×
Бизнес ЮГ Войната в Ивицата Газа София Парламентарни избори 2023 Войната в Украйна Политика Общество Общини Спорт Разследване

Управител:
Веселин Василев, email: [email protected]

Главен редактор:
Катя Касабова, email: [email protected]

Коментарите под статиите се въвеждат от читателите и редакцията не носи отговорност за тях! Ако откриете обиден за вас коментар, моля сигнализирайте ни!

Категории
Вашият сигнал Връзка с Флагман Flagman в Telegram
Накратко
НА ЖИВО
Най-нови Най-четени Най-коментирани

ISW: Русия ще използва ядрено оръжие, за да спре контранастъплението на украинците


ISW: Русия ще използва ядрено оръжие, за да спре контранастъплението на украинците
Владимир Путин може да използва ядрено оръжие, ако след анексирането на Херсонска, Запорожка, Донецка и Луганска области, украинците продължат с опитите да си ги върнат
20 Юли 2022, Сряда, 07:07 ч.
Автор: Флагман.Бг, Снимка: снимка ua.depositphotos.com/УНiАН

Според американските анализатори войските на Киев имали шанс да си върнат Херсонска, Запорожка, Донецка и Луганска области

Руският президент Владимир Путин може да използва ядрено оръжие, за да спре контранастъплението на украинските въоръжени сили срещу временно окупираните Херсонска, Запорожка, Донецка и Луганска области. Това твърдят анализатори от Американския институт за изследване на войната ISW, цитирани от агенция УНiАН.

Според тях след анексирането на окупираните области Путин може пряко или косвено да обяви, че руската доктрина, която позволява използването на ядрени оръжия за защита на територията на Руската федерация, се прилага и за „новите“ земи.

Американските анализатори от ISW коментират, че с подобни действия руският диктатор заплашват Украйна и нейните западни партньори с ядрена атака, ако украинските опити за освобождаване на окупираната територия продължат.

Междувременно ръководителят на канцеларията на президента на Украйна Андрий Йермак каза в интервю за nv.ua, че за страната му е важно войната да завърши до зимата, защото в противен случай нашествениците щели да имат възможност да се окапят в завладените територии. Той допълни, че за да победят руснаците, сънародниците му се нуждаят от достатъчно оръжие и техника, пише УНiАН.

Украинската информационна агенция съобщава, че администрацията на президента на Съединените американски щати Джо Байдън се готви да предостави на Киев допълнителни реактивни артилерийски системи HIMARS и боеприпаси за тях.

Кореспондентът на УНИАН уточнява, че това е казал на брифинг в Белия дом Джон Кърби, който е и координатор на Съвета за национална сигурност на САЩ по стратегически комуникации.

„През тази седмица администрацията на президента Джо Байдън ще обяви следващия пакет от оръжия и оборудване за Украйна. Това ще бъде шестнадесетото подобно предоставяне на помощ в подкрепа на Киев, откакто президентът встъпи в длъжност. Пакетът ще включва още високомобилни съвременни ракетни системи HIMARS, които украинците използват много ефективно“, каза Кърби.

Министърът на отбраната Алексий Резников пък изтъкна, че Украйна се нуждае от най-малко 100 реактивни артилерийски системи HIMARS и M270 за да е ефективна контраатаката.

Военният експерт Олег Жданов обаче разкри, че Путин е изпратил специалните сили в Украйна за „лов за HIMARS“. Руски медии съобщиха, че някои от американските РСЗО вече са в ръцете на нашествениците. 
 


В категории: Войната в Украйна


Флагман.БГ По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил 12/05/2024, Неделя 22:00 0
Как се забавляват зодиите
Как се забавляват зодиите 12/05/2024, Неделя 21:20 0
Флагман.БГ Голям успех за куклени актьори от Бургас Голям успех за куклени актьори от Бургас 12/05/2024, Неделя 19:15 0
39
Коментара по темата
39.
XX
21.07.2022 21:44:54
3
1
Българинът е про'ст и затова иска да л'же г'за на немците. Академик Борисов ви го каза още преди 10 години на европеидите, но нали сте про'стаци, как да го вденете?!
38.
БАЙ НАЙ
21.07.2022 12:58:19
1
9
Българина цял живот се сравняваше с Германия, на вижте заплатите на Германия, на вижте пътищата на Германия, вижте икономиката на Германия, вижте тва на Германия, вижте онова не Германия. И изведнъж, Русия великата империя, Запада е жалък, едно второ трето. Батеее, толкова големи дупедавци не са ходили никога по тея земи. Ходете си в Русия бе, не ходете на бригади в щатите и не си пращайте децата да учат на запад. Заслужавате си мизерията и жалкото съществуване, което сами сте си постигнали с липсата на каквито и да било елементарни качества. Хабите въздуха!
37.
ИВО
21.07.2022 10:16:23
2
3
Е , ТОГАВА ИМ СЕ Е.А М,.КАТА !
36.
Фоб
21.07.2022 08:12:50
5
8
Шимон Перес v/s В.Путин:

“Аз му казах: вие сте на 63 години, аз съм на 93 години. Кажете, какво искате да постигнете в близките 30 години? За какво се борите? Опитвате се да дразните Америка?
Той каза: Не.
Иска ли Америка част от Русия? Не.
Имате ли недоразумения с Обама?
Той каза: А вие защо питате?
Казах му: Вижте, аз не съм шпионин, може да говорите с мен за всичко.
Той попита: Какво мислите?
И аз казах: Америка ще спечели, без значение какво правите.
Защо? – попита той.
Защото те са щастливи, а вие не сте.
По-нататък му казах:
Когато американците се събуждат сутрин, какво виждат? Мексико е на юг, те приемат мексиканци в своята страна. Канада е на север, те са много добри приятели с канадците. А вдясно и вляво има риба във водата. За какво трябва да се безпокои Обама? А вие? Вие се събуждате сутрин до своите съседи. Кои са те? Япония, Китай, Афганистан! Боже мой! Те знаят, че имате огромни земи, но на никого нищо не давате. Притежавате 20 процента от прясната вода в света, но нищо не давате. Така че когато снегът в Сибир се стопи, какво ще видите отдолу? Китайци! Защото на изток китайците са много, а руснаците – малко.
Второто, което му казах:
В Америка съотношението между размера на земята и числеността на населението е по-добро. При вас е лошо. Двайсет милиона квадратни километра! Боже мой! Но вие нямате толкова хора. Вашите хора умират. Не се заблуждавайте от аплодисментите и от това какво говорят за вас. Те няма да ви простят. Защо руснаците живеят само 62 години, докато американците доживяват до 82 години?
И тогава му казах: вие се държите като цар.
Казах му още: Какво са направили царете ви? Построили са два града, Санкт-Петербург и Москва, те са като витрини. Всичко, за което се сетите, ще го намерите там. Останалата част на Русия е като Нигерия, но покрита със сняг. Вашите хора умират. Вие не им давате живот. Мислите, че ще ви простят?
Защо Америка е прекрасна? – го попитах.
Защото са дарители. Защо Европа има проблеми? Защото чака дарения. Америка дава. Хората си мислят, че това е така, защото американците са щедри. Аз мисля, че е, защото са мъдри. Ако давате, вие създавате приятели. Най-полезната инвестиция е да създаваш приятелства.
Америка имаше мъжеството да приеме плана Маршал, да отдели огромен залък от нейния БВП, за да го даде на онази умираща Европа. И в този смисъл показаха, че това е най-добрата инвестиция в света.
В онази Европа нямаше нито една страна, която да не е била империя. Французи и англичани, португалци, всички. И какво се случи? Бяха изритани отвсякъде и останаха без нищо. Англия, най-голямата империя – от изток до запад, в която слънцето никога не залязваше, на всички океани – но дори неагресивните индийци ги изгониха и ги оставиха само с три малки острова, с които не знаят какво да правят.
Повярвайте ми, казах на Путин, враговете и враждата водят до най-големите загуби в живота.
Вие инвестирате в глупост…”
35.
Str
20.07.2022 20:12:22
2
4
до 33. обеднения уран не е ядрено оръжие. поставя се в бронебойни патрони эащото е с голямо относително тегло. Не се поставя в бомби.
34.
Cмногоходовия ли ве?
20.07.2022 18:53:30
6
8
Днес пак го изложиха пред цял свят. В Техеран, Ердоган пак накара путенчо да чака. Иран му отказа дронове, а Ердо потхвърли пред репортерите "наще дронове са най-добрите", при положение че ги дава на Украйна, а зет му Байрактар отдавна заяви че дронове на Русия, няма да дадът никога. Китай одряза путенчото за военна помощ, още на първия месец от войната. Негодяите с вторая армия в мире и уж най-доброто оръжие, ходят да просят, оборудване и въоръжение от кой ли не.
Негодяи и бездарници. Дай им да крадът и лъжат.
33.
...
20.07.2022 16:06:29
3
7
Като имат и могат - ще използват (не смятам, че е правилно), но никой нищо не казва за бомбите, които американците ползваха срещу сърбите, през 1999-та, като няколко от тях паднаха и в България. Навсякъде, тогава се говореше, че са с обеднен уран!!! Даже има статии от преди 2-3 години, за ефекта върху хората 20-години след войната... Вместо да копирате някакви американски издания, вземете направете и вие едно проучване за последствията от неядрените американски бомби.
32.
Овчарче
20.07.2022 16:04:23
1
7
Контранастъпление????
31.
До 9
20.07.2022 15:18:55
11
6
Той пък ония новия Хитлер путката мноо взел дал,хващай влака и в сибир боклуци мръсни копейкини!!!
30.
Бургас
20.07.2022 15:16:04
12
5
Мноо проста нация са там, плашат гаргите, карайте си там москвичите и яжте ую на дядя ви ваня, блядове пияни!!!
29.
Batman
20.07.2022 13:57:49
11
10
На руснаците им трябва освободител ! Цял живот са под диктатури и то само от психично болни човеци!
28.
Питащ ЧЕП
20.07.2022 13:05:59
2
3
Ся,,, МОЖЕ'' ИЛИ,, ЩЕ''?
27.
Валери
20.07.2022 12:40:12
8
5
Чемодан,тъп си като чемодан,приготви си ватенка за зимата че ще ти трябва
26.
Дали
20.07.2022 11:47:49
16
12
Верно било,че антиваксърите,5g-та и путофилите са от един дол дрешки.А ,и кемтрейлса
Съвсем случайно съвпада с мисленето на по-слабо образованата прослойка от обществото май.
25.
Чемодан
20.07.2022 11:03:54
27
22
Тъпите ватенки най-добре да се гръмнат сами с една атомна бомба. Светът няма нито нужда, нито полза от празните им чугунени кратуни, натъпкани ръждясали сърпове и чукове и закотвени няколко века назад.
24.
Казвача
20.07.2022 10:54:40
16
22
Това е част от хибридната война, зад която застават и нашите управляващи. Тя има за цел да ни плаши и създава недоверие и омраза към Русия. Украинската армия вече няма потенциал да направи каквото и да е, а руснаците не са луди на границата си да взривяват ядрен заряд срещу умрял кон.
Започва да става интересно: от една страна ни плащат с война, от друга с ковид, от трета с глад и студ...
23.
Емо
20.07.2022 10:53:19
16
26
За Путин е лесно да спре войната!!!Руснаците за никъде не бързат.Клоунчето само проси пари и оръжие,шефа на Нафтогаз проси някакви си 11милиарда за да воже Насрайна да си купи гоз,при все,че дължат много пари.Срава Богу еврохейците им отказват.Просто великите насраинци са свикнали да получават,за тях светът им е длъжен.Тия салопоклоници показаха истинското си лице в ЕС.Коя държава ги иска вече?Искат да им се дава ,без те да работят,без да правят нищо друго освен да пият да мързелуват и да крещят тяхното идиотско Слава на Насрайна!!
22.
Запознат
20.07.2022 10:22:24
13
24
Вече може да свиквате, че Донецк и Луганск са субект на руската федерация. Като Крим де....нали и той стана руски от 2014. Разбирам, че ви плащат къси да пишете небивалици, те нали богатите хохли са тук по морето
21.
"УНiАН"
20.07.2022 10:19:33
5
25
Лъжата е един от смъртните грехове, а масовото й разпространяване е многократно по-тежък грях. Докога с лъжовната УНiАНска пропаганда смятате да я карате?
20.
Тънко, по тъча
20.07.2022 10:15:43
7
6
Флагман, как ви се отплащат мурзилките , за да въртите брояча на вота? Рашков няма да вземе КОНПИ-то и един ден че светнете... да си знаете.
19.
Ботокс Путю
20.07.2022 10:04:05
14
9
Мой да си направи 1 ядрена чаламба с мъжо му Реджеб у кремъл
18.
До 15
20.07.2022 09:55:25
12
32
Руснаците просто заобиколиха около Киев, не изстреляха дори и една ракета по центъра му, и след това просто се изтеглиха, никой не ги е притискал да го правят ...
Дори западните стратези бяха в недоумение, какво точно се опитват да направят, защо ти с ограниченото си мозъче се опитваш да анализираш действията им ?
Впрочем, от 4 месеца вече чакат Русия да фалира, а то рублата поскъпва все повече и това е просто факт, останалото са общи приказки!
17.
Интересно е
20.07.2022 09:49:59
6
26
как стотици бойни единици оръжие и техника се внасят в Украйна, а зърно и слънчоглед не може да се изнася, та цените на олиото и хляба хвръкнаха нагоре ?!!
16.
кур40
20.07.2022 09:48:03
7
20
дано пратят една и в софия, да светят жълтопаветните европедали в тъмното
15.
Хахахаа!
20.07.2022 09:45:30
25
15
То това стара работа. Те вече към 100 пъти заплашиха с ядрено оръжие, ако НАТО се разшири(а то се разшири и е на финладско-руската граница) после щяха да го използват, ако САЩ даде оръжие на Украйна. После още 100 пъти, през ден, а не разбирам, защо след като, войната върви по план. Само че плана и целите се сменят след всеки неуспех, и само бг русоробите знаят целите на путлер, които цели дори и той не знае. Стигнаха до предградията на Киев и Харков, искаха да пленяват Зеленски, да сменят властта, да демилитаризират. Само че вече няма руско присъствие в киевска област, от предградията на Харков бяха изтласкани на 40 близо до руската граница. Обаче тупорилите русороби задават шизофренния въпрос: Какво си върнали украинците? Хахаха!
-Ами десетките селища на Киевско, Харковско и Херсонско,част от одеска област, стров Змийний, които бяха окупирани първите 2 месеца, бе айнщайновци!
Те русробите пациенти си мислят, че укрите са си върнали Бангладеш, Хасково, Турно Магуреле хахаха.
14.
Академик Хайтов
20.07.2022 09:38:32
3
12
1 е да искаш,2 и 3 да можеш,4 да го направиш...
13.
Въпрос
20.07.2022 09:35:01
10
21
В момента съотношението на силите е три към едно в полза на укрите. Въпреки това руснаците побеждават. Оръжията помагат но не печелят войните. И Украйна и НАТО са пътници.
12.
Теория на отчаянието
20.07.2022 09:10:12
21
11
Щом излезе от бункера и ходи и се моли за оръжие на аятоласите и турците, като нищо ще натисне копчето. "Руснаците в Украйна" - мюсюлманска паплач от Ирак, Сирия, Либия и Афганистан Руските са в Монте Карло, Атлантик Сити, Дубай и Анталия.
11.
Лидка
20.07.2022 09:03:45
42
21
Който е фен на Путлер, му пожелавам лично рашистите да му овършеят къщата и жителите в нея
10.
6matarok
20.07.2022 08:46:39
12
11
Stra6noto predstoi, dalga na fa6t e kolosalen , dalgovete na razvitite evro strani sa kolosalni, samo svetovna voina 6te zali4i tezi dalgove , nai lesno e da "ubiqt" kreditora
9.
Хан Крум
20.07.2022 08:40:56
20
42
Спецоперацията ще завърши през 2023та - едва когато и куцо и кьораво и сакато осъзнаят факта, че с Русия шега не бива и си запомни мястото гьола.
Байдън е вече пътник, точно както Джонсън, Шолц и Киро тъпото
8.
До 3
20.07.2022 08:16:30
33
13
Ясновидицо, по-добре иди за риба,ясновидството не ти се отдава.
7.
Хихи
20.07.2022 08:12:03
67
28
рашистите вият.
За 24 Киев, а?
Нещастни крадливи копеленца.
Само премахването на путлер и шайката му ще ги освободи!
6.
ясновидец
20.07.2022 08:02:27
19
61
Кое точно село освободено с помощта на HIMARS или M270 или с френските гаубици ?
Кое село, стотиците танкове от Полша успяха да възвърнат на украйнците ?
Поне ЕДНО ?
Две хиляди километра фронт и прословутото оръжие на запад не помогна на укрите да си възвърнат дори едно село.
И дори това че HIMARS се обслужват от американо-британски екипи, обучавани с години затова, пак не им помага.
Ама видите ли забавило настъплението на руснаците, защото западните медии разполагат с графика за предвижванията на руснаците.

Глупости и лъжи ! Всеки ден едно и също.
Елементарна пропаганда в стил Ковид и ваксинирайте се !

Не подценявайте интелекта на българските си читатели !
Не сме учили в Харвард !
5.
А, ко рече?
20.07.2022 08:00:43
22
41
Някой сънува с отворени очи !!!
И не само сънува ами се е надрусал здраво с Украйниски мечти....
Розовите сънища са хубаво нещо, но каква ли е действителността ????
4.
Със
20.07.2022 07:51:33
16
51
Какво оръжие ще осъществят това контранастъпление. Повечето оръжие което им пращат го продават на други страни. Преди няколко дни американски сенатори питаха осъществява ли контрол правителството на САЩ над Украйна относно дареното оръжие. Отговориха им че не и обявиха тези сенатори за кремълски агенти. :D
3.
ясновидец
20.07.2022 07:51:05
26
71
Лъжите на Зеленски за някакво контранастъплени, за армия със западно оръжие която се подготвя в Лвов и Ивано-Франков са приказки за местна пропаганда !
Кога започва това прословуто контранастъпление ?
На върба в сряда.
А дотогава всеки месец Запада трябва да отделя по 9 млрд долара за издръжка на Украйна и отделно за оръжия и самата война. Дотук са им наляли колкото за 5г. в Афганистан !
Затова и Путин не бърза. Времето работи за него. Печатниците за долари и евро не спира. Печатането на пари води до инфлация.
ЕС просто е обречен.
Добре, че сме извън еврозоната. Там ще е страшно без евтини енергоносители и торове.
Цяла южна Европа ще се посипе във фалити. Италия, Испания, Португалия и Гърция са обречени.
2.
;aeihgm
20.07.2022 07:24:24
27
57
Само в болниа мозък на някой хамериканец
1.
Верно
20.07.2022 07:24:18
22
61
Ли разработки от 80-те години на САЩ каквато в HIMARS ще помогнат на Украйна на изтласка Русия ?? Блажени са вярващите!
 
Добавете коментар
Моля, въведете Вашето име
Моля, въведете Вашият коментар
Въведете защитния код:
Моля, въведете защитния код
 
България Всички новини
По какво личи, че той не би ви изневерил По какво личи, че той не би ви изневерил Партньорът ви е доказал, че няма от какво да се притеснявате, когато не сте заедно. Установили сте дълбоко доверие помежду си 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят 4 грешки в любовта, които неуверените хора правят Концентрирате се върху собствените си емоции Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба Двуметров хищник се появи в Черно море, Чикагото от „Ченгене Скеле“ изкара грубера най-вкусната риба  90 на сто от обитателите на рибарското селището не са чували за нея, но Георги Димов е ловял 400-килограмови екземпляри в океана Как се забавляват зодиите Как се забавляват зодиите Водолеите обичат общуването, а Близнаците обичат шумните забавления в многолюдна компания Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Хаос на гарата в Карнобат, 20 пътници мизерстват Как може след 4 години ремонт, гарата все още да няма  нито едно електронно табло  показващо пристигащите и заминаващите влакове, вайка се един от потърпевшите  Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Такъв крем с маскарпоне и ананас не сте яли Вижте рецептата Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Убедителни причини защо е добре да се разходим след вечеря Кратка разходка след последното ви хранене има много положителни ефекти върху  тялото и ума Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Министърът на туризма във възторг от кметовете на Бургас и Поморие, подкрепя ги за летището в Сарафово Идеята им за подпомагане на полетите може да доведе до целогодишен характер на туристически поток към страната ни, коментира Евтим Милошев Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Скандал с романа на годината! Елена Алексиева върна наградата Проблемът е, че Борис Минков, който е редактор на романа, е и член на журито Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Синът на Явор Божанков в шок след стрелбата, помислил пистолета за играчка Прокуратурата във Велико Търново започна разследване, револверът бил отавен без надзор от собственика му
Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Ад край Харков, земята е осеяна с разкъсани тела на украински войници и чуждестранни наемници Американското списание „Форбс“ пише, че руската офанзива била фалшива, но шест села паднаха за 24 часа в ръцете на окупаторите Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Шок за лекарите! Жена, обявена за починала, отиде на преглед Поради объркването на жената вече не се изплащали обезщетения, за да се грижи за своя съпруг с увреждания Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония Гърция размаха пръст на новия президент на Северна Македония  Пътят към ЕС минава през изпълнение на Преспанското споразумение, напомниха в Атина на Скопие след гафа на Гордана Силяновска Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина Първият в света човек с бъбрек, трансплантиран от прасе, почина 62-годишният мъж страдал от тежко бъбречно заболяване Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим Радост за феновете на Гришо, би Атман в Рим  Григор Димитров обаче изстрада победата си, след като стъпи накриво още в първия сет и доигра мача на куц крак Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Последният мач на Мбапе в Париж с екипа на ПСЖ е тази вечер Възпитаниците на Луис Енрике вече си осигуриха 12-ата титла Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Почина легенда на Холивуд - откривателят на Скорсезе и Копола Роджър Корман си отиде на 98 години Пожар избухна в мол във Варшава Пожар избухна в мол във Варшава Няма данни за пострадали Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Русия е открила огромни запаси от нефт и газ в Антарктида Голяма част от тях са в райони, към които има претенции Великобритания Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Нашенци все повече купуват имоти в Гърция, по-евтини са Това се случва въпреки че и там цените растат
Любомир Стефанов, политолог: Любомир Стефанов, политолог: Бързо амортизираме политиците си, без да си даваме сметка, че нови просто няма откъде да дойдат Виц на деня Виц на деня - Да ти се похваля, наредих пъзела само за 2 дни!
- И какво от това!?
- Ми, на кутията пише - за 3-4 год.
Виц на деня Виц на деня Влиза шефът в офиса, води трима чужденци и казва на секретарката:
- Миме, направи кафета за тия тримата педе*аси!
- Глас от групичката:
- Двама са педе*астите, аз съм преводачът.
Статус във фейсбук Статус във фейсбук Разликата между колата и жената е, че ако чукнат колата ще забележиш...

Автори Флагмани
Маркетинг Екип
Анна Добрева
Специалист Маркетинг и реклама, Copywriter
Затвори