклама взриви социалните мрежи В тв клипа три млади жени се наслаждават на вкуса му, като едната прави двусмислено изказване със сексуален подтекст Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Това е "Ергенът" от "Хелс Китчън" Чоткин вдига сватба с Полина Педофил ли е Кевин Спейси Педофил ли е Кевин Спейси Поемам пълна отговорност за миналото си. Но не мога и няма да поема отговорност или да се извинявам на всеки, който е измислял неща за мен или е преувеличавал Болната Михнева сама на Великден Болната Михнева сама на Великден За празника Чапа излиза от хосписа, в който живеят с журналистката
Левон ХАМПАРЦУМЯН Левон ХАМПАРЦУМЯН Нещото, което регулира цените да бъдат пазарни, са конкуренцията и контролът. Това, че цените са по-високи, показва институционална слабост Виц на деня Виц на деня - Скъпи, ако умра ще си вземеш ли друга жена?
- Не, първо ще си почина малко...
Виц на деня Виц на деня Ако една жена не помни къде си е оставила ластика, това въобще не означава, че е забравила какво си и казал преди 6 месеца, в 15:05! Статус във фейсбук Статус във фейсбук Когато я видях си пожелах да остарея с нея! Но нямах предвид за две години...
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори