×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
  • Лазаровден е - обичаи и традиции
  • Правителството смени шестима областни управители
  • Седем доживотни присъди и 1794 години затвор за терористката от Истанбул
  • Май идва с ниски температури
  • Закрити са всички стари общински депа за отпадъци у нас, ЕК прекрати наказателната процедура
  • В Пловдивско задържаха участници в измамна схема в размер на 173 хил. лв.
  • Тестват първата в света персонализирана иРНК инжекция срещу меланом
  • Земеделците трябва да сезират за засегнатите от градушките площи в 10-дневен срок
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

Нинова пристигна извънредно в парламента с ултиматум: Повече никакво шикалкавене!


Нинова пристигна извънредно в парламента с ултиматум: Повече никакво шикалкавене!
Решението на КС за КЕВР променя ситуацията, смята лидерката на формацията-мандатоносител
22 Юли 2022, Петък, 11:15 ч.
Автор: Лъчезар ЛИСИЦОВ (снимка-архив: Авторът)

Иска от преговарящите за правителство да излязат с ясни срокове за действие заради кризата около КЕВР

Лидерът на БСП Корнелия Нинова пристигна извънредно в Народното събрание. Пред репортери тя обяви, че иска среща с ръководствата на парламентарните групи на „Продължаваме Промяната“, ИТН, „Демократична България“ и „БСП за България“. Причина е вчерашното решение на Конституционния съд (КС), което обяви избора на председателя на КЕВР за противоконституционен.

В 11 ч. следвало да започне срещата с евентуалните бъдещи (и настоящи) коалиционни партньори.

"От вчера сме в много различна ситуация. Изключително сме загрижени за това как ще се развият процесите оттук нататък. Имам предвид решението на Конституционния съд, което обяви избора на председател на КЕВР за противоконституционен", каза Нинова. 

"Ситуацията, колеги, е следната: това решение блокира работата на КЕВР. Това означава, че няма орган, който да определи цените на газ, парно, ток, вода. Това означава, че не можем да въведем двете тарифи - едната за хора с по-малко потребление и по-бедни и едната за такива, които си топлят басейните и палатите. Това означава, че не можем да въведем понятието "енергийна бедност" и да определим помощи на фона на задаващите се тежки месеци с цените. Това създава и нов проблем около формирането на правителство в смисъл - чувам депутатите от вчера, че искат четири седмици за избор на нов ръководител на КЕВР", коментира Нинова. Това не било конкретно искане към нея, но имало такива публични изказвания. 

"И затова днес дойдох спешно и извънредно. Искам сега среща с ръководствата на парламентарните групи на четирите партии, с които преговаряме за правителство. Искам да ни се даде яснота какво възнамеряват депутатите да правят, в какъв порядък от време го разполагат. Би било супер неразумно да искат четири седмици време, в което ние да държим мандата, за да работи парламентът, а по правилник парламентът от 1 август да излезе във ваканция. Т.е. искам днес да говорим за работен график, за яснота, за извънредни заседания. Те да определят в какво време и с какви темпове работим", обяви още лидерката на БСП. 

Тя не можела да държи мандата безкрайно, въпреки че Конституцията не ги ограничавала времево. Не било морално към обществото да има такава неяснота при толкова кризи. 

"От друга страна, не искам пък ние да сме причина за хвърляне на държавата в допълнителен хаос. Разбирате колко се усложни ситуацията от вчера", добави Корнелия Нинова.

Според нея програмата за управление е ясна и около нея имало мнозинство. 

"В много голяма степен съм убедена, че КПКОНПИ и изборът на Рашков ще мине", каза още лидерката на БСП. Но от вчера имало нов открит въпрос, който на фона на всичко друго изглеждал най-важният. 

"Или бързо да се вземат всички в ръце и да правим правителство... Искам депутатите днес да ни дадат яснота като мандатоносител какво искат от нас, за да гарантираме стабилност и сигурност в държавата и да се хващаме и да свършим тази работа. Допълнително напрежение и хаос е ад. И не може ние като мандатоносител да ставаме заложник на някакви допълнителни хаотични движения. Вие виждате - те два часа се занимават с едни процедурни правила", коментира Нинова по повод днешното обсъждане в парламента на правилата за избор на председател на КПКОНПИ. 

Потвърждение за срещата имало от ръководствата и на четирите парламентарни групи. Тя трябвало да е в кабинета на председателя на Народното събрание. Срещата можело да се отложи с малко заради пленарния дебат по процедурните правила за следващия ръководител на КПКОНПИ. 

„От тази среща трябва да излезем с конкретни решения. Повече никакво протакане и шикалкавене! Да кажат „искаме да държите мандата, за да работи парламентът четири седмици“. През тези четири седмици искам по дати да ми кажат кога ще приемат правила за КЕВР и избор на председател, кога ще приемат КПКОНПИ, кога ще изберат председател и да става ясно и на нас, и на народа какво правим“, отсече Нинова.

Според нея парламентът следва да не излиза във ваканция при тази ситуация. 

 


В категории: Политика


Флагман.БГ За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура 27/04/2024, Събота 20:20 4
8
Коментара по темата
8.
PS
22.07.2022 13:28:44
3
15
Жадни за власт ,постове и кинти, страдат от ужасен глад за комисионни, кражби и продажби болшевишката коалиция.
Змийските глави от промяната, преоблечени лакеи на червената мафия, седнали в креслата удобство за събеседване, едноактна комедия от будоара , бардака наречен промяната с измамата.
7.
Scrooge McDuck
22.07.2022 12:44:22
5
13
Да Ге. Много нагли същества. Усещат края.
6.
Продължаваме Подмяната
22.07.2022 12:42:15
5
13
Ще направят франкенщайн правителство за да не пуснат кокала. За три месеца ще ни докарат под фалит и после пак малоумници рип бай Ганьо, ще докарат тиквун на власт. И нов цикъл...
5.
Българина
22.07.2022 12:17:00
4
17
Корни, усещаш ли жегата?..
Май РР добре те хлъзна чрез ИТН.
4.
Тъй тъй
22.07.2022 11:59:43
4
23
Започна се със соцпопулизма.После на идиотите от Джендър България пак някой друг ще им е виновен, понеже не са разбрали с кой се захващат.
3.
Хахахах
22.07.2022 11:58:43
4
31
След изборите, въпросната гранд дама, ще бъде Властелина на пръснатите! От бъсъпъ няма да остане и спомен!
2.
Ленчето
22.07.2022 11:35:09
5
21
А така, евала мацка!
1.
гражданин...,..
22.07.2022 11:22:04
9
33
Тая с тоя мандат й се обърна малко повече внимание и почна да говори "сладко-сладко" с "мисъл за народа". Корнело, а сделките във ВМЗ-Сопот? А комисионните? А договорите за "нищо" с една фирма посочена от бившият директор???? Бойко N2
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите 9 качества на мъжа, в който си струва да се влюбите Ето кои са те, запомнете ги, дами Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Полицията на крак, отвлечен е синът на полицейски началник Под тревога се вдигна Главна дирекция Национална полиция, СДВР и областна дирекция на МВР-Кюстендил 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си 10 неща, които всяка жена заслужава от мъжа до себе си Връзките са вълнуващи и не могат да са изцяло безоблачни, но могат да ни карат да си казваме, че има смисъл да продължаваме с партньора, когато... Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Според зодията: Как да се преборите с пролетната умора? Начини да се измъкнете от летаргията най-бързо Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Рецепта за козунак със сушени плодове по стара бабина рецепта Страшно вкусен  Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Социален център – Бургас с благотворителен щанд на Флората Там може да намерите сувенири - картини с декупаж и батик, книгоразделители, поставки за чаши, предмети от глина и др. Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Партньорът ви ще е доволен: За да подобрите сексуалния си живот, трябва да подобрите храненето си Водещи диетолози споделят какво трябва да купите и ядете в навечерието на важна среща или гостуване СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни СЕК напуснали ПП-ДБ заради ГЕРБ, но Бачийски се отказа от вота на 9 юни Започваме създаването на ново надпартийно обединение, което да бъде базирано на ценности, каза той За втори шанс: Слагат такса матура За втори шанс: Слагат такса матура Таксата ще се плаща за всеки изпит, на който зрелостникът реши да се яви повторно Как да засилим метаболизма си преди лятото Как да засилим метаболизма си преди лятото Може да ви помогне за отслабване, подобряване на енергията и общото здравословно състояние
Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени Злато и сребро за България от Европейското по бокс за жени  Светлана Каменова стана шампион, а Златислава Чуканова - вицешампион Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Втори шанс: Известна порно актриса прескочи трапа, засега Лекарите не са обнадеждени за състоянието й, нямат надежда за подобрение Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия Откриха над 200 кг кокаин в щайги с банани в супермаркети в Германия По цени на улицата стойността на разкритата пратка е повече от 10-15 милиона евро Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Съобщиха извънредна новина за Чарлз Трети Публичната програма ще започне във вторник с посещение на център за лечение на болни от рак, където Чарлз и Камила ще се разговарят с пациенти и медици В коя страна официално забраниха домашните работи В коя страна официално забраниха домашните работи Правителството на министър-председателя Доналд Туск иска модернизация на образователната система Путин отива на визита в Китай през май Путин отива на визита в Китай през май Носи на Си книга на руски революционер Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Часовникът на най-богатия пасажер, загинал на „Титаник“, се продава на търг Бизнесменът Джон Джейкъб Астор загива на 47 годишна възраст, когато „Титаник“ потъва през 1912 г. Съпругата му се спасява Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Трус разлюля Гърция - на 30 км от България Епицентърът е до Петрич Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Макрон предупреди, че Европа не е безсмъртна Европейският континент не инвестира достатъчно в иновации, не успява да защити промишлеността си и да засили военните и отбранителните си способности, каза френският президент Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Кой каза, че ергенът Алек е беден? Часовникът му струва 7 бона Скъпата швейцарска марка „Baume et Mercier” блести на ръката му
Делян Пеевски Делян Пеевски Кирил Петков е пудел, който драска на вратата на Борисов Виц на деня Виц на деня - Сащо, ти защо не ме взимаш никъде със себе си?
- Вземам те!
- Къде... Нито на кафе, нито на кино, нито на гости?
- Мими, аз винаги те нося в сърцето си!
Виц на деня Виц на деня - Здравей красавице, имаш ли си гадже?
- Ние с теб сме женени от две година бе!
- Опаа, обърках чата.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук За да върви семейния живот, трябва не да се редят мебелите по фен-шуй, а да се спи по Камасутра!
Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори