Най-добрият зеленчук за здрави кости
Една чаша кейл съдържа дневна доза витамин К1 и около 100 милиграма калций
За заздравяване на костите, трябва да ядете къдраво зеле (кейл), уверява диетоложката Лаура Бурак пред американското издание Eat This, Not That (ЕТЕТ). Според Бурак този зеленчук не само е богат на калций, но съдържа и витамин К1, който регулира нивата на калций в организма. Специалистите свързват приема на този витамин с укрепване на костите, а липсата му повишава риска от остеопороза и фрактури.
Една чаша кейл съдържа дневна доза витамин К1 и около 100 милиграма калций. „Добавете шепа зеле към смутито и дори няма да усетите вкуса. Или го сложете в каквото и да е - в сос, в омлет“, съветва Бурак.
За да подобрите вкуса на зелето, тя предлага да го пасирате със зехтин, лимонов сок, сол и черен пипер и да го добавите към салата.
По-рано диетоложата Моли Хембри посъветва след 50-годишнаа възраст да ядете зелени зеленчуци – например спанак, богат на витамин А и каротеноиди, който помага срещу свързаната с възрастта макулна дегенерация, прогресивно заболяване, което води до загуба на зрението.
Подозрително вдигат цените на всичко от няколко месеца
ПСЖ триумфира с Интерконтиненталната купа след драма с дузпи срещу Фламенго
САЩ продават оръжие на Тайван за $10 млрд. – ракети, софтуер и военна техника
Финансов пробив: Гърция връща дълг от спасителната програма с години по-рано
3-годишно дете почина от глад
Производителят на кашата с арсен отрича риск: БАБХ тълкува погрешно регламента
Кой е Боян Радев
Има загинали при дронови атаки на Украйна в Ростов и Батайск
ЦСКА с ново бразилско крило - Лео Перейра идва с амбиции и скорост
Традицията "Коледуване" оживя на площада в Царево
Британските власти натискат Абрамович: Преведи парите или ще те съдим
Гъста мъгла, лед и ограничения за тирове по магистралите - внимателно на пътя!
